צמיחה כפולה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

12/06/2019 | 17:54 | מאת: אתי

הי. ביתי בת שנה ושלושה חודשים, ולאט לאט צומחות לה שיניים. סדר הצמיחה מוזר, קדמית תחתונה ימנית, אחריה חותכת קדמית ימנית עליונה, אחריה חותכת צידית ימנית עליונה, אחריה חותכת צידית שמאלית עליונה ואחריה חותכת קדמית שמאלית תחתונה. אתמול - שמתי לב שבעצם צמחה עוד שן, שאני משערת שהיא או מלתעה שנייה או טוחנת ראשונה ימנית עליונה. אבל - ממש מאחריה צמחה עוד שן כפולה באותו מקום. א) סדר הצמיחה תקין? ב) יש בכלל מה לעשות עם צמיחה כפולה בגיל הזה? תודה

סדר הצמיחה של שיניים ראשוניות יכול לפעמים להיות קצת לא סדיר אך מסתדר עם הזמן. לגבי הצמיחה הכפולה לא ברור במה מדובר או שתשלחו תמונה או תראו לרופא שוניים מומחה לילדים אבל קודם תספרו שזה אכן כפול ולא שן מחוץ לשורה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים