האם העקירה הכרחית כעת?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/04/2015 | 10:54 | מאת: liora

שלום רב, ביתי בת 7 כמעט, בגיל שנתיים עברה ניתוח לב פתוח מתוכנן לתיקון מום וכיום שיני חלב עדיין לא נפלו וגם לא מתנדנדות.. העניין הוא כזה: לאחרונה צמחה לה שן קדמית בחיך התחתון מאחורי השן הקיימת ושן נוספת שליד מתחילה לצמוח אף היא כך שנוצרות לה 2 שורות של שיניים, רופא המליץ לבצע עקירה תוך לקיחת מנה (די גדושה) של אנטיביוטיקה שעה לפני כאשר לא בטוח בכלל שהיא תשתף פעולה בביצוע ההליך (טיפול שיניים ראשון שלה), שאלתי היא אם לנוכח המצב והעובדה שאין לה כאבים האם העקירה היא מחויבת המציאות מבחינה בריאותית שכן אם נמתין אני מניחה שתוך כשנה סדר גודל השיניים הקדמיות יתנדנדו ויפלו לבד? מה דעתכם? אשמח לתשובה מהירה.. התור לעקירה מחר... תודה מראש, ליאורה

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2015 | 16:34 | מאת: ד"ר רותי מילר

ליאורה שלום, ממכתבך לא הבנתי האם מדובר בשיניים התחתונות או העליונות. אם מדובר בחותכות התחתונות, הרי שעקירה הינה מיותרת לחלוטין. במרבית המקרים הלשון דוחפת את השיניים קדימה, והענין מסתדר מעצמו. המצב שונה בלסת העליונה, אז ניתן לשקול עקירה. בברכה, ד"ר מילר.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים