שאלה בקשר לזריקות קרוסיה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/12/2023 | 13:53 | מאת: אסתי

שלום, בעלי לאחר תאונת דרכים הגיע לבית חולים. ברנטגן: שבר טיביאלי פלאטו שאצקר 1 עם מרכיב ריסוק ברגל שמאל ובסיטי: שבר מרוסק עם תזוזה מינימלית באזור משטח מפרקי. היתה התלבטות אם לנתח ובסוף הוחלט על המשך טיפול שמרני, של סד, פיזיוטרפיה וזריקות קרוסיה. את הזריקות הוא ממש מסרב לקחת. האם ישנה סכנה בכך שלא ייקח את הזריקות? מה חלילה יכול לקרות? עד כמה זה חשוב? אני ממש אובדת עצות ולא יודעת איך להשפיע עליו. אשמח לעזרה

אסתי שלום, בשברים מסוג זה לא מתאפשר ניוד מספק ולכן הזריקות הללו מונעות היווצרות של פקקת של הורידים העמוקים וכתוצאה מכך תסחיף ריאתי. תסחיף ריאתי הינו סיבוך מסכן חיים ולכן חשוב מאוד להקפיד על הטיפול בזריקות לפי הנחיית הרופא המטפל. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך