דחית עקירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

08/07/2014 | 15:56 | מאת: דני

לבן שלי בן 3 התפתחה מוגלה בחניכים עקב חבלה לפני חצי שנה, בבקור לפני חודש אצל רופא נקבע שצריך עקירה כדי שלא יגרם נזק לשן הקבועה, נעשה גם צלום ובו נראה שאכן שרשי השן אכולות. לאחרונה המוגלה נעלמה, והשאלה האם יתכן שחל שינוי לטובה וכבר אי"צ עקירה, או לא. והאם שווה לכל הפחות לדחות את העקירה לזמן מסוים כדי לראות אם המוגלה חוזרת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2014 | 18:59 | מאת: ד"ר רותי מילר

דני שלום, מוגלה מעידה על קיומה של דלקת. ללא טיפול הדלקת לא תעבור. יתכן שהמוגלה מתנקז, ולכן אינך רואה אותו, או שחלה רגיעה כלשהי בתהליך הדלקתי (אך לא ריפוי!). מומלץ בהחלט להגיע לביקורת נוספת במרפאה לפני ביצוע העקירה. בברכה, ד"ר מילר.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים