חבלה בשפה עליונה לילד בן 3 וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

23/06/2019 | 22:21 | מאת: לי

שלום בני בן שלוש וחצי רץ ונתקע עם הפנים בדופן הספה (קשיח). קיבל מכה בשפה העליונה וקצת בחלק שבין האף לשפה. לא ירד דם. לא היתה תזוזת שיניים טו דימום בפה. אכל ארוחת ערב כרגיל. מעט כואב לו בשפה ומתחת לאף. מעט מאוד נפוח. שאלתי - האם חבלה באזור הנל עלולה לגרום לנזק בשן הקבועה שעדיין לא בקעה? (זה לדעתי פחות היותר המיקום שלהן בפה לפני הבקיעה) תודה

לא נראה לי שיש סיבה לדאגה. השן הקבועה עדיין בשלב התפתחות מוקדם ונמצאת מוגנת בתוך הלסת כך שמכה חיצונית כמו שתוארה לא נראה שתגרום נזק לשן הקבועה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים