שיקום לאחר ניתוח ארתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/09/2023 | 15:53 | מאת: שרה

עברתי ארתרוסקופיה בברך בכדי להוציא גוש pvns. יש לי דלקת פרקים בברך עברו 6 שבועות מהניתוח ואני עדיין הולכת עם קביים, הפזיותרפיסט אומר שזה תקין (אנחנו עושים פעמיים- פעם בשבוע). המנתח לאומת זאת טוען שאחרי שבוע הייתי אמורה לחזור לתפקוד ללא קביים, מה שאני לא. לא יכולה לכופף, היא נפוחה, לא נוהגת ולא עובדת. אני צועדת בבית קצת בלי הקביים אבל צולעת מאוד כאבים כמעט ואין, רק לפעמים. אשמח לדעת אם זה תקין ומהניתןלעשות

שלום שרה, הזמן שלוקח להתאושש לאחר ניתוח משתנה בין מטופלים ולכן קביעות מסוג זה יכולות ליצור תסכול מיותר. מדברייך ניתן להבין שקיים שיפור משמעותי בכאבים אך עם זאת את עדיין סובלת מצליעה. השיפור בכאב מעיד על מהלך תקין לאחר הניתוח וסביר להניח שמקור הצליעה בחולשת שרירים אשר נובעת מכל המהלך שחווית. כדאי לדייק את מקור הצליעה עם הפיזיותרפיסט וכן לחזור לרופא המנתח לביקורת, כדי לשלול סיבות נוספות. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך