חניכיים עליונות מוגדלות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

19/02/2019 | 13:44 | מאת: טל

דר שלום, בני בן 5.5 מזה כמעט שנה עם חניכיים מוגדלות בצד העליון בלבד. החניכיים התחתונות רגילות. רופאי שיניים אבחנו כי מדובר במבנה / כניסה של שיניים בוגרות. ההגדלה סימטרית, ללא דימום, ללא אודם, וללא דלקת משמעותית. הילד אינו נושם מהאף בלילה. אינו נוטל תרופות. לאחר מספר חודשים של הגדלה נעשתה ספירה שיצאה תקינה. אני מודאגת שיש מחלה פנימית שגורמת להגדלה זו. כמו כן יש שפה עליונה קצרה כך שהחניכיים חשופות בעת חיוך הרבה. תחילת ההגדלה נראתה לאחר שסיים להשתמש במוצש בגיל 4.5. לפני כן לא היה שפה עליונה קצרה ולא ראו את החניכיים. תודה טל

לפי תאור המצב ובלי שראיתי תמונה, נראה לי שהסיבה העקרית להגדלה או תפיחות שאתה מתאר נובעות מכך שהשפתיים אינן סגורות ואינן מכסות את אותו אזור חניכיים. רקמת החניכיים צריכה להיות מכוסה ולחה כל הזמן. היובש גורם לחניכיים להתנפח וייתכן וזו הסיבה למצב שתואר. בגיל זה לא נראה לי שיש מקום לטפל בנושא

אני עונה שנית הסיבה יכולה להיות התפתחות שתי הטוחנות הקדמיות העליונות שיוצררות לפעמים מעין בליטה וכן גם כאשר החניכיים חשופים ולא מכוסים עלידי השפתיים, היובש גורם לתפיחות ואדמימות שתי התופעות אינן סיבה לדאגה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים