נגישות
נגישות

crp גבוה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דלקת מפרקים: אבחון וטיפול

דלקת מפרקים היא שם כללי לכ-100 סוגים של מחלות מפרקים דלקתיות התוקפות צעירים ומבוגרים. כיצד מאבחנים? האם ניתן למנוע? ומהי המהפכה בטיפול משנת 2,000? כאשר אנו מדברים על דלקת מפרקים, למעשה מדובר על כ-100 סוגים שונים של מחלות. אחד מתוך חמישה מהאוכלוסיה יסבול ממחלת מפרקים כזו או אחרת במהלך חייו. כיום, בישראל, כאחוז אחד מהאוכלוסייה, סובל מדלקת מפרקים רומטואידית-שגרונתית RA. זו דלקת המפרקים הנפוצה והשכיחה ביותר. מחלה זו תוקפת על פי רוב מפרקים קטנים וגדולים בצורה סימטרית. בנוסף לדלקת המפרקים השגרונתית - רומטואידית, ישנן קבוצות נוספות של דלקות מפרקים, שתוקפות את המפרקים בצורה בלתי סימטרית, בעיקר מפרקים גדולים וכן את עמוד השדרה. השכיחה מבין הדלקות האלה היא דלקת מפרקים שמתלווה למחלת העור פסוריאזיס (דלקת מפרקים פסוריאטית).בקבוצה זו של דלקות הקרויה ספונדילוארטרופטיות, קיימות מחלות דלקתיות נוספות, בעלות מאפיינים דומים, כגון דלקות מפרקים...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לcrp גבוה

מחלות זיהומיות - תמונת המחשה
מחלות זיהומיות סובלים מכאבים באזור פי הטבעת בזמן יציאות או לאחר יציאות? אל תמהרו לחשוב שאתם סובלים מטח...
דלקת שרירים - תמונת המחשה
דלקת שרירים רוב האנשים חושבים שמחלות ראומטיות הן נחלן של מבוגרים בלבד, אבל למעשה גם ילדים עלולים לס...
דלקת מפרקים ספחתית - תמונת המחשה
דלקת מפרקים ספחתית כ-50% מהחולים בדלקת מפרקים פסוריאטית לא מוצאים מזור למכאוביהם. הליגה האירופית לראומטיזם...
ראומטיזם - תמונת המחשה
ראומטיזם כ-50% מהחולים בדלקת מפרקים פסוריאטית לא מוצאים מזור למכאוביהם. הליגה האירופית לראומטיזם...
ללמוד עוד על crp גבוה
דלקת במפרקי האגן ועמוד השדרה-תמונה

דלקת שדרה מקשחת שכיחה בקרב גברים צעירים הסובלים מכאב גב...

מאת:~~ פרופ'...
19/10/2010
דלקת מפרקים: אבחון וטיפול-תמונה

דלקת מפרקים היא שם כללי לכ-100 סוגים של מחלות מפרקים...

מאת: פרופ'...
10/08/2016
כיצד מזהים זיהום חמור בילדים?-תמונה

סקירה: בדיקה גופנית בשילוב בדיקות מעבדה נבחרות עשויות לסייע...

מאת: מערכת zap...
03/08/2011
שאלון: מהו קצב ההזדקנות שלך?-תמונה

קצב ההזדקנות מושפע מאורח החיים ונקבע ע"י המערכת החיסונית....

מאת: מערכת zap...
08/02/2010
אולי יענין אותך לדעת...
מחלת קרוהן (Crohn's Disease) - תמונה
מחלת קרוהן (Crohn's Disease)
מחלת קרוהן (Crohn's disease) הינה מחלה...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לcrp גבוה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

crp גבוה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ממש אשמח לתגובה כי קראתי כל מיני דברים באינטרנט שממש הלחיצו אותי. יש לי CRP גבוה באופן קבוע לצערי אני לא זוכרת בדיוק את המדדים ואני מבינה שזה יותר בעייתי לתת תשובה כך אבל ממש אשמח לתשובה כלשהי. הוא היה מחוץ לקווים של הנורמל בחלק הגבוה כחצי ס"מ שמאלית לקו העליון נניח * [ ] (אני יודעת שזה ממש מפגר אבל אין לי דרך אחרת להבהיר) כל שאר הבדיקות שלי תקינות לחלוטין ברמת הדיוק לאמצע (עשיתי בדיקות מקיפות תפקודי כבד, שקיעת דם, ספירת דם, כולסטרול והעמסת סוכר ונראה לי אפילו בלוטת תריס) אני לא שמנה, הייתי מעשנת כמעט קופסא ביום והפסקתי לעשן לתקופה ארוכה, אני סובלת מאלרגיה לאבק ומאוטופיק דרמטיטיס (אם יש קשר) ותמיד ה - CRP גבוה ושאר הבדיקות תקינות - מה זה אומר? קראתי דברים מפחידים ש - CRP גבוה יכול להעיד על סרטן ריאה וגידולים ממאירים אבל הרופאה שלי לא התרגשה מידי מהממצא הזה (היא אמרה שזה גבוה אבל לפי כל שאר הבדיקות היא לא מוצאת סיבה להתרגשות). בבקשה תנו לי תשובה - מה הן הסיבות לקיומו של הלבון הזה גבוה?

איך אוכל אני לדעת למה זה גבוה? את קראת המון דברים מפחידים באינטרנט, אז וודאי קראת אילו אפשרויות יכולות להיות ומה מתאים למקרה האישי שלך- למשל סרטן של הערמונית אין לך כי יש רק לגברים, ודלקת שקדים גם אין לך כי אין לך חום וכאב שקדים וכן הלאה. האם לדעתך הרופא שלך היה שווה נפש אם זה היה משמעותי? את מאשימה אותו בהזנחה שלך וזו האשמה חמורה. אין משמעות אם זה חצי סנטימטר כי זה לא אומר כלום- אבל אם הערך התקין הוא עד 0.5 ויש לך 3- זה ממש לא משהו מרגש. אם יש לך 70- אזי הרופא שלך באמת לא בסדר שמתעלם מזה. אל תשכחי שמספר אחד, שהוא מדד לא ספציפי לכום, אינו עושה אבחנה, וכרגע את בעיקר נפגעת היכולת לקבל תשובות מעבדה במחשב בבית, מחלה שהולכת ונהיית נפוצה יותר ויותר באוכלוסיה שמחוברת למחשב.

תשובה מגעילה ולא אמפטית

היי, יצאו לי בדיקות דם תקינות אך שמתי לב שהCRP שלי הוא 6.26 האם יש סיבה לדאגה? יש לי כאבים בעין ימין והרגשה דלקתית אל רופאי העיניים אומרים שהכל ניראה תקין. אולי הכאבים מגיעים ממקור אחר ומשפיעים על העין, אך איני יודעת מה, וכל רופא אומר שבדיקות הדם שלי תקינות. כולל ספירת דם וכולל בדיקות כימיה. הרופאה אמרה לי שהCRP חורג במעט ושזה בסדר ואין לי מה לדאוג- אך קשה לי לסמוך עליה.. רפואה בצה"ל. האם Crp של 6.26 מצביע על דלקת בגוף אם שאר הבדיקות תקינות? אני לא בעודף משקל או משהו כזה. (אפילו קצת בתת משקל). תודה

שלום באם אין קליניקה מכוונת - ערכי CRP אינם ספציפיים. יתכן שהיתה איזו מחלה ויראלית שחלפה. לגבי העין - באם עדיין יש כאבים/אודם/תחושת שריפה - הייתי פונה לבדיקת רופא עיניים חוזרת. ואגב - יש רופאים מצוינים בכל מקום וגם בצה"ל...

תודה רבה על המענה :) עדיין יש לי תחושה דלקתית בעין, והפנו אותי לבדיקת שקיעת דם. התחושה הזו נמצאת כבר מעל לשנה בעין.. וכל פעם בתוצאות בדיקת דם הcrp יוצא מעל הנורמה..

שלום לכן ד"ר אני בת 59, עם מס' מחלות. התוצאה הנ"ל התקבלה הלילה במיון. הרופא אמר שהיא תקינה. מבקשת לדעת מה זה אומר. תודה. Estimated Glomerular Filtration Rate (MDRD) 82 ml/min/1.73m^2 60 < 02/07/2018 02/07/2018 Mildly reduced renal function

glomerular filtration rate מבטא את מידת הסינון הכלייתי, שמבטא את התפקוד הכלייתי. הנוסחא המחשבת זאת מושפעת ממספר גורמים - ערך קראטינין בדם, גיל, מין, גזע. ככל שעולים בגיל, הערך המתקבל נמוך יותר. לעיתים גם מבלי שנראה בעיה כלשהי בכליות. לכן, כאשר הערך המתקבל הוא מעל 60, צריך להוכיח שקיימת פגיעה כלייתית נוספת כגון בעיה בבדיקות השתן או בהדמיה, כדי להגדיר שאכן קיימת בעיה בכליות. נתון חשוב נוסף הוא שנוסחת ה MDRD נוטה להיות פחות מדויקת בערכים אלו שמעל 60 ולכן מומלץ להשתמש בנוסחא אחרת. לסיכום - לא בטוח שיש משמעות לערך שהתקבל. אם בדיקת שתן לכללית תקינה והדמיה תקינה, אין צורך בהמשך בירור או מעקב.

תודה רבה ד"ר קלוק בן-בסט. אבקש את הבדיקות.

רופאת המשפחה שלי מסרבת להמשך בירור. מזה תקופה ממושכת אני עם CRP מוגבר מעט. שלשום במיון נמדד ערך של 15.9, כשהגבול העליון הוא 5. קראתי שיכול להיות קשר בין תפקוד כלייתי ירוד ל CRP. לא יודעת איך להסביר לרופאה שלי שאני צריכה לברר מה מקור הבעיה. תודה רבה.

רוב הסיכויים שאכן אין בעיה כלייתית ורופאת המשפחה צודקת. כמו שכבר הסברתי, סביר שחישוב ה GFR שמושפע מפקטורים שונים גרם להטיה. אם בעבר היו ערכי קראטינין דומים לערך שנמדד במיון, ואין עדות לבעיה בבדיקות שתן קודמות, אין צורך בבירור. אני מניחה שה CRP היה מעט מוגבר בשל הסיבה בגללה פנית למיון, ומקווה שבעיה זו חלפה. לא נראה שיש מקום לדאגה בשל הכליות בשלב זה.

פניתי למיון בשל כאבי חזה. הCRP מוגבר כבר חודשים רבים. שלשום, בפעם הראשונה, היתה לי דליפת שתן משמעותית. אני חוששת כי יש מחלות כליות במשפחה. שוב תודה ד"ר קלוק-בן בסט.

שלום ד"ר מחאג'נה הייתי במיון אתמול בשל חולשה רבה מאוד, כאבים בגוף, והרגשת חולי. במיון לא היתה התייחסות ללויקוציטים וה CRP המוגברים. כמו כן, גם לא לאריתרוציטים בשתן - 50 +Ery/ul 3 ההמלצה היתה לחזור על בדיקות הדם בשבוע הבא. אשמח לדעתך. האם לפנות לאורולוג? לערוך בדיקת שתן חוזרת? יש לי רופאה חדשה שעושה הרבה טעויות, ולא מתייחסת לתלונותיי. תודה רבה WBC 12.10 H K/microL 4.00 - 10.80 [.........]* 18/04/2018 18/04/2018 RBC 5.00 M/microL 3.80 - 5.20 [.......*.] 18/04/2018 18/04/2018 HGB 13.47 g/dl 11.70 - 15.70 [...*.....] 18/04/2018 18/04/2018 HCT 41.55 % 34.90 - 46.90 [....*....] 18/04/2018 18/04/2018 MCV 83.19 fL 80.80 - 100.00 [.*.......] 18/04/2018 18/04/2018 MCH 27.0 pg 26.0 - 32.0 [.*.......] 18/04/2018 18/04/2018 MCHC 32.4 g/dl 32.0 - 36.0 [*........] 18/04/2018 18/04/2018 RDW 13.23 % 10.90 - 15.70 [....*....] 18/04/2018 18/04/2018 PLT 399 K/microL 130 - 440 [.......*.] 18/04/2018 18/04/2018 MPV 7.77 fL 6.50 - 11.10 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 PCT 0.31 % 0.15 - 0.32 [........*] 18/04/2018 18/04/2018 NEUTRO% 56.4 % 40.0 - 74.0 [....*....] 18/04/2018 18/04/2018 LYMPHO% 28.3 % 20.0 - 40.0 [...*.....] 18/04/2018 18/04/2018 MONO% 7.7 % 4.7 - 12.5 [...*.....] 18/04/2018 18/04/2018 EOS% 7.1 H % 0.0 - 7.0 [.........]* 18/04/2018 18/04/2018 BASO% 0.5 % 0.0 - 1.5 [...*.....] 18/04/2018 18/04/2018 Nucleated RBC% 0.0 % 0.0 [*........] 18/04/2018 18/04/2018 NEUTRO abs. 6.83 K/microL 1.80 - 7.70 [.......*.] 18/04/2018 18/04/2018 LYMPHO abs. 3.43 K/microL 1.00 - 4.80 [.....*...] 18/04/2018 18/04/2018 MONO abs. 0.93 K/microL 0.20 - 1.00 [........*] 18/04/2018 18/04/2018 EOS abs. 0.86 H K/microL 0.00 - 0.60 [.........]* 18/04/2018 18/04/2018 BASO abs. 0.06 K/microL 0.00 - 0.20 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 Nucleated RBC abs. 0.00 K/microL 0.00 [*........] 18/04/2018 18/04/2018 תפקודי קרישה דחופים PT 93 % 75 - 135 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 INR 1.05 0.80 - 1.20 [.....*...] 18/04/2018 18/04/2018 ביוכימיה בדם Glucose -Blood 105 H mg/dl 70 - 100 [.........]* 18/04/2018 18/04/2018 תחום יחוס לנבדקים בצום בלבד שים לב מתאריך 19.2.17 ערך הרף שונה ל 100- Urea -Blood 24 mg/dl 15 - 45 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 Creatinine -Blood 0.59 mg/dl 0.51 - 0.95 [.*.......] 18/04/2018 18/04/2018 Estimated Glomerular Filtration Rate (MDRD) 104 ml/min/1.73m^2 60 < 18/04/2018 18/04/2018 Normal Renal Function Sodium -Blood 138 meq/l 136 - 148 [.*.......] 18/04/2018 18/04/2018 Potassium -Blood 4.3 meq/l 3.5 - 5.2 [....*....] 18/04/2018 18/04/2018 Lipemia Normal 18/04/2018 18/04/2018 Icterus Normal 18/04/2018 18/04/2018 Hemolysis Normal 18/04/2018 18/04/2018 Chloride -Blood 102 meq/l 98 - 110 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 Calcium -Blood, total 9.5 mg/dl 8.1 - 10.4 [.....*...] 18/04/2018 18/04/2018 תחום יחוס לנבדקים בצום בלבד Phosphorus -Blood 4.10 H mg/dl 2.00 - 4.00 [.........]* 18/04/2018 18/04/2018 תחום יחוס לנבדקים בצום בלבד Uric acid -Blood 4.7 mg/dl 2.6 - 6.0 [.....*...] 18/04/2018 18/04/2018 תתכן ירידה של כשלושים אחוז אם בוצע בסמוך לנטילת אופטלגין Bilirubin -Blood, total 0.39 mg/dl 0.10 - 1.10 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 SGOT (AST) -Blood 21 IU/l 7 - 40 [...*.....] 18/04/2018 18/04/2018 SGPT (ALT) -Blood 19 IU/l 7 - 45 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 LDH -Blood 202 IU/l 100 - 260 [.....*...] 18/04/2018 18/04/2018 Alkaline Phosphatase - Blood 87 IU/l 45 - 115 [.....*...] 18/04/2018 18/04/2018 gamma GT -Blood 23 IU/l 7 - 39 [....*....] 18/04/2018 18/04/2018 Protein -Blood, total 7.6 g/dl 6.5 - 8.2 [.....*...] 18/04/2018 18/04/2018 Albumin -Blood 4.1 g/dl 3.6 - 5.5 [..*......] 18/04/2018 18/04/2018 Estimated Globulin -Blood 3.50 g/dl 2.30 - 3.50 [........*] 18/04/2018 18/04/2018 Osmolality (calc.) 286 mOsm/KgH2O 275 - 295 [....*....] 18/04/2018 18/04/2018 Troponin-I <0.01 micg/l < 0.059 18/04/2018 18/04/2018 CRP (Inflammatory) 22.05 H mg/l <0.20 - 5.00 [.........]* 18/04/2018

ברשותך, תוצאות גזים בדם ורידי לפני חודשיים אושפזי בשל התקף אסתמה חמור. פעמים רבות יש לי קושי בנשימה. האם יש בתוצאות ממצא שדורש בירור? שוב הרבה תודה HCO3 general (mmol/l) 29.7 Base Excess general (mmol/l) 3.6 Sodium (mmol/l) 140.2 Potassium (mmol/l) 3.74 Calcium, Ionized (mmol/l) 1.18 Hematocrit (%) 44.4 Glucose (mg/dL) 129.0 Lactate (mg/dL) 12

לגבי הגזים- חסר נתונים בדברים שצירפת. מלבד הלקטט שאני לא מאמין שהיה 12, אין משהו מיוחד.

בסך הכל הבדיקות טובות. הכדוריות הלבנות מעט מוגברות ביחד עם CRP מוגבר במידה קלה מכוונים כנראה לתהליך זיהומי קל קרוב לוודאי וירלי והוא כנראה גרם לתלונותייך של החולשה והכאבים. לא מצריכים בירור מיוחד במיון בשלב הזה. לגבי האריתרוציטים בשתן, זה תלוי בגילך, האם את סביב תקופת הווסת או לא. כמו כן במצבים של מחלות זיהומיות ייתכן מעט אריתרוציטים בשתן, יש לחזור על בדיקת השתן לאחר חלוף תקופת החולשה הזאת ולא בסמוך לתקופה של ווסת ולהמשיך בירור בהתאם.

תודה רבה ד"ר מחאג'נה הנה מדדי הגזים עם הערכים מה בלקטאט לא נכון? אשמח להסברון אם תוכל. HCO3 general (mmol/l) 29.7 ללא שיוך למעבדה Base Excess general (mmol/l) 3.6 ללא שיוך למעבדה Sodium (mmol/l) 136-148 140.2 ללא שיוך למעבדה Potassium (mmol/l) 3.5-5.2 3.74 ללא שיוך למעבדה Calcium, Ionized (mmol/l) 1.00-1.20 1.18 ללא שיוך למעבדה Hematocrit (%) 34.9-46.9 44.4 ללא שיוך למעבדה Glucose (mg/dL) 70-100 129.0 ללא שיוך למעבדה Lactate (mg/dL) 6-18 12 באשר לדם בשתן, בשנה שעברה נכרתו שחלות עם קרצינומה בשלב ראשון, לא נזקקתי לכימו ואני במעקב. רחם נכרת לפני תשע שנים. מאתמול כאבי בטן תחתונה, וגם עליונה. אבקש בדיקות חוזרות מהרופאה שלי. שוב תודה רבה.

כן, עם הרקע שלך צריך להיות זהירים. לגבי הלקטט, בעיון חוזר הערך תקין לפי ערכי המעבדה הספציפית שדרכה בוצעה הבדיקה. אני רגיל לעבוד עם ערכי מעבדה אחרים במקום עבודתי.

תודה רבה ד"ר מחאג'נה :)

בכיף. כל טוב.

פורומים בנושא crp גבוה
פורום שפעת
ד"ר הלפרין ישיב לשאלות בנושא שפעת
פורום רפואת מטיילים
ד"ר אבי יצחקי יענה על שאלות הגולשים בכל הנושאים הנוגעים לרפואת מטיילים,...