לאחר ניתוח לשחזור רצועה צולבת ותיקון מידאלי וליטראלי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

06/08/2023 | 00:17 | מאת: שחר

רציתי חוות דעת שלך למצבי כרגע. עברתי בדצמבר האחרון ניתוח לשחזור רצועה צולבת ותפירת מינסוקס. השיקום החל מעולה עם התקדמות טובה ולאחר 4-5 חודשים החלה דעיכה בעקבות הצטברות ציקלופ (ומסתבר בשלבי הניתוח גם קרע נוסף זהיר של מיניסקוס לאטרלי). אני חודש וקצת לאחר הניתוח להורדת הציקלופ ותיקון המיניסקוס שביצעת. בשבועים הראשונים חזרתי לשיקום בהדרגה והלך כמתוכנן אך בשבועים האחרונים לאחר האימונים בעיקר מרגיש שוב נוקשות בברך, חוסר בישור, כאב באזור גיד הפיקה ונפיחויות עולות ויורדות. מציין שאני לקחתי אנטי דלקתי במשך שבוע ימים היית ירידה בדלקת ובנפיחות ולאחר חזרה בהדרגתיות לאימונים שוב החלו כאבים נוקשות ונפיחות בברך. רציתי לדעת מה הסיבה ולמה זה קורה. תודה , שחר

שלום שחר, אתה מתאר מצב של כאבים לאחר שני ניתוחים חוזרים בברך כאשר האחרון בוצע לטיפול בארתרופיברוזיס (ציקלופ). בשלב הזה יש צורך בבירור רחב כדי להבין האם המהלך תקין ופשוט דרוש עוד שיקום וזמן או לסירוגין האם יש בעיה. כדאי לשוחח עם הפיזיותרפיסט שאיתו אתה מבצע את השיקום כדי לתאם ציפיות ביחס למהלך השיקום וכמובן להיות בקשר עם המנתח כדי שיוכל להנחות אותך בתהליך. בברכה, ד״ר שפירא יעקב

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך