קליטה בעצם בצילום פט

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

13/11/2023 | 19:24 | מאת: Bar

דר נכבד , שוחה מזה כ 5 שנים כ 3 םעמים בשבוע עם רקע של 2 ארטוסקופיות בבשתי הברכיים . בבדיקת Pet Psma לבירור סרטן ערומונית נראתה קליטה בעצם האליום בעלת מראה שפיר.בסופו של בירור נשללה בביופסיה נוכחות סרטן הערמונית כך שלא מדובר בפיזור משני תודה תאל .שאלתי היא ממה יכולה לנבוע הקליטה בעצם האם יכול להיות בגין דלקת, שינויים ניוונים או משהו אחר הקשור בפעילות ספורטיבית? תודה

שלום רב, האבחנה המבדלת לקליטה בעצם (איליום במקרה זה) רחבה מאוד. ממליץ להשלים בירור ע״י אורתופד כדי הגיע לאבחנה ברורה. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך