בת ארבע וחצי - טיפולי שורש תחת טשטוש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

04/06/2019 | 12:22 | מאת: רונה

שלום רב, בתי בת 4.5 וזקוקה לטיפולי שורש. רופאת שיניים אמרה שהיא זקוקה לטשטוש ושהיא משתמשת בנר דורמיקום- גם ציינה שעל הילד להיות במצב שהוא לא מצונן כדי שלא תהיה חסימה של דרכי אויר. לבת שלי נזלת קלה מאוד- ממש מעט מאוד רוב הקיץ ונוחרת ממש קלות בלילה- האם עדיין ניתן לבצע טיפול כך ? איך אדע מה 'הגבול' שמותר? כמן כן רציתי לשאול בעניין טשטוש בעזרת שתיית כלורל או שתייה של חומר מטשטש אחר? מה עדיף נר דורמיקום או שתייה של סירופ מטשטש ואיך הרופא קובע באיזה מהם ישתמש ? תודה רבה

בחירת חומר ההרדמה על ידי מומחה ברפואת שיניים לילדים תעשה על פי גיל ושלב ההתפתחות וההתנהגות של הילדה על פי חומרת וכמות הטיפול ועל פי העדפתו האישית ושליטתו בחומר הנבחר. ישנם יתרונות וחסרונות לכל חומר . נזלת קלה מאד אינה סיבה לדחייה אך צינון, הגדלת שקדים וכדומה ייבדקו לפני הטיפול.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים