נפילת שיניים ילדים - בת 7.5

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

11/06/2019 | 11:53 | מאת: בוץ'

היי, האם יש חשיבות לגיל בו מתחיל תהליך החלפת השיניים אצל ילדים, ביתי בת 7.5 ואין עדיין סימן לנפילת/התנדנדות שיניים. האם יש סיבה לבדוק את הנושא לעומק? באיזה גילאים זה כבר חריג ששיניים לא מתחילות להתחלף?

בגיל זה הייתה כבר צריכה להיות החלפה של שן או שתיים , אך לא בהכרח ישנה בעיה. יש ילדים שמאחרים (אולי גם הבקיעה הייתה מאוחרת לעתים האיחור משפחתי) לעתים מתחילה הבקיעה מאחורי השיניים החותכות התחתונות ולא הורגשו. במידה ולא תראו בקרוב כל סימן לבקיעה כדאי להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים