פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

ארתרוסקופיה הוא ניתוח זעיר פולשני שמבוצע על מנת לטפל בפציעות תוך מפרקיות ומבוצע במפרקים גדולים בגוף. מפרק הברך הוא המפרק הגדול ביותר בגוף. פציעות של מניסקוס וקרעים ברצועות הצולבות הן הסיבות הנפוצות ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הברך. מפרק הירך הוא המפרק העמוק ביותר מהמפרקים הגדולים, וקרע בלברום האצטבולרי הוא הסיבה הנפוצה ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הירך. הפורום יעסוק בפציעות מפרק הירך ומפרק הברך שיכולות להוביל לטיפול ניתוחי. .
816 הודעות
796 תשובות מומחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/06/2017 | 11:19 | מאת: יצחק

שלום רב, בן 18.5, מועמד לגיוס לקרבי בעוד כ 5 חודשים, סובל מכאבים בברך, אחרי פעילות, זה כשנה. אובחנתי ע"י אורטופד כסובל מברך הקופצים. עברתי פיזיוטרפיה לפני כשנה אך הכאבים לא נעלמו. באולטרטסאונד לא מצאו כלום. בפענוח MRI כתוב: "מודגם אות חריג הוריזונטאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס הרדיאלי. האות החריג נמשך גם אל גוף המניסקוס ומגיע קרוב מאוד למשטח הפירקי התחתון. לא ניתן לשלול בוודאות קרע". "הודגם נוזל פירקי בכמות פיזיולוגי, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית." שאר הדברים - סחוס הפיקה, הרצועות, המנגנון המיישר, המיניסקוס הלטרלי, תקינים. האם פיזיוטרפיה תעזור? ניתוח? האם יפגע לי השרות הקרבי? אודה להתיחסותכם.

05/07/2017 | 09:16 | מאת: עופר זקס

שלום רב, הסיבה בעבורה תיארת שנשלחת לבצע MRI מקורה בכאב ברך קדמי. הפענוח אותו הצגת לרוב מתבטא בכאבים בעלי אופי שונה. לאור תוצאות הMRI ועל מנת לשקול התערבות במידת הצורך הייתי פונה לבדיקה אצל אורטופד המתמחה בפציעות ספורט/ברכיים כדי לראות האם ישנה התאמה קלינית הדמייתית בין תלונותיך לממצאי הMRI. בכל אופן בשלב ראשוני הייתי מתחיל פיזותרפיה. בהצלחה

14/06/2017 | 11:25 | מאת: מיכל

לאחר נפילה סובלת מכאבים במפשעה. אורתפד בדק ואמר ככל הנראה קרע בלברום. שלח ל MRA/ האם הקרע יכול להתאחות בעזרת טיפולי פיזיותרפיה?

05/07/2017 | 09:18 | מאת: עופר זקס

שלום רב, תלוי בגודלו ומיקומו. לרוב קרע אינו מתאחה והפיזותרפיה מפחיתה עומסים מאיזור הקרע ובכך מאפשרת פעילות עם הפחתה בכאב (שוב תלוי בגודל, מיקום ואופי הקרע). ממליץ לבצע את בדיקת הMRA ולתכנן טיפול בהמשך.

04/06/2017 | 16:46 | מאת: שחר

שלום רב, בן 46, עובד בעבודה משרדית במקביל אני מתעמל בד"כ בקרוסטריינר פעמיים/שלוש בשבוע. מעל לשנה סובל מכאבים במפרק ירך ימין, אובחנתי לפני שנה עם אוסתאופרוזיס זמני במפרק ירך (TOF) שדעך לאחר הליכה עם קביים ולפני חצי שנה חזרו כאבים בעצימות נמוכה ובתדירות נמוכה מאוד. לפני שלושה שבועות חזרו כאבים שהזכירו את ה-TOF, בעיקר לאחר ישיבה. בשכיבה או ללא משקל הכאב עבר. בשבועיים האחרונים מתהלך עם קביים ולוקח דיאסרין. עברתי MRI ולהלן הממצאים: מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ללא עדות לשברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס. ראשי הירכיים מודגמים בעמדה שמורה. המשטחים הפרקים מודגמים שמורים. רושם לאות חריג אלכסוני בלברום קדמי מימין אשר בולט לעומת הבדיקות הקודמות ועלול להתאים לקרע, ללא היווצרות ציסטה פרילברלית או שינויים סובכונדרליים חריגים. אות חריג מינימלי גם בלברום משמאל, יתכן ריצס או נזק ניווני התחלתי, ללא שינוי מהותי מבדיקות קודמות. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית דו-צדדית. בדומה לבדיקות הקודמות, מודגמת היצרות של המרווח האיסכיו-פמורלי משמאל עם אותות חריגים בשריר קוודרטוס פמוריס. אנתזופתיה פריטרוכאנטרית מינימלית דו"צ, ללא שינוי. שאר מישורי השומן, השרירים והמבנים הנוירו-וסקולריים מודגמים שמורים. לסיכום: 1. ללא עדות ל- AVN / TOF 2. חשד לקרע בלברום הקדמי מימין, ללא סימני תפס אצטבלו-פמורלי או נזק שחיקתי במשטחים הפרקיים-למתאם קליני והמשך בירור בהתאם. 3. סימני תפס איסכיו-פמורלי ידוע משמאל יש לי מספר שאלות ואודה אם תוכל להשיב: 1. כרגע היות והיה חשד ל- AVN או TOF חוזר הונחתי ללכת עם קביים - האם אני יכול להפסיק ללכת עם קביים? 2. האם עלי לעבור עוד בדיקת MRI עם חומר מנגיד (הבדיקה הנוכחית לא כללה הזרקה של חומר כזה) או שהאבחון מספיק ברור? 3. הבנתי שיש טיפול שמרני בקרע בלברום (בהנחה שזה קרע) - האם זה יכול להתאים במצבי? 4. מהו תפס איסכיו-פמורלי - עד כמה זה קשור לקרע בלברום והאם עלי לטפל בכך? 5. מהם אותות חריגים בשריר קוודרטוס פמוריס? אנתזופתיה פריטרוכאנטרית? תודה מראש

05/07/2017 | 09:25 | מאת: עופר זקס

שלום רב, 1. אתה יכול לחזור ולהתהלך בדריכה מלאה. 2. יש לעבור בדיקה עם חומר ניגוד במידה והועלה חשד לקרע לברום. 3. ניתן לבצע פיזותרפיה להקלת הכאב. הקרע לא יתאחה לרוב אך תראה שיפור ניככר בכאבים ובתנועה. 4. תפס איסכיו-פמורלי הינו שינוי במבנה (או בירך- צוואר הירך או באגן) שמהווה ורם סיכון מכני לפגיעה בלברום. 5. שינויים חריגים- יש לראות את הבדיקה עצמה כדי להבין את מהותם. אנתזופתיה משמעותה שינויים מבניים באחיזת גיד לעצם עקב מצב דלקתי כרוני, גירוי מתמשך...

01/06/2017 | 14:10 | מאת: מוטי יוסף

חודשיים אחרי סיבוב מסיבי של הברך קבלתי תשובות מבדיקת MRI 1.קרע מלא בACL 2.קרע חלקי בMCL 3.קרעים בשני המינסקוסים אשמח לדעת אם לדעתך אני יחזור לתפקוד מלא וללא כאבים בעתיד? חייב לציין שאני בן 24 בלי עבר של קריעות ועם שרירי רגליים חזקים

05/07/2017 | 09:29 | מאת: עופר זקס

שלום רב, ראשית וכל לחזור לתפקוד מלא. השאלה היא האם תזדקק לניתוח שחזור הACL (צולבת קדמית) על מנת עשות זאת. לרוב בגילך ובמידה והינך פעיל, עוסק בספורט בעיקר עם תנועת PIVOT (כדורסל, כדורגל, כדוריד...) יש לשחזר את הרצועה הקדמית כדי להחזיר לברך את יציבותה. במידה ואינך אדם מאוד פעיל ואינך מתכנן בעתיד פעילות שכזו ניתן לבצע פיזותרפיה אינטנסיבית לחיזוק מייצבי הברך ולעקוב. כמובן שאם הינך חש חוסר יציבות בפעילות יומית כירידה במדרגות הליכה בשטח וכו'.. יש לבצע שחזור רצועה. בכל מקרה ממליץ על בדיקת אורטופד המתמחה בפציעות ספורט.

22/04/2017 | 12:08 | מאת: קרע במיניסקוס

שלום, אבקש לדעת אם ניתן לרפא קרע במיניסקוס ללא ניתוח בכלל. רק בעזרת פיזיוטרפיה. תודה, דורית

23/04/2017 | 12:49 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

דורית שלום, קרע מניסקוס יכול להחלים באנשים צעירים גם ללא ניתוח כאשר הוא נמצא באזור עם אספקת דם טובה - בשוליים החיצוניים של המניסקוס. באנשים מבוגרים, הקרע לא ירפא, אבל לעיתים אפשר להגיע בעזרת פיזיותרפיה למצב שאין כאב בגלל קרע מניסקוס במילים אחרות, במרבית המקרים כדאי להתחיל בטיפול שמרני ללא ניתוח ורק אם אין ברירה להתקדם לניתוח.

20/04/2017 | 17:46 | מאת: ששון

שלום,שמי ששון מתאמן בקרב מגע ובשנתיים אחרונות הרגשתי כאבים כאשר אני מתאמן ומנסה לבעוט בעיטות צד וכן בעיטות לגובה הראש. הלכתי לאורטופד והוא מצא שאני סובל מתסמונת הצביטה בשני הירכיים מסוג cam.יש לי צילומי אגן שהוא ראה וגם בדק אותי פיזית וכך הגיע למסקנה. הומלץ לי לעשות גם mri שאעשה בקרוב בשביל שיגיע למסקנה אם לנתח אותי או לא. רציתי לשאול האם יש תרגילים מסויימים שאני צריך להימנע? משום שכשאר אני מנסה לעשות מתיחות מסויימות כגון שפגט לצדדים אני מרגיש כאבים בירכיים קרוב לאגן. האם להפסיק לגמריי כל מתיחה שאני מרגיש בה כאב כי זה רק יכול לגרום ליותר נזק ואז חלילה יכול להוביל להרס של המפרק ולגרום לכך שאצטרך החלפת מפרק ירך? ושאלה שנייה, האם הניתוח אורתוסקופי תמיד משפר את המצב או שגם יכול להזיק? כי הרופא אמר לי שעושים את הניתוח רק למי שזה מפריע בפעולות היום יומיות, תודה אשמח שתענה לי.

21/04/2017 | 07:47 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

תסמונת התפס בירך מדברת על מבנה אנטומי לקוי שמוביל לפציעה בירך - קרע לברום וסחוס שגורמים לכאבים. אתה יכול להתאמן כל עוד אתה לא מאוד מכאיב לעצמך. בדיקת mri יכולה להראות את הפגיעה ואז ניתן להחליט אם יש צורך בטיפול ניתוחי או לא. בניתוח מטפלים בקרעים אך גם במבנה העצמות הלקוי על מנת למנוע פציעה חוזרת. אני ממליץ להבדק על ידי רופא שמיומן בטיפול בירך ואז להחליט אם יש מקום לניתוח.

21/04/2017 | 20:01 | מאת: ששון

אוקיי תודה אבל לא ברור לי עדיין מה לעשות מבחינת האימונים. כשאני עושה מתיחות מסויימות אני חש קצת כאב. אז להפסיק לעשות את המתיחות אפילו אם אני מרגיש קצת כאב? או שאם זה כאב נסבל אז ניתן להמשיך? כי אני לא יודע אם אני רק הורס לעצמי בצורב הזאת את הירכיים עוד. ועדיין לא הבנתי האם הניתוח יכול להזיק או לשפר? תודה שוב.

16/04/2017 | 18:13 | מאת: דני

עברתי ניתוח שיחזור ACL עברו כבר 4 חודשים מהניתוח ועדיין אין לי יישור וכיפוף מלא, הברך נתפסת לי אחרי ישיבה ממושכת. מה זה יכול להיות?

17/04/2017 | 13:16 | מאת: יורם

שאלה - אתה עושה פיזיותרפיה ?

17/04/2017 | 16:41 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אין ספק שפיזיותרפיה חשובה לאחר שחזור צולבת קדמית, עם זאת צריך לברר כל מקרה של הגבלה משמעותית בטווח התנועה, בעי-ר עם יש נעילות של הברך.

17/04/2017 | 16:39 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

דני שלום, זה לא מצב נורמלי ארבעה חודשים מניתוח לשחזור צולבת קדמית, מציע לחזור לרופא המנתח ולהתיעץ איתו.

עשיתי mri חוזר אחרי 4 חודשים מהניתוח בגלל שאין לי יישור מלא וכיפוף מלא,אמרו לי שיש לי עין ציקלופ צלקת משו כזה, מה זה אומר?

14/04/2017 | 17:54 | מאת: יאיר

שלום בן 42 אתמול יצאתי מהסופר עם שקיות בידיים, ונפלתי קדימה, קיבלתי מכה בברך ימין. בתחילה כאב מאוד, אבל הצלחתי ללכת. זה נראה מעט נפוח יותר מברך שמאל. אין אודם או שטפי דם, יש כאב לא חזק, אבל משמעותי יותר בזמן שימוש במדרגות. כ"כ רגישות במגע במרכז הפיקה. אין החמרה מאז אתמול. האם יש להיבדק או שאפשר לחכות ולראות אם יש שיפור/החמרה? יכול להיות שזו מכה יבשה בלבד? הכאב במגע במרכז הפיקה מצביע על כיוון מסויים? תודה רבה

17/04/2017 | 16:51 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

נשמע כמו חבלה יבשה - אם כואב רק במגע מעל הפיקה ואתה יכול לישר ולכופף ללא כאב חזק הסיכוי לשבר נמוך. אם מאוד כואב פנה מיד למיון, אם הכאב מתחיל להתפוגג אפשר לחכות כמה ימים ואז לפנות לאורטופד.

12/04/2017 | 17:03 | מאת: ברוך

דר שלום מהו משך הזמן המינימלי לחזרה לפעילות ספורט ללא מגבלות לאחר שחזור ACL ? מהם הקריטריונים לחזרה ? אני מציין שאני כשבוע וחצי לאחר שחזור ללא פגיעה בכל שריר, ללא כאב וטווח תנועה כמעט מלא. מהם הסיכונים בחזרה לספורט תוך זמן קצר ? אילו תהליכים עוברת הרצועה המשוחזרת (אוטוגרפט מהירך) בחודשים הראשונים ? פרט לכך, אני מוכרח לציין שאני מטופל על ידי בעלי מקצוע מהשורה הראשונה ואין לי כוונה לחזור לספורט ללא אישור. השאלות הן לצורך השכלה?

17/04/2017 | 16:47 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

חזרה מוקדמת מדי לפעילות גופנית עם תנועות סיבוביות, כגון כדורגל או כדורסל, עלולה לגרום לקרע של הרצועה המשוחזרת. ההמלצה היא לעבור שיקום של לפחות חצי שנה עד שנה ולחזור רק כאשר הכח מלא וכמעט שווה לרגל השניה.

06/04/2017 | 06:40 | מאת: יוסי

שלום, אחרי כמה שבועות בד"כ עוברים הכאבים בברך לאחר ניתוח ארתוסקופיה לתיקון קרעים בשני המיניסקוסים ולתיקון שחיקת סחוס לחולה בן 67 שעבר את הניתוח. כשלשה שבועות לאחר הניתוח אני עדיין מרגיש כאבים בברך. תודה.

10/04/2017 | 06:29 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שלום רב, ארתרוסקופיה של הברך במקרים של שחיקת סחוס מלווה לרוב בתהליך החלמה ארוך יותר, כמו כן היכולת של הניתוח לעזור נמוכה מאשר מקרים שאין בהם שחיקה של הסחוס. אם צריך ניתן לשקול לאחר הניתוח צורך בטיפולים בהזרקות - לעיתים הזרקה של סטרואידים או חומצה היאלורוית לברך מועילים מאוד במקרים שכאלו.

שלום תודה רבה מראש! הרופאת משפחה אמרה שהמקרה דחוף אך אינו מחייב בי"ח אשמח לדעת מה חושב רופא אורטופד בכיר שמבין. ממצאים:קיימת קליטה מוגברת ברמוס פוביס עליון משמאל, סמוך לסימפיזיס פוביס. קליטה מעט מוגברת בברכיים.

10/04/2017 | 06:27 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שלום רב, אני מציע להתחיל מצילום רנטגן של האגן ובדיקת רופא אורטופד. לאחר מכן אם יש צורך ניתן לבצע בדיקת CT או MRI בשביל לאבחן את מקור הכאבים.

11/02/2017 | 19:28 | מאת: LEA

שלום רב, ביתי בת 20 (במאי) סובלת מזה כשלוש שנים מכאב בברך ימין מתחת לפיקה שהופיע באופן פתאומי ללא חבלה או מכה לאחר אימוני ספורט שכללו זומבה, קיקבוקס, TRX. איני יודעת אם יש קשר אך גם בעבר ביתי הייתה מישתתפת בחוגים אשר מפעילים הרבה את הברכיים כגון (כדורסל כדורגל היתעמלות קרקע וקארטה). ביתי מאובחן מזה כמעט כעשור כסובלת מ FMF מטופלת בשלוש כדורי קולכיצין פעם ביום על בסיס יום יומי. ראשית ניגשנו לבדיקה אצל אורטופד שבדק את הברך אמר שהכול תקין והוא לא רואה שום בעיה והפנה אותנו לאולטרסאונד בברך שיצא תקין בנוסף גם צילום הברך יצא תקין וכמו כן גם בדיקת ה MRI. (בדיקות אלו נעשו בערך לפני שנה וקצת אך המצב נישאר זהה). ביתי הפסיקה את הפעילות הגופנית לאלתר עם תחילת הכאבים והתחילה בטיפולי פיזיוטרפיה ולקיחת כדורי ארקוקסיה. הטיפול הקל על הכאב אך לא העלים אותו. ביתי אינה יכולה לעשות פעולות פשוטות וייום יומיות כמו: ישיבה מיזרחית או רגל על רגל קשה לה לשבת על הריצפה להתכופף עלייה במדרגות כואבת יותר מאשר בירידה במדרגות. הפיזיוטרפיסטים איבחנו כי יש לביתי דלקת בגיד הפיקה אך האורטופד איבחן כי יש לביתי דלקת כרונית בכרית השומן מתחת לפיקה ולגיד הפיקה (HOFFA) אם הבנתי נכון. הבנתי שאם טיפול פיזיוטרפיסטי ושמרני נכשל יש לשקול זריקת סטרואידים או ניתוח אורתוסקופי. כמו כן גם האורטופד וגם הפיזיוטרפיסטים איבחנו שהמבנה האנטומי של הפיקה ושל החלקים מסביב תקין. רציתי לדעת את דעתך בנושא. האם כדאי לנסות עוד טיפולי פיזיוטרפיה? האם הבעיה היא בגיד או בבורסיטיס? האם הניתוח הכרחי במקרה זה ואין אפשרות להימנע מימנו? בנוסף שמעתי על טיפול בגלי הלם שעוזר במצב של דלקת כרונית. מה דעתך על טיפול זה? האם כאב כזה יכול לנבוא ממחלת ה FMF או האם יש למחלה קשר? אשמח לתשובה מהירה! אמא מודאגת.

12/02/2017 | 08:02 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שלום רב, נשמעת בעיה מורכבת, מציע להגיע לבדיקה פיזיקלית בשביל למצוא מקור לכאבים - במקרים של כאב ברך ובדיקה MRI תקינה צריך לשלול פציעה במפרק הירך

05/02/2017 | 19:10 | מאת: נועם זינגר

שלום, לפני כמספר שבועות עשיתי מיפוי עצמות כדי לבדוק את השוקיים ונתגלה גם קליטה מוגברת בברך. עשיתי mri וקיבלתי את התוצאות הבאות -רצועה acl דקה כנראה כתוצאה מקרע -קונוטוזיה גרמית בצד המידאלי של הברך בפמור ובפיקה - עדות לקרע ב acl עם הצטלקות . בן 20 תודה מראש !

10/02/2017 | 20:53 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי נועם, לצערי לא אוכל לתת לך תשובה רצינית מבלי לבדוק אותך ולעבור בעצמי על הMRI מציע שתשאל את האורטופד המטפל שלך מה עצתו.

25/01/2017 | 00:13 | מאת: בנימין

בן 45. קרע ב acl ובמיניסקוס המדיאלי. עוסק בגודו. ברך כמעט ללא בריחות אך עם כאבים. הומלץ עם שחזור צולבת. כאשר שאלתי מדוע לא להסתפק בתיקון המיניסקוס שכן הברך יציבה נעניתי שתיקון/הוצאת המיניסקוס תפגע ביציבות ובנוסף לכך רצועה קרועה (גם אם הברך יציבה) עשויה לגרום לנזקים נוספים כמו מיניסקוס וסחוס. האם אתה מסכים שגם אם הברך יציבה עדיף ללכת ישר לשחזור צולבת ?

10/02/2017 | 20:50 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

בנימין היקר, ראשית ניתוח לשחזור צולבת הוא לא ניתוח לכאבים אלא ניתוח לייצוב הברך. במידה והברך יציבה, לפי הפרוטוקול שאני עובד לפיו, אין צורך בביצוע שחזור של הצולבת. בגיל 45, עם סיפור כמו שלך, היתי ממליץ לטפל במניסקוס בלבד, רק במידה ותהיה תחושה של חסר יציבות בהמשך לשקול התאמה לשחזור של הצולבת.

22/01/2017 | 09:53 | מאת: פריגו ילדי שער הנגב כיתה ט'

אנחנו תלמידי כיתה ט' בשער הנגב בעוטף עזה ואנו משתתפים בתחרות הנקראת "פריגו". במהלך הפרוייקט התבקשנו להעלות בעיה שמעסיקה אותנו, בחרנו לעסוק בשברי מאמץ. נשמח לשמוע על פתרונות קיימים ועל רעיונות לדרכי מניעה ודרכי טיפול בשברי מאמץ. תודה רבה מראש.

22/01/2017 | 13:51 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

ילדים יקרים מציע לכם לקרא את שני המאמרים הבאים https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21888126 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22815414 בהצלחה

שלום ד"ר, אני מתקרב לגיל 59. מזה מספר חודשים אני מרגיש כאבים בברך ימין. אני כול ליישר אותה עד הסוף אך אינני יכול לכופף אותה עד הסוף. היום קיבלתי את תוצאות ה- MRI (האורתופד שלי בחופשה) ולכן אשמח לחוות דעתך לטיפול הנדרש: "נוזל תוך מפרקי בנפח מוגבר. יש קרע מורכב של הקרן האחורית וגוף המיניסקוס המדיאלי. רוב הקרע אופקי עם רושם של ציסטה מניסקיאלית קטנה בגבול האחורי של המיניסקוס. הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע. אין בצקת מח עצם. יש אי סדירות מינימלית של סחוס בקונדיל הפמורלי המדיאלי המרכזי. שינויים קלים בעוצמת אות הסחוס בפיקה. הגידים שמורים. לסיכום: קרע אופקי נרחב עם ציסטה מניסקיאלית קטנה במיניסקוס המדיאלי. מוקדים סחוסים קלים בקונדיל הפמורלי המדיאלי המרכזי ובפיקה תפליט מפרקי." תודה, דוד

10/02/2017 | 20:48 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

דוד שלום, מתנצל על הזמן הארוך שחלף מאז השאלה שלך ועד התשובה שלי. באופן עקרוני, במידה ויש נעילות של הברך בעקבות קרע מניסקוס זו אינדיקציה טובה שיש צורך בארתרוסקופיה של הברך לפיתרון של הבעיה המכאנית. מדובר על ניתוח פשוט שבמהלכו מוצאים את החתיכה של המניסקוס הקרוע שמפריעה לפעילות תקינה של הברך. אני מציע לך לקרא את הפוסט הזה - http://botser.com/טיפול-ניתוחי-בקרע-מניסקוס-בארתרוסקופ

היי, במהלך טיפולי פיזיותרפיה לברך אני עושה אימוני מתיחה לחיזוק שרירים שבקרבת הפיקה. ברגל הבעייתית (מבחינת הברך) אני מרגישה בכל אחד מהתרגילים שאני עושה קליק כואב באזור המפשעה. לעיתים משאיר כאב עמום במפשעה גם לאחר כמה שעות. אודה לעזרתך.

10/02/2017 | 20:42 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שני שלום, קליק קועש וכואב במפשעה בפעילות מתאים לקפיצה של גיד האיליופסואס - ידוע גם כ- internal snapping hip אני ממליץ להמנע מביצוע הקליק הזה במידה האפשר. אם הכאבים במפשעה חולפים, את יכולה להיות רגועה, אם לא יש צורך לבדוק את מפרק הירך. ד"ר בוצר איתמר אורטופד ספורט, רמב"ם www.botser.com

11/12/2016 | 20:25 | מאת: אילתית

שלום רב. אני אשה בגיל 67 בראיה עוסקת בספורט הליכה , ובנית עצם, ופילאטיס. התחיל לכאוב לי הירך ביולי השנה הפסקתי כל פעילות ספורט והרופא היפמה אותי למיפוי במיפוי התשובה קליטה מוגברת בראש פמור ימין יכול להתאים ל AVN ב-MRI שינויים OA מתונים עד מתקדמים בפרק ירך. מודגמת בצקת לשדית נרחבת בראש וצוואר הפמור יתכן קו שבר לא ניתן לשלול גבול של AVN אשר גבולותיו מוסתרים ע"י הבצקת הלשדית הנרחבת מה היית מציע להמשך טיפול כאן באילת אין לי מומחה ואני עובדת עצות. כואבת לוקחת טיפול תרופתי לכאבים הולכת עם קביים. תודה

17/12/2016 | 09:45 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שלום רב, קשה לי לענות לך רק לפי הטקסט. באופן עקרוני בAVN בדרגות נמוכות במידה ואין קריסה של הראש ניתן לטפל בעזרת קידוח עם או ללא הזרקת תאי גזע. אם יש ארתריטיס (OA) מתקדם הטיפול יהיה החלפה של הירך. מציע להגיע לבדיקה של אורטופד ירכיים בשאלה של שימור המפרק קודם לכן. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

04/12/2016 | 13:53 | מאת: גידי כהן

שלום ד"ר בוצר, אני בן 77 ,בריא,עושה כל בוקר תרגילי התעמלות ,חלקם קשים ,במשך כ 40 דקות ,אין לי עודף משקל. מזה שנים אני סובל מכאבים בצדי הירכיים-יותר בצד שמאל ,זה מתבטא בכאבים בעת עליה וירידה במדרגות ,וכאבים בעת שינה על הצד. לפני כ 9 חדשים הייתי אצל אורטופד,שלח אותי לצילום שם נתגלתה דלקת-לא זיהומית -בצדי הירכיים.הרופא קבע שיש לי טרוכנטריק בוריסיטיס. נתן לי זריקה בצד שמאל, הכאב נעלם ,אך חזר כעבור חדשיים. לפני כ 3 חדשים קיבלתי שוב מרופא אחר זריקות בשני הצדדים ,אך הכאב חזר שוב. לפני כשבועיים נבדקתי ע"י רופא מומחה,שקבע שבעצם אין מה לעשות,חוץ ממשחות וזריקות חוזרות כל 6 חודשים. שאלותי הן : 1. האמנם אין דרך טיפול שתסלק את הבעיה ? (ניתוח ?) 2. מה דעתך על המכשיר בי קיו לייזר ? הם מפרסמים שבתי חולים משתמשים במכשיר . כדאי לרוכשו למרות מחירו הגבוה ? מתנצל על אורך הפוסט ואודה לך על תשובה מועילה.

17/12/2016 | 09:38 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי גידי, טרוכנריק בורסיטיס היא אבחנה מאוד נפוצה לסל של בעיות של כאב בצד הירך, שכולל דלקת מקומיות וקרעים של גיד הגלוטאוס מדיוס. טיפול בלייזר רך בפיזיותרפיה או במכשיר ביתי לעיתים מועילים. במידה והכאב לא חולף או במידה וישנה צליעה מומלץ לבצע MRI לצורך הערכה של הגידים. אני מציע לך לקרא כאן botser.com/?p=939 על קרע גלוטאוס מדיוס וטרוכנטריק בורסיטיס. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

01/12/2016 | 16:13 | מאת: אבי

שלום , עקב כאבים בירך מפעילות ספורט שלא פסקו מזה חצי שנה ולאחר המון טיפולי פיזיוטרפיה ונוגדי דלקת , החלטתי לבצע בדיקת MRI והתוצאות הן כדלקמן : מודגמת בליטה גרמית באספקט הקדמי של אזור המעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג CAM. מודגמת קונטוזיה לשדית בסמוך,ייתכןמשנית לתפס.מודגם קרע הוריוזנטלי לרוחב הלברום הקדמי עליון עם שבב לברום מנותק חלקית מדיאלית ומתחת למיטת הקרע בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך9 סדרה 5 וחתך7 סדרה 7 ). לא הודגם נזק סחוסי פוקאלי בסמוך . הממצאים מחשידים לקרע "ידית דלי".מודגם קרע חלקי של הליגמנטום טרז באזור אחיזתו אל הפוביאה. הקפסולה מודגמת שמורה . אין עדות לנזק סחוסי פוקאלי בראש הפמור . סיכום:קרע "ידית דלי" בלברום הקדמי עליון כמתואר . מה זה אומר בדיוק , איך אפשר לטפל בזה ?רק ניתוח ובאיזה אופן ? או משהו אחר ? תודה רבה על תשובה

13/12/2016 | 21:18 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אבי שלום, אני לא מכיר את הסיפור כולו, אבל באופן עקרוני, אם יש כאבים גם לאחר שעברת מספר רב של טיפולי פיזיותרפיה ומשככי דלקת וקיים קרע לברום משמעותי (ידית דלי) שנראה בMRI ובמקביל מבנה תפס מסוג קאם - ההמלצה היא לעבור ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון מבנה העצמות הלקוי ותיקון הלברום הקרוע. במקרה שכזה וויתור על הניתוח עלול להוביל לפגיעה עתידית במפרק. לעומת זאת, במקרה של קרע קטן וללא עיוות גדול של העצמות ניתן לטפל גם בזריקות PRP או אורתוקין. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

שלום נשלחתי לבצע בדיקת CT גפיים (עם חומר ניגוד ובלי) לשלילת משהו שהיה נראה בצילום רנטגן כגידול שפיר בשוק. וכאבים בשוקיים. בפענוח נכתב: שרירים סימטריים ללא בצקת, האדרה או אטרופיה, אין הרס עצם או תהליך תופס מקום ברקמות הרכות או בעצם. אין בצקת בשומן התת עורי ובעור. נוזל תוך מפרקי בנפח תקין במפרק הברך ובין מפרקי הקרסוליים. יש עיבוי של הקורקטקס בצורת בליטה אחורית מדיאלית עבה בגבול האחורי של הטיביה האמצעית-דיסטלית משני הצדדים, מעט בולט יותר משמאל. הממצאים נמצאים סמוך למוצא שריר הטיביאליס האחורי. לסיכום: עיבוי קורטיקלי בטיביה האחורית המדיאלית בצורת בליטות. ייתכן ומדובר בשינויים עקב שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים. אין עדות לתסמונת המדור בבדיקה זו. CT אינה בדיקה רגישה בשאלה זו. מה זה הממצא של העיבוי קורטקס בטיביה אחורית מדיאלית בצורת בליטות? מה הכוונה שייתכן וזה בעקבות שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים? זה דורש בדיקה כלשהי? ניתן לטפל בזה? איזה אורטופד מטפל בדברים הללו? (מי ששלח אותי לבדיקה זה אורטופד אונקולגי שהופניתי אליו בגלל הממצא החשוד) לגבי תסמונת המדור, אני סובל מתסמונת מדור כרונית, וזה הוכח בבדיקת לחצים תוך מדורי, אך אני מבין שבבדיקת סיטי לא ניתן לראות את זה ולכן לא ראו או שעקרונית יש סימנים גם בבדיקת סיטי שיכולים לרמז על קיום התסמונת? תודה רבה

יאיר שלום, קשה לענות לשאלה שלך בצורה שכזו. באופן עקרוני, בליטות עצם סימטריות בשתי הרגלים לא צריכות להדאיג וככל הנראה קשורות לשימוש. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

30/11/2016 | 02:51 | מאת: שי

הי בהמשך לשאלה קודמת, מה ההסתברות לתשובה חיובית שגויה לגבי קרע מלא ב acl ?

13/12/2016 | 14:19 | מאת: שגכיךשגכ

במרבית המקרים MRI יכול להדגים בצורה ברורה מאוד האם הצולבת קרועה או לא MRI בשילוב עם בדיקה פיזיקאלית והתחושה של יציבות או חסר יציבות יכולה לתת תשובה חד משמעית אם הצולבת קרועה או לא. במידה ויש ספק, המנתח בודק את הברך טרם הניתוח, ואף מסתכל על שלמות הרצועה עם המצלמה בשביל לקבל החלטה סופית . בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

13/12/2016 | 14:21 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

במרבית המקרים MRI יכול להדגים בצורה ברורה מאוד האם הצולבת קרועה או לא MRI בשילוב עם בדיקה פיזיקאלית והתחושה של יציבות או חסר יציבות יכולה לתת תשובה חד משמעית אם הצולבת קרועה או לא. במידה ויש ספק, המנתח בודק את הברך טרם הניתוח, ואף מסתכל על שלמות הרצועה עם המצלמה בשביל לקבל החלטה סופית . בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

שלום רב , אני אישה בת 33 בריאה בדרכ ואם לשניים. אתמול באימון/משחק כדורשת פצעתי את הברך שמאל. ביצעתי תנועה לא נכונה וסובבתי אותה ואפילו שמעתי "קלק". הלכתי למוקד חירום בו אורטופד בדק ועשה לי צילום ולאחר מכן ציין שאין שבר ושאני צריכה חבישה ומנוחה ובעוד 3 ימים לחזור לבדיקה אצל אורטפד. אני עדיין חשה כאב קצת בברך. אבל מה שיותר מדאיג אותי זה שמידי פעם חשה שקשה לדרוך על רגל שמאל וכאילו הרגל מתקפלת . בצילום שנעשה רשום כי בברך "לא הודגם קו חשוד לשבר" וביצלום הירך רשום " עיבוי קורטיקלי באספקט הלטרלי של הדיאפיזה הפוקסימלית של הפמור" . אשמח להסבר על הממצא של הירך. לא יודעת אם רלוונטי אך כשהייתי קטנה בערך בגיל 16 הייתה לי פציעה דומה בברך שמואל והייתי שבועיים עם קביים מחשש לקריעת הרצועה אך בסוף זה היה רק מתיחה של הרצועה.

13/12/2016 | 14:15 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אכן נשמע שיש חשד לקרע של הצולבת הקדמית יש צורך לפנות לאורטופד על מנת שיעריך האם יש חשש לקרע של הצולבת או המניסקוס ואם יש צורך בביצוע MRI של הברך מציע לנסות את השאלון הבא לאבחון עצמי של פציעת ברך - http://tiny.cc/qvvphy בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

26/11/2016 | 03:47 | מאת: שי

נשלחתי ל mri ברך עקב חשש לקרע ב acl ובמיניסקוס הפנימי. ה mri אישש את החשש.הקרע ב acl מלא. מאוד מוזר לי, שכן עברתי פציעה דומה בעבר בברך השנייה והסימפטומים היו שונים לחלוטין. שני ההבדלים העיקריים הם: 1. יציבות - רמת היציבות בפציעה הנוכחית גבוהה בהרבה מהפציעה הקודמת. 2. לאחר הפציעה הנוכחית, שמתי קרח וחזרתי להתאמן כאילו כלום לא קרה. לעומת הפציעה הקודמת בה לא דרכתי תקופה. האם זה מסתדר עם האבחנה ? האם יש מקום להערכת מצב מחודשת ?

13/12/2016 | 14:01 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

יש דרגות שונות של קרע של הצולבת הקדמית בנוסף לעיתים הרצועה נדבקת לאלמנטים אחרים בברך והיציבות נשמרת ההחלטה על הטיפול המתאים - שמרני או ניתוחי מתבצעת לאחר בדיקה ידנית של האורטופד. עליך לפנות לבדיקה שכזו. מציע לך לראות את הסרטון הזה - https://www.youtube.com/watch?v=KcK6WypZxrM בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח www.botser.com

הממצאים:נוזל תוך מפרקי בנפח מוגבר.יש ציסטה פופליטאלית מדיאלית.יש בצקת מסביב לשן מאחורי הברך או בשומן התת עורי הקדמי מדיאלי. יש קרע ברובו בהיקף האחורי של המניסקוס המדיאלי המגיע למשטח המפרקי התחתון. הרצועות הצולבות והרצועות הצדיות רציפות ללא קרע. יש בצקת מח עצם קלושה תת סחוטי משני צידי המדור המידיאלי. הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. הגידים שמורים. שאלתי:האם יש צורך בניתוח או טיפול פיזוטרפי יכול לפתור הבעיה?

13/12/2016 | 13:58 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

על פניו לפי הפיענוח נשמע שצריך טיפול ניתוחי לתפירת המניסקוס. עם זאת, יש צורך בבדיקת רופא על מנת להחליט על הטיפול המתאים.

שלום, אשמח לקבל המלצה על אורטופד הכי טוב בארץ שמתמחה בבעיות ברכיים,עברתי 3 ניתוחים בשנתיים האחרונות בבית חולים נהריה ועוד ניתוח אחד באסותא, ואני מאוד מאוכזב נותחתי עקב שבר בפיקה אם קיבוע ברזלים,הניתוח הראשון היה קשה מאוד וסבלתי כחודש וחצי מכאבי תופת לאחר חודש וחצי בביקורת ראה שהסתובב ברזל עשו לאחר יומיים ניתוח והיה יותר טוב עכשיו לאחר 3 שבועות מהניתוח האחרון שוב הסתובב ברזל וזה כאבים נוראים,ולאחר שבועיים שוב זה קרה ושוב הניתוח השלישי, לא מוכן לחזור לאותו מנתח שהיה בשלושה הפעמיים האחרונות ,הלכתי לפאלח מאזן באופן פרטי לניתוח רביעי שהוציא את הברזלים ושייף את הסחוס,וגם הניתוח הזה כשל. אני צריך לעשות ניתוח חמישי מתחנן להמלצה לאורתופד מנתח ברכיים מומלץ דרך מכבי או באופן פרטי ,יש לי גם מגן זהב במכבי. חייב מומחה ברך זה לא צחוק ואני גם ספורטאי ונכנסתי לדיכאון עקב זה שאני לא יכול לעשות ספורט ויודע אם אוכל בכלל מתישהו לחזור ולעשות.

13/12/2016 | 13:55 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אני מציע לפנות לאחר מבתי החולים הציבוריים הגדולים בארץ - רמב"ם, תל השומר, איכילוב, בלינסון, מאיר, אסף הרופא ועוד בבתי חולים אלה צוות המומחים הטובים ביותר לטיפול בבעיה שלך בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח www.botser.com

שלום בן 40, לפני שנה ביצעתי צילום רנטגן רגיל לבירור כאב בברך שמאל. הצילום היה תקין, היה חשד לקרע במניסקוס, אך זה עבר. בצילום היה ממצא מקרי שהיה נראה לאורטופד כ-אוסטוכונדרומהבחלק העליון של השוק. ונשלחתי לאורטופד שמתמחה בגידולי עצם. בוצעה בדיקת CT שלא הראה ממצא פתולוגי, ונאמר לי לחזור למעקב. כעת עברה שנה, והאורטופד (מומחה לגידולי עצם) שלח אותי לבצע שוב בדיקת CT של גפה תחתונה(הכוללת ברך, כל השוק,וקרסול) עם ובלי חומר ניגוד, עם שחזורים סגיטלים וקורונאליים, בדיקה השוואתית. ואמר שאם הפעם גם יהיה תקין, אז אין צורך יותר במעקב אצלו. מה הסיבה לבצע שוב בדיקת CT אם הבדיקה לפני שנה היתה תקינה? מה זה שחזורים סגיטלים וקורונאליים? מה הסיבה לבדיקה עם ובלי חומר ניגוד? (כלומר 2 צילומים), כך גם בוצע בפעם הקודמת. האם בדיקת CT של גפה שמאלית, כוללת באופן אוטומטי גם בדיקה (צילום+פענוח) של גפה ימנית? תודה רבה

13/12/2016 | 13:48 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

האמת שלא ברורה לי הסיבה לבצע CT בשאלה של קרע מניסקוס. הבדיקה המקובלת והמומלצת היא בדיקת MRI שיכולה להדגים קרע שכזה ולעזור בהחלטה על הטיפול המתאים. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח www.botser.com

01/11/2016 | 15:24 | מאת: וולפי

שלום רב, רציתי לשאול כמה ימי מחלה מקבלים לאחר אורטוסקופיה לתיקון קרע במיניסקוס? אודה לעזרתך.

12/12/2016 | 12:21 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

לאחר ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון קרע מניסקוס יתכן צורך בהליכה ללא דריכה על הרגל למשך תקופה של עד שישה שבועות - תלוי בקרע ובסוג התפירה. אי לכך, חזרה לעבודה תלויה מאוד בסוג העבודה משרדית או פיזית. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח www.botser.com

27/10/2016 | 01:38 | מאת: שי

היי עברתי לפני שנה ויותר נפילה מאופניי על 30 קמ"ש. זרקתי ידיים למפגש אם הכביש ונוצר לי באותו רגע כאב באמצע החזה מהטראומה החזקה . הכאב לא עוזב אותי מעל שנה . עברתי לפני 3 חודשים Mri ועברתי עוד אחד עכשיו 3 חודשים אחרי . אשמח לעזרה ... תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום : הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי. הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי . אין סימנים של תזוזה בין הצדדים . אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE . זה הmri הראשון שעברתי וכעת הmri הנוסף 3 חודשים אחרי ... להלן תוצאות סריקה mri מכוון לעצם החזה : הבדיקה בוצעה בשיטת STIR , TSE , בשקלול T2 , T1 במישור סגיטלי , אקסיאלי וקורונלי ובשקלול T1 לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן. סיבת הבדיקה : מעקב אחר קונטוזיה גרמית . הפעם כמו בבדיקת הקודמת זוהה אזור של התמרה שומנית תת קליפתית במנובריום סטרני , אין חסר קליפתי. סינגל לשד שאר העצמות תקין . המפרקים הסטרנו-קלביקולרים שמורים . בסיכום : אין שינוי ביחס לבדיקה הקודמת שלפני 3 חודשים . אשמח לעזרה מה יש לי שם בידיוק ומה עושים למה הכאב בלתי אפשרי יותר מה עושיםםם. תודה רבה .

13/12/2016 | 13:42 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

פורום זה עוסק בפציעות וטיפולים ניתוחיים של מפרק הירך והברך שאלתך מחוץ לגבלות העניין של הפורום בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח www.botser.com

22/10/2016 | 13:27 | מאת: יסמין

שלום רב, כתשע שנים אני סובלת מכאבים במפרק הירך. הכאבים התחילו כשהייתי בת 21 בזמן שעבדתי בעבודה מועדפת במפעל שדרש ישיבה של כתשע שעות ובאותו זמן גם עשיתי המון ריצות כחלק מלימודי מדריכת חדר כושר. בתחילה הכאב היה רק בצד שמאל ועבר עם הזמן לצד ימין. הכאב לפעמים מופיע בזמן הליכה (עושה כשעה וחצי הליכה ביום) ולפעמים זה דווקא עוזר להקל, הכאב חזק בזמן ישיבה ללא כרית מתאימה שקניתי או נסיעות ארוכות, וגם אני מתעוררת בלילה מהכאב. בזמן המחזור הכאב חזק יותר. הכאב תמיד קיים אך הוא נע מ 2 ועד כאב בדרגה 6-7 אם אני ישנה על מזרון שאני לא רגילה אליו. הכאב הוא בעיקר באזור הגולה שבצידי הירך אך יש גם שרירים באיזור הישבן ומעליו אשר מקרינים אליו. כרגע הטיפול שהכי עזר לי הוא IMS ודיקור יבש שמשחרר הרבה טוויצ'ים באיזור האגן, ההמסטרינג, התאומים וגם הכתפיים. גם עיסוי עצמי של נקודות טריגר מאד עוזר. ניסיתי בעבר פיזיותרפיה, דיקור סיני ויפני, עיסויים, כירופרקט והם לא עזרו. גם רופא מומחה למפרק הירך לא עזר ורק רשם לי אתופן שלא עזר כלל. עשיתי MRI, CT, רנטגן, אולטראסאונד של צוואר הרחם. כולם היו תקינים. מבחינה חיצונית רגל ימין נראית קצרה יותר אך זה כנראה בגלל מנח של האגן, כף הרגל שטוחה, הברכיים מסובבות פנימה, הכתפיים מעט מעוגלות (בעבר זה היה יותר מעוגל אך הדיקור היבש עזר). יש נקודות טריגר בצוואר, כתפיים, אגן, ירך, האמסטרינג ותאומים. פניתי להכנת מדרסים והם יגיעו בקרוב. אני מרגישה שעברתי מסע ארוך ואני יכולה כבר להיפטר מהכאב הזה, רק צריכה עוד כיוון אחרון.

01/11/2016 | 12:09 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אכן סיפור ארוך, הייתי חושד בקרע בלברום בירך מבצע אבחון וטיפול בהתאם.

זה מה שכתב הרופא בסיכום המחלה : "תחת הרדמה כללית עבר מניסקטומיה של קרע A-B3 מניסקוס מדיאלי ברך ימין " מה זה אומר ? האם המיניסקוס נתפר או שפשוט הוצא ? תודה

01/11/2016 | 12:06 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

מניסקטומיה פרושה הוצאה של המניסקוס, לרוב מוציאים רק את החלקים הקרועים ולא את כל המניסקוס

18/10/2016 | 10:51 | מאת: אריאל

עקב נפילה, ביצעתי צילום רנטגן של הברך בתוצאות מופיעים הדברים הבאים : ממצאים: צ. ברך שמאל: באספקט אחורי מדיאלי של ירך הדיסטלי הודגם ממצא בעל גבולות סקלרוטיים בגודל 2.5*1.2 ס"מ - NOF ? אין עדות לממצא פרקי חרגי. נא לייעוץ אורתופדי. מה פירוש הממצא ? זה משהו שצריך לדאוג ממנו? תודה, ויום טוב.

01/11/2016 | 12:04 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

לממצאים אלה לרוב אין משמעות קלינית יש לפנות ל אורטופד בשביל שיעבור על הצילומים ויחווה את דעתו על סמך הצילום ולא על סמך הפיענוח בלבד

18/10/2016 | 10:15 | מאת: אור

אני מאמנת כושר. רצה רוכבת על אופניים ומרימה משקולות. מעבירה שיעורים דינמיים משולבים. סובלת מכאב חצור בכף הרגל בכריות בין 3-4 מרגיש נוראי קשה לדרוך בבוקר. מחמיר כל הזמן. שורף מאד. כמו לדרך על עצמות שמתפרקות לי ברגל כמו משהו חד. חום זרמים. לאחרונה מגיע גם לעקב שכואב מאד. ועכשיו גם ברך שמאל בכפיפה על רגל אחת. ומפרק הירך בעכוז תיכון שמאל גם ימין קצת כואב שמאל מאד מאד. דוקר שורף. בלחיצה נורא. מרגיש שזה במותן. דקירות חמות במרכז המפרק... אשמח לעצה ? עשיתי פיזותרפיה ואין הקלה רק החמרה. הפסקתי לרוץ לעת עתה. עושה כמה אימונים. משקולות. מדרגות.. תלוי בכאב.. היום כואב לי אפילו ללכת. הכאב החמיר

19/10/2016 | 11:22 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי אור, נשמע בעיה מורכבת ודורשת בדיקה בשביל לתת תשובה רצינית בבקשה תפני לבדיקה על ידי אורטופד

17/10/2016 | 23:38 | מאת: שולי גולדנברג

יש לי כאבים,נוקשות וצליעה בברך ימין,רופא אחד עשה צילום רנטגן והחליט שזה דלקת , נתן אטופן,ללא שינוי. רופא שני כביכול מומחה ברך על סמך בדיקה פיזיקלית וצילום הרנטגן שאב נוזל מהפרק והזריק סטרואידים. כעת יש החמרה ומגבלת תנועה בברך.ברור לי שקבלתי טיפול לקוי אז האם להתעקש על בדיקת MRI והאם זה בסדר שהנוזל שנשאב לא נשלח לשום מעבדה??

19/10/2016 | 11:24 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי שולי, החשש הגדול ביותר לאחר הזרקה הוא זיהום במפרק, הסיכוי שיתפתח זיהום שכזה הוא נמוך מאוד. כאבים חזקים יותר, נפיחות, חום, קושי בדריכה על הרגל - הם רק חלק מהסימנים מציע לחזור לרופא שהזריק לך או לפנות לרופא המשפחה.

12/10/2016 | 14:48 | מאת: גל

בת 57 וזקוקה להחלפת מפרק הירך. יש לי אלרגיה לניקל. האם המפרק המושתל עשוי מחומר שיש בו ניקל? האם צפויה לי בעיה? תודה

13/10/2016 | 13:38 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

גל שלום, עליך לדבר עם הרופא המנתח ולראות באיזה חומרים הוא עומד להשתמש. בהחלט אם הגוף שלך מגיב באופן לא נורמלי לניקל לא כדאי להשתמש בתותב מניקל.

10/10/2016 | 18:36 | מאת: נאדר

אגן סיטי/פרקי ירכייםהבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים ורצופים וצולמה בחלון עצםורקמות רכות.בוצעו ריקונסטרוקציות קורונליות וסגיטליות.מימין :ציסטות סבכונדרליות באספקט הקידמי של גג האצטאבלום.היצרות קלה של המירווח המפרקי באספקט עיליון – קידמי בשל שינויים ניווניים.משמאל : ציסטות סבכונדרליות באספקט מדיאלי ועליון של ראש הפמור .אוסטיופיטים מרגינליים קטנים בראש הפמור ובאספקט הלטרלי של האצטבולום מתאים לשינויים ניווניים .באספקט הלטרלי נראות הסתידות והתגרמויות פסיות בגידים שמקורם באגן משמאל.אטרופיה חלקית של שריר הפסואס השמאלי.מה זה אומר ומה הפיתרון..והמצב לאחר שני נסיונות ארטורסקופיה

13/10/2016 | 13:35 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

נאסר היקר, נשמע שישנם שינויים שחיקתיים וניוונים במפרק, צריך לפנות לאורטופד שיעבור על הבדיקה ויחליט האם יש מקום לניתוח ארתרוסקופיה שלישי או להחלפת המפרק למרות גילך הצעיר.

29/09/2016 | 15:03 | מאת: שמואל

כאבים בברך תוצאת MRI ממצאים נוזל תוך מפרקי בנפח מוגבר יש ציסטה בייקר קטנה יש קרע בקרן האחוריית של המניסקוס המדיאלי עם מתלה האחורי לטרלי הסהרונים תקינים הרצועות תקינות הגידים שמורים הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים אין בצקת מח עצם לסיכום קרע של המניסקוס המדיאלי האחורי יש מתלה גדול יחסי שאלה ניתוח או לא

13/10/2016 | 13:37 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

ההחלטה לניתוח לאחר קרע מניסקוס מתבצעת על ידי השילוב של הכאבים שמופקים בבדיקה, הכאבים היום יומיים והממצאים בMRI. לא ניתן להחליט מה לעשות רק לפי תוצאת הMRI

19/09/2016 | 17:35 | מאת: אלמוג

היי לפני כחודש היה לי בליטה בירך חשבתי שזו מכה זה כאב גם מהמכות שלאחר מכן ניהיה כחול אך אחרי כמה ימים נעלמה הבליטה והגם הבליטה כיום לפני יומיים היא חזרה באותו המקום טיפה גדולה יותר נפוחה וכואבת הלכתי למרפאה אורטופדי כירוג שם לדעתו מדובר בנגע תת עורי שומן , כתב בממצאי הבדיקה הגפה הימנית באספקט האנטריורי של ירך ימין נמוש ממצא תת עורי בגודל 4-3 סמ העשוי להתאים לליפומה . הוא שלח לאולטרסאונד שם נאמר לי שזה מתאים לבלוטת לימפה או קישורית אך יש בפנים חומר סמיך ועלייה להתייעץ עם הרופא לא קיבלתי עדיין תשובה אשמח לשמוע ממך אם תוכל להבין ולאבחן .

19/09/2016 | 20:44 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי אלמוג, ליפומות הן סוג של גידול שומני שפיר, יש להתיעץ עם הרופא המטפל.

שלום, לפני מספר שבועות אמא שלי פנתה לבי"ח בני ציון בחיפה עם כאבים בבטן ואובחנה עם דלקת בסעיפים של המעי הגס. לאחר אשפוז של כשבוע שוחררה לביתה והמשך טיפול בכדורים (CIPROXIN, FLAGYL). לאחר מספר ימים חשה כאב ברגל ימין עם חוסר יכולת לדרוך ולהזיז אותה. לאחר פנייה לבי"ח רמב"ם, אושפזה לטיפול עיקרי בנושא המעי, מכיוון שהכאב ברגל תורגם לקשר עם הכאב במעי ולכן הומשך הטיפול עם האנטיביוטיקות הנ"ל ותרופות כנגד כאבים. לאחר כיום, התחילה נפיחות גדולה מאוד ברגל השנייה, רגל שמאל. לאחר בדיקת אורטופד וצילום, אובחנה ציסטת בייקר שגורמת לכאב ולנפיחות. במקביל, גם בידיים וכתף ימין התחילו כאבים שמונעים ממנה כמעט לחלוטין כל תנועה. לאחר מספר ימים שוחררה לביתה עם אותו כאב ונפיחות בטוענה שלא ניתן לעזור יותר במצבה. כאבים אלו ממשיכים ללא שיפור עד מצב של חוסר מוחלט בתזוזה בעיקר לא עמידה. להלן סך כל התרופות שאימי לוקחת על מנת לבדוק התנגשות כלשהי במידה ויכולה לגרום לתופעות אלה: תרופות קבועות לפני המקרה: קרדילוק (בוקר וערב) - 5 מ"ג, לוסרדקס (בוקר) - 50 מ"ג, פרופקס (בוקר וערב) - 150 מ"ג, ליטורבה (ערב) - 20 מ"ג, קסרלטו (ערב) - 20 מ"ג בנוסף, קיבלה את הכדורים המצויינים למעלה באישפוז. אנו מחפשים רופא אשר יכול להגיע לביתה (באופן פרטי אם צריך) על מנת לאבחן מה ניתן לעשות ולהתחיל טיפול מיידי בכאבים ובנפיחויות בכל הגוף. כרגע אני אפילו לא יודע איזה התמחות של רופא לחפש שיכול להסתכל על כל הבעיות ולמצוא קשר ולנסות לעזור. תודה לעונים.

מצטער לשמוע על מצבה הלא נעים של אימך נשמע שיש בעיה מורכבת מאוד, לדעתי הרופא המתאים הוא רופא ראומטולוג בהצלחה

16/09/2016 | 13:33 | מאת: חיהק

בפענוח MRI כתוב: "בצקת לשדית מטה פיזה טיבילית מדילית עם קווי שבר תת קונדרליים, דחיסה, אי סדירות סחוס MTP, מניסקוס מדילי, קרע אחז וסטייה מדילית בהתאם". אודה לקבלת הסבר וצפי לריפוי. תודה

19/09/2016 | 20:40 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הי חיה, אני לא מכיר את כל הסיפור של הפציעה שלך, אבל נשמע שיש פגיעה שחיקתית בברך בעיקר במדור הפנימי של הברך. החלמה ראשונית מהכאבים החזקים צפויה סביב שישה שבועות מהפציעה.

15/09/2016 | 13:21 | מאת: טלי

שלום. בני בן 8 וחצי לפני שנה גילינו מאחורי הברך נפיחות,רופאת המשפחה הפנתה לus והתוצאה שהציסטה מלאה נוזל(מים?) ואין מה לעשות. יש לציין שאין לילד כאבים אך אסטית זה מפריע לו. האם זה יעלם? לנתח? תודה.

19/09/2016 | 20:38 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

טלי שלום, לצערי לא אוכל לתת תשובה רצינית מבלי לבדוק את הילד. אני מציע לפנות לאורטופד ילדים עם ההדמיות ולהתיעץ איתו

04/09/2016 | 11:38 | מאת: שאול

שלום וברכה! יש לי ציסטה בברך שתוסר ע"י ארתרוסקופיה. האם עליי לדאוג מבעוד מועד לציוד שיקל עליי לאחר ניתוח, כגון לקביים?

19/09/2016 | 20:37 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

הפרוטוקול משתנה לפי הרופא המנתח - בדרך כלל לאחר ארתרוסקופיה של הברך אני מבקש מהמטופלים להשתמש בקבים במשך שבוע.

בני בן 19 נפצע לפני שנה באימוני כושר קרבי וסובל מקרע של כחצי ס"מ במפרק הירך, זה לא משתפר. הרופא המליץ לו על הזרקת חומצה הילורונית לאיחוי עם 60% הצלחה אך הצבא לא מכיר את הטיפול ולא מאשר אותו, האם זה הפתרון? תודה

20/08/2016 | 07:46 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

גלית שלום, מנסיוני, הזרקה של חומצה היאלורונית למפרק הירך יכולה להועיל ולהוריד כאבים משמעותיים בעיקר באנשים שעוסקים בריצה. עם זאת להבנתי, אין קשר בין הזריקה הזו לבין ההחלמה של הקרע בלברום. החלמה מהירה, ד''ר איתמר בוצר www.botser.com

14/08/2016 | 18:44 | מאת: נאדר

שלום אני נאדר בן 39 בתאריך 04.08.2011 קרתה לי תאונה עבודה החלקתי ונפלתי על ירך שמאל ולאחר בדיקות ומעקב וצילומים התגלה קרע בלפרום ופגיעה בסחוס לפני שלוש שנים וחצי עברתי ניתוח מסוג ארטרוסקופיה בבית חולים איכילוב שם הרופאים הבטיחו לי שלאחר הניתוח בכמה חודשים אני אחזור לשיגרה הסכמתי לניתוח בתאריך 15.01.013 עברתי את הניתוח אך לצערי הניתוח לא עזר וחא היה שינוי ושיפור במצב עברתי לבית חולים אחר ולאחר מעקב וטיפול עברתי עוד ניתוח מסוג ארטרוסקופיה במפרק אך גם ללא שינוי והיום אני עם מפרק פגוע וכאבים חזקים ומוגבלות ומעומד לניתוח מסוג החלפת מפרק הירך שאלתי היא האם קיימת רשלנות רפואית מבית החולים איכילוב או רשלנות על ניתוח מיותר אשמח לקבל מענה

20/08/2016 | 07:41 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

נאסר שלום, לצערנו לאף ניתוח אין מאה אחוזי הצלחה. אני מצטער שאתה מועמד לעבור ניתוח להחלפה של הירך ומאחל לך בהצלחה. ד''ר איתמר בוצר www.botset.com

07/08/2016 | 10:34 | מאת: מוטי כרמלי

ד"ר בוצר שלום. אני בן 77,בריא,אין לי עודף משקל ומתעמל כל יום כ 45 דקות . מזה כמה שנים אני סובל מכאבים בצדי הירכיים,(יותר בצד שמאל) .הכאבים מופיעים בזמן עליה במדרגות, בזמן שכיבה על הצד, ובזמן קימה ממצב כריעה . רופא קבע שיש לי בורסיטיס טרוכנטרית ,נתן לי כדורי אטופן ללא שיפור. לפני כ 5 חודשים קיבלתי זריקה בצד שמאל, הכאב נעלם, אך חזר כעבור חודשיים. מה עוד ניתן לעשות.

במסגרת ההתעמלות היומית אני מבצע בין היתר תרגילים אלה : 1.שכיבה על הגב וקירוב הברכיים לכיוון הראש -60 פעם. כריעה וקימה({שכיבת צפרדע}-20 פעם. שאלתי : האם יתכן שתרגילים אלו גרמו לנזק ולכאבים הנלוים ? האם להמשיך בכך ?

20/08/2016 | 07:36 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

מוטי שלום, טרוכנטריק בורסיטיס היא אחת הסיבות לכאב בצידי הירכיים וזריקה מקומית של סטרואידים היא אחת מדרכי הטיפול המקובלות. עם זאת, יתכן גם קרע מלא או חלקי של גיד הגלוטאוס מדיוס שגורם לכאבים באותו המקום ודורש טיפול אחר. אשמח אם תקבע תור למרפאה ברמב''ם בכדי שאבדוק אותך ואוכל ליעץ בהתאם. ד''ר איתמר בוצר www.botser.com

07/08/2016 | 02:07 | מאת: שלומי

היי אשמח לדעת מה פירוש הדבר בעקבות חבלה שהייתה לי נפילה שנה מלאה יש לי כאבים באזור עצם הסטרנום . עשיתי Mri ומצאו לי בצקת מח עצם מסביב שם ורשמו מתאים לחבלה . אשמח לדעת בכללי מה זה אומר בצקת מח עצם הדבר הזה עובר לבד? הגיוני שיכאב שנה ולא יעבור? קיים טיפול? תודה .

20/08/2016 | 07:32 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

בצקת במח עצם בmri אומרת שיש נוזל לא נורמלי בעצם ובעצם מצביעה על פציעה באזור. אכן לצערנו, קורה שפציעות לא מחלימות גם לאחר שנה מהפגיעה. ד''ר איתמר בוצר www.botser.com

02/08/2016 | 14:36 | מאת: דוד

שלום עברתי 5 ניתוחים לשיחזור הפיקה האחרון פרטי והוציאו לי את הKW והברזלים עכשיו לאחר שנה וחצי עדיין השבר לא התאחה ובנוסף יש פגיעה בסחוס מה מציע לי לעשות אני כבר אובד עצות

20/08/2016 | 07:28 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

דוד שלום, קשה לתת עצות על מקרים מורכבים כ''כ. יש לפנות לבדיקת מומחה בתחום.

במהלך משחק כדורגל לפני כשבוע קיבלתי מכה חזק מתחת לברך, הכאב מורגש בעיקר במהלך דריכה על הרגל. ביום ראשון הייתי בלין ולאחר צילום הרופא החליט שמדובר בחבלה בלבד. אתמול שמתי לב שנוצרה נפיחות בקרסול ושטף דם בחלק הפנימי מתחת לעצם. מצורפת תמונה: http://i.imgur.com/pR6QbnR.jpg האם זהו מצב נורמאלי / יש דרך להוריד את הנפיחות?

20/08/2016 | 07:26 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

נפיחות לאחר חבלה מתרחשת לרוב משתי סיבות, הראשונה עקב פציעה פנימית ודימום פנימי ברקמות הרכות והשניה עקב נפיחות של הקרנות עצמן. הטיפול מורכב מארבעה חלקים 1. מנוחה 2. קירור מקומי 3. חבישה אלסטית. 4. הרמת הרגל כמובן שיש צורך להבדק על ידי רופא ד''ר איתמר בוצר www.botser.com

24/07/2016 | 10:20 | מאת: gal

הייתי אצל אורטופד אמא לי שפיקה בברך זזה וצריך לשים גרב שתחזיק את ברך אני עוד כמה חודשים מתגייס לקרבי עד כמה זה יכול להשפיע עלי ולקשות אלי ואם יש עוד דרך להפחית בעתיד את כאב

20/08/2016 | 07:21 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

חוסר איזון בין השרירים - בעיקר שרירים קצרים וחולשה של שרירי הליבה יכולה להוביל לתנועתיות לא מסונכרנת של הפיקה שבהמשך גורמת לכאבים. הטיפול הראשוני הוא תרגול עצמי לחיזוקים, כדוגמת התרגילים לברכיים באתר שלי ופיזיותרפיה. ד''ר בוצר www.botser.com

היי לפני שנה מלאה החלקתי מאופניי בכביש בפנייה חדה זרקתי להגן מפני הנפילה ידיים ומאז ועד היום נוצר לי כאב חריף וחזק מאוד באזור אמצע בית החזה הסטרנום. עשיתי מיפוי עצמות חצי שנה אחרי לא מצאו כלום. לפני שבוע עשיתי גם MRI לחזה ומצאו לי כל מיני דברים שאין לי מושג מה זה אומר אשמח לעזרה בפענוח מה זה אומר בידיוק למה הכאב עצום וזה שנה מלאה שלא עובר ואני כבר מיואש. תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום : הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי. הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי . אין סימנים של תזוזה בין הצדדים . אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE . זהו זה יש אז סיבה לכאבים הבלתי ניסבלים שנה מלאה? מה עושים מה זה אומר הכל אני מאוד מאוד מודאג וסובל תודה רבה לך . מחכה לתשובה בנרות !

19/07/2016 | 11:40 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

מסתבר שאתה בפורום הלא נכון. הפורום הזה עוסק במפרקי הירך הברך והכתף ...