פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

ארתרוסקופיה הוא ניתוח זעיר פולשני שמבוצע על מנת לטפל בפציעות תוך מפרקיות ומבוצע במפרקים גדולים בגוף. מפרק הברך הוא המפרק הגדול ביותר בגוף. פציעות של מניסקוס וקרעים ברצועות הצולבות הן הסיבות הנפוצות ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הברך. מפרק הירך הוא המפרק העמוק ביותר מהמפרקים הגדולים, וקרע בלברום האצטבולרי הוא הסיבה הנפוצה ביותר לביצוע ארתרוסקופיה של הירך. הפורום יעסוק בפציעות מפרק הירך ומפרק הברך שיכולות להוביל לטיפול ניתוחי. .
835 הודעות
814 תשובות מומחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך

22/03/2019 | 12:31 | מאת: אלמוג

בן 41 קיבלתי תוצאות mri, קו שבר בפינה אחורית של ltp, קרע מלא של רצועת LCL, קרע בשני הסהרונים, נזק גורמי ונזק אינטרסטיציאלי ברקמות הירקות, האם מחייב ניתוח והאם מומלץ לבצע פיזוטרפיה לפני הניתוח?

שלום רב פגיעות מהסוג הנ״ל אינן מחייבות ניתוח אך מומלצות מאוד. קרעים של הסהרונים (מניסקוסים) הינם ידועים היום כחשובים על מנת לספוג את משקל הגוף ובכך למנוע את השחיקה של הברך. נהוג היום לנסות ולתקן את הסהרונים (תלוי הקרע). לגבי פיזיוטרפיה- מומלץ לעשות פיזיוטרפיה לפני הניתוח וזאת על מנת לחזק את השרירים.

15/03/2019 | 18:56 | מאת: משה

יש לי כאב חזק בברך מן לחץ חזק מאוד ודקירות בשריר הירך האחורי מה יכולה להיות הבעיה??

שלום רב הרבה מידע חסר על מנת שאוכל לעזור. כאבים יכולים להיות עקב טראומה, מאמץ, חבלה, התכווצות וכו.

שלום, עברתי תאונת דרכים לפני כשנה ואני סובל מהגבלות קשות בברך. ביצעתי בדיקת mri עם חשד לקרע במיניסקוס והנה חלק מהתוצאות: מודגמת בצקת לשדית מינימאלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי, כנראה קונטוזיה. מודגם באספקט האחורי הצדדי של המטפיזה של הפמור הדיסטלי נגע פרא-קורטיקלי בעל אותות נמוכים בכל התהודות, המתאים ל-NOF שעבר סקלרוזיס, בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 8.1 ס"מ, ללא משמעות קלינית. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים, כך שלא מוגדר כקרע. אשמח לדעת מה זה אומר? והאם זה אומר שאין לי קרע? או יש משהו אחר? אודה לתשובות.

שלום התשובה מראה בעצם על פגיעה מניסקיאלית אך לפי חומרתה איננה מעידה על קרע. בנוסף ממצא גידולי שפיר כרוני שעבר הסתיידות (נמצא אצל אחוז מהאוכלוסיה בבדיקה שיגרתית). במידה ויש הגבלה בברך או כאבים מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך לצורך בדיקה והחלטה על המשך טיפול רק בריאות

18/02/2019 | 23:47 | מאת: מיקי

שלום לכולם , בן 32 באוקטובר האחרון עברתי ניתוח לתפירת המיניסקוס לאחר קרע יחסית רחב , כרגע 4 חודשים אחרי הניתוח ולאחר שהכאבים לא פסקו עשיתי mri מחודש , ושם פוענח קרע חוזר במיניסקוס , שאלתי היא , מה עושים במקרה כזה ? ניתוח חוזר ? שוב תפירה ? אשמח לתשובות תודה

בהחלט אפשרות סבירה הינה ניתוח חוזר לתפירה נוספת במידת האפשר או מניסקטומיה חלקית (הסרה של המניסקוס) במידה ולא ניתן לתפור.

27/02/2019 | 12:42 | מאת: מיקי

שלום שוב . לאחר ביקור אצל מנתח ברכיים (לא זה שניתח אותי ) הומלץ על 2 אופציות 1 ניתוח חוזר להוצאת המיניסקוס 2 סדרת של 3 זריקות של prp שנאמר לי ע"י הרופא שזה לא בסל הבריאות וגם לא בטוח שזה יעזור . למרות שהוא דיי מתעקש על האופציה של הזריקה . שאלתי אליך , לפי מה שרשמתי הוצאת מיניסקוס , זריקה prp או חוות דעת נוספת תודה רבה מראש מיקי

שלום ניתוח להוצאת המניסקוס הינו טיפול שלאחריו בהחלט יסתיימו הכאבים (שמקורם בקרע שנוצר). במידה ואתה מעוניין לדחות את ביצוע הניתוח (אחרי הכל מדובר בניתוח) אז טיפול בעזרת זריקות PRP הינו אופציונלי אך בהחלט לא בטוח שזה יעזור. רפואה שלמה

17/02/2019 | 09:25 | מאת: שי

הגיל שלי 58 עובד כצבע עבודה פיזית יום יומית לאחר תשובה של mri של רגל שמאל. יש כאבים בשרירי שתי הרגליים במיוחד לאחר פעילות ממצאים מודגם קרע ההורזונטלי המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי. מודגמת בצקת לישדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי יתכן משנית לקרע במינסקוס. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין מודגם מאחורי האחיזה טיביאלית של רצועת ה pcl כיס נוזל בקוטר 1.2 במישור הקורונלי ובגובה 1.4 סמ ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי יתכן ציסטה גנגליונית הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות מודגמות תקינות המגנון המיישר מודגם תקין סחוס הפיקה מודגם שמור מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית בסיקום קרע במינסקוס המדיאלי כמתואר בסיכום שלי מבקש לדעת חוות דעת לטיפול או לשימור במצב הקיים והתנהלות שלי לגבי המשך החיים והעבודה בעתיד מה לעשות במצב הקיים אני מאוד לא יודע מה לעשות כי קיבלתי 2 הצעות אחת להשאיר את המצב כמו שהוא והשניה ביצוע ארטרוסקופיה . תודה מראש לתשובתך כהן שי שמואל

שלום רב אכן התשובות שקיבלת הינן הפוכות אחת מהשנייה אך באמת שתיהן ברות ביצוע. צריך להבין כי לכל פעולה יש את היתרונות והחסרונות שלה. הכל תלוי כמובן בבדיקה שלך וברמת הכאבים. טיפול ניתוחי ארטרוסקופי הוא אכן פעולה פשוטה התורמת רבות לאיכות החיים והפסקת הכאבים אך תגרום לאפשרות של שחיקה עתידית של הברך. במידה ותחליט על טיפול שמרני- אכן תמנע מניתוח עם הסיבוכים האפשריים אך בהחלט הקרע יכול לגדול ואיתו הכאבים. מומלץ להתייעץ עם הרופא שלך לצורך החלטה על הטיפול הנדרש לך.

לפני כמה ימים כשעשיתי אימון באמצע ממש תוך שניות ספורות התחילו אצלי כאבי ראש ממש חזקים כאילו משהו דוקר אותי ונאלצתי להפסיק את האימון ולקחת כדור נגד כאבים ומעז שעברו כבר כמה ימים כל פעם שאני עושה מאמץ כלשהו חוזר הכאב ראש הזה,מה זה יכול להיות?

ערב טוב כאב הראש איננו קשור לבעיה אורטופדית כלשהי. מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה.

שלום רב! הבנתי שאתה מומחה ברפואת ספורט לאנשים עם מוגבלויות. אמא שלי נפצעה בחוט השידרה בפיגוע לפני קרוב לעשרים שנים, מאז היא מרותקת לכסא גלגלים. בשנים האחרונות עקב המאמץ הגדול והעומס הרב שנדרש מן הידיים היא סובלת מתופעה שנקראת אצבע קופצת finger trigger . הוצע לה להיעזר בסדים לתמיכה באצבעות, אך כיוון שלבנתיים תפקוד הידיים בנסיגה, רציתי לשאול האם יש לך עוד עצות בנושא. בברכה

שלום רב הטיפולים במצב זה הינם מגוונים ביותר. נכון הוא להתחיל בטיפול שמרני הכולל סדי לילה וכן פיזיוטרפיה. בהמשך ניתן להשלים עם זריקות סטרואידים לאיזור. במידה ולא עוזר יש אפשרות לטיפול ניתוחי. אם אכן המצב בנסיגה עדיין מומלץ טיפול עם סדי לילה לשימור המצב. כמו כן מומלץ להתייעץ עם מומחה כף יד.

שלום עברתי בעבר ניתוח במינסקוס לעכשיו יש לי קרע בברך השנייה אני לא מרגיש כאבים. אני מתאמן הרבה במהלך השבוע ריצות ארוכות ושחייה בבריכה. האם זה נכון להעמיס על הברכיים ככה? אני לא מרגיש לחץ או כאב..

ערב טוב קרע מוכח במניסקוס (מתוך הנחה שבוצע MRI) לא חייב לגרום לכאב אם כי במרבית הפעמים זהו הגורם לכאב עצמו. פעילות ספורטיבית שאיננה גורמת עומס הינה שחיה אך לגבי ריצות ההיפך הוא הנכון כי העומס על הברך ולפיכך על המניסוקס הוא גדול ויכול לגרום להגדלת הקרע ולכן מומלץ להימנע מפעילות זו.

27/01/2019 | 16:54 | מאת: מאיר

באחיזתו של גיד פטרלי וטיביאל הסתיידויות קשות. מבנה גרמי-אי סדירות גרמי. לציין שבמרץ האחרון עברתי ניתוח שיחסור רצועה.

27/01/2019 | 16:55 | מאת: מאיר

אשמח לדעת מזה אומר התוצאות האלה

שלום רב, הסבר תוצאות הבדיקה יכולים להסביר מצב לאחר ניתוח/ לאחר חבלה/ תהליכים ניווניים. מדובר בשכבות סידן הנצמדות למיקום האחיזה של הגידים. בדרך כלל אין לזה משמעות קלינית רחבה אך יכול לגרום לכאב. אי סדירות גרמי יכול בהחלט להעיד על ניתוח בעבר. רק בריאות!

ראה תשובה למטה

29/01/2019 | 11:08 | מאת: מאיר

היי,יש לזה פיתרון לכאבים? והאם אפשר להסתמך על בדיקת אולטרסאונד. תודה

פתרון לכאבים בעיקרם הם בעזרת נוגדי כאבים. הרבה פעמים פיזיוטרפיה וחיזוק שרירים יכולים לעזור. במקרי קיצון ניתן גם לעשות ניתוח להוצאת ההיסתידויות הללו. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

01/02/2019 | 12:19 | מאת: מאיר

רציתי לשאול אם גלי הלם יכולים לעזור

ישנם מחקרים המראים יעילות אך גם לא מעט כאלו שלא

19/02/2019 | 22:10 | מאת: מאיר

יש לי חריקות מהברך?האם זה יכול לנבוע מהדלקת שיש לי בגיד הפיקה? אודה לתשובתך

הי האם הגיוני שכואב עדיין אחרי חמש חודשיים ( במיוחד באזור שוק הרגל), עברתי את הניתוח ואני עדיין מקפיד לא להעמיס על הרגל בהליכות ארוכות , כי זה כואב אם אני הולך הרבה.. האם זה לגיטימי או עדיף לתת לרגל להתמודד עם הכאב וכן ללכת כי בעיקר כואב באזור השררים מסביב לברך, אני עושה פיזוטראפיה אבל מפחד לחזור לרוץ.

שלום רב כאבים 5 חודשים לאחר ניתוח הסרת חלק מהמניסקוס אינו דבר שכיח. חשוב לציין כי כאבים באיזור שוק הרגל בדרך כלל אינם קשורים לפגיעה במניסקוס עצמו. כאב הינו מנגנון של הגוף לאותת לנו להורדת קצב פעילות ובנוסף מומלצת בדיקה אורטופדית לזיהוי גורם הכאב. רפואה שלמה.

13/01/2019 | 18:50 | מאת: גבי

ב-1956 בהיותי בן 8, סבלתי מהתנפחויות וכאבים ברגל. אובחנתי אז ע"י אורטופדים שיש לי שחפת (TB). עברתי 3 ניתוחים כשבשלישי קובעה לי הרגל במצב ישר של כמעט 180 מ' וכך אני עד היום (בן 70) ללא כל אפשרות לתנועה הכי קלה - קשיון מוחלט. כמובן שהרפואה אז לא היתה מה שהיום, וכל השנים האלה אני שואל ותוהה עם עצמי בעיקר אם זה אכן היה הפתרון ההכרחי לפתור את הבעיה. זה כמובן השפיע לי על כל מהלך החיים. אני שואל רק למען הידע: מדוע זה מה שנעשה, והאם מוצדק היה לעשות את הקשיון לכל החיים. תודה

שלום רב אכן הרפואה התקדמה מאוד בשנים האחרונות ועדיין ממשיכה. בעבר כפי שאתה מציין נהוג היה לטפל בבעיות אורטופדיות רבות בעזרת קיבועים דבר שבמהלך השנים השתנה ומטופל כירורגית. קשה להתייחס לשאלה שלך היות ואתה לא מציין מהי האבחנה בגינה טופלת וכן שבוצעו 3 ניתוחים אך אינני יודע מה עשו ולשם מה. מוצדק או לא זאת שאלה שקשה לענות עליה בדיעבד כי שוב, מדובר על פעולות שנעשו לפני 63 שנים בהינתן ידע מסויים בפרק זמן זה. בריאות שלמה.

היום בני עבר ניתוח אורטרוסקופיה בברך כדי להסיר חתיכת סחוס שהשתחררה לאחר פריקת פיקה. כעת 12 שעות לאחר הניתוח אנחנו מרגישים שיש הצטברות של נוזל מעל הברך, ממש אפשר להזיז את הנוזל מצד אל צד וכשהוא מכופף את הברך יש רעש כמו של קרקור קיבה חזק. במה מדובר?

שלום רב, ניתוח ארטרוסקופיה הינו ניתוח בו מוכנסת מצלמה לברך דרך חתך זעיר בעור. על מנת לסקור את המבנים בברך יש צורך בהזלפה של מים תוך כדי הפעולה. לאחר סיום הפעולה מנקזים את המים מהברך, אך כמובן אין אפשרות לעשות זאת במלואה. נוזל שלא הוצא יספג במשך הזמן ולכן לפעמים יש הצטברות נוזל לאחר הניתוח.

היי יש לי שאלה עברתי ניתוח כריתת מניסקוס לפני שלושה חודשים לפני חודש הרגשתי ממש טוב ונכנסתי לחדר כושר לאחר מכן התחלתי לרוץ ולשחק כדורגל והרגשתי שוב פעם כאבים חזקים האם לאחר ניתוח כריתת מניסקוס יכול להיות שאני יצטרך עוד ניתוח ? כי עכשיו לא יכול ליישר את הרגל ושוב פעם כאבים כאילו חזרתי ליום הראשון של לפני הניתוח והרגל התנפחה. לא מסוגל לדרוך בלי כאבים

שלום רב לפני ביצוע ניתוח יש צורך לברר אבחנה. כריתת מניסקוס בעבר איננה שוללת חבלה נוספת באותו איזור ולכן פגיעה מניסקיאלית נוספת תיתכן. פגיעות אלו שכיחות יותר בפעילות ספורטיבית הכוללת סיבוב ברכיים וכך קורה גם במשחק כדורגל או כדורסל. מומלץ לקרר את הברך (מנוחה) ולראות האם יישור הברך משתפר. באם הכאבים אינם עוברים או לחילופין יישור הברך איננו אופטימלי מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך.

06/05/2018 | 02:10 | מאת: חיימקה

עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בברך . שמו תפרים שנאמר שיימסו . לאחר ביקורת הרופא חתך את התפרים שנראו לעין . מספר ימים לאחר הביקורת שמתי לב כי יש תפרים שיוצאים מהברך. מה אני אמור לעשות ? האם זה תקין? התפרים מזכירים קצת חוט דייג במראה וזה מוזר שהם יוצאים. ללכת לבי"ח?

בן 22 אם זה משנה

13/05/2018 | 23:08 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, תפירים נמסים יכולים להיראות כחוט דיג. אנא הפנה את תשומת לב המנתח בעת הביקורת. אין צורך לפנות למיון

05/05/2018 | 09:36 | מאת: נירית

תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. 1 .אין עדות לשינויים מלשד המבנים הגרמיים. 2 .בגומה האחורית הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. 3 .הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. 4 .שינויים בצקתיים בשומן פרה-פטלרי. 5 .הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. 6 .הדגמה תקינה של מניסקוס החיצוני. במניסקוס הפנימי שינויים דגנרטיבים. לא הודגם קרע מניסקיאלי.

13/05/2018 | 23:11 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, תלוי מה גיל הנבדק ומצבו התפקודי. בכל מקרה לא נראה כי יש מקום להתערבות ניתוחית אלא לטיפול פיזותרפי.

שלום, ביצעתי MRI בעקבות כאבים ואי נוחות באיזור הברכיים כתוצאה מפעילויות ספורט: ריצות (12-17 ק"מ) הליכות ארוכות(טרקים) רכיבה על אופני הרים. הממצאים: ברך ימין - כונדרומלציה דרגה 4 בפטלה עם דלמינציה של הסחוס, בצקת מח עצם בפסטות מדיאליות. ציסטה פופליטאלית ללא עדות לקרע. נוזל בכמות רבה תוך מפרקי. בצקת סובכונדרלית ללא פגיעה של הסחוס במידה פוקלית בקונדיל פמורלי המדיאלי. ברך שמאל - בצקת בולטת מח עצם בפטלה בעיקר בחלק מדיאלי תחתון, דלמינציה של הסחוס בפסטות מדיאליות. בצקת סובכונדרלית בקונדיל פמורלי המדיאלי. טיב של הבצקת לא ברור. נוזל בכמות בולטת בחלל המפרק. גידים, מניסקוסים, רצועות תקינים. איך מומלץ להתקדם עם הממצאים הנ"ל: מה זה אומר? האם ניתן להמשיך עם פעיולת ספורט? לאיזה תחום זה שייך ראומטולוגיה או אורטופד ברכיים? מהן דרכי הטיפול? תודה רבה, ירון.

שלום רב יש לפנות לאורטופד המתמחה בכירורגיית הברך. דרכי הטיפול לרוב יחלו בטיפול שמרני (פיזיותרפיה).

בת 59. לפני חודשיים עברתי ניתוח להחלפת מפרק ירך בגישה הקידמית. סימתי את הפיזיוטרפיה וטווח ההליכה שלי גדל. בכל תחילת הליכה יש לי כאב באזור המפרק בעשרת הצעדים הראשונים. בקימה בישיבה וביציאה והליכה לאחר נהיגה מופיע כאב בדיוק כמו שהיה לפני הניתוח. האם יש בכך בעיה לגבי הניתוח? האם הכאב יכול או אמור לחלוף?אחרי כמה זמן לערך מהניתוח? תודה מקרב לב.

19/04/2018 | 21:33 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום, הכאב נשמע סביר לחודשיים לאחר ניתוח אך יש להפנות את שאלתך למומחה המתמחה בהחלפת מפרק ירך.

היי, האם יש מניעה לעבור הרדמה כללית בזמן שיש פצע הרפס פעיל בשפתיים? אמורה לעבור ביום ראשון הקרוב ניתוח לתיקון קרע בלברום ונראה לי שיוצא לי פצע מהלחץ...

19/04/2018 | 21:35 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, לא נראה כי אמורה להיות בעיה. יש להסב את תשומת לב המרדים לפצע בבדיקה טרום הניתוח בהצלחה.

15/04/2018 | 16:55 | מאת: GAL

שלום רב אני בן 51 ספורטיבי.לאחר שהופיעו כאבים בברך שמאל(ללא מכה או טראומה) וכדורים לא הועילו הופנתי למיפוי ואח"כ לMRI,שני אורתופדים שראו את הצלום והפענוח טענו שהסחוס שחוק משמעותית ושבמקרה שלי ארתרוסקופיה לא תהיה יעילה,המליצו על זריקת חומצה אלורנית שלא עזרה וטפול שמרני-הפחתת עומסים שנראה לי די בזבוז זמן ושלא נותנים פתרון יעיל.האם ארתרוסקופיה יכולה באמת להזיק כפי שטענו?האם לא כדאי לראות בעיין מבפנים מה מצב הברך?האם יש פתרונות נוספים(קראתי קצת על הנעליים האפוסתרפיות,זריקה ביולוגית,שפעול תאי סחוס אבל לא התרשמתי שמשהו מכל אלו הוא יעיל) מה דעתך? בברכה

19/04/2018 | 21:38 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, במצב של שחיקה מתקדמת בסחוס הברך בגיל 51 אכן אין תועלת מיידית בביצוע ארתרוסקופיה אלא אם כן מתקיים אחד מהתנאים הבאים: כאב שלא חלף בטיפול שמרני ממושך או הגבלה בטווחי התנועה של הברך. נשמע כי טרם מיצית את הטיפול השמרני. הייתי בהחלט ממליץ על אפוסתרפיה, הזרקות של חומצה היאלרונית/תחליפים ביולוגיים כPRP או אורטוקין או רג'נוג'ל ולבצע פיזותרפיה. במידה ולא יחול שיפור ניכר אז יש לשקול בשנית ביצוע ארתרוסקופיה.

לאחר ניתוח לתיקון המיניסקוס התברר שיש שחיקה מלאה של הסחוס. המנתח קדח בעצם לשם חידוש הסחוס. היום שבועיים לאחר הניתוח יש לי בצקת בכף הרגל. האם זה בסדר? ומה אתה ממליץ בכדי להפחית את הבצקת תודה

שלום, יכולה להיות בצקת. צריך לשים לב שאין רגישות ניכרת מעל לשריר התאומים כי אז יש חשד לחסימת ורידים כתוצאה מקריש שיכולה להיווצר באופן נדיר לאחר ארתרוסקופיה. כעת ממליץ על הרמת הרגל וקירור מקומי וכן נטילת נוגדי דלקת במידה ולא תהיה הטבה.

שלום אני בת 46 מאמנת כושר, אובחן אצלי בבדיקת mri לפני כשנה וחצי קרע די גדול במניסקוס , בהתחלה היו לי כאבים חזקים אך כיום אחרי עבודה שונה עם הרגליים והפסקה עם הריצה הכאבים מאוד מינורים , רק שאני עושה עבודה מאוד מאומצת אני מרגישה צביטה בברך בתנועה סיבובית ובכריעה ההתלבטות אם לעשות את הניתוח או לא, האם אם לא אעשה זה יגדל ובגיל מאוחר יותר זה יפריע לי יותר, נהגתי לרוץ הרבה והפסקתי האם אני יכולה לרוץ עם קרע? תודה על תשובתך

04/04/2018 | 09:42 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, קרע מניסקוס בגיל 46 אינו בהכרח אינדיקציה לניתוח. מאידך נראה כי הפגיעה מגבילה אותך באיכות החיים עקב עיסוקך ולכן יכול להיות שתרוויחי מארתרוסקופיה. באשר להחמרה אינני יכול להגיד באופן חד משמעי כי תחמירי את הקרע במידה ותרוצי אך ללא ספק קיים סיכון שכזה. גם במצב של החמרה לא בהכרח תנותחי. לסיכום- אם הכאבים מגבילים אותך ופוגעים באיכות החיים על אף טיפול פיזותרפי או במידה וקיימת הגבלה בטווח התנועות של הברך (נעילות) הייתי ממליץ על ניתוח ארתרוסקופיה שהשיקום ממנו הינו יחסית קצר לא קשה.

01/04/2018 | 04:03 | מאת: עידן

שלום לפני 4 חודשים במשחק כדורגל נפצעתי ועשיתי MRI שמראה על קרע של רצועת MCL ודחיסה של הסחוס באזור שאינו נושא משקל לפי מה שהרופא הסביר לי במהלך הזמן עברתי שיקום ללא שיפור משמועותי רציתי לדעת האם בדיקת אולטרסאונד תוכל לעזור לי להבין מה המצב של הרצועה והאם היא התאחתה או שעדיין יש קרע או שצריך עוד בדיקת MRI ? ובמקרים כאלו זה אמור לעבור ללא התערבות ניתוחית ?

02/04/2018 | 21:55 | מאת: ד"ר עופר זקס

הבדיקה הרצויה הינה MRI לרוב אין צורך בטיפול ניתוחי אלא בקרע משמעותי של הMCL עם חוסר יציבות ניכר בבדיקה.

30/03/2018 | 10:55 | מאת: רחל

בת 64 ,לאחר שבר ללא תזוזה רגלי גובסה כולה , אתמול לאחר שבועיים ביקורת ברמבם הוסר הגבס והונח סד שחור זימר אורך 60 סמ, אני מהלכת עם קביים בבית והסד יורד קצת למרות היותו צמוד עם רצועות וולקרו. שאלתי האם לא עדיך גבס חתי מעטפת לאורך הרגל למנוע כיפוף של הברך ?

31/03/2018 | 23:48 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, עדיף לנסות להסתדר עם סד הזימר. תנסי למתוח יותר את רצועות הוולקרו. במידה ועדיין לא נוח לך ניתן לחזור לגבס גלילי ארוך אך לרב הוא הרבה פחות נוח.

28/03/2018 | 02:56 | מאת: ליאור

שלום .. לפני 5 חודשים קרעתי את רצועת MCL ובגלל שעבר כל כך הרבה זמן והטיפול השמרני לא עבד הכניסו אותי לאורותסוקפיה חוקרת לפני יומיים .. באותורסקופיה ראו שאין פגיעה במינסקוסים וברצועה הצולבת אבל יש דחיסה של הסחוס .. אמרו לי שרק ניקו את הברך זאת אומרת שטפו ולא עשו כלום כי גם אין להם גישה לMCL דרך האורותסקופיה .. עכשיו המנתח לא היה כל כך ברור איתי ולא הבנתי ממנו .. במקרה של דחיסה וכניראה שיש עדיין קרע בMCL מה אני אמור לעשות ? להתחיל שיקום בהקדם ? הדחיסה של הסחוס עוברת לבד ? משחק כדורגל בן 16 וחצי .. כמה זמן ניראה לך הפציעה הזאת עוד תימשך ועד שאוכל לחזור לפעילות מלאה אחרי שיקום והאם זה עובר בלי התערבות ברצועה ולשחזר אותה או משהו כזה ? תודה רבה מקווה מאוד שתענה ..

28/03/2018 | 16:37 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, פגיעה סחוסית יכולה להוות פציעה מתסכלת מאוד כמו כן פגיעת MCL מכיוון שלרוב אין מנתחים פציעה זו. על מנת להעריך את מידת הפציעה יש לבדוק אותך אל מול עיון בבדיקת הMRI ודו"ח הניתוח. הייתי פונה להערכה חוזרת ע"י מומחה בפציעות ספורט כעת.

28/03/2018 | 18:29 | מאת: ליאור

יש לי תור לרופא שניתח אותי בעוד שבועיים .. במקרה של פציעה כזאת מה עושים איך היא אמורה לעבור? אני כבר הרבה זמן בפציעה הזאת ומרגיש כאילו אני לא יחזור לשחק כדורגל בחיים .. אולי יש מקום לשחזר תMCL או לעשות משהו בנוגע לדחיסה ? בבקשה תענה תודה ..

24/03/2018 | 15:06 | מאת: ניר

שלום, לאחר תאונת דרכים היה לי מים בברך ללא שבר. עשיתי צילום לפני שנתיים ולא המשכתי טיפול לאחר שהמים התנקזו. אשמח לפיענוח תוצאות: להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו - PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן כולל הזרקת גדוליניום . התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה . ממצאים : בעומק רקמת השומן התת-עורית קדמית למנגנון המיישר ולפיקה מודגמת קולקציה בעלת אותות גבוהים בסדרת T2 כאשר בחלקה הצדדי תחתון מודגמים משקעים היפואינטנסיים בקוטר עד 6 מ"מ - ייתכן תוצרי דם. דופן הקולקציה עובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום, באבחנה מבדלת ניתן לכלול המטומה שהתנזלה, בסבירות נמוכה יותר ובהתאם לממצאים הקלינים יש גם לכלול תהליך זיהומי תת-עורי - דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב סונוגרפי ובהתאם לכך לשקול המשך בירור . מודגמת בצקת לשדית מינימלית החשודה לקונטוזיה בקוטב התחתון של הפיקה . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון ומתאים לשינויים עקב וסקולריזציה האופיינית לגילו הצעיר . המניסקוס הלטרלי מודגם תקין . המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה שמור . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: קולקציה בעומק רקמת השומן התת-עורית באספקט הקדמי של הברך - ייתכן המטומה שהתנזלה - דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב ע"י בדיקת S.U ובהתאם לכך לשקול המשך

25/03/2018 | 00:53 | מאת: ד"ר עופר זקס

לאור הממצאים ישנו צורך לפנות בהקדם להערכת אורטופד בשל החשש לתהליך זיהומי או צורך בניקוז.

20/03/2018 | 10:27 | מאת: מירי

בוקר טוב, מצ״ב תוצאות MRI של הבן שלי. אובחנה התחלה של קרע - מה הטיפול במקרה כזה? האם ניתן למנוע התפתחות של קרע שתוביל לניתוח? ומאחר והוא לוחם - האם כרוך בהורדת פרופיל? תודה מראש!

21/03/2018 | 22:52 | מאת: ד"ר עופר זקס

לא צורפה הבדיקה

21/03/2018 | 22:56 | מאת: מירי

צירפתי שוב. תודה שחזרת אלי

11/03/2018 | 12:31 | מאת: רפאל רפאלי

שלום רב אני בן 79 ,בריא,ללא עודף משקל ועושה יום יום תרגילם לכל חלקי הגוף. מזה יותר מ 10 שנים אני סובל מכאבי ירכיים,בעליה במדרגות וגם בעת שינה על הצד,דבר שגורם לי להתעורר מספר פעמים ולהתהפך לצד השני. בשנתיים האחרונות עשיתי צילומי רנטגן ונמצא שהסחוס בסדר ,והרופא קבע שיש לי טרוכנטריק בוריסיטיס.במשך השנתיים קיבלתי 4 פעמים זריקות סטרואידים,אך הכאב חוזר כעבור חודש בערך. בפעם האחרונה ,אחרי שיחה מעמיקה עם רופא אורטופד,הוא אמר שיש לי דלקת וכי אין תרופה שמרפאה את הדלקת. הוא הציע לרכוש מכשיר טנס נגד כאבים,וכשלא תהיה ברירה לעשות ניתוח בשני הצדדים כדי "לגרד" את הדלקת. אני מבקש מכם עזרה : האם אמנם קשה להתרפא מהצרה הזו? עד כמה יעיל הטנס והאם אתם ממליצים על ניתוח,שנראה לי לא מסובך. בתודה מראש .

21/03/2018 | 22:51 | מאת: ד"ר עופר זקס

לצערי לעיתים מדובר בבעיה שקשה להחלים ממנה. ניתוח אינו טיפול מקובל מכיוון שלרוב ישנו שיפור ניכר בטיפול שמרני כפיזותרפיה, זריקות וגלי הלם. במידה וביצעת זריקות בלבד עד כה הייתי מנסה את הטפוים האחרים כולל טיפולי רפואה משלימה.

26/02/2018 | 22:14 | מאת: ליאור

שלום אני בן 16 משחק כדורגל בקבוצה ולפני 5 חודשים קרעתי את הMCL בברך התחלתי לטפל ולאחר חודשיים מהפציעה התחלתי עם ריצות ואחרי כמה פעמים שעשיתי ריצות באחת הריצות הרגשתי שהרצועה עוד פעם נקרעה ומאז עשיתי MRI נוסף ועדין יש קרע בMCL ובהמלצת הרופא עשיתי זריקת PRP לפני 4 שבועות ומאז הקריעה החוזרת אין כל כך שיפור והכל זז נורא לאט וניראה כאילו יקח עוד מלא זמן עד שאוכל לחזור לשחק כדורגל אני מרגיש כאילו כלום לא מתקדם כבר 3 חודשים מאז שקרעתי שוב קשה לי ללכת רגיל ורציתי לדעת בבקשה האם יש מקום לנתח במקרה כזה ובבקשה אם תוכל להגיד לי כמה זמן השיקום לאחר ניתוח של הMCL ועד שאני יוכל לחזור לשחק כדורגל ולפעילות מלאה לאחר הניתוח ? תודה מקווה שתענה בבקשה ...

21/03/2018 | 22:49 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, ניתוח שחזור MCL הינו ניתוח נדיר יחסית מכיוון שלרוב הרצועה מחלימה ללא התערבות. במידה והקרע הוא בדרגה מתקדמת וישנו חוסר יציבות שלא מסתדר בטיפול שמרני יש לנתח. במידה ובוצע ניתוח מדובר ב6-8 חודשים עד חזרה לפעילות מלאה כולל כדורגל. בברכה.

25/02/2018 | 13:43 | מאת: רמי

אני בן 47 ,הובחן אצלי ב-MRI קרע במיניס האם ישנו סיכוי החלמה ללא ניתוח? אני מתעסק בעבודה פיזית (שיפוצים -צנרות מים , חשמל , ריצוף)? האם אוכל לחזור לתיפקוד מלא לאחר ניתוח (במידה והוחלט לניתוח) ?

21/03/2018 | 22:47 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, בגיל 47 ישנו סיכוי להחלמה באמצעות טיפול שמרני בקרע במניסקוס. תלוי באופי הקרע והפעילות של המטופל. הייתי מנסה בתחילה פיזותרפיה

11/02/2018 | 21:16 | מאת: דוד

שלום לצערי אני חסר מזל לחלוטין מגיל 16 ועד היום שאני בן 25 אני סובל אשמח ליעוץ מהרופא המומחה כאן אני מצטט מהמכתב מהרופא שלי "חזר היום MRI של ברך שמאל ישנה ככל הנירא חזרה של הציסטה ABC היום דנו בממצאי ברך ימין - קלינית דלדול QUAD, ישור מלא כיפוף 90,רגישות ניכרת בפיקה. זקוק לניתוח- הטריה של הפיקה ,פולקרסון לאנטריוריזציה (הקדמת הטיביאל טוברוסיטי),+/- השתלת סחוס או תחליף סחוס. הסברתי על הממצאים ומהלך השיקום שעורך כשנה +/-. כאוב ומוגבל בכל התפקודים." עקב מה שהסביר לי הרופא , אני מסרב לניתוח עקב שהסביר לי שהשיקום הוא שנה וחצי בערך אשמח מאוד לדעת האם יש ניתוח תחליפי אם זמן שיקום יותר קצר ואחוזי הצלחה טובים יותר? מודה מראש על התשובה דוד

19/02/2018 | 21:26 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי דוד, העלית שני ממצאים האחד בברך שמאל והשני מימין. באשר לממצא בברך ימין בו הומלץ לך על ניתוח לצערי אין די נתונים וכן יש לבדוק אותך ולעיין בבדיקת הMRI של ברך ימין על מנת לחוות דעה באופן רציני. הוצא לך ניתוח תיקון ציר של הפיקה וכן השתלת סחוס עליך להגיע לבדיקה של מומחה ברך עם צילום בעמידה של שתי הרגליים (צילום ציר) וMRI של ברך ימין (עדכני).

11/02/2018 | 19:09 | מאת: תומר

שלום לפני 4 חודשים נקרע לי הרצועה בברך שמאל MCL , במהלך הזמן עשיתי פיזיותרפיה חיזוקים שיקום הכל וגם זריקת PRP ועדיין אני לא מצליח ללכת כבר כמעט כל ה4 חודשים ויש לי כאבים בכל האזור המידאלי ומעל הרצועה .. הרופא אומר שיש פגיעה בכל החלק המידאלי וקרע ברצועה .. רציתי לדעת במצב כזה אחרי כל כך הרבה זמן שזה לא עובר האם אפשר לחשוב על ניתוח ? והניתוח הוא כמו ניתוח ברצועה הצולבת עם שיקום ארוך יותר במקרה של שחזור של הMCL ? כמה זמן השיקום אמור לקחת אם כן ? מחכה לתשובה תודה ...

19/02/2018 | 21:29 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי תומר, יש לבדוק ולהתרשם מיצבות הברך. במידה וישנו חוסר יציבות בולט המתאים לממצא של קרע ברצועת MCL וכישלון טיפול שמרני אז ישנו מקום לניתוח לתיקון ושחזור של הMCL. השיקום קצר יותר מקרע ברצועה הצולבת.

23/02/2018 | 21:23 | מאת: תומר

תודה ועוד שאלה רק במקרה של שחזור של הMCL האם הניתוח הוא ניתוח שיכול לגרום לסיבוכים ומה הסיכויי הצלחה שלו ותוך כמה זמן בערך יהיה אפשר לחזור לפעילות מלאה לאחר הניתוח ?

05/02/2018 | 20:22 | מאת: אילן

הוחלט להזריק לי PRP ואתמול הזריקו לי תחת US כי יש לי פגיעה בהחלק המידאלי של הברך וקרע בMCL .. מתי אני יוכל להתחיל שיקום לאחר הזריקה ומתי מומלץ לחזור לחדר כושר וכאלה אם עשיתי אתמול את הזריקה ? ועוד שאלה אחת מתי בערך הזריקה משפיעה ואני ירגיש שיפור ? מקווה שתענה תודה

06/02/2018 | 22:00 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, מקובל לחזור לפעילות כ12 ימים לאחר הזרקת הPRP. יש לוודא כי חוזרים לעילות בהדרגה. הזריקה מתחילה להשפיע די מהר אך הקלה מרגישים לאחר כשבועיים.

07/02/2018 | 17:41 | מאת: אילן

תודה על המענה המהיר אשמח אם תוכל להגיד לי רק אם הPRP יכול לעזור בקרע של הMCL ?

07/02/2018 | 22:06 | מאת: ד"ר זקס עופר

יכול. מנסיוני הטיפול עזר לא מעט פעמים.

שלום רב, בני בן 14, עבר בדיקת mri לאחר חבלה בברך, בממצאים כתוב: 1. שבר סובכונדרלי קטן ב ltp ומוקדי קונטוזיה לשדית קטנים ב LFC ובטיביה כמתואר. 2. נזק אינטרסטיציאלי/ ווסקולריזציה מוגברת בסהרון המדיאלי לא קרע. 3. ללא הדגמת קרע ברצועות. אשמח לדעת איך מטפלים והאם צריך ניתוח? תודה רבה!

04/02/2018 | 22:52 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, על פי תשובת הMRI אין צורך בניתוח אלא במנוחה בלבד למשך כחודש וחצי. לאחר מכן חזרה הדרגתית, לאחר בדיקת רופא, לפעילות.

01/02/2018 | 21:25 | מאת: אילן

משחק כדורגל , אין קושי בכיפוף ויישור ללא כאבים , מידי פעם נשמעים קליקים שאני מסובב את הגוף אבל זה קליק אחד קטן שיוצא משם , יש קושי בהליכה .. הולך עם קביים וצולע קשה מאוד לדרוך .. תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: . במישור סאגיטלי ,אקסיאלי וקורונלי T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת .24/10/2017 - ברקע בדיקה במסגרת מעקב על ממצאים שהודגמו בבדיקה הקודמת שברשותנו מ בהקשר של BONE BRUISE - עדיין הדגמה של בצקת לשדית באזור האמיננס הטיביאלי המקורב מתאים ל חבלה .הבצקת מערבת את האפיפיזה וכן מעט את המטאפיזה המקורבת ,כאמור ללא שינוי מהותי . תפליט מתון בבורסות ללא הדגמת תפליט מפרקי חורג . מנגנון המיישרים שמור . רצועות צולבות בשתיהן רציפות וציר תקינים . . שיפור באינטרוול ,ACL - בהשוואה לבדיקה הקודמת רושם להפחתה מתונה בבצקת בסיבי ה רצועות קולטרליות ,הצדדית נראית שמורה . הפנימית מדגימה שיפור במרכיב הבצקתי של הנזק לקצה הפמורלי .עדיין עדות לפגמים ברציפות הסיבים בקצה . קורונלי מערב את שתי השכבות של הרצועה PD, SPIR - והסריקות השכנות ב 14 העליון .סריקה ראה ,MCL - מתחת לאזור הנזק ל MFC - צמד מוקדים של אות חריג מוכרים ויציבים בשוליים השטחיים של ה . קורונלי .)יתכן כחלק מקונטוזיה גרמית .דרוש מעקב PD, SPIR -ב 14( אותה סריקה סחוס פטלופמורלי ללא הדגמת ממצא חריג משמעותי . רטינקולום שמור . סחוס מפרקי בלי ממצא פתולוגי בשתי המדורים . מניסקוסים :הפנימי שמור .הצדדי שמור . בסריקת הגומה הפופליטאלית לא מודגמת ציסטה מסוג בייקר . . גיד הביצפס פמוריס וגיד הפופליטאוס ,ITB - הדגמה תקינה של ה ללא הדגמת ממצאים נוספים בשלד . רקמות רכות שכנות בלי ממצא פתולוגי . בסיכום: עם צמד מוקדים תת-קליפתיים היכולים להתאים לקונטוזיה MCL - קרעים חלקיים במקטע העליון של ה +SPRAIN גרמית או נזק טרביקולרי( או ממצא אקראי .) תפליטים בורסלים מתונים . קונטוזיה לשדית בטיביאל אמיננס . שאר הממצאים כמפורט . . חוזר במועד לפי שקול קליני MRI - לייעוץ אפשר לדעת בבקשה מה עושים במצב כזה ? בן 16 כבר 3 וחצי חודשים כמעט מאז הפציעה היה התקדמות עד לפני חודש וחצי בזמן השיקום שעשיתי ריצה קלה עוד פעם הרצועה נמתחה ונקרעה כרגע לא יכול לעמוד על הרגל הרבה הולך טיפה צולע בזמן ריצה קלה או הליכה מהירה יש לי קריסה של הברך וכל הזמן אני מרגיש מעל הרצועה שמשהו זז שם ומפריעה לי בתנועה ושאני לוחץ על האזור זה זז כזה טיפה .. בבדיקה פיזית הרופא הציע לעשות זריקת PRP האם היא יכולה לעזור ולהשפיע במצב כזה ? תוך כמה זמן להערתך אוכל לחזור לפעילות וכמה זמן לוקח לזריקה להשפיע מהיום שעשיתי אותה ? מחכה לתשובה בבקשה ...

04/02/2018 | 22:51 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, לאור הממצאים וטרם ההזרקה על PRP ישנה חשיבות לבדיקת רופא המתמחה בפציעות ספורט כדי לראות האם הממצאים בבדיקה גופנית תואמים את הממצאי בMRI. בברכה

לאחר פעילות ספורטיבית /סקס אני מרגיש לחץ עז בקודקוד ובחלק האחורי השמאלי של הראש . מבקש לציין כי לא סבלתי מכך אף פעם עד היום כיום אני בן 49.5

01/02/2018 | 01:34 | מאת: ד"ר עופר זקס

יש לפנות לייעוץ נוירולוג. בברכה,

28/01/2018 | 08:34 | מאת: חגחת

קרע בקרן אחורית של מניסקוס פנימי, פגם ואי סדירות במרכז סחוס הפיקה לרוחב כ 15 מ״מ וכמו כן תפליטים

28/01/2018 | 22:13 | מאת: ד"ר עופר זקס

ככלל אין מנתחים תוצאות MRI אלא מטופל ולכן תלוי מה גילו של המטופל והאם הסימפטומים תואמים את הממצאים בMRI. במידה ומדובר במטופל צעיר עם הגבלה בטווחים, "נעילות" של הברך, רגישות בחלק הפנימי-אחורי של הברך יש מקום לשקול התערבות ניתוחית.

27/01/2018 | 00:20 | מאת: לילי

שלום עברתי ניתוח להוצאת חלק נכבד מהמינסקוס במרץ 2017 מאז עדיין יש כאבים,הברך שורפת מידי פעם וננעלת או "נופלת",אני כל הזמן עם תחבושת אלסטית. השאלה,מה אני עושה עכשיו? ביצוע mri נוסף? ממשיכה עם פיזיוטרפיה?זה בעיקר מגביר את הכאב😔 או אם יש הצעה אחרת אשמח לשמוע.

27/01/2018 | 20:02 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, יש צורך לבצע בערכה ע"י בדיקת רופא המתמחה בפציעות ספורט כדי להעריך קלינית את ההגבלות וככל הנראה תזדקקי לבדיקת MRI חוזרת.

25/01/2018 | 21:42 | מאת: אלעד

נראה קרע גדול מסוג "ידית הדלי". במיניסקוס המידאלי. היפיך של מרבית רקמות המיניסקוס לאזור האמצעי של הברך. יש פגיעה בסחוס המפרק בהיקף המדור המידאלי. עם אזורי קרע חלקי בסחוס. בצקת קלה במח העצם בשולי המדור המדיאלי של הברך המיניסקוס הלטרלי ללא קרע והרצועות תקינות. אשמח לתשובה ומה עושים מפה?? תודה רבה מראש!

26/01/2018 | 01:50 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, נראה כי אין מנוס אלא לבצע ארתרוסקופיה בה בעדיפות ראשונה צריך לנסות ולתפור את המניסקוס ובמידה ולא ניתן אז להטרותו עד לשוליים יציבים.

22/02/2018 | 15:25 | מאת: אלעד

תודה רבה. אני יישמח לדעת מה עדיף לתפור את המיניסקוס או להפשיל אותו. אני בן 32 ועל סמך מה מתקבלת החלטה אם לתפור או שלא. ועוד שאלה יש לי קרע גם בסחוס איך ניתן לתקן את הקרע בסחוס?

22/02/2018 | 23:57 | מאת: ד"ר עופר זקס

יש לנסות ולשחזר את צורת המיניסקוס ולבחון במהלך הניתוח את יציבות השחזור. במידה ויציב- לתפור במידה ולא- להטרות. בפגם בסחוס לרו מטפלים באמצעות חירור עדין של העצם וע"י כך יצירת סחוס חליפי שיכסה את איזור הפגם הסחוסי.

25/01/2018 | 06:47 | מאת: אייל

אהלן לאחר כשנה וחצי קרע מיניסקוס לטרלי קרן קדמית שתי ברכיים. לפני הניתוח נאמר שהסרה חלקית של מיניסקוס עלולה לגרום לשינויים ניווינים בברך, אך לאחר הניתוח הרופא אמר שבמקרה ספציפי שלי ובגלל הקרע לא קיים סיכון זה, ושזה לא נוגע למקרה שלי. האם הגיוני?? ואפשר להמשיך בפעילות ספורט אינטנסיבית? תןדה מראש אייל

26/01/2018 | 01:48 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, במידה והיו פגמים קטנים במניסקוס הלטרלי בקרן הקדמית ניתן להניח כי הסיכון לשינויים ניווניים קטן יותר. ניתן להמשיך ככל הנראה בפעילות על פי רמת הכאב.

26/01/2018 | 10:46 | מאת: אייל

תודה רבה דוקטור קרן קדמית וגוף לדעתי.. זה מה שהיה כיף לשמוע את תשובתך.

27/01/2018 | 20:01 | מאת: ד"ר עופר זקס

בהצלחה

שלום רב, למרות ההמלצה של הדוקטור ללכת לניתוח האם בממצאים המצ"ב בקובץ פיענוח MRI, ניתן להסתפק אך ורק בפעילות פיזיותרפיה משקמת, או שאין ברירה ורצוי ומומלץ לבצע הליך הניתוח? אודה לעזרתכם מכיוון שאני ממש מתלבט בין המשך פעילות שיקום לניתוח - אציין כי קרוב לחודשיים וחצי אני מבצע פיזוטרפיה פעם אחת בשבוע דרך קופת החולים שלי, עם שיפור קל עד בינוני

20/01/2018 | 21:49 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי שחר, איני מצליח לראות את התוצאות . אנא העתק אותם לתבנית השאלה.

תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: 1.פטלה ביפרטיטטה. שינויים בצקתיים באזורים סובכונדלרים במדור הפנימי של המפרק. 2.לא הודגמו שינויים פתולוגים בגומה האחורית. המפרק הפטלו-פמורלי שמור. 3.הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. 4.אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי.שינויים בצקתיים בשומן פרה פטלרי. 5. הרצועות הקולטולריות ללא שינויים פתולוגים. 6. הדגמה תקינה של המיניסקוס החיצוני. במיניסקוס הפנימי הודגם קרע מורכב הוריזונטלי ורדיאלי עם היווצרות ציסטה מינסקאלית.

12/01/2018 | 00:23 | מאת: ניר

תוך כמה זמן גג אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית?

13/01/2018 | 18:59 | מאת: ד"ר עופר זקס

6 שבועות

07/01/2018 | 10:11 | מאת: ניר

ממצא נמוש אספקט פוטרומדאלי של ירך דיסטאלית ללא פחת Nv רושם לאוסטיאוכונדרומה כמה זמן החלמה דרוש לאחר ניתוח כזה (חייל)

11/01/2018 | 21:40 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, ראשית יש לבצע MRI לאפיון הממצא. שנית, החזרה לפעילות לאחר ניתוח הסרת האוסטיאוכונדרומה הוא כ6 שבועות.

12/01/2018 | 09:34 | מאת: ניר

מהו הזמן חזרה לפעילות ספורטיבית?

13/01/2018 | 18:58 | מאת: ד"ר עופר זקס

כ6 שבועות

מה זה אומר בשפה פשוטה: בצקת אינטראמדולרית דיפוזית ניכרת בקונדיל הפורמלי הלטרלי בעיקר באספקט האינפרופוסטריטרי שלו עם רושם לשבר סובכונדרלי פסי באספקט האינפרופוסטרויורי של הקונדיל הלטרלי, מלווים בצקת ותגובה דלקתית ניכרת ברקמות הרכות סביב הקונדיל הפורמלי הלטרלי. התמונה יכולה להתאים ל TRANSIENT BONE MARROW EDEMASYNDROME מלווה שבר סובכונדרלי פסי בקונדיל הפורמלי הלטרלי, או SPONTANOUS INSUFFICIENCY FRACTURE OF KNEE-S.I.F.K מודה מראש להתייחסות

הי, מצב בו יש "נוזל" בעצם כתוצאה מאי ספיקה של העצם וכתוצאה מכך קריסה מינורית שלה. אפשרות שנייה היא מצב שפיר בו ישנה בצקת בעצם שמתחילה ללא סיבה וחולפת כלעומת שהופיעה.

21/12/2017 | 09:19 | מאת: גלית

היי התחיל לי לפני כמה ימים דקירות בחלק האחורי של הברך (ברך שמאל)ומצצדיה דקירות כואבות שמתחילות בעת הליכה מהירה.הכאבים נעלמים וחוזרים שמתי לב בעת הליכה מהירה.לא מאמץ גופני סתם הליכה. יש לציין שיש לי קשתות גבוהות בכפות רגליים ורגל ימין שלי נוטה הצידה בהליכה. מה זה אומר?איזה אופציות יש לפתור את זה

יש לציין שאני צעירה רק בת 20

11/01/2018 | 21:37 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, הכאב יכול לנבוע מבעיה שמקורה בשרירי התאומים או מציסטה (שק נוזל) פופליטאלית בחלק האחורח של הברך. כדי להתקדם באבחנה יש לבצע US ברך

08/12/2017 | 12:10 | מאת: פנינה

שלום רב, אודה להסבר ב"שפת הדיוט"לממצאי MRI של ברך ימין(בעקבות כאבים רוב הזמן בעוצמות שונות): 1.שינויים ניווניים דיפוזיים, יותר מתקדמים במדור הפטלופמורלי. 2.קרע הוריזונטלי בקרן הקדמית של המיניסקוס הלטרלי,עם ציסטה מניסקיאלית בצמוד. 3.שינויים בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי,מתאימים משינויים פוסט-מניסקטומיה. 4.טנדינופתיה באינסרציה פרוקסימלית של גיד הגסטרוקנמיוס פנימי ולטרלי. כמו כן מהן ההמלצות לטיפול.

11/01/2018 | 21:35 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, 1. שינויים שחיקתיים בברך. 2. קרע במניסקוס חיצוני. 3. שינויים במניסקוס הפנימי שמתאימים למצב אחרי התערבות ניתוחית בו. 4.דלקת כרונית בגיד התאומים

03/12/2017 | 22:10 | מאת: דנה

לפני שבועיים עברתי ניתוח פתוח עם חתך 10 ס"מ כריתת גוש גדול בברך. עכשיו יש לי סימנים איומים של החתך הענק מהניתוח. לפני יומיים הרופא הסיר את הסיכות שהיו 10 ימים. מרחתי (על דעת עצמי) בטאקרוטן G וגם פוסידין וזה עשה לי כאבי תופת בחתך. מה עלי לעשות? האם להשים פלסטר על החתך? עכשיו יש לי כאבי תופת! נגרם לי נזק מהמשחות שמרחתי בבית? עכשיו החתך נראה נורא. האם אפשר להשים חומר חיטוי ופלסטר על החתך הענק הזה?

06/12/2017 | 17:35 | מאת: ד"ר עופר זקס

עד להחלמה מלאה של החתך כך שיראה טוב לוקח כחודשיים. לבינתיים ניתן להשתמש בחומר חיטוי ופלסטר גדול ללא חשש. במידה ומתחילה הפרשה מהחתך או שמתפתח אודם מקומי שמתפשט יש לפנות להערכה.

06/12/2017 | 20:24 | מאת: דנה

לפני שבועיים עברתי ניתוח ציסטה שהייתה בדיוק על העצב. ולפני 5 ימים הוציאו לי סיכות מהחתך. ולאחר הוצאת הסיכות נהיה לי נפיחות ונוקשות וכאבי תופת באיזור אז הרופא רשם לי אוגמנטין 2 ביום למשך 5 ימים. כיצד האוגמנטין יכול לעזור לכאבי התופת ברגל?

28/11/2017 | 06:02 | מאת: ירדן

שלום רב, ב 1 בספטמבר, ארתרוסקופיה של ברך שמאל הוצאת שבר מיניסקוס פנימי. הרופא המליץ לעשות תרגילים של חיזוק השרירים. חייבת לומר שלא ממש ישבתי כל יום וכיווצתי את השריר. עד היום אני לא ממש יורדת מדרגות ושלא נדבר על ריצה ופעילות לגמרי שוטפת. לאחרונה חלה תופעה נוספת ולדעתי קשורה. כשאני קמה מישיבה ומתחילה ללכת כל שריר הירך פשוט תפוס ולא מתפקד.לוקח לי 3 דקות בערך ללכת רגיל. בשבוע האחרון התחלתי להקפיד על התרגילים שנתן לי הרופא זה טיפה משתפר אבל לגבי הירך זו שאלה מטרידה.

06/12/2017 | 17:33 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב, יש לבצע פיזותרפיה בליווי פיזותרפיסט ולא להסתפק בעבודה אישית. במידה ולא יחול שיפור עם פיזיותרפיה מקצועית אז יש לפנות להערכה חוזרת.

09/11/2017 | 19:59 | מאת: ירון בן 37

שואל שוב, כי נראה לי שהשאלה שלי נשכחה.. אשמח למענה . תודה רבה שלום, הנה ציטוט סיכום של MRI בברך- * קרע לא גדול במיניסקוס המדיאלי עם יצירת Flap. * קרע שלם של ה ACL. * ללא פגיעה בסחוס בשלושת המדורים. * ציסטת בייקר עם פקיעה חלקית. אמנם הייתי אצל הרופא, אבל לא כ"כ הבנתי. 1. אשמח להבין, מה יש לי בברך? 2. מה הטיפול היעיל, במקרה שתיארתי? פיזיותרפיה, אפוסתרפיה, או שחובה ניתוח? 3. במידה ולא אעשה שום טיפול, האם יכול להחלים מעצמו או לחילופין לגרום להדרדרות? 4. אני בן 37, ומאוד רוצה לחזור לדווש באופניים, ריקודים, ומכון כושר. האם זה עלול להזיק? תודה רבה

11/11/2017 | 22:30 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום, ניתוח שחזור צולבת אינו חובה. באשר לפגיעה המניסקאלית- הקרע יכול לגרום לכאב והגבלה בתנועה ועל כן הייתי שוקל לנתחו. במידה ואתה פעיל מאוד בתחום הריקוד ובמידה ואתה חש חוסר יציבות ניכר בברך אז יש לשקול ניתוח לשחזור צולבת (בעל שיקום ארוך יותר). פיזותרפיה היא הפיתרון הראשוני בין אם תחליט להינתח ובין אם לא. הנזק המניסקאלי יכול להחמיר עקב הקרע הראשוני ועקב הפגיעה ביציבות הברך (קרע בצולבת). בהצלחה

שלום ד"ר אני בן 25 לאחר 5 ניתוחי ברך בפיקה שריסקתי , לצערי הרופא הציע ניתוח מסוג הטריה,פולקרסון להקדמת הטיביאל טוברוסיטי,והשתלת סחוס הניתוח פולקרסון הכי מפחיד אותי,האם יש ניתוחים תחליפים לניתוח הזה? אשמח לדעת שמות שיקרא קצת ברשת לפני שיחליט אבל פולקרסון אני לא מוכן לעבור

11/11/2017 | 22:36 | מאת: ד"ר עופר זקס

מאוד תלוי בסיבה להצעת הפולקרסון. ככל הנראה מנח הפיקה של הוא גבוה מדי ויש צורך לשנותו. ההתוויות לניתוח פולקרסון נובעות משילוב של בדיקת המטופל ומעבר על בדיקות הדמייה. לכן אין באפשרותי לתת שמות של אפשרות חליפית כל עוד כלל המידע אינו לנגד עיני. בהצלחה

06/11/2017 | 09:40 | מאת: תשובה בMRI

קיבלתי תשובה מצילום לו מבינה כלום בערך אל מה מדובר האם אפשר להסביר לי ומה לעשות .יש בצקת מח עצם קלה בצד המדיאלית של הקונדיאלי פמורלע המדיאלי יש תפיחות מינימלית ומעט נוזל ברצועת הדדית האידיאלית כעדות לקרע חלקי קל מעט בצקת פרה פטרלית חבלה עצם MFC ספק קרע חלקי קל של רצועה הצידית מדיאלית

07/11/2017 | 20:55 | מאת: תשובה בMRI

האם אפשר לתת לי תשובה בבקשה

12/11/2017 | 19:20 | מאת: תשובה בMRI

אפשר תשובה בבקשה אל מה מדובר ומה לעשות