קרע במיניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

04/08/2023 | 19:00 | מאת: נורית

שלום. הנני בת 51, לאחר פעילות ספורטיבית החלו כאבים בחלק האחורי של הברך והתקדמו במשך הזמן לחלק הקידמי. בפיענוח MRI אובחן קרע אלכסוני בשורש האחורי של המיניסקוס המדיאלי. האם הממצא מחייב ניתוח, אם כן, האם ניתן לתיקון(תפירה) ?

שלום נורית, קרע של השורש האחורי מטופל כירורגית בשיעור גבוה יותר בהשוואה לקרעים אחרים במניסקוס מאחר והוא מזוהה עם פוטנציאל נזק גבוה יותר לברך. עם זאת חשוב להתייחס למידת הכאב והמגבלה שנגרמו בעקבות הקרע. אם התסמינים אינם משמעותיים ומופיעים רק בפעילות עצימה, כדאי להתחיל בפיזיותרפיה ולווסת את הפעילות הגופנית כך שלא יהיו כאבים משמעותיים ובהמשך לחזור באופן הדרגתי לפעילות עצימה. אם התסמינים משמעותיים ומופיעים גם במנוחה ייתכן וכדאי לפנות למומחה ברך כדי לקדם טיפול כירורגי. ברוב המקרים הטיפול הכירורגי יכלול תיקון הקרע. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

05/08/2023 | 16:00 | מאת: נורית

מודה על תגובתך המהירה. עזרת לי מאד

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך