רעד בשריר הירך אחורית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/09/2023 | 10:50 | מאת: Gana

בת 43 עם דלקת מפרקים בברכיים. בזמן אימון כושר היום בדחיפת משקולות אחוריות יש לי רעד בשריר ברגל כאילו בירך אחורית. זה פעם ראשונה שזה קורה ורק ברגל שמאל. יש סיבה לדאגה? זה קשור אולי לברכיים? ומה עושים בקשר לכאבים ונוקשות בברכיים? פיזיותרפיה הייתי כמה פעמים וזה לא ממש עוזר. אני מנסה להיות פעילה. חדר כושר, אופניים, משקולות לחיזוק. האם זה מספיק או שצריך משהו אחר בנוסף? לא לוקחת כדורים לזה. לפעמים אם ממש מציק מורחת קרם לכאבי מפרקים. יש ימים טובים יותר ויש פחות. האם רק ניתוח יכול לעזור לגמרי עם הנוקשות והאי נוחות? כאבים בעליה וירידה במדרגות. קימה וישיבה וכו תודה

25/09/2023 | 10:51 | מאת: Gana

בברך שמאל הדלקת מפרקים יותר מורגשת. בגלל זה שואלת

שלום רב, את מתארת בעיה עם שני היבטים. 1. רעד של שרירי הירך האחורית במאמץ. 2. דלקת מפרקים, כאבים ונוקשות משמעותיים יותר בברך שמאל. ------------------------------- 1. הרעד בשרירי הירך האחורית יכול לנבוע ממאמץ יתר או מדלקת משנית לבעיה בברך שמאל. 2. נוקשות וכאב בברכיים יכולים להיות ביטוי לבעיה בברך (לדוגמה,שחיקה) כתוצאה מדלקת מפרקים או שינויים ניווניים מקומיים (osteoarthritis). בשלב זה כדאי להתקדם בכמה מישורים: 1. בירור מערכתי (ראומטולוגי)- במידה ואינך מקבלת טיפול לדלקת מפרקים כדאי להתייעץ עם ראומטולוג בנוגע להתחלת טיפול. 2. בירור מקומי-צילומי ברכיים לצורך הערכת המצב ותכנון טיפול מקומי לברך. 3. ללא כל קשר לשני הסעיפים הקודמים- פיזיותרפיה בהקדם. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

28/09/2023 | 11:02 | מאת: Gana

כן יש לי ארתריטיס שחיקה. חשבתי שזה אותו שם לדלקת מפרקים. הרופאת משפחה עשתה לי צילום רנטגן. ואמרה לי שאין מה לעשות עם זה פשוט להיות פשוט פעילה ולעשות אופניים ואימוני התנגדות משקולות וכו. האם אני חייבת ללכת לראומטולןג? האם חייבים לקחת כדורים לזה? פיזיותרפיה הייתי ואלך שוב אבל הם פשוט נותנים כמה תרגילים שקשה לי ליישם, מעדיפה במכון כושר עם המכונות לחיזוק.

בהחלט ממליץ להשלים בירור ראומטולוגי

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך