פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

ארתרוסקופיה הוא ניתוח זעיר פולשני שמבוצע על מנת לטפל בפציעות תוך מפרקיות ומבוצע במפרקים גדולים בגוף. מפרק הברך הוא המפרק הגדול ביותר בגוף. פציעות של מניסקוס וקרעים ברצועות הצולבות הן הסיבות הנפוצות ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הברך. מפרק הירך הוא המפרק העמוק ביותר מהמפרקים הגדולים, וקרע בלברום האצטבולרי הוא הסיבה הנפוצה ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הירך. הפורום יעסוק בפציעות מפרק הירך ומפרק הברך שיכולות להוביל לטיפול ניתוחי. .
816 הודעות
796 תשובות מומחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/08/2019 | 22:41 | מאת: סילבי

שלום רב, בת 37 אמא ל4 בנות. כחודשיים אחרי ארתוסקופיה של ברך שמאל בעקבות קרע במניסקוס הלאטרלי עם סימני ריטוש שלא היה ניתן לרודוקציה ושחיקת סחוס דרגה 3! כבר חודשיים בטיפולי פיזיוטרפיה פרטניים וקבוצתיים ללא שיפור. למעשה מצב הברך אחרי הניתוח זהה למצב שהיה לפני... קושי גדול בעליה וירידה במדרגות, "בריחה" של הברך, קושי ביישור וכיפוף הברך ועל הכאבים כבר לא אדבר... לפעמים חושבת שאולי עשיתי טעות שהחלטתי ללכת לניתוח למרות שהרופא אמר שהמצב מחייב ניתוח... *אשמח לדעת אם מתישהו אני אמורה לחזור לתפקוד רגיל ? *למעט פיזיוטרפיה יש עוד משו שניתן לעשות? *מה עם פעילות גופנית? איזו פעילות ניתן לעשות? (הליכה גורמת לי ללחץ וכאב בברך מן תחושה שהעצמות מתחככות האחת בשניה). על סף ייאוש אודה לתשובתך...

שלום רב הכאבים שאת מתארת טיפוסיים למחלת שחיקת הסחוס. כאשר הסחוס נשחק נעלמת השיכבה המגינה על העצם מה שגורם לכאבים בזמן עלייה בעומס (מדרגות) וכן כאבים סביב הפיקה הגורם לקושי ביישור וכיפוף הברך. ישנם מגוון רחב של טיפולים הכוללים הזרקות למיניהן, מייצבי ברך ופיזיוטרפיה נכונה. באם הללו לא עוזרים ישנם טיפלים ניתוחיים שונים היעילים במצבים אלו. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

23/08/2019 | 05:29 | מאת: סילבי

תודה על המענה. מחלת הסחוס היא למעשה תוצאה של הקרע במניסקוס? איזו פעילות גופנית מומלץ לעשות על מנת לא להחמיר את הנזק? תודה מראש

מחלת סחוס בהחלט יכולה להופיע בעיקבות קרעים כרוניים של המניסקוס אך לא בהכרח. פעילות גופנית מומלצת הינה פעילות שאיננה דורשת עומס רב על הברך (כגון ריצות, קפיצות) ובכך תורמת לשמירה על הברך עצמה.

שלום מותר לטוס 3 חודשים אחרי ניתוח ארטרוסקופיה תפירה להודו/ יוון?

שלום רב אין מניעה מטיסה לאחר תפירת מניסקוס. חשוב לזכור כי בהחלט יכולה להיות תופעה של פקקת ורידים בטיסות ארוכות ולכן מומלץ להפעיל את השרירים/ לקום ולהתנייד.

ומה לגבי זיהום? נניח טיסה למזרח? מותר מהרגע שאני דורכת על הרגל? (כרגע נשאר לי עוד חודש על קביים) ולגבי מוצ'ילה כמה מותר להעמיס ק"ג שלא תיפגע שוב הברך ממאמץ?

3 חודשים לאחר ניתוח הסיכוי לזיהום קטן (אך אפשרי). מומלץ לחזור לפעילות גופנית כגון ניוד ונשיאת משקל בהדרגה.

היי האם אפשר לנסוע ברכב כשלוש שעות לאחר ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון אוסטיאוכונדרל וקרע מינסקוס? האם יש טיפים כנוסע/ כנהג?

שלום רב אין מניעה מנסיעה ברכב לאחר ניתוח. חשוב לזכור כי מומלץ להפעיל את השרירים של הרגליים במהלך הנסיעה למניעה של פקקת ורידים. בנוסף במידה ובוצע תיקון מניסקוס הרגל מנועה מכיפוף יתר העובר 90 מעלות.

09/08/2019 | 05:15 | מאת: טופז

שלום, דרכתי בטעות על הרגל המנותחת לאחר ניתוח תפירה של מינסקוס, דריכה די רצינית עם כל המשקל.. והברך נהייתה אדומה האם גרמתי נזק לתפירה? דבר נוסף מותר לי לנהוג אם הברך המנותחת היא שמאל ולא שימושית בנהיגה? והאם יכולה להיגרם לי צליעה אחרי ניתוח כזה או שחוזרת ללכת רגיל? (מקפידה על פיזיותרפיה והנחיות)

שלום רב סביר להניח כי לא נגרם נזק במידה ודרכת חד פעמי על הרגל. כמובן שלאחר תפירת מניסקוס ההמלצה היא ניוד ללא דריכה של כ- 6 שבועות. לגבי הנהיגה- ניתן לנהוג. המטרה לאחר ניתוח כזה הינה ניוד רגיל לאחר מכן. בהצלחה

01/08/2019 | 21:07 | מאת: קרי במניסקוס

הייתי בmri והתוצאות יגיעו רק עוד שבוע ואני חסרת סבלנות אז תהיתי ,האם אתה מצליח לזהות פה משהו??

שלום רב אינני רואה שום קובץ שנשלח.

אני לא מצליחה לצרף את הקובץ

מומלץ לאחר קבלת התוצאות לפנות למומחה ברך

היי , ביום שני עברתי ארתרוסקופיה של הברך שבמהלכה בוצע טיפול במיקרו שברים בעקבות סחוס קרוע ובנוסף הטרייה של במיניסקוס. חשוב לציין שלאחר הפציעה בברך כתוצאה מהטראומה ( סיבבתי את הברך באופן רציני) התגלה קריש דם בשריר התאומים . לאחר הניתוח חזרתי לקחת מדללי דם (קסרלטו 20 מג) . ברגע שאני קם משכיבה עם רגל מורמת , הרגל (בעיקר כף הרגל) משנה תוך דקה את צבעה לכחול סגול באופן קיצוני . חשוב לציין שכאשר אני חוזר לשכיבה עם רגל מורמת הרגל חוזרת לצבע הנורמלי גם די מהר, ובאזור הניתוח אין שינוי צבע בולט. אשמח להתייחסות, תודה.

שלום רב שינויי צבע בכף הרגל בהחלט יכולים לנבוע מטרואמה/ניתוח לגפה. ברוב המיקרים זה חולף לאחר מספר חודשים. במידה ויש כאבים, אודם, נפיחות דרמטית מומלץ לפנות לרופא המנתח.

25/07/2019 | 16:54 | מאת: יונתן

אני בחור בן שמונה עשרה וחצי ובערך עוד שמונה חודשים אתגייס. הרגשתי כאבים בברך והלכתי לרופא שאמר לי שאני צריך ללכת לפיזיותרפיה בלי להסתכל עלי ליותר מחמש דקות ולאחר התעקשות מצד אמא שלי הלכתי לרופא נוסף ששלח אותי לבדיקת אמ. אר. איי ובה התברר שהמיניסקוס החיצוני שלי קרוע. הרופא ממליץ ללכת לניתוח בו הוא יחתוך את האזור הקרוע. האם זו באמת הדרך הכי טובה לטפל בדבר כזה או ששיטות טיפול טבעיות יותר, כמו פיזיותרפיה יעזרו יותר? איפה הסיכון גדול יותר לאיבוד יכולת שימוש בברך? (הברך כואבת בעיקר לאחר שאני עוסק בפעילות ספורטיבית, אבל כאשר הפעילות לא כוללת סיבובי רגל פתאומיים ואני עושה מתיחות לאחריה כמעט שלא כואב לי.) אני משתמש כרגע בתומך ברך אורטופדי שקניתי בסופר-פארם. תודה רבה!!

שלום רב טיפול בקרע של מניסקוס לטרלי צריך להיות מותאם למטופל. חשוב לדעת את סוג הקרע ורמת הפעילות של המטופל ולכן קשה להגיד מה הדרך הנכונה. בעיקרון, לאנשים צעירים ופעילים בהחלט ישנה אינדיקציה לטיפול ניתוחי אך לא בהכרח של הסרת האיזור הקרוע אלא אפשרות של תפירת מניסקוס (תלוי סוג קרע) מה שמונע שחיקה עתידית של הברך.

19/07/2019 | 07:27 | מאת: שמעון

לאחר שנים של כאבי ברך ימין והליכה עם קביים והאשמת פריצת דיסק בכאבי או את מחלת הטרשת הנפוצה ממנה אני סובל נעשה לי mri ברך ימין ונמצא 1. קרע הורזינטלי במיניסקוס לטרלי 2. נזק אוסטאוכונדרלי בקונדיאל הפמורלי המידיאלי 3. ציסטה פראמיניסקיאלית מולטי לוקולארית 4. ציסטה פופליטיאלית בקוטר 2 ס"מ. 5. אות חריג הוריזנטלי במיניסקוס המידיאלי מה הם אפשרויות הטיפול העומדות בפני? בשבוע הבא יש לי רופא ואני מעוניין להגיע חכם יותר ומוכן יותר

שלום רב תוצאות ההדמיה בהחלט מראות על פגיעה מניסקיאלית וגרמית היכולים לגרום לכאבים מהם אתה סובל. אפשרויות הטיפול הינן מגוונות וכוללות טיפולים שמרניים (הזרקות למיניהם) להקלה בסימפטומים וטיפולים כיוררגיים לפתרון דפניטיבי. כל טיפול הינו אינדיוודואלי ותלוי בגורמים רבים. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך להמשך הטיפול. בהצלחה

20/07/2019 | 14:25 | מאת: שמעון

מה אני יכול לעשות ביינתים? לא יכול לעמוד על הרגל. הכאב גורם לסחרחורות וחוסר יציבות. האם יש מה ללכת למיון? התור לאורטופד ביום שני הקרוב באיכילוב

מומלץ רגל מורמת, קרח מקומי ונוגדי כאבים. ניתן להניח גם תומך ברך בעת ניוד.

02/07/2019 | 15:30 | מאת: בר

שלום, אני בת 29 מתאמנת קבוע. עקב כאבים קלים בברך במנחים של העמסה כמו מדרגות מעבר לישיבה או עמידה וכו ביקרתי אצל אורטופד מומחה חייבת לציין שעכשיו שחם הכאבים ירדו מבדיקה ידנית הוא מצא שיש לי ״חריקות פטלופמורליות קלות דו צדדי״ אמר שזה שחיקת סחוס קלה והמליץ שלא לבצע אירובי כלל. רציתי לשאול איזה סוגי ספורט כן ניתן לעשות על מנת לא להחמיר את המצב והאם אכן להימנע גם מאירובי עדין יחסית כמו הליכה למשל. תודה בר

שלום כאבים פטלופימורליים בהחלט יכולים לנבוע ממאמץ יתר הגורם לעומס על הפיקה. עקב כך הסחוס שעוטף את הפיקה יכול להישחק. כאבים אלו עוברים בדרך כלל על ידי פיזיוטרפיה והורדת עומסים. הליכה בהחלט פיתרון טוב כמו גם שחייה. לאחר שהכאבים חולפים ניתן לחזור לפעילות אירובית בהדרגה.

שלום,לפני 3 שנים נפלתי על הברך והוחלט לעשות ניתוח עם קיבוע (כמו 8) על מנת שהפיקה תתאחה כי היה שבר לרוחב .אני לאחר 3 שנים עם כאבים חזקים ,לא ישנה לילה שלם כל תזוזה כואבת לי,לא מצליחה לעלות ולרדת מדרגות,לא יכלה להתכופף עד הריצפה.מה עושים האם זה תקין?! מה עושים? האם יום אחד אוכל לעלות מדרגות ולרדת על שש ?האם הכאבים יפסיקו?תודה

שלום רב חשוב לדעת האם איחוי השבר היה מלא. במידה וכן- לאחר שברים נפגע גם הסחוס המקיף את הפיקה וניתן להניח שחלק מהכאבים שלך נובעים מכך. בנוסף כאבים בעלייה וירידה במדרגות יכולים להיגרם משחיקה במדורים נוספים בברך ולאו דווקא מהפיקה. הייתי ממליץ בתור התחלה על בדיקה מקיפה של הברך על ידי מומחה ברך וצילום. רק בריאות.

ממצאים: מודגמת בליטה גרמית באספקט של אזור מעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לתפס אצטבולו פמורלי מסוג CAM. מודגם גם כיסוי יתר של ראש הפמור עי" הקיר האחורי של האצטבלום, ממצא מחשיד גם לתפס אצטבולו פומרלי מסוג PINCER. מודגם קרע אלכסוני לרוחב הלברום הקדמי עליו עם שבב לברום מנותק חלקית מתחת למיטת הקרע. ממצא המתאים לקרע "ידית דלי". מודגם פגם אוסטאוכונדרלי האספקט הקדמי של האצטבולום באזור מעבר בין הלברום הקדמי עליון לאצטבולום בקוטר 1.8 ס"מ במישור הקורונלי {חתך 6 סדרה 401}עם בצקת לשדית מינמאלית טוב כונדרלית בסמוך. מודגם קרע בבסיס הלברום האחורי עם פגם לכל עובי הסחוס בסמוך בקוטר 1.2 ס"מ במישור הקורונלי {חתך 11 סדרה 401}. מודגם דלדול של הסחוס במכסה את ראש הפמור . הקפסולה מודגמת שמורה. הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות. מודגם מעבר של חומר ניגוד אל הבורסה האילו-פסואסית סיכום: ממצאים כמתואר דרושה השוואה לבדיקות קודמות. אשמח להתייחסות ומה אפשר לעשות תודה מראש.

שלום רב ממצאי ה- MRA מדגימים מספר פתולוגיות הקשורות לעצם (תפס אצטבולו פימורלי ופגם אוסטאוכונדרלי) וכן פגיעה במעטפת של האצטבולום (לברום). ממצאים אלו בהחלט יכולים לגרום לכאבים בזמן ניוד. השאלה שצריכה להישאל היא האם יש לך פגיעה באיכות החיים (כאבים) המגבילים אותך. באם כן, ישנן פעולות ניתוחיות ארטרוסקופיות היכולות לתת פיתרון לכך. בהצלחה.

אכן יש כאבים בפעילות בהליכה של כמה דקות אתה יכול ברשותך להמליץ לי על מנתח טוב שמתמחה בארתרוסקופיה ירך אשמח להתייחסות תודה רבה

המטרה של פורום זה הינו ייעוצים בנושאי ברך וירך ואיננו עוסק בהמלצות לרופא כזה או אחר. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. רק בריאות

09/06/2019 | 00:30 | מאת: טל

שלום, שמי טל, בן 27, פעיל גופנית רוב חיי, לפני כשנה וחצי, עשיתי תרגיל מכרעים בקפיצה, נפלתי על הברך, ימין, כשהיא בכיפוף של 90 מעלות. כמה וכמה פעמים באותו הזמן. לא חשבתי לצערי לשים מזרן שירכך. - כאבים בעיקר בעלייה וירידה במדרגות, סקווט, קימה מישיבה, ובכל מצב שהברך בכיפוף ופשיטה, -בהפעלה רציונלית של השריר ללא תנועה בברך, בעיקר בכיפוף 90 מעלות( ישיבה) - כאב כרוני, שמופיע יום יום, ללא הפסקה, מתגבר, נחלש, אך ללא פתרון. - צילום ברך ו US יצאו תקינים. - MRI יצא תקין לפני חודשיים, ונכתב כי סחוס הפיקה שמור. אין בעיה ברצועות או מיניסקוס, ובכלל לסיכום, "ללא שינויים טראומתיים" כפי שנכתב. - עשיתי פיזיותרפיה מספר פעמים, בפרטי ובקופה. -הכאב נעלם ומוחלש לאחר עיסויים בעיקר בארבע ראשי, בפאסיה הצידית, בגיד מתחת לפיקה , מתיחות של ILIOPSOAS ועוד. אבל הפתרון לא מחזיק אלא זמני, והכאב שוב חוזר. אחרי מספר מומחים, שחלק טען שאין בעיה ומומלץ לעשות ארטרוסקופיה כדי לקרות מבפנים, וחלק טען כי יש נזק לסחוס. אני אובד עצות, האם כשיש נזק לסחוס רואים בMRI? פרופסור אהוד ראט אמר שיש ורואים בבדיקה, מומחים אחרים, כולל סיכום הבדיקה מהמכון טוענים חד משמעית שלא. האם כדאי במצב זה לעשות ארטרוסקופיה כדי לברר מה הגורם לכאב? האם יש משהו נוסף שיכול לתת לי כיוון, או לפחות לבדוק? תודה רבה רבה לך. טל.

שלום רב הכאבים שאתה מתאר מקורם בפיקה. בהחלט בבדיקת MRI ניתן לראות נזק סחוסי היכול לגרום לכאבים חוזרים ונישנים. חשוב להדגיש כי MRI הוא בעל אחוזי זיהוי גבוהים מאוד אך לא 100% ולכן לצורך אבחנה ישנה אפשרות לעשות ארטרוסקופיה אבחנתית על מנת לאמוד את הפגיעה בסחוס (אם בכלל). היתרון בארטרוסקופיה הינה שזוהי פעולה מינימלית אך כמו כל ניתוח לא חפה מסיבוכים (מינימליים ביותר). בסופו של דבר באם זה מפריע לך מאוד לאיכות החיים יש לשקול פעולה זאת על מנת לאתר את הפגיעה. בהצלחה.

13/06/2019 | 22:35 | מאת: טל

תודה לך, אך האם ישנה אפשרות לעשות ארטרוסקופיה לצורך אבחנה בלבד, ללא התערבות? בבדיקה זו ניתן לראות בוודאות האם יש נזק לסחוס? הייתי רוצה לדעת את מקור הבעיה והפתרונות המוצעים לפני ביצוע כל פעולה ללא יכולת לחזור בה.

בהחלט. ניתוח כזה הינו ארטרוסקופיה אבחנתית. בדיקה זאת היא הכי מהימנה ובוודאות מראה את הנזק לסחוס.

07/06/2019 | 04:37 | מאת: אריק

שלום דוקטור, ביום רביעי בבוקר עברתי ניתוח ארתרוסקופיה (בהרדמה מלאה) שחזור של המיניסקוס והסרה של הרקמות המיותרות. הרופא המנתח אמר לי ללכת עם קביים במשך 6 שבועות ולא להפעיל משקל על הברך. אני צריך להתחיל פיזיוטרפיה בעוד שבועיים. יום אחרי הניתוח הכאבים כל כך חזקים שאני לא מצליח לישון או לנוח עם רגל מרומת כמו ש נתבקשתי. לכאבים אני משתמש בכדורי מורפיום ובשמן CBD ובקומפרסים של קרח, אבל אני לא מצליח למצוא את התנוחה הנכונה להפחת הכאבים. הכאבים הם מאחורי הברך ובצד ימין החיצוני בנוסף הקרסול מתחיל לכאוב לי מכיוון שאני נמצא באותה תנוחה רוב היום. מה עלי לעשות להפחית את הכאבים? האם זה רק ב72 שעות הראשונות או יותר מזה? בברכה, אריק.

שלום רב כאבים לאחר ארטרוסקופיה של הברך בהחלט יכולים להיות מוגברים בימים הראשונים. מומלץ על הרמת הרגל, קרח ונוגדי כאבים (בדיוק כמו שאתה עושה). במידה ויש נפיחות מוגזמת של השוק האחורית מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל לצורך שלילת פקקת ורידים.

05/06/2019 | 21:50 | מאת: שירן

לפני כשבוע עשיתי ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך, אחרי הניתוח איבדתי תחושה בחלק הפנימי של הירך ובאיבר מין. התחושה בירך חזרה אבל איבר המין עדיין רדום. נאמר לי שזה נורמלי אבל לא נאמר לי כמה זמן זה יכול לקחת עד שהתחושה תחזור או אם בכלל תחזור ואם יש משהו לעשות כדי להחזיר את התחושה. אשמח לתשובה תודה!

שלום רב סיכונים לאחר ניתוח ארטרוסקופיה של הירך יכולים בהחלט להיות תחושת רדימות של הירך או המפשעה. לרוב התחושה חוזרת לאחר פרק זמן של מספר שבועות אך בהחלט לאחוז קטן מהמטופלים חוסר התחושה או תחושת הרדימות יכולה להישאר תמידית.

05/06/2019 | 08:15 | מאת: עידן ברכה

שלום עברתי לפני יומיים שיחזור רצועה acl ותפירת מינסקוס פנימי עד עכשיו הכאבים רק מתגברים והופכים לבלתי נסבלים ועם הזמן מתחילים לי לחצים במפסעה ובירך האחורי רציתי לדעת האם זה סדיר ותקין כל עיניין הכאבים העזים בברך והלחצים במפסעה שלא פוסקים ולא נותנים לי להצליח להזיז ולדרוך על הרגל

שלום רב כאבים לאחר שיחזור רצועה ותפירת מניסקוס בימים הראשונים הינם נורמליים אך בדרך כלל מורגשים בברך עצמה. עוצמת הכאבים הינה סוביקטיבית ולכן אם אתה מרגיש כי הכאבים הינם עזים מאוד/ נפיחות לא רגילה מומלץ לפנות לרופא המנתח. בהצלחה

הי אייל, שאלתי אותך בעבר שאלות לגבי הפציעה שלי של שבר תלישה מרוסק בברך עם קרע מלא של ACL, תודה על המענה המהיר והאדיב! :) אני אחרי ניתוח ארתרוסקופיה לניקוי פרגמנטים חופשיים וחיבור השברים. קמתי מהכיסא גלגלים לפני חודש וחצי ועושה מאז המון פיזיותרפיה. היום מגיעה לטווח של 5-70 מעלות (יישור מלא רק בתרגילים מסוימים והרבה מאמץ). בטווח הכיפוף הנוכחי מרגישה שמאוד קשה לי להמשיך לעשות פיזיותרפיה בגלל שבתרגילים להגדלת את הכיפוף אני מרגישה כאבים עזים לאורך כל עצם השוק ולפעמים גם בקרסול. אותם כאבים חוזרים על עצמם באמצע הלילה. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים בשוק? האם יש טעם לבקש הדמיה? איזו הדמיה אם כן? האם כדאי להמשיך פיזיותרפיה בכל הכח למרות הכאבים? המון תודה! 🙏 שירן

שלום כאבים אלו יכולים לנבוע מעומס על הגפה התחתונה. חשוב לוודא כי אין נפיחות בשוק האחורית ואם יש חשש מומלץ לפנות לרופא המטפל. פיזיוטרפיה איננה מזיקה במינון הנכון ולשם כך ניתן להתאים תרגילים שונים על מנת שלא יכאב לך אך בהחלט להמשיך בהגדלת טווחי התנועה של הברך.

תודה רבה :) אין נפיחות בשוק האחורית, רק בקרסול (נראה לי שבצקת) ותחושה מוזרה של מן צניחה של הקרסול, בפוזיציות מסוימות של הרגל. אבדוק את זה מול הרופאים שלי. המון תודה!

27/05/2019 | 14:58 | מאת: רחלית

שלום רציתי לדעת מה ההבדלבין המכשיר הנדיר קיור ליזר לבין קליר לייזר ומה עדיף? והאם יש אמת בכך שהמכשיר עוזר בכאבי ברכיים? עוד שאלה..איזה דרגם של קיור לייזר מומלץ?

שלום רב ישנם מגוון רב של מכשירים בשוק היכולים לגרום שיפור בלכאבי בירכיים. לגבי אף אחד מהם אין הוכחה חד משמעית לפי מחקרים בין לאומיים הניתנים על פיהם להמלצה לצורך מטרה זאת. בעיקרון- אם רצונך להשתמש במכשיר כלשהו, עצתי היא לנסותת ואם אכן עוזר להמשיך עם טיפול זה. בהצלחה

שלום :) לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח ארתרוסקופיה לחיבור וניקוי פרגמנטים לאחר שבר תלישה מרוסק ברגל שמאל. כיום אני עושה המון פיזיותרפיה כדי להכין את עצמי לניתוח שחזור ACL (שנקרעה באופן מלא באותה פציעה). בעוד שבועיים אני נוסעת לטיול שכולל המון הליכה. הטווח שלי כרגע 5-45 מעלות, הציפייה היא להגיע ל-60-70 מעלות עד הטיול (יישור מלא הרבה יותר קשה לי כרגע). בנוסף אני חשה אי יציבות מסוימת בהליכה (מדי פעם תזוזה קלה לצדדים של הברך) וגם בשינה (בכל פעם של שינוי תנוחה הברך זזה באותו אופן). האם התזוזות הקלות של הברך לצדדים יכולות לגרום נזק? האם אתה ממליץ על חבישה של גרב אלסטית/ מייצב כל שהוא בזמן הטיול שיפחית את תזוזת הברך? האם יכול להועיל או להזיק? יש לי כרגע סד צירים breg, האם יכול להיות נזק ב״להסחב״ איתו שעות רבות בהליכה אינטנסיבית? תודה רבה! שירן

שלום התזוזות שאת מתארת מתאימות לקרע ACL שתפקידו לייצב את הברך. הנזק היכול להיגרם הינו נזק למניסקוס (רפידות הברך) כגון קרעים ובכך גורם סיכון לשחיקת ברךץ במהלך הטיול מומלץ בהחלט להיות עם מייצב כלשהו שנוח לך אך נותן יציבות לברך. סד צירים הינו מצויין אך בהחלט לא נוח להליכות מרובות.

תודה רבה!

08/05/2019 | 12:03 | מאת: אלי

אך מטפלים בתחבושות אחרי ארתרוסקופיה - תדירות, סוג וכו'?

שלום רב לאחר ניתוח ארטרוסקופיה בהחלט מומלץ לחבוש עם חבישה אלסטית. המטרה שלה הינה להוריד נפיחות וכן ליצור הפרדה בין הסביבה לפצע בימים הראשונים לאחר הניתוח. כמו כן מומלץ לשטוף את הפצעים במים זורמים וסבון.

06/05/2019 | 12:47 | מאת: עמית

שלום, לפני כשנתיים וחצי העברתי ניתוח בברך, הייתה לי בעיה בפיקה, ומאז התאמנתי רגיל ולא היו כאבים חזקים ביום יום , עכשיו כבר כמעט שבוע אני צולעת ויש לי כאבים בצד שמאל של הברך שאני לא מצליחה ללכת ישר ויש כאב, אני מפחדת שזה יכול לחזור, הרופא שעשה לי אמר לי שלא ברור ממה זה נובע ולקחת כדורים שרשם לי, מה זה יכול להיות? אני בינתיים לא מאמנת את הרגליים

שלום רב במידה והכאבים באמת ללא מקור ברור של חבלה או טראומה בהחלט ניתן להתחיל בטיפול שמרני לאחר ייעוץ עם אורטופד. כמו כן החלטה נכונה להפסיק מעט את אימון הרגליים לצורך התאוששות ולאחר מכן לבחון את המצב מחדש.

26/04/2019 | 13:18 | מאת: אורי

שלום, לפני שבוע נפלתי ברחוב, אך לא ייחסתי לזה חשיבות והמשכתי ללכת כרגיל (מדי יום אני מבצעת הליכה של כ-11-13 ק״מ). הפצע נראה שטחי והרגשתי כאב עמום מהברך, שאותו קישרתי לפצע עצמו. לפני יומיים הכאבים הפכו לחזקים ואתמול כבר ממש היה קשה לי לבצע צעדים פשוטים ונאלצתי לוותר על ההליכה בערב. עכשיו אני עם תחבושת שככרכתי מסביב לברך כדי לעמם במקצת את הכאב והיום לא אלך (גם אם הייתי רוצה, אני פיזית לא יכולה). המקום עצמו גם קצת חם. מה לדעתך עליי לעשות? כמה ימים היית ממליץ לנוח? האם יש משחה או כדור שהיית ממליץ עליו? אני בחו״ל ועדיין לא קיבלתי ביטוח רפואי. כל ביקור אצל רופא יסתכם במאות יורו, שאין באפשרותי לשלם. תודה רבה וחג שמח!

26/04/2019 | 13:22 | מאת: אורי

שכחתי לציין שאני לא מרגישה כאב באם הרגל ישרה במצב שכיבה ושהכאב הכי גדול מורגש בירידה או עלייה במדרגות. בהליכה פשוטה אני בעיקר קופצת על הרגל הלא פגועה כדי להרגיש פחות כאב

נחתי היום וניסיתי ללכת כמה שפחות. בשעה האחרונה החלה תחושת עקצוצים בכף הרגל. אני לא יודעת אם זה אומר משהו אבל חשוב היה לי לעדכן. מקווה לקבל תשובה במהרה. אני די משותקת כרגע...

שלום רב בהחלט מומלץ לנוח מספר ימים עם רגל מורמת, קרח מקומי וחבישה אלסטית (כמו שכבר חבשת). כמו כן נוגדי כאבים. בהמשך במידה והכאבים עדיין ממשיכים ללא הטבה הדבר המומלץ ביותר הינו לראות אורטופד על מנת לשלול חבלה/ פגיעה ברקמה רכה או עצם והשלמת הדמייה. כמובן אם יש החמרה אין לחכות אלא בהחלט יש מקום לבדיקה יסודית של הברך על ידי גורם מוסמך לכך. תרגישי טוב.

ראי תשובה למעלה

ראי תשובה למעלה

02/05/2019 | 20:41 | מאת: אורי

תודה על התשובה! תהיה מוכן בבקשה להסביר למה בדיוק התכוונת? או לפחות לכתוב את המושגים באנגלית, כדי שאוכל לבקש הפניה? הלכתי היום לבית החולים המקומי, עשו צילום (CAT: Radio de genou F+P), לא מצאו כלום ושלחו אותי לקבוע תור לMRI. בנתיים, כל השבוע לא הלכתי כמעט כשאני כן הולכת יש לי דקירות חזקות מתוך הברך. בשבת האחרונה התחלתי לקחת גם כדורים אנטי דלקתיים, אבל אני לא מרגישה שיפור.

בהחלט. החדשות הטובות הינן שככל הנראה בצילום לא ראו כלום ולכן אין פגיעה גרמית. MRI הינה בדיקה מצויינת לאבחנה של הרקמה הרכה כגון מניסקוס או פגיעה ליגמנטרית ולכן מומלץ לעשותה.

14/09/2019 | 21:51 | מאת: אנג'לה

מה זה פגיעה ליגמנטרית?

20/04/2019 | 13:49 | מאת: שירן

שלום :) פניתי אליך ב 7.4.19 לגבי קליקים מהירך אחרי ניתוח ברך. תקציר הפציעה: שבר תלישה מרוסק בטיביאל אמיננס וקרע מלא של ה-ACL (התגלה בארתרוסקופיה) בעקבות תאונת סקי. אחרי 6 שבועות ביישור מלא עם מחוך ואיסור דריכה, הותרה לי דריכה מלאה עם קביים ומחוך, והורדתו בהדרגה לפי יכולת. טווח תנועה 5-20 אחרי שימוש ב-CPM. כבר יומיים דורכת עם קביים, שמתי לב שקרסול הרגל הפצועה נפוח מאוד לעומת זה של הרגל הבריאה. כמעט לא רואים את ה״גולה״ של החלק הפנימי, והחלק השמאלי נפוח במיוחד (מצ״ב תמונה). בהליכה יש כאבים בקרסול, בברך ובירך של הרגל הפצועה, אני מייחסת לדלדול השרירים וחוסר התנועה לזמן ממושך (בצדק?) אשמח מאוד לחוות דעתך בנוגע לנפיחות. כמו כן, אשמח לדעת האם לדעתך יש לצפות לבעייה כל שהיא ביישור מלא של הרגל (יש לי היפראקסטנציה ולמרות שהייתי 6 שבועות ביישור מלא עם מחוך, אני מתחילה מ-5 מעלות). המון תודה וחג שמח! שירן

היי שירן אכן, כאבים בקרסול, ברך וירך של הרגל עם הפציעה יכולים בהחלט להיות עקב מנח הליכה שאת איננה רגילה אליו ודילדול שרירים מה שיוצר עומסים לא רצויים באיזורים שונים ופחות באיזורים אחרים. לגבי הנפיחות (אינני רואה את התמונה...)- לאחר פגיעה בגפה התחתונה, נפיחות בקרסול הינו דבר שכיח (סיבות רבות לכך כגון תהליך דלקתי). הבצקת מוצאת את דרכה לאיזור הקרסול במהלך ניוד ( גרביטציה) מה שיוצר תמונה של נפיחות בקרסול. מומלץ להרים רגל, בזמן שינה- להניח את הרגל על 2 כריות, קרח, גרב אלסטית במהלך ניוד. לגבי יישור ברך- בהחלט אין להתעלם מחסר יישור. הציפייה בסוף התהליך הינו יישור מלא ללא פשרות. בהצלחה

23/04/2019 | 09:53 | מאת: שירן

תודה רבה! לגבי הבצקת, אעשה מה שאמרת ואם אני לא טועה ככל שאני אלך ואפעיל את השרירים זה ישתפר? לגבי היישור - זה נורמלי שהייתי עם מחוך ביישור מלא ובכל זאת הרגל לא מיושרת? במצב של היפראקסטנציה היית ממליץ להגדיל את הטווח מעבר ל-0, שישתווה לרגל השנייה? תודה! :)

לגבי הבצקת- ישתפר אך בהחלט ישנם מצבים בהם גם חודשים (ולפעמים שנים) ישנה נפיחות מסויימת בעיקר במעברי חום- קור. לגבי היישור- אידיאלי להגיע למצב לפני הפגיעה אבל לא תמיד אפשרי אך עם זאת בהחלט יש להגיע ליישור מלא.

24/04/2019 | 09:33 | מאת: שירן

תודה רבה :)

07/04/2019 | 18:40 | מאת: דוד פייביש

שלום ותודה שקיים פורום כזה אני בייאוש טוטאלי עברתי החלפת מפרקי ירך ימין ושמאל בשנת 2006 2009 לפני כשנה החלו כאבים ליד המפשעות בעת תנועות של הרמת רגל, לבישת מכנס, כניסה לרכב, קימה מהמיטה. הכאבים בתנועות הנ"ל קשות מנשוא וזה אך ורק בתנועות ולא בהליכה . עשיתי CTוצילומים ו- ואין כל ממצעים מלבד שינויים קלים כל הצילומים וחוות דעת המנתח לאחרונה מצביעים על המפרקים כתקינים. אנה עזרו לי למי לפנות ע"מ לאבחן אני כבר לא יודע מה לעשות זה פוגע באיכות החיים תודה תודה

שלום רב הרקע הרפואי שלך וכך גם התלונות שלך יכולות בהחלט להצביע על היתרופפות משתל. הייתי ממליץ שוב לפנות לרופא המנתח על מנת לדון באפשרויות המקובלות. בהצלחה

שלום רב, לפני חודש וחצי נפצעתי בתאונת סקי ובשל ממצאי MRI ו- CT של שבר תלישה מרוסק של טיביאל אמיננס שמחובר לקרן קדמית של מיניסקוס מדיאלי ולטראלי וקרע מלא של ACL, עברתי לפני חודש ניתוח ארתוסקופיה, רדוקציה וקיבוע של העצם. צפויה לעבור בעתיד ניתוח לשחזור הרצועה. הרגל נתונה במחוך ישר כבר חודש וחצי, המחוך כבד וקשה לישון איתו, כמו כן אסור לי לדרוך על הרגל 6 שבועות מהניתוח. כמה ימים אחרי הניתוח החלו לי כאבי גב איומים במהלך השינה שמאוד מפריעים לי לישון, תרגילי גב לא עוזרים. אני מחכה חצי שעה-שעה בישיבה עד שהכאבים יעלמו ומנסה לחזור לישון. כמו כן, לפני יומיים התחלתי פיזיותרפיה ב- CPM בטווח 0-30 והחלו לי קליקים (חלקים כואבים, חלקם פשוט לא נעימים) מהמפשעה בצד שמאל (של הברך הפגועה) בכל פעם שאני קמה ממקום מושבי. אני דואגת מכיוון שצפויה לי תקופת שיקום ארוכה (גם בגלל הניתוח השני) ולא רוצה לפתח בעיות נוספות מעבר לבעיה בברך. אשמח לשמוע האם לדעתך יש מקום לדאגה ובאופן כללי את חוות דעתך. המון תודה, שירן

שלום רב, מקווה שכעת הברך מחלימה. לאחר ניתוח כמו שלך עם תקופת שיקום לא פשוטה אכן ישנם שרירים המנסים לפצות על העדר הפעילות של הברך ועליהם מופעל עומס רב וכתוצאה מכך גורמים לכאבים. לגבי הגב- אין חוט מקשר בין ניתוח הברך לכאבי הגב. בכל אופן אם כאבי הגב מחמירים מומלץ לפנות למומחה עמוד שדרה.

תודה רבה על התשובה המהירה :) אני מבינה נכון שכרגע אין סיבה לדאוג לגבי הקליקים הכואבים מהירך? לגבי כאב הגב - הנחתי שהוא נובע משילוב של שינה על הגב בלבד (עם יכולת מוגבלת מאוד עד בלתי אפשרית לשנות תנוחה) וישיבה באותה תנוחה, כשהרגל מורמת בכל שעות היום. המון תודה וסוף שבוע נעים, שירן

אכן קשה להעריך זאת כאשר את נמצאת בזמן קרוב למועד הניתוח. הערכה לגבי הירך תהיה אובייקטיבית לאחר סיום הטיפול. כמובן שיש צורך לביקורת אצל מומחה ברך להערכה והמשך הטיפול.

המון תודה! שבוע מצוין

04/04/2019 | 14:08 | מאת: סיגל

שלום אני בת 58 מאמנת ריצה ומדריכת טיולי אתגר לאחר פציעה בסקי .אלה התוצאות : קרע חלקי בacl קרע גדול lm שינוי oa ב3 המדורים לפני 7 שנים ניתוח בlm באותה רגל. האם ניתוח או טיפול שמרני? מה סיכויי החלמה בכל אחד ומה לגבי עיסוקיי

שלום רב, אכן מדובר בפגיעות המערבות חלקים שונים במפרק הברך. השאלה הראשונה שצריך לשאול זה האם מפריע לך? כואב לך? גורם לחסר יציבות? אופי הטיפול הינו אינדיוודואלי. אם הפגיעה לא מפריעה לך ניתן להמשיך בטיפול שמרני. להבנתי את בחורה פעילה מאוד ולכן ניתן לחשוב על טיפול ניתוחי במקרה הזה הכולל שיחזור רצועת ה- ACL וכן ניסיון שימור/ הסרת חלק מהמניסקוס. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך להמשך טיפול. בהצלחה.

שלום . אני בן 44 . לפני כ 10 חודשים התחילו לי כאבים מתחת לפיקה ובצד הפנימי של הברך. לאחר בירור אצל אורתופדים (חודש 10/18) לברך בדיקה פיזית ,צילומים רנטגן מכמה זווית כלל לפיקה וגם US האורתופדים ( 2 ) המליצו לי על חיזוק השרירים ופיזיותרפיה . מצורף קובץ בדיקה . חיכיתי חצי שנה לתור ובינתיים ביצעתי תרגילים שהאורתופד המליץ לחיזוק הרגל. לזמן מה זה עזר. בחודש וחצי האחרון האחרונים וקצת לפני המפגש עם הפיזיותרפיסט של מכבי התחילו הכאבים להתעצם וגם לאחר המפגש קיימים כאבים בברך. כולם אמרו לי שצריך חיזוק השרירים ,הפיזיותרפיסטית אמרה לי שהרגל די חזקה אבל ועדין יש כאבים. אני סובל מבלטים מבקע בגב תחתון :5L-1L הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי. S1 -5L הודגם בקע דיסקי אחורי מרכזי מלווה בזיזים היקפיים גורם ללחץ על השק הטקלי. פורמינות נאורליות גרמיות מעט מוצרות. אין עדות ללחץ על שורשים עצבייםי. מה מומלץ לעשות? אני ממש מתוסכל. בברכה

שלום רב לפי מהלך הסיפור אפשר להניח כי הכאבים יכולים להיות משני מקורות עיקריים- הראשון באמת מהמפרק הפטלופימורלי (הפיקה) היכול להיות בהחלט בגלל חולשת שרירים או ניוד יתר של הפיקה הגורם לתהליך דלקתי. אפשר גם כי כאבים אלו מקורם בגב התחתון והינם מקרינים לברך אך לא שם הבעיה. מומלץ לפנות למומחה עמוד שדרה לצורך המשך בירור או זריקה אפידורלית ולראות האם זה מוריד את הכאבים. באם לא- ניתן להניח כי המקור הינו בברך.

31/03/2019 | 22:51 | מאת: יפית

לפני שבועיים במהלך סקי אובחן ב MRI קרע של 2 רצועות בברך MCL ן ACL הבנתי שMCL אמור להתאחות לבד עם קיבוע השאלה לכמה זמן צריך ללכת עם הקיבוע כדי לאפשר זאת. והאם אין יתרון בניתוח בשלב מוקדם כדי לאחות 2 רצועות אלו

ראי תשובה למטה

31/03/2019 | 11:16 | מאת: י

נקרעו לי שתי רצועות בברך MCL ו ACL הבנתי ש MCL אמור להתאחות עם קיבוע לכמה זמן נדרש הקיבוע? האם יש צורך בניתוח?

שלום רב במצב שבו יש קרעים של 2 רצועות - רצועה צולבת קידמית ורצועה צידית פנימית, הטיפול המועדף היום הינו שיחזור רצועה צולבת קידמית (בהתאם לרמת הפעילות, גיל ומצב בריאותי). הרצועה הצידית הפנימית אכן בעלת כושר ריפוי טוב ולכן אין כל יתרון בטיפול ניתוחי לעומת שמרני. משך זמן הקיבוע הינו בין 2-4 שבועות. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך לפני הפעולה. רפואה שלמה

בן 42 רץ 6 שנים 3 פעמים בשבוע כ 8קמ בעת כיפוף וחזרה לעמידה, כלל לא בזמן אימון היו קליקים בברך אל ללא כאב , הופנתי ל MRI אבחון: : אי סדירות של הסחוס בטרוכלאה בליווי בצקת סובכודנרלית פוקלית בצמוד. מוקד בצקת לשדית קטן גם בהיקף קדמי-מדיאלי של ה MFC . ללא עדות לשברים או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות שמורות. קרע במישורים שונים בקרן אחורית של ה MM המגיע עד לשורש האחורי עם פרגמנט מניסקאלי מנותק חלקית בצמוד בצורת "ידית דלי" קטנה. ה LM שמור. המנגנון המיישר וסחוס הפיקה שמורים. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מתונה. פליקה מדיאלית מעובה. ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. בצקת קלה במישור שומן בין ה ITB לבין ה LFC המתאימה ל KNEE RUNNERS קל.

שלום רב ממצאי ה- MRI מעידים על מספר בעיות בברך הקשורות הן למרכיב רקמה רכה ולעצם עצמה. פגיעות אלו מעידות על עומס יתר וכן על שחיקה. לגבי האימונים- מומלץ להוריד בעומס בתקופה הקרובה ולעבוד בעיקר על חיזוק שרירים. לגבי מה ניתן לעשות- הבדיקה הינה משנית לבדיקת הברך ולכן מומלץ לערוך בדיקה אצל מומחה ברך.

27/03/2019 | 17:21 | מאת: יואל

נקרעה לי הרצועה הצולבת בסקי לפני מספר ימים. שאלותיי 1) הבנתי שיש התפתחותם בעולם בטכניקות השחזור - מה הם הטכניקות המובילות בעולם היום ? 2) אצל מי מנתחים שחקני הכדורגל הפצועים כמו טל בן רוסו. אני שואל כי אני גם משחק כדורגל ומעוניין באותו מנתח / קבוצת מנתחים של נבחרות הכדורגל

טכניקות השיחזור היום מבוססות על שתל עצמוני או שתל מתורם וכל זה בהתאם למצב החולה. לגבי המנתחים- אין לי מידע לגבי זה. ממליץ לברר על מנתחי ברך וספורט. תמיד אפשר להעזר ברופא המשפחה לצורך הכוונה. בהצלחה

25/03/2019 | 12:33 | מאת: מאיה

עברתי לפני 8 שבועות ארתרוסקופיה לכריתה חלקית של מניסקוס מדיאלי בברך ימין בשל קרע מורכב. חוזרת לפעילות ספורטיבית בהדרגה (רכיבה על אופניים ושחיה). בריצה עדיין ישנם כאבים חזקים (בעיקר בצד הפנימי של הברך). כמה זמן לאחר ניתוח שכזה כאב נחשב לסביר?

שלום רב מקווה שאת מרגישה יותר טוב. כאבים בברך לאחר פעולה פולשנית יכולה להיות מספר חודשים לאחר הפעולה ומחקרים מראים כי גם עד שנתיים (אם כי רוב המיקרים המוחלטים הינם מספר חודשים מועט). כמובן הרבה מכך תלוי בסוג הטיפול שנעשה וכן בפיזיוטרפיה שנעשית בצורה נכונה ומכוונת.

26/03/2019 | 12:15 | מאת: מאיה

תודה רבה :)

בבקשה!

22/03/2019 | 12:31 | מאת: אלמוג

בן 41 קיבלתי תוצאות mri, קו שבר בפינה אחורית של ltp, קרע מלא של רצועת LCL, קרע בשני הסהרונים, נזק גורמי ונזק אינטרסטיציאלי ברקמות הירקות, האם מחייב ניתוח והאם מומלץ לבצע פיזוטרפיה לפני הניתוח?

שלום רב פגיעות מהסוג הנ״ל אינן מחייבות ניתוח אך מומלצות מאוד. קרעים של הסהרונים (מניסקוסים) הינם ידועים היום כחשובים על מנת לספוג את משקל הגוף ובכך למנוע את השחיקה של הברך. נהוג היום לנסות ולתקן את הסהרונים (תלוי הקרע). לגבי פיזיוטרפיה- מומלץ לעשות פיזיוטרפיה לפני הניתוח וזאת על מנת לחזק את השרירים.

15/03/2019 | 18:56 | מאת: משה

יש לי כאב חזק בברך מן לחץ חזק מאוד ודקירות בשריר הירך האחורי מה יכולה להיות הבעיה??

שלום רב הרבה מידע חסר על מנת שאוכל לעזור. כאבים יכולים להיות עקב טראומה, מאמץ, חבלה, התכווצות וכו.

שלום, עברתי תאונת דרכים לפני כשנה ואני סובל מהגבלות קשות בברך. ביצעתי בדיקת mri עם חשד לקרע במיניסקוס והנה חלק מהתוצאות: מודגמת בצקת לשדית מינימאלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי, כנראה קונטוזיה. מודגם באספקט האחורי הצדדי של המטפיזה של הפמור הדיסטלי נגע פרא-קורטיקלי בעל אותות נמוכים בכל התהודות, המתאים ל-NOF שעבר סקלרוזיס, בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 8.1 ס"מ, ללא משמעות קלינית. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים, כך שלא מוגדר כקרע. אשמח לדעת מה זה אומר? והאם זה אומר שאין לי קרע? או יש משהו אחר? אודה לתשובות.

שלום התשובה מראה בעצם על פגיעה מניסקיאלית אך לפי חומרתה איננה מעידה על קרע. בנוסף ממצא גידולי שפיר כרוני שעבר הסתיידות (נמצא אצל אחוז מהאוכלוסיה בבדיקה שיגרתית). במידה ויש הגבלה בברך או כאבים מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך לצורך בדיקה והחלטה על המשך טיפול רק בריאות

18/02/2019 | 23:47 | מאת: מיקי

שלום לכולם , בן 32 באוקטובר האחרון עברתי ניתוח לתפירת המיניסקוס לאחר קרע יחסית רחב , כרגע 4 חודשים אחרי הניתוח ולאחר שהכאבים לא פסקו עשיתי mri מחודש , ושם פוענח קרע חוזר במיניסקוס , שאלתי היא , מה עושים במקרה כזה ? ניתוח חוזר ? שוב תפירה ? אשמח לתשובות תודה

בהחלט אפשרות סבירה הינה ניתוח חוזר לתפירה נוספת במידת האפשר או מניסקטומיה חלקית (הסרה של המניסקוס) במידה ולא ניתן לתפור.

27/02/2019 | 12:42 | מאת: מיקי

שלום שוב . לאחר ביקור אצל מנתח ברכיים (לא זה שניתח אותי ) הומלץ על 2 אופציות 1 ניתוח חוזר להוצאת המיניסקוס 2 סדרת של 3 זריקות של prp שנאמר לי ע"י הרופא שזה לא בסל הבריאות וגם לא בטוח שזה יעזור . למרות שהוא דיי מתעקש על האופציה של הזריקה . שאלתי אליך , לפי מה שרשמתי הוצאת מיניסקוס , זריקה prp או חוות דעת נוספת תודה רבה מראש מיקי

שלום ניתוח להוצאת המניסקוס הינו טיפול שלאחריו בהחלט יסתיימו הכאבים (שמקורם בקרע שנוצר). במידה ואתה מעוניין לדחות את ביצוע הניתוח (אחרי הכל מדובר בניתוח) אז טיפול בעזרת זריקות PRP הינו אופציונלי אך בהחלט לא בטוח שזה יעזור. רפואה שלמה

17/02/2019 | 09:25 | מאת: שי

הגיל שלי 58 עובד כצבע עבודה פיזית יום יומית לאחר תשובה של mri של רגל שמאל. יש כאבים בשרירי שתי הרגליים במיוחד לאחר פעילות ממצאים מודגם קרע ההורזונטלי המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי. מודגמת בצקת לישדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי יתכן משנית לקרע במינסקוס. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין מודגם מאחורי האחיזה טיביאלית של רצועת ה pcl כיס נוזל בקוטר 1.2 במישור הקורונלי ובגובה 1.4 סמ ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי יתכן ציסטה גנגליונית הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות מודגמות תקינות המגנון המיישר מודגם תקין סחוס הפיקה מודגם שמור מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית בסיקום קרע במינסקוס המדיאלי כמתואר בסיכום שלי מבקש לדעת חוות דעת לטיפול או לשימור במצב הקיים והתנהלות שלי לגבי המשך החיים והעבודה בעתיד מה לעשות במצב הקיים אני מאוד לא יודע מה לעשות כי קיבלתי 2 הצעות אחת להשאיר את המצב כמו שהוא והשניה ביצוע ארטרוסקופיה . תודה מראש לתשובתך כהן שי שמואל

שלום רב אכן התשובות שקיבלת הינן הפוכות אחת מהשנייה אך באמת שתיהן ברות ביצוע. צריך להבין כי לכל פעולה יש את היתרונות והחסרונות שלה. הכל תלוי כמובן בבדיקה שלך וברמת הכאבים. טיפול ניתוחי ארטרוסקופי הוא אכן פעולה פשוטה התורמת רבות לאיכות החיים והפסקת הכאבים אך תגרום לאפשרות של שחיקה עתידית של הברך. במידה ותחליט על טיפול שמרני- אכן תמנע מניתוח עם הסיבוכים האפשריים אך בהחלט הקרע יכול לגדול ואיתו הכאבים. מומלץ להתייעץ עם הרופא שלך לצורך החלטה על הטיפול הנדרש לך.

לפני כמה ימים כשעשיתי אימון באמצע ממש תוך שניות ספורות התחילו אצלי כאבי ראש ממש חזקים כאילו משהו דוקר אותי ונאלצתי להפסיק את האימון ולקחת כדור נגד כאבים ומעז שעברו כבר כמה ימים כל פעם שאני עושה מאמץ כלשהו חוזר הכאב ראש הזה,מה זה יכול להיות?

ערב טוב כאב הראש איננו קשור לבעיה אורטופדית כלשהי. מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה.

שלום רב! הבנתי שאתה מומחה ברפואת ספורט לאנשים עם מוגבלויות. אמא שלי נפצעה בחוט השידרה בפיגוע לפני קרוב לעשרים שנים, מאז היא מרותקת לכסא גלגלים. בשנים האחרונות עקב המאמץ הגדול והעומס הרב שנדרש מן הידיים היא סובלת מתופעה שנקראת אצבע קופצת finger trigger . הוצע לה להיעזר בסדים לתמיכה באצבעות, אך כיוון שלבנתיים תפקוד הידיים בנסיגה, רציתי לשאול האם יש לך עוד עצות בנושא. בברכה

שלום רב הטיפולים במצב זה הינם מגוונים ביותר. נכון הוא להתחיל בטיפול שמרני הכולל סדי לילה וכן פיזיוטרפיה. בהמשך ניתן להשלים עם זריקות סטרואידים לאיזור. במידה ולא עוזר יש אפשרות לטיפול ניתוחי. אם אכן המצב בנסיגה עדיין מומלץ טיפול עם סדי לילה לשימור המצב. כמו כן מומלץ להתייעץ עם מומחה כף יד.

שלום עברתי בעבר ניתוח במינסקוס לעכשיו יש לי קרע בברך השנייה אני לא מרגיש כאבים. אני מתאמן הרבה במהלך השבוע ריצות ארוכות ושחייה בבריכה. האם זה נכון להעמיס על הברכיים ככה? אני לא מרגיש לחץ או כאב..

ערב טוב קרע מוכח במניסקוס (מתוך הנחה שבוצע MRI) לא חייב לגרום לכאב אם כי במרבית הפעמים זהו הגורם לכאב עצמו. פעילות ספורטיבית שאיננה גורמת עומס הינה שחיה אך לגבי ריצות ההיפך הוא הנכון כי העומס על הברך ולפיכך על המניסוקס הוא גדול ויכול לגרום להגדלת הקרע ולכן מומלץ להימנע מפעילות זו.

27/01/2019 | 16:54 | מאת: מאיר

באחיזתו של גיד פטרלי וטיביאל הסתיידויות קשות. מבנה גרמי-אי סדירות גרמי. לציין שבמרץ האחרון עברתי ניתוח שיחסור רצועה.

27/01/2019 | 16:55 | מאת: מאיר

אשמח לדעת מזה אומר התוצאות האלה

שלום רב, הסבר תוצאות הבדיקה יכולים להסביר מצב לאחר ניתוח/ לאחר חבלה/ תהליכים ניווניים. מדובר בשכבות סידן הנצמדות למיקום האחיזה של הגידים. בדרך כלל אין לזה משמעות קלינית רחבה אך יכול לגרום לכאב. אי סדירות גרמי יכול בהחלט להעיד על ניתוח בעבר. רק בריאות!

ראה תשובה למטה

29/01/2019 | 11:08 | מאת: מאיר

היי,יש לזה פיתרון לכאבים? והאם אפשר להסתמך על בדיקת אולטרסאונד. תודה

פתרון לכאבים בעיקרם הם בעזרת נוגדי כאבים. הרבה פעמים פיזיוטרפיה וחיזוק שרירים יכולים לעזור. במקרי קיצון ניתן גם לעשות ניתוח להוצאת ההיסתידויות הללו. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

01/02/2019 | 12:19 | מאת: מאיר

רציתי לשאול אם גלי הלם יכולים לעזור

ישנם מחקרים המראים יעילות אך גם לא מעט כאלו שלא

19/02/2019 | 22:10 | מאת: מאיר

יש לי חריקות מהברך?האם זה יכול לנבוע מהדלקת שיש לי בגיד הפיקה? אודה לתשובתך

הי האם הגיוני שכואב עדיין אחרי חמש חודשיים ( במיוחד באזור שוק הרגל), עברתי את הניתוח ואני עדיין מקפיד לא להעמיס על הרגל בהליכות ארוכות , כי זה כואב אם אני הולך הרבה.. האם זה לגיטימי או עדיף לתת לרגל להתמודד עם הכאב וכן ללכת כי בעיקר כואב באזור השררים מסביב לברך, אני עושה פיזוטראפיה אבל מפחד לחזור לרוץ.

שלום רב כאבים 5 חודשים לאחר ניתוח הסרת חלק מהמניסקוס אינו דבר שכיח. חשוב לציין כי כאבים באיזור שוק הרגל בדרך כלל אינם קשורים לפגיעה במניסקוס עצמו. כאב הינו מנגנון של הגוף לאותת לנו להורדת קצב פעילות ובנוסף מומלצת בדיקה אורטופדית לזיהוי גורם הכאב. רפואה שלמה.

13/01/2019 | 18:50 | מאת: גבי

ב-1956 בהיותי בן 8, סבלתי מהתנפחויות וכאבים ברגל. אובחנתי אז ע"י אורטופדים שיש לי שחפת (TB). עברתי 3 ניתוחים כשבשלישי קובעה לי הרגל במצב ישר של כמעט 180 מ' וכך אני עד היום (בן 70) ללא כל אפשרות לתנועה הכי קלה - קשיון מוחלט. כמובן שהרפואה אז לא היתה מה שהיום, וכל השנים האלה אני שואל ותוהה עם עצמי בעיקר אם זה אכן היה הפתרון ההכרחי לפתור את הבעיה. זה כמובן השפיע לי על כל מהלך החיים. אני שואל רק למען הידע: מדוע זה מה שנעשה, והאם מוצדק היה לעשות את הקשיון לכל החיים. תודה

שלום רב אכן הרפואה התקדמה מאוד בשנים האחרונות ועדיין ממשיכה. בעבר כפי שאתה מציין נהוג היה לטפל בבעיות אורטופדיות רבות בעזרת קיבועים דבר שבמהלך השנים השתנה ומטופל כירורגית. קשה להתייחס לשאלה שלך היות ואתה לא מציין מהי האבחנה בגינה טופלת וכן שבוצעו 3 ניתוחים אך אינני יודע מה עשו ולשם מה. מוצדק או לא זאת שאלה שקשה לענות עליה בדיעבד כי שוב, מדובר על פעולות שנעשו לפני 63 שנים בהינתן ידע מסויים בפרק זמן זה. בריאות שלמה.

היום בני עבר ניתוח אורטרוסקופיה בברך כדי להסיר חתיכת סחוס שהשתחררה לאחר פריקת פיקה. כעת 12 שעות לאחר הניתוח אנחנו מרגישים שיש הצטברות של נוזל מעל הברך, ממש אפשר להזיז את הנוזל מצד אל צד וכשהוא מכופף את הברך יש רעש כמו של קרקור קיבה חזק. במה מדובר?

שלום רב, ניתוח ארטרוסקופיה הינו ניתוח בו מוכנסת מצלמה לברך דרך חתך זעיר בעור. על מנת לסקור את המבנים בברך יש צורך בהזלפה של מים תוך כדי הפעולה. לאחר סיום הפעולה מנקזים את המים מהברך, אך כמובן אין אפשרות לעשות זאת במלואה. נוזל שלא הוצא יספג במשך הזמן ולכן לפעמים יש הצטברות נוזל לאחר הניתוח.

היי יש לי שאלה עברתי ניתוח כריתת מניסקוס לפני שלושה חודשים לפני חודש הרגשתי ממש טוב ונכנסתי לחדר כושר לאחר מכן התחלתי לרוץ ולשחק כדורגל והרגשתי שוב פעם כאבים חזקים האם לאחר ניתוח כריתת מניסקוס יכול להיות שאני יצטרך עוד ניתוח ? כי עכשיו לא יכול ליישר את הרגל ושוב פעם כאבים כאילו חזרתי ליום הראשון של לפני הניתוח והרגל התנפחה. לא מסוגל לדרוך בלי כאבים

שלום רב לפני ביצוע ניתוח יש צורך לברר אבחנה. כריתת מניסקוס בעבר איננה שוללת חבלה נוספת באותו איזור ולכן פגיעה מניסקיאלית נוספת תיתכן. פגיעות אלו שכיחות יותר בפעילות ספורטיבית הכוללת סיבוב ברכיים וכך קורה גם במשחק כדורגל או כדורסל. מומלץ לקרר את הברך (מנוחה) ולראות האם יישור הברך משתפר. באם הכאבים אינם עוברים או לחילופין יישור הברך איננו אופטימלי מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך.

06/05/2018 | 02:10 | מאת: חיימקה

עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בברך . שמו תפרים שנאמר שיימסו . לאחר ביקורת הרופא חתך את התפרים שנראו לעין . מספר ימים לאחר הביקורת שמתי לב כי יש תפרים שיוצאים מהברך. מה אני אמור לעשות ? האם זה תקין? התפרים מזכירים קצת חוט דייג במראה וזה מוזר שהם יוצאים. ללכת לבי"ח?

בן 22 אם זה משנה

13/05/2018 | 23:08 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, תפירים נמסים יכולים להיראות כחוט דיג. אנא הפנה את תשומת לב המנתח בעת הביקורת. אין צורך לפנות למיון

05/05/2018 | 09:36 | מאת: נירית

תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. 1 .אין עדות לשינויים מלשד המבנים הגרמיים. 2 .בגומה האחורית הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. 3 .הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. 4 .שינויים בצקתיים בשומן פרה-פטלרי. 5 .הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. 6 .הדגמה תקינה של מניסקוס החיצוני. במניסקוס הפנימי שינויים דגנרטיבים. לא הודגם קרע מניסקיאלי.

13/05/2018 | 23:11 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, תלוי מה גיל הנבדק ומצבו התפקודי. בכל מקרה לא נראה כי יש מקום להתערבות ניתוחית אלא לטיפול פיזותרפי.

שלום, ביצעתי MRI בעקבות כאבים ואי נוחות באיזור הברכיים כתוצאה מפעילויות ספורט: ריצות (12-17 ק"מ) הליכות ארוכות(טרקים) רכיבה על אופני הרים. הממצאים: ברך ימין - כונדרומלציה דרגה 4 בפטלה עם דלמינציה של הסחוס, בצקת מח עצם בפסטות מדיאליות. ציסטה פופליטאלית ללא עדות לקרע. נוזל בכמות רבה תוך מפרקי. בצקת סובכונדרלית ללא פגיעה של הסחוס במידה פוקלית בקונדיל פמורלי המדיאלי. ברך שמאל - בצקת בולטת מח עצם בפטלה בעיקר בחלק מדיאלי תחתון, דלמינציה של הסחוס בפסטות מדיאליות. בצקת סובכונדרלית בקונדיל פמורלי המדיאלי. טיב של הבצקת לא ברור. נוזל בכמות בולטת בחלל המפרק. גידים, מניסקוסים, רצועות תקינים. איך מומלץ להתקדם עם הממצאים הנ"ל: מה זה אומר? האם ניתן להמשיך עם פעיולת ספורט? לאיזה תחום זה שייך ראומטולוגיה או אורטופד ברכיים? מהן דרכי הטיפול? תודה רבה, ירון.

שלום רב יש לפנות לאורטופד המתמחה בכירורגיית הברך. דרכי הטיפול לרוב יחלו בטיפול שמרני (פיזיותרפיה).

בת 59. לפני חודשיים עברתי ניתוח להחלפת מפרק ירך בגישה הקידמית. סימתי את הפיזיוטרפיה וטווח ההליכה שלי גדל. בכל תחילת הליכה יש לי כאב באזור המפרק בעשרת הצעדים הראשונים. בקימה בישיבה וביציאה והליכה לאחר נהיגה מופיע כאב בדיוק כמו שהיה לפני הניתוח. האם יש בכך בעיה לגבי הניתוח? האם הכאב יכול או אמור לחלוף?אחרי כמה זמן לערך מהניתוח? תודה מקרב לב.

19/04/2018 | 21:33 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום, הכאב נשמע סביר לחודשיים לאחר ניתוח אך יש להפנות את שאלתך למומחה המתמחה בהחלפת מפרק ירך.

היי, האם יש מניעה לעבור הרדמה כללית בזמן שיש פצע הרפס פעיל בשפתיים? אמורה לעבור ביום ראשון הקרוב ניתוח לתיקון קרע בלברום ונראה לי שיוצא לי פצע מהלחץ...

19/04/2018 | 21:35 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, לא נראה כי אמורה להיות בעיה. יש להסב את תשומת לב המרדים לפצע בבדיקה טרום הניתוח בהצלחה.

15/04/2018 | 16:55 | מאת: GAL

שלום רב אני בן 51 ספורטיבי.לאחר שהופיעו כאבים בברך שמאל(ללא מכה או טראומה) וכדורים לא הועילו הופנתי למיפוי ואח"כ לMRI,שני אורתופדים שראו את הצלום והפענוח טענו שהסחוס שחוק משמעותית ושבמקרה שלי ארתרוסקופיה לא תהיה יעילה,המליצו על זריקת חומצה אלורנית שלא עזרה וטפול שמרני-הפחתת עומסים שנראה לי די בזבוז זמן ושלא נותנים פתרון יעיל.האם ארתרוסקופיה יכולה באמת להזיק כפי שטענו?האם לא כדאי לראות בעיין מבפנים מה מצב הברך?האם יש פתרונות נוספים(קראתי קצת על הנעליים האפוסתרפיות,זריקה ביולוגית,שפעול תאי סחוס אבל לא התרשמתי שמשהו מכל אלו הוא יעיל) מה דעתך? בברכה

19/04/2018 | 21:38 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, במצב של שחיקה מתקדמת בסחוס הברך בגיל 51 אכן אין תועלת מיידית בביצוע ארתרוסקופיה אלא אם כן מתקיים אחד מהתנאים הבאים: כאב שלא חלף בטיפול שמרני ממושך או הגבלה בטווחי התנועה של הברך. נשמע כי טרם מיצית את הטיפול השמרני. הייתי בהחלט ממליץ על אפוסתרפיה, הזרקות של חומצה היאלרונית/תחליפים ביולוגיים כPRP או אורטוקין או רג'נוג'ל ולבצע פיזותרפיה. במידה ולא יחול שיפור ניכר אז יש לשקול בשנית ביצוע ארתרוסקופיה.