כאבים בברך בעקבות מכה ישירה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

10/09/2023 | 13:53 | מאת: נועה

שלום רב, לפני שלושה וחצי חודשים מעדתי על רצפת עץ וקיבלתי מכה חזקה בפיקת הברך. זו הייתה מכה יבשה בלבד, שהשאירה סימנים כחולים על הברך וסביבתה, אבל לא גרמה לי לקשיים או לכאבים בהליכה. אחרי שבוע וחצי, גם הסימנים הכחולים נעלמו לגמרי. הבעיה היא שמאז הברך נשארה רגישה, יש לי כאב עמום או דקירות קלות כשאני לוחצת על המקום או כשאני עומדת עם רגל ישרה ומתוחה, ולפעמים כשאני לא עושה דבר. אין לי שום כאבים בהליכה או כשאני מקפלת את הברך. לפני 4 ימים הייתי אצל אורתופד מטעם קופ"ח כללית. הוא לא בדק לי בכלל את הברך, אלא רק הקשיב לסיפור שלי, ואמר שזה מצב נורמלי. הוא רשם לי סלקוקס 200 פעמיים ביום למשך שבועיים ואמר לי ללכת עם שרוול ברך. בינתיים אני לא מרגישה כמעט שיפור, רק אולי פחות כאב כשאני לוחצת על המקום. אני תוהה אם הכאבים יחלפו אחרי שאסיים את הטיפול בתרופה (עברו כבר 4 ימים מתוך 15), וחוששת שיש לי בעיה רצינית יותר. 1. האם יש לי סיבה לדאגה, בהנחה שהכאבים נשארים בסה"כ סטאטיים, לא מתגברים ולא מגבילים אותי בהליכה? 2. האם כדאי לי לעשות צילום רנטגן? אם כן, לבקש הפנייה מרופאת המשפחה, ואז לקבוע תור לאורתופד? תודה מראש

שלום נועה, בהתחשב במנגנון החבלה (חבלה ישירה) והיעדר כאב בדריכה וכיפוף הברך, סביר להניח שהכאב נובע מבצקת שנגרמה מהמכה. מציע להשלים את הטיפול האנטי-דלקתי ופיזיותרפיה. איני סבור שיש מקום לדאגה אך לאור הזמן הממושך שחלף מהחבלה, מציע להשלים צילומי רנטגן. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך