טיפול בכולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

17/02/2011 | 18:48 | מאת: רונית

שלום אני בת 42 עם עודף משקל 1.60 משקל של 86 ק"ג התחלתי דיאטה אבל הרופא שלי מתעקש עלזה שאקח תרופות להורדת כולסטרול התחלתי לקחת סימבסטין טבע 10 מ"ג המדדים של הכולסטרול הם: כולסטרול טוטל 238 טריגצלידים 146 כולסטרול טוב 32 כולסטרול רע 178 התחלתי גם דיאטה של חלבונים ללא פחממות אני מאוד מתלבטת לגבי הכדורים אשמח לקבל את הצעתכם

20/02/2011 | 12:46 | מאת:

רונית שלום , הכולסטרול הרע( LDL) צריך להיות נמוך מ- 160, מומלץ פחות מ- 130(אצלך 178) הכולסטרול הטוב HDL) )צריך להיות גבוה מ- 60 (אצלך 32) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150 (אצלך 146), כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ- 200 (אצלך 238). מכאן שערכי הכולסטרול שלך גבוהים. בעיקר עליך להעלות את הכולסטרול הטוב ולהוריד את הכולסטרול הרע . איני רופאה אלא נטורופטית מטעם חברת סולגאר ולכן אין בסמכותי להורות לך על אי נטילה של הסימבסטטין , יחד עם זאת אני בהחלט חושבת שתחילה ניתן לנסות להוריד את ערכי הכולסטרול על ידי תזונה נכונה , פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה טבעיים . מדברייך אני מבינה כי התחלת לעשות דיאטת חלבונים ללא פחמימות . בדיאטות אלו צריכת החלבונים מהווה כ30%-50% מסה"כ הצריכה הקלוריות היומית. דיאטות אלו מגבילות את צריכת הפחמימות מה שגורם לכך שצריכת החלבונים והשומנים היא גדולה יותר מהמומלץ. דיאטות אלו אומנם גורמות לירידה מהירה במשקל, אך אינן מומלצות לאורך זמן . דיאטה מהירה שאינה מאוזנת לטווח ארוך עלולה ליצור חסר במרכיבים תזונתיים כמו חומצות שומן, מינרלים וויטמינים ובכך לגרום לנזק גופני. אני ממליצה לך לפנות להדרכה של דיאטנית או נטורופתית דרך קופת החולים על מנת לבנות תפריט המותאם אישית עבורך . המלצות התזונה שלהלן מבוססות על תזונה מאוזנת של פחמימות חלבונים ושומנים . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפת. מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לך לתמוך בהורדת הכולסטרול על ידי נטילה של תוסף תזונה הנקרא NFN200 של חברת "סופהרב", NFN הוא ניאצין ללא תופעות בעירה והוא מסייע להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב ובעקבות כך הורדת הכולסטרול הכללי. הנחיות שימוש : 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 בנוסף,במידה ואינך נוטלת תרופות מרשם , אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא גוגול ליפיד, המכיל בין היתר את הגוגול ליפיד,סובין שיבולת שועל, שום אורגני, ניאצין ללא תופעות בעירה, פוספטדיל כולין ואינוזיטול. הקומפלקס מסייע בהורדת רמה גבוהה של LDL וטריגליצרידים, העלאת רמה נמוכה של HDL, הורדת רמות גבוהות של CRP ( סמן ניבוי דלקתי למחלות לב וכלי דם), מניעת התפתחות טרשת עורקים ונזק ראשוני למערכת הלב וכלי הדם . הנחיות שימוש: 2-3 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=416 הטיפול המקובל כיום להורדת הכולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים) סימבסטטין, סימוביל, ליפיטור, קרסטור ועוד) תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו ,כמו כן הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הטבעי כימי – מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. במידה ותחליטי להמשיך עם הסימבסטטין אני ממליצה לך ליטול קו- אנזיםQ10 . קו- אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. לקריאה על Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=962 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .