מדוע ההחלמה כ"כ ארוכה?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

30/07/2023 | 00:29 | מאת: רונן

שלום האם יש הבדל בהחלמה בין ניתוח החלפת מפרק ירך לבין ארתרוסקופיה של מפרק הירך? אני קורא על תהליך של ניתוחי ירך ונראה שמדובר על החלמה ארוכה של חודשים עד שנה פלוס להחלמה מלאה. מה הסיבה לכך? בגלל המפרק? בגלל השרירים? בגלל הפצע הניתוחי? והאם ההגבלות לאחר ניתוחים אלו זה בגלל הכאב או הגבלות אובייקטיביות שחיוניות מבחינה רפואית? תודה

שלום רונן, שיקום לאחר ארתרוסקופיה של הירך דורש היענות גדולה יותר מצד המטופל. עם זאת הוא לא בהכרח ארוך יותר. הסיבה לכך שבארתרוסקופיה אנחנו משמרים את מפרק הירך ולכן תהליך השיקום מבוצע ״במדרגות״ אשר אורכן קבוע מראש. בהחלפת ירך השיקום מותאם לתהליך ההחלמה של המטופל. ההגבלות לאחר הניתוח נובעות משיקולים רפואיים. עם זאת חשוב להדגיש, האינדיקציות לניתוחים הללו (ארתרוסקופיה והחלפה) שונות ולכן ברוב המקרים תהליך השיקום לא מהווה חלק משמעותי בבחירת הניתוח. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך