פורום אורתופדיה בשיתוף מדיקס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורתופדיה
פורום זה מספק מידע מקצועי ואמין עבור כל אחד המתעניין בנושאים הקשורים לרפואה אורתופדית. בפורום יענו על שאלותיכם רופאים מהידועים והמובילים בישראל, הנמצאים ב-Medix: ד"ר יונה יניב (מומחית לכירורגיה אורתופדית וגף עליון), ד"ר אורי קינן (מומחה בניתוחי עמוד השדרה), ד"ר גבריאל מוזס וד"ר ערן ממן (מומחים לכירורגית כתף ומרפק), ד"ר רון ארבל (מומחה לכירורגית ברכיים וקרסוליים), ד"ר יוני ירום (רופא ספורט), ערן מנגל (פיזיותרפיסט בכיר). פורום זה מתמחה במתן תשובות באורתופדיה על כל תת סוגיה: אורתופדיות כתף, מרפק, כף היד טראומה, פרקי ירכיים, ברכיים, קרסוליים, ספורט, עמוד השדרה, והחלפת מפרקים. הבעיות האורתופדיות בהן אנו נטפל בפורום, כוללות פגיעות ספורט במפרקים השונים, שחיקה ומחלות ניווניות של המפרקים (כתף, מרפק, ש.כף יד, פרקי ירכיים, ברכיים וקרסוליים) דלקות וניוון מפרקים, תאונות ופציעות של שרירים, רצועות או גידים בין אם במהלך חיי היום יום או בעת פעילות גופנית, אנו מטפלים בכל טווח הגילאים ורמות הפעילות כולל בספורטאי הצמרת בארץ ובעולם וכלה בחובבנים. התשובות אינן מהוות חלופה לייעוץ רפואי - אותו תוכלו לקבל במרכז Medix. הטיפול ב-Medix ייחודי וחדשני וכולל טיפול רב מערכתי. הצוות המטפל כולל רופאים המובילים בתחומם, פיזיותרפיסטים ומכון פיזיותרפיה מהמשוכללים בארץ ודיסציפלינות משלימות, כגון שיאצו וטווינה המשלימים אחד את השני לטיפול רב מערכתי ורב תחומי. כל הרופאים האורתופדים והפיזיותרפיסטים ב-Medix הינם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, המתמחים בטיפול במגוון רחב של בעיות ומציעים את שירותיהם הן לאוכלוסיה הכללית והן לספורטאים המובילים בארץ. www.medixlife.co.il לפרטים נוספים: 03-6482333 בניין הרב ספורט רחוב שטרית 6, הדר יוסף תל-אביב
215 הודעות
167 תשובות מומחה
06/05/2009 | 10:14 | מאת: לילי

מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים בעצמות החזה העליון - מידי פעם ביום, בעיקר בקימה משכיבה. אני בת 55. לפני חודש עשיתי צילום חזה בגלל שיעול, הריאות נקיות והיה כתוב: קיפוזיס מתקדמת. עשו לי מיפוי לב והכל בסדר. מה אפשר לעשות? האם זה קשור לגב?

לקריאה נוספת והעמקה

תאורטית בעיות בגב עליון יכולות להקרין לחזה חשוב קודם להבדק אצל רופא משפחה לשלול סיבות מדאיגות יותר - לב/ריאות במידה ורופא משפחה שלל בעיות אלו - אז לגשת להבדק אצל אורטופד

05/05/2009 | 13:53 | מאת: ציפ

שלום בתשובה למיפוי שעשיתי נמצא קליטת יתר בידיים במיוחד יד ימין יכולה להתאים לשינויים פוסט טראומיטי או ארתריטים-דרושה קורולציה קלינית,בנוסף- קליטה קלה במפרקים,יתכן שינוי ארתריטי אך דרושה קורולציה רנטגנית. אודה להסבר.

אם אין לך כאבים ביד אין שום משמעות לתוצאת הבדיקה. אם יש כאבים ספציפים ניתן להתיחס

03/05/2009 | 19:33 | מאת: עדנה

שלום רב בת 27,עוסקת בספורט,פלטפוס חמור עם קשת נמוכה ביותר.מקפידה על החלפת נעלי ספורט איכותיות ומדרסים.במיפוי עצמות לפני חצי שנה סימני שימוש יתר בכפות הרגליים.מאז ומתמיד סבלתי מתחושת כבדות וכאבים קלים בכפות הרגליים לאחר פעילות אירובית או הליכות מעל שעה. שאלתי מה הטיפול הביתי היעיל ביותר עבורן:מלחי אמבט(איזה?),וולטרן,בן גיי,משחה תאילנדית עם ציור האריה, אלוורה להרגעה-האם חודרת לשרירים ועוזרת איכשהו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

משחות לא חודרות ולא יועילו מדרסים ואמבטיות חמות אחרי פעילות

02/05/2009 | 20:21 | מאת: עודד

במהלך משחק כדוררגל שיניתי כיוון בתנועה והרגשתי כאב חד וכאילו קריסה של הברך, לא בצלחצי לעמוד והובלתי למוקד הרפואי לאחר צילום רנטגן נקבע כי אין שבר וכי החשש לפגיעה במניסקוס (אני חבוש ברגל ישרה לא יכול לכופף את הרגל עד הסוף ולוקח כדורים לשיכוך כאבים) קיבלתי הפניה לצילום גרעיני האם כדי לפגוש פיזיוטקפיסט נוסף שאולי יחליט על אונוסקופיה ישר או ללכת לצילום עודד

אתה צריך להבדק ע"י רופא - אורטופד לא ע"י פיזיותרפיסט עדיף לפני שביצעת את הבדיקה

30/04/2009 | 17:06 | מאת: משה

שלום. עשיתי צילום LP עליון ותחתון לגב (הצילומים מופיעים בלינק הבא:... http://img127.imageshack.us/img127/3552/k22.png http://img259.imageshack.us/img259/6642/l22.png אני בן 23. אני מבין קצת באורתופדיה ויודע שהקיפוזיס בעמוד השידרה צריך להיות בין 20 ל 40 מעלות ויש גירסה יציבתית וגירסה מבנית, שנובעת ממחלת שוירמן - גדילה של החוליות בצורת טרפז. כשראיתי את הצילום שלי נבהלתי מהעקמומיות של הגב - מדדתי את זה וזה יצא איזה 45 מעלות (30 בחוליוה העליונה + 15 בחוליוה התחתונה) גם הדיסקים העליונים נראים לי צרים - שזה אחד הסימפטומים במחלת שוירמן האם יש לי מחלת שוירמן? או שזה קיפוזיס יציבתי? אם זה קיפוזיס יציבתי זה אומר שאני בהכרח יכול להזדקף ל25- 30 מעלות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אדון יקר אני מבין שזה מאד קוסם להגיע לבדיקת רופא בשלט רחוק אולם נראה לי כי זה קצת מוגזם. תואיל בטובך לגשת עם צילומיך לרופא אורטופד ותקבל תשובה לשאלותיך ללא ספק. בהצלחה ד"ר קינן

27/04/2009 | 10:45 | מאת: גני

שלום במשך עשרה ימים אני סובלת מכאבים עזים בברך בזמן שאני שכביה במיטה לא יכולה לישר או לכופף את הרגל מה אני צריכה לעשות האם כאבים האלה עובר עם אנייביויקה ואיזה כדור אני יכולה לקחת נגד כאבים ואיזה תופאה יש לתרופה זה תודה

שלום, אני בת 42. נותחתי לאחר שבר בצוואר הירך (שבר דחיה ללא תזוזה); הקיבוע הינו שלושה ברגים. עברו חודשיים וחצי מהניתוח וחזרתי להליכה, עדיין עם צליעה. אני שוחה ועושה פיזיוטרפיה. האם כאבים יומיומיים (לא חריפים ובעיקר אחרי ישיבה) הם תרחיש צפוי? האם מומלצת פעילות נוספת כדי לזרז חזרת השריר ברגל הקבועה לכושר? תודה, איריס

לקריאה נוספת והעמקה

כן, זהו תרחיש צפוי. כאבים לאחר שברים יכולים להמשך זמן רב. לפי תאור הניתוח שלך, האם ייתכן כי השבר היה תת-ראשי? אם כן ראש הפמור יכול להיות בסכנה מס' שנים ואת צריכה להיות במעקב

תודה רבה על התשובה. כן, השבר הינו ב- femoral neck . הרופא עידכן אותי לגבי הסכנה הנובעת מאובדן אספקת דם לראש הירך - hip osteonecrosis כמדומני. נכון לעכשיו אני הולכת (בצליעה), עושה פיזיוטרפיה וגם שוחה יום יום. אין לי מושג מה משמעות מעקב, מלבד עירנות לכאבים. צילום רנטגן לבדיקת איחוי של העצם נקבע לחצי שנה אחרי התאונה. האם בצילום רנטגן ניתן לזהות את הבעיה? שוב תודה, איריס

ד"ר נכבד אבקש לקבל ייעוץ והכוונה בעקבות פעילות ספורטיבית מיום ו' האחרון תוך כדי משחק כדורגל,עשיתי תנועה שגרמה לי לחוש כאב בחלק התחתון של הגב המשכתי בפעילות ללא הגבלה ובסיומה חשתי בפלג התחתון הימני של הגב בכאב שהלך והתגבר עם השעות. במשך הלילה הכאב התגבר והקרין על רגל ימין,בעיקר באיזור ברך ימין עד כדי המנעות מישיבה וכיפוף הברך.בד"כ איני סובל מבעיות גב (ורק לעתים רחוקות כתוצאה מרכיבה על קטנוע) אני עוסק בפעילות ספורטיבית באופן קבע, כך שזו הפעם הראשונה שהכאב משתק אותי מה עושים? למי פונים?מה הקשר לגב ולברך? אודה לך אם תנחני מה לעשות אציין שהנני בן 45 עם עקמת סקוליוזיס קלה שלא מנעה ממני הגבלה או פעילות בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התיאור שלך בהחלט יכול להתאים לפריצת דיסק אך גם יכול לנבוע מסתם מתיחה של שריר. בשלב ראשון מומלצת מנוחה ממאמצים, חימום של המקום ומשככי כאב. בהמשך- מומלץ להבדק ע"י אורתופד להערכה מדויקת יותר וקבלת הנחיות להמשך בירור/טיפול.

תודה על התיחסותך בצעתי טיפול מקומי ע"י חימום ומשחת וולטרן ללא שיפור בביקור אצל רופאת המשפחה מיום א' בהמלצתה התחלתי בטיפול תרופתי של טבליות ibufen 400 mg כל טבליה, 3 פעמים ביום לדבריה הטיפול החיצוני לא יעזור יש לטפל בדלקת באופן פנימי. האם העובדה שאני יכול להתהלך על קצות האצבעות או על העקבים מבלי לחוש בכאב מלמדת שאין המדובר בפריצת דיסק אלא באיזושהי דלקת כתוצאה ממתיחה כדבריה! נכון להיום יום ג' איני חש בשיפור כאבי הגב ובעיקר הכאבים בברך ימין אינם מרפים אני מצליח לחטוף תנומה קצרה כשהרגל ישרה, הכאבים בברך מתחזקים כשאני מתיישב או כשאני מסיט אותה לכוון אחר אני לא מבחין בנפיחות בברך ייתכן ונצטברו נוזלים בברך שגורמים לי לכאב חד? אודה על תשובתך

נשמע יותר ויותר כפריצת דיסק ולא בעיה בברך או כאב שרירי. זה שאין חולשת שרירים בכפות הרגליים זה סימן מצוין אך לא שולל את האבחנה. אם אין הפוגה בכאב גם לא בשכיבה-ממליץ שתבדק בשלב זה אצל אורטופד לצורך בירור וטיפול. תרגיש טוב ד"ר קינן

17/04/2009 | 17:53 | מאת: דליה

נעלי אפוס או נעלי MBT - איזה נעליים טובות יותר לאנשים הסובלים מכאבי ברכיים ושחיקת סחוסים ? תודה על העזרה

26/09/2009 | 15:15 | מאת: רון ארבל

שלום רב חשוב לדעת באיזו שחיקת סחוסים מדובר, האם באזור אחד, האם נרחבת, מה דרגת השחיקה וכיו"ב. קיים הבדל מהותי שנעלי MBT הן להליכה והאפוס לתרגול. לסכום: נראה שאורטופד מומחה שיבדוק אותך ידע לענות על שאלה זו לכשתהיה התמונה השלמה של בעיתך בפניו.

10/04/2009 | 01:00 | מאת: אבי

שלום רב, מדובר באשה בת 57 הסובלת מפעם לפעם מהתכווצות שרירים בירך ושריר הסובך בזמן שינה. היא נוטלת סימוביל 20 מ"ג וידוע לה שזה גורם להתכווצות שרירים. מה ניתן לעשות בזמן התקף על מנת להקל על הכאב הקשה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל, רצוי לוודא כי מקור התופעה בתרופה כי ישנן סיבות אחרות לא מעטות לתופעה.אם זו הסיבה בוודאות למה לא לנסות להחליף לתרופה אחרת? אם החלפת התרופה לא פותרת את הבעיה אז יש טיפול סימפטומטי החל מחומרים טבעיים כמו MSM או מי טוניק עם יעילות שנויה במחלוקת ועד טיפול תרופתי ממש. הייתי מתחיל בפניה לרופא המשפחה לוודא כי זה המקור ולשקול החלפת טיפול ד"ר קינן

04/04/2009 | 14:25 | מאת: גיל

שלום ד"ר, אני בן 21. אני עם כאבים כבר מספר חודשים סביב איזור ה-TIBIA, לאחר ביקור אצל אורטופד אובחן שזה ככל הנראה שברי מאמץ. כחלק מהטיפולים לעניין, החלטתי גם לעשות מדרסים. הבחור שעשיתי אצלו את המדרס, התאים לי אישית לרגל בשביל ליצור הקלה על איזור ה-TIBIA בדריכה, ובין היתר הוא אמר לי שאני הולך בעיקר על הצד החיצוני של הרגל. (ימין ושמאל) ולכן בכל מדרס הוא הוסיף לי עוד חתיכה של הגבהה כזאת על חציו הימני של רגל ימין, והשמאלי של רגל שמאל. עם הזמן כעבור 3 חודשים עוד מעט, שמתי לב שבכל זמן שאני הולך, כעבור מספר דקות אני מרגיש כאבים בכפות הרגליים בדיוק באיזור החיצוני של כל רגל, איפה שבעצם יש את הגבהה. שלא לדבר על ריצה, בזמן ריצה כאבים מאוד חזקים, הרגשתי את הכאב גם כמה שעות אחרי. שביקרתי אצלו הוא אמר שהמדרס עושה את העבודה וזה בסדר גמור, וזה לא גבוה מידי, מה דעתך בעניין? כאבים הם חלק מההתרגלות למדרס?

לקריאה נוספת והעמקה

קיים תהליך של הסתגלות למדרסים במהלכו לעיתים צריך להתאים את המדרסים בצורה טובה יותר. תהליך זה לא אמור להמשך יותר ממספר שבועות. במידה ובתום פרק זמן סביר עדיין יש כאב-הייתי פונה לאורטופד-מומחה כף רגל- לבדיקת מקור הכאב.

30/03/2009 | 18:40 | מאת: שושה

שלום, אני בת 43. לפני 20 שנה שמעתי צליל של קריעה בגב כשהתקופפתי ולא יכולתי לזוז. אושפזתי וטופלתי במתיחות עם משקולות. מאז סבלתי מגב מאד רגיש. אזור נרחב בגב התחתון מסביב לעמוד השידרה רגיש מאד -- אי אפשר לגעת עם אצבע אפילו בעדינות. אפשר להניח כף יד שלימה. בעשור האחרון תהליך של החמרה. בשנתיים אחרונות סובלת מכאבים בגב תחתון קרוב לעצם הזנב עם נטיה שמאלה. עד לפני שלושה חודשים הכאבים התאפיינו בתחושה של חריפה "שורף". ישיבה עם הטיה קדימה היתה מקלה על הכאב. בשלושה חודשים אחרונים אופי הכאב השתנה -- נעלמה תחושת השריפה, אך בישיבה התחושה היא כאילו אני יושבת על מסמר ותוך 2-3 דקות מתפתחים כאבים עזים שמתמתנים רק בשכיבה. לא יכולה לשבת על העכוז השמאלי. הכאבים בעוצמה כזאת שאיני יכולה לתפקד. חיי נעצרו. במהלך השנתיים עברתי פיזאותרפיה, דיקור, טווינה, עיסוי, אוסתיאופטיה, הידרותרפיה וקיבלתי אתופן, ארקוקסיה, ומשככי כאבים למיניהם. לאחרונה קיבלתי זריקת סטירואידים לנקודה שבה מתחבר עמוד השידרה לאגן – בחדר ניתוח תחת שיקוף, אך ללא שינוי מהותי. אין הקרנה לרגליים. סיכום תוצאות CT עש מותני/ עצי : ישור הלורדוזיס בקע דיסק L4-5 L5-S1 הבקע הינו אחורי מרכזי וישנו לחץ על השק הטקלי. תוצאות מיפוי עצם של אגן, ע"ש מותני וגבי: אי סדירות קשה בקליטה בע"ש גבי ומותני כנראה שינויים ניווניים או דלקתיים. אין לראות קליטה פתולוגית בעצמות האגן. לפי מה שהבנתי, תוצאות מיפוי העצם אינן אופטימאליות עקב היותי אישה גדולה. 1.האם ניתן על סמך המידע שסיפקתי להבין מהו מקור הכאב -- האם הוא נובע מהבקעים בדיסקים או מדלקת במפרק האגן (SIJ) ? 2. מה לדעתך צריך לברר או לעשות במצבי? האם זה נשמע כמו משהו שמחייב ניתוח? ** אולי לא ידעתי לשאול את השאלות הנכונות, אודה לך אם בכל זאת תעזור לי. הרבה תודה, שושה

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו-נראה כי מקור הכאב בדיסקים. לאור ההיסטוריה הארוכה ומכלול התלונות לא ניתן באמת לענות בצורה רצינית דרך הפורום. ממליץ שתפני למומחה עם הבדיקות שביצעת לצורך ההערכה יסודית וקביעת מדיניות טיפול לטווח ארוך. ד"ר קינן

23/03/2009 | 21:36 | מאת: איריס

שלום אורטופד אמר לי כי את זריקת סטרואידים מזריקים לסחוס הברך לעומת זאת אורטופד אחר אמר שאסור לחלוטין להזריק לסחוס אלא באזורים אחרים בברך? שאלותי:1. מי מבין השניים צדק? 2.האם לגיד הברך ניתן להזריק במידה ויש כאבים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הזריקה היא לא ממש לסחוס אלא לברך עצמה. הציפוי של העצמות בברך הוא הסחוס ולכן ההשפעה גם עליו. מותר להזריק לתוך הברך עצמה. 2. יש מספר גידים בברך, ניתן להזריק.

20/03/2009 | 15:21 | מאת: בני

מדובר באבי, בן 87 ,בריא -פרט לפרוסטטה (לוקח קסטרל),וכדורי שינה. החליק השבוע במדרגות, ובשיקוף מצאו "סדק בצלע 2 צד ימין". הכאבים מורגשים : בשיעול, במיטה בסיבוב מצד לצד, ובהתרוממות ממצב כיפוף. בנתיים מסתפק בוולטרן 500 מ"ג, 1-2 פעמים ביום. השאלה המרכזית : מה ניתן לעשות מעבר לשיכוך הכאבים?. האם אכן אין מרפא לנושא הסידן בגיל זה ?. שאלה משנית: האם הרפואה מצאה מזור לנושא קיבוע (ולו חלקי) של הצלעות?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מעבר לזמן ומשככי כאב, אין פתרון אחר לשבר בצלע. משך החלמה ממוצע הוא כ 6 שבועות. לגבי צפיפות עצם - בוודאי שיש טיפול, אך צריך להתחיל בבדיקת צפיפות עצם ואז לקבוע איזה טיפול מתאים ביותר. ד"ר קינן

19/03/2009 | 08:31 | מאת: גיל

שלום ובוקר טוב כבר שבוע כאב בגב התחתון מצד שמאל ממש וכמעט ליד המותן ומקרין לכיון המפשעה ממה יכול להיות ואם כדאי לעבור צילום אני משתמש גם בולטרן ולא משפיעה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יכול להיות ממקור של עמוד שדרה/מפרק ירך/כליות. אין טעם לעבור בדיקת הדמיה לפני בדיקה אצל אורטופד, כי לרוב בבדיקה גופנית ניתן להבין איזה מבין האפשרויות הכי סבירה ואז להתקדם עם בדיקות בהתאם. יום טוב ד"ר קינן

07/03/2009 | 09:53 | מאת: lv

האם קיבוע קרסול מאפשר פעילות אירובית של רכיבת אופניים או חתירה

07/03/2009 | 11:49 | מאת: רון

ניתן לבצע פעילויות אלו עם קרסול מקובע , אמנם לא בנוחות מלאה כמו במקרה של קרסול עם טווח תקין אך , אפשר.

26/02/2009 | 19:33 | מאת: מיטל

שלום רב! יש לי כאבים בעצם הזנב ועשיתי סיטי פרקי ירכיים. להלן התוצאות: מודגם מבנה גרמי תקין של עצמות האגן לרבות עצם הזנב. פרכי הירכיים והמיפרקים הסקרו-איליאקליים מודגמים תקינים, מודגמת אטרופיה שומנית של שררי חגורת האגן דו"צ ושל השרירים האדוקטוריים. יתכן שינויים משניים לדנרבציה, דרושה קורלציה קלינית. מודגם נוזל בכמות קטנה עד מתונה בדוגלס,דרושה קורלציה קלינית. סיכום: אטופיה שומנית ניכרת של שרירי חגורת האגן ושל השרירים האדוקטריים דו"צ. אבקש את עזרתכם בפיענוח התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים אינם ספציפיים אך יכולים להעיד כי מקור הכאב בעמוד השדרה. ממליץ שתבדקי אצל אורטופד ולאחר בדיקה גופנית יהיה ניתן לומר אם יש צורך בהמשך בירור ואיזה. ד"ר קינן

19/02/2009 | 07:46 | מאת: אאא

אמי בת 62, לאחר סיבוב שעשתה במהלך ריקוד, עברה בדיקה של MRI זה התשובה: ברך ימין: במישורים שונים, במשקל ערכי T1, SPIR T2, 3DWATS, PDF F/S לא נצפה אות חריג במח עצם. מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות - PCL שמור. ACL - דק מהרגיל בפרט במקטע הפמורלי - חשוד לקרע חלקי. רצועות קולטרליות - שמורות. סחוס פטלופמורלי - שמור. מניסקוסים - LM - ב.מ.פ MM - אות מפושט חריג קדמי וחאורי. בקרן האחרוית מתמשך עד לשולי הקרן. לסיכום: נזק חלקי ACL, קרע PHMM, תפליטים נלווים. אם אפשר בבקשה הסבר, והצעות טיפול.. תודה

26/09/2009 | 15:20 | מאת: ד"ר רון ארבל

שלום רב. ע"פ הבדיקה קיים קרע של מניסקוס פנימי וקרע חלקי? של מרצועה מוצלבת קדמית. הטיפול לא נעשה ע"פ תשובת ה- MRI אלא ע"פ תלונותיה של אמך. לכן, חשובות תלונותיה ממצאי הבדיקה הפיסיקאלית שלה וקורלטיביות של ממצאים אלו לממצאי הMRI. ע"פ מכלול נתונים אלו ניתן יהיה לקבוע את צורת הטיפול הטובה ביותר לאמך. בברכה ד"ר רון ארבל

שלום רב, אני בן 54 ולפני שבועיים נפלתי על כתף ימין. רופא אורטופד שבדק אותי בבית החולים ואשר במקרה גם מומחה לניתוחי כתף-- ולאחר שעשה שני צילומי רנטגן-- קבע יש חשד לקרע בשרוול המסובב ואף טען שישנה הסתיידות שהייתה לפני הנפילה של הגבשושית הגדולה. הוא שלח אותי לאורטופד בקופת החולים על מנת לעשות בירור נוסף בנדון. אין צורך לומר לך שסבלתי מכאבי תופת במשך מספר ימים. הרופא השני בדק אותי בדיקה פיזיקלית קצרה שבה ניסה לראות אם יש לי כח להתנגד וכן האם אני יכול להרים את היד מעל הכתף. בשני המקרים לא יכולתי לבצע את המשימה ולכן האורטופד קבע שאני חייב לעבור ניתוח דחוף. הוא טען שאם לא אעשה כך ויתברר שיש קרע- אני אעבד את היכולת להשתמש ביד ימין בתוך שנה. זאת, על סמך הבדיקה, הצילומים ובתקופה שהיו לי כאבים עזים מאוד. מספר ימים אחר כך, הכאבים נעלמו ועוצמת ירדה בכ- 95% אחוזים -גם בעזרת כדורי ARCOXIA 90mg שאותם קיבלתי מרופא המשפחה לשיכוך הכאבים. האורטופד רוצה לשלוח אותי לבדיקת אולטרסאונד. שאלתי: 1- האם חייבים לנתח כל קרע בשרוול במסובב(ROTATOR CUFF) ?האם כדאי לנסות סדרה של תרגילי פיזיוטרפיה קודם-במידה ויתגלה באולטרסאונד שישנו קרע? 2- האם הרופא צדק באומרו שאם לא אעבור ניתוח במהירות אני עלול לאבד את השימוש ביד?האם ידוע לך על מקרים של אנשים עם קרע בשרוול שלמרות הכל יכולים להמשיך ולתפקד (גם תוך כדי הגבלה מסויימת בתנועות? 3- האם עצם העובדה שישנה ירידה בכאבים -ואני מסוגל לבצע היום כמעט כל דבר ביד ובתנועות הכתף כמו לפני האירוע- היא סימן טוב או שהעניין הוא בגדר של אשליה בלבד ? אני לוקח כדורים נגד לחץ דם וכולסטרול והערכים בשני המקרים מאוזנים ובתחומי הנורמה. אני מודה לך מראש ומאחל לך כל טוב.

שלום רב לך. בתשובה לשאלותיך, בהחלט מומלץ לבצע פזיוטרפיה לאחר פגיעה כשלך ולעיתים, ובשכיחות יחסית גבהה ניתן לקבל תוצאה פונקציונלית טובה עם טיפולי פזיוטרפיה ללא ניתוח. כל זמן שאתה מתפקד טוב וללא כאבים אין כל צורך בטיפול ניתוחי! אנא, שים לב לערכי לחץ הדם שלך הואיל ונטילת ארקוקסיה עלולה לגרום לעלית לחץ דם.

16/02/2009 | 18:22 | מאת: מנור

שלום אני סובל מספר חודשים מכאבים בעצם הזנב בזמן הישיבה וכאבים בגב תחתון במיוחד אם אני עומד הרבה זמן , אין כאבים בהליכה ויש כאבים כאשר אני צריך להתישר מישיבה והפוך . עברתי מיפוי ונמצא קליטה קלה בעצם הזנב , עברתי CT ולא נמצא בקע או כל בעיה אחרת בחוליות L1-S1 דיסק שמור ושק תקאלי שמור . הכול תקין ואני סובל מכאבים . מה לדעתך התופעה והאם ניתן לטפל בה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כאב בעצם הזנב יכול לנבוע ממספר סיבות שהשכיחה שבהן היא מעין תהליך דלקתי. הטיפול השמרני בד"כ פותר את הבעיה ומורכב מפיזיותרפיה/תרופות לטווח קצר/המנעות מהעמסה על עצם הזנב/מרפאת כאב. תשובה ספציפית יותר תיתכן רק לאחר בדיקה ועיון בבדיקות שביצעת ד"ר קינן

16/02/2009 | 14:39 | מאת: brurka

שלום רב. לאחר בדיקת C.T ,הוצע לי ניתוח.אני סובלת הרבה שנים מכאבי גב תחתון.בשנים האחרונות,מתקשה בהליכה וסובלת מכאבים חזקים בירך ימין בכל צעד וצעד.הלן התוצאות: בגובה L1 -D12 בלט גרמי דיסקלי אחורי גדול עם לחץ ניכר על השק התקאלי והיצרות משנית של התעלה. בגובה L2 -L1 בלט דיסקלי אחורי גדול למדי עם לחץ ניכר על השק התקלי והיצרות משנית של התעלה. לאחר שניסיתי את כל הדרכים ,כנראה שאין מנוס מניתוח. שאלתי:האם קימות מספר אופציות לניתוח כזה,והאם אפשר לקבל מכם הפניות? בגובה L3-L2 -כנ"ל בגובה L4-L3 -כנ"ל בגובה L5L4 כנ"ל בגובה S1-L5 -בלט גרמי דיסקלי גדול פורמינלי ימני עם לחץ על השורש L5 מימין והיצרות הפורמן הימני.

אכן קיימות מספר אופציות . מומלץ לבוא להבדק ולראות את ממצאי ה CT עצמם ( לא פענוח ) ואז ניתן לומר בצורה ברורה ולא תאורטית מה האופציות . ד"ר קינן

13/02/2009 | 10:04 | מאת: הבחורה מרומא

MRI ו CT של הראששששששששש בוצעו משום מה....לא של הרגל או כל מיקום אחר... עברו כבר שבועיים מהפסקת הטיפול באנטיביוטיקה ואין סימן להחלמה באופק פשוט אני נאלצת לשכב בבית כל היום כי "אין" רגל...אני כאילו דורכת על גוש קרח... בעבר בוצע CT של הגב ומלבד לבלט דיסק ב L1 S5 הכל תקין... גם לא כואב לי הגב... מגע של גרב על הרגל ממוטט אותי שלא נדבר על נעל או מגע של שמיכה... זה אי תחושה של כף הרגל מצד אחד והרגשת קיפאוןנוראי מצד שני... לאיטלקים אין שמץ של מושג מה עושים ואמרו לי שצריך ללמוד לחיות עם זה אבל זה לא מקובל עלי... לשכב כל היום במיטה כל חיי???????? אני פשוט בדיכאון נוראי... הייתה פציעה בכרית העקב של כף הרגל... כתוצאה מזה שלא הרגשתי אותה, קיבלתי מכה ממכונת הכביסה וחתיכה מהעקב נטלשה, שטף דם ענקי התפרץ החוצה...

לקריאה נוספת והעמקה

אם כך - אין ספק שזה המקום שבו צריך להתחיל את הבירור-CT או MRI של עמוד שדרה מותני- ויש להניח ששם הבעיה ובזה צריך לטפל ובהקדם. אשמח לבדוק אותך במרפאה בביקורך בארץ ולייעץ לגבי המשך טיפול. בברכה ד"ר אורי קינן

12/02/2009 | 23:18 | מאת: רווית

לפני 13 יום היה לי פנאומוטורקס ספונטני...הוחדר טרוקר. אני חיה באיטליה... נתנו לי אנטיביוטיקה בשם Ciprofloxacin במשך 13 יום. שלושה ימים לפני תום הטיפול בתרופה הרגשתי חוסר תחושה בכף רגל שמאל ותחושת נימול וקיפאון באצבעות כף רגל שמאל וגם בכף הרגל. מאז אינני מסוגלת לדרוך על כף הרגל אני פשוט לא מרגישה שיש לי כף רגל... כמו הרגשת קיפאון במינוס מאה עשרים מעלות. עשו לי MRI CT MGM ושום דבר. שלחו אותי ככה הביתה בלי טיפול כי האיטלקים פשוט לא יודעים מה לעשות ובינתיים אני לא מוציאה את האף מהבית. הליכה מחדר שינה לשרותים זה כמו מסע אלונקות בשבילי.... האם ייתכן שהכל בגלל האנטיביוטיקה? הפסקתי אותה מייד אבל עדיין אין לי תחושה ברגל האם זה בלתי הפיך ? האם יש ממה לחשוש? האם בארץ אפשר לטפל בזה? אני כאילו דורכת על גוש של קרח וכאבי תופת אבל כמה אפשר לשכב במיטה? אני מרגישה קיפאון שמה גרב אבל המגע של הגרב הורג אותי מכאבים גם כשהשמיכה נוגעת ברגל כאבי תופת של דקירות מקיפאון על נעליים אין בכלל על מה לדבר.בהתחלה חשבתי על חשד לפגיעה עצבית פריפרית מ- Ciprofloxacin אבל אני כבר לא יודעת מה לחשוב כף הרגל פשוט משותקת אפשר לדפוק עליה עם פטיש ואני לא ארגיש אין תחושה. אני מתוסגלת ובעוד שבועיים חוזרת לחופשה בארץ למי פונים? לציין שגם בדיקת דופלר תקינה וזרימת הדם תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בהנחה שאכן בדיקות CT/MRI של עמוד השדרה תקינות, בהחלט מתוארת תופעת לוואי של נורופתיה פריפרית אחרי טיפול בציפרוקסין. הסיכוי עולה כשמטפלים בציפרו בשילוב עם תרופה אנטי דלקתית ( אספירין/וולטרן/נקסין וכו').התופעות אמורות לחלוף מעצמן עם הפסקת הטיפול. EMG -בדיקת הולכה עצבית-שאני מבין שבוצעה אצלך -יכולה להיות שלילית גם אם מדובר בנורופתיה פריפרית, כשמבצעים אותה סמוך מדי לתחילת הופעת הסימפטומים.כך שיכול להיות שבעוד מספר שבועות -אם התלונות לא יעלמו-יהיה טעם לחזור על הבדיקה ולראות. הייתי מציע שתתיעצי עם נורולוג, ולא יזיק גם שמומחה עמוד שדרה יסתכל בעיון על בדיקות ההדמיה של עמוד השדרה כי קורה לא פעם שבדיקה מפורשת כתקינה אך למעשה היא לא, ובכל זאת פריצת דיסק הרבה יותר שכיחה מאשר תופעת לוואי של נורופתיה פריפרית אחרי טיפול בציפרוקסין. מקווה שעזרתי. תרגישי טוב. ד"ר קינן

07/02/2009 | 20:24 | מאת: שלומי

בבקשה ממך דוקטור מה אומרת התסמונת הבאה והאם זה קשור לכאבים שיש לי בצלע התחתונה השמאלית השם הוא SLIPPING RIB SYND בברכת שבוע טוב

שלום מדובר במצב בו יש רפיון של הרצועות והשרירים שמקבעים צלע במקומה, ואז הצלע יכולה להחליק ממקומה המיועד ותוך כדי כך גם לפעמים ללחוץ על עצב שנמצא מתחת לכל צלע ולגרום לכאב בחזה שיכול גם להקרין לגב. זו התסמונת. אם זו הבעיה אצלך ברור שלא ניתן לומר מבלי לבדוק אותך. תרגיש טוב. ד"ר קינן

06/01/2009 | 15:38 | מאת: רמי א.

שלום רב, היש צורך בצילום רנטגן מותני בעקבות הופעת כאבים, שלא עקב חבלה/מכה, במותן ימין והקרנה לרגל - אם נעשתה הדמייה באזור לפני כשנה ? תודה

בתלות בבדיקה הקלינית כמובן!!!, בתלות בתהליכים שקרו בשנה האחרונה ובתלות בגיל. הכל נתון לשיקולו של הרופא המטפל

שלום רב , הנני חייל בשירות סדיר , ואני סובל כבר מספר שנים מכאבי ברכיים מתמשכים , לאחרונה נפלתי על ברך שמאל ומאז יש לי כאבים חזקים , להלן התוצאות של המיפוי . מודגמים מוקדי קליטת יתר באספקט עליון של קונדיל מידיאלי פמורלי של שתי הברכיים . התמונה יכולה להתאי לסרטס אינג'רי . אין לשלול בוודאות NOF . במידת צורך קליני מומלצת קורולציה רנטגנית . קיים מוקד קליטת יתר באספקט עליון של עקב ימין ( אכילס טנדיניטיס ?). נצפנ מוקד קליטת יתר באיזור מפרק מטטרסו-פלנגיאלי 1 של כף רגל ימין . ייתכן ומדובר בטראומה ללא עדות לבר . לקורולציה רנטגנית . בסיכום : ממצאים בשתי הברכיים וכף רגל ימין כמתואר . זה מה שנכתב ע"י הרופא , אשמח לקבל חוות דעת של אורטופד כי הכאביים רק מתמשכים ומתחזקים והצב"א לא ממש דואג לטיפול כמו שצריך ואני שוקל ללכת להסתכלות נוספת בבית חולים . אשמח לתשובה במהרה , תודה רבה .

שלום רב ע"פ תשובת המפוי המדגימה קליטה שווה בשתי הברכיים נראה לי שאין מקום לדאגה אולם, הואיל ןאתה סובל מכאבים בהחלט מומלץ לבקר אצל אורטופד מומחה , רצוי מומחה לברך לצורך בדיקה ובחינת התאמה של ממצאי המפוי לבדיקה הפיסיקלית

17/12/2008 | 13:00 | מאת: צביקה

בחודש מאי החלו כאבי גב תחתון חזקים, רותקתי למיטה למשך שלושה ימים ולאחר מכן טופלתי בכדורי אתופן ולאחר מכן בכדורי וולטרן. לאחר כחודש וחצי הורגשה הקלה שאפשרה חזרה לתפקוד נורמלי, אך עדיין קיימת עד היום רגישות באזור. צילום רנטגן תקין. בסוף יוני לאחר טיול בחו"ל עם הליכה רבה, החלו כאבים בעקב שמאל, ותחושת שריפה בכרית כף הרגל בשתי הרגליים. הובחן אצל אורטופד דורבן והופנתי למידרסים. רכשתי מידרסים יקרים בהתאמת גבס. בשלב זה נאמר להמשיך פעילות רגילה כגון הליכה, אליפטיקל,אימון כוח במכון ושחיה. בתקופה זו המידרסים תוקנו פעמיים, לאחר שבוע ולאחר כחודש וחצי. לאורך כל התקופה (5 חודשים) חשתי אי נוחות רבה עם המידרסים. בזמן אימון אליפטיקל/אופניים מתחילות לשרוף כריות כף הרגל לאחר פחות מ 10 דק' ובירידה כאב בעקב למשך 2-4 דק'. לאחר שלא חלה הטבה, ומאחר שבחודש נובמבר כריות כף הרגל החלו לכאוב ולשרוף גם בישיבה, פניתי למומחה כף רגל שאיבחן מתיחה ודלקת ברצועות כף הרגל בשתי הרגליים. בהוראתו הפסקתי שימוש במידרסים, התחלתי עיסוי עצמי בכף הרגל, אמבט עיסוי 20 דק' פיזיוטרפיה - אולטרסאונד בעקב, גלים קצרים בשתי הרג' ומתיחות עם רצועה. כמו כן הפסקתי פעילות ספורט ברגליים והגברתי שחיה בליווי מדריך, אימון מכשירים ומשקולות המשכתי בעצימות נמוכה יותר. עברו 3 שבועות ללא שיפור משמעותי בכריות והקלה בעקב. במהלך הטיפולים המטפלת אמרה שלפי הסימנים, נראה לה שמקור הכאבים הוא בגב, במיוחד בגלל ששורף לי בישיבה. האם כאבי גב יכולים להשפיע כך על כפות הרגליים? האם לחכות עוד 3 שבועות של טיפול לפני חזרה לאורטופד כף רגל? האם לפנות במקביל לאורטופד עם התמחות בגב? האם יש צורך בצילום CT בגב? האם להפסיק אימוני מכשירי ומשקולות (לא מתאמן בעומס גבוה)?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור, הרושם הוא בהחלט כי מדובר בבעיה בעמוד השדרה ולא בכפות הרגליים. הייתי פונה לבדיקת אורטופד/מומחה עמוד שדרה לבדיקה והמשך בירור.

17/12/2008 | 10:21 | מאת: zehava

שלום רב לפני שבוע אושפזתי בבית חולים ושמו לי אינפוזיה ביד, עכשיו חלף שבוע ואני מרגישה כאבים ביד עד הכתף ונימול באצבעות, אני תחת אנטיביוטיקה חזקה, המקום לא חם ולא אדום מה צריך לעשות במיקרה כזה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

להבדק בהקדם אצל אורטופד או לגשת למוקד חירום- ע"מ לשקול אם יש מקום להפנות אותך לבדיקות נוספות.

16/12/2008 | 15:27 | מאת: הסובלת

בת 39 עם רקע של כאב גב תחתון. בלט דיסק ב-L5-S1. בימים האחרונים תחושת רגל ימין רדומה מאחור, מקו הישבן ומטה, בכל תנוחה, כולל שכיבה (אגב בשבועיים האחרונים סובלת ממצב מוגבר של כאבי גב). האם רגל רדומה זו סיבה לגשת לרופא?

כן ובהקדם ד"ר קינן

13/12/2008 | 21:11 | מאת: מיטל

שלום ד"ר, אני בחורה בת 27 העובדת בתחום המחשבים. מזה כשנה שאני סובלת מכאבים באזור השכמות והכתפיים , המורגשים הרבה יותר בכתף ימין. בחודשים האחרונים הכאבים נעשו תכופים יותר והחלו גם כאבים בצוואר וביד ימין (בעיקר בתנועות הרמה ובנהיגה). עשיתי צילום ובדיקת אולטרסאונד של הכתפיים שיצאו תקינים. האורתופד הפנה אותי לפיזיותרפיה. הפיזיותרפיסט אמר שלדעתו הבעיה מתחילה מהצוואר. טיפולי הפיזיותרפיה גרמו לשיפור בכאבים, אבל הכאבים לא חולפים לגמרי. מה עלי לעשות? תודה מראש, מיטל

לקריאה נוספת והעמקה

מה שאת מתארת בהחלט יכול להתאים לבעיה צווארית. בעיות צוואריות יכולות להיות ממקור שרירי או בעיה עמוקה יותר בעמוד השדרה עצמו. כל עוד יש שיפור תחת פיזיותרפיה אז אין צורך לברר יותר לעומק כי כנראה מקור הבעיה הוא שרירי. במידה והכאב מתמיד ומטריד יש מקום לבירור מעמיק יותר ע"י אורטופד. ד"ר קינן

14/12/2008 | 17:23 | מאת: דר' ארבל

הכאבים אמנם נראים ככאב ממקור של ע"ש צווארי, ייתכן גרוי שרש עצב. טיפולי פזיוטרפיה הם אמנם הטיפול הנכון במקרה זה. במידה ואינך מחלימה באופן מלא, יש לבצע בדיקות דימות כגון MRI של ע"ש צווארי לברר את הגורם לכאב ולטפל בו.

06/12/2008 | 13:26 | מאת: אבנר

לפני כחודשים נפלתי בעת רכיבה ומתחתי את ברך שמאל החוצה בצילום ואולטרה סאונד לא היה כל סימן לפגיעה פיזית נחתי שבוע ולאחר מיכן יצאתי לטיול ספארי ארוך בחול במקביל שמתי מגן ברך ולקחתי בטרן 100 הכאבים פחתו במהלך הטיול כאשר חזרתי נשאר כאב מטריד, בעת הזזה ראשונה של הברך לאחר מנוחה או סתם שינוי מצב של הרגל. מתעורר בלילה מהכאב הכאב כבר נמשך מעל לחודשיים נראה כאילו הכאב מתחזק אשמח לדעת מה יכול להיות הסיבה או הסיבות לכאב? האם ניתן להמשיך ולהתאמן - אימוני תריאטלון דרך אגב (עוד שבועיים יש לי מיפוי עצמות) אבל בנתיים הכאב חזק ואני לא מתאמן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום האפשרויות נעות בין מתיחה של רצועות/שרירים ועד קרע של רצועה/מניסקוס. לא מומלץ להמשיך להתאמן לפני שתבדק ע"י אורטופד. מיפוי SPECT זו בהחלט בדיקה טובה,רצוי להגיע עם התשובה לאורטופד שייתכן ויחליט כי יש צורך בביצוע בדיקת MRI של הברך. תרגיש טוב ד"ר קינן

06/12/2008 | 18:14 | מאת: אבנר

ראשית תודה! האם יש הסבר לתופעה כי הכאב הוא רק בתנועה הראשונה לעומת זאת אם אני רץ או הולך או רוכב אין כאב הכאב מגיע רק ביציאה ממצב סטטי לתחילת התנועה ככול שהמצב הסטטי ממשוך יותר כך הכאב יהיה גדול יותר

29/11/2008 | 11:24 | מאת: רמי

שלום שחקן כדורגל כאבים באיזור תעלת המפשעה ימין כבר חודש. בהתחלה הרופא והפיזוטרפיסט חשבו שיש קרע באדקטור לונגוס אבל לאחר שלא חל שיפור בכלל לאחר 4 שבועות של מנוחה, טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי ובכדורים גילו באולטראסאונד שיש לי בקע של ספורטאים. לפי מה שהבנתי הטיפול הוא אך ורק ע"י ניתוח שכן אפילו מנוחה ממושכת לא מעלימה את הכאב. שאלותיי : 1.איזה ניתוח עדיף פתוח או לפרוסקופי וכמה זמן מנוחה עד חזרה לאימונים? 2.האם להמשיך לשחק על הכאב יכול ליצור נזק גדול יותר? 3.שמעתי שיש בגרמניה מרכז רפואי ייחודי בהנהלת ד"ר אולריקה מושבק שמתמחה בניתוחי בקע בשיטה מיוחדת שבה גם חוזרים יותר מהר לפעילות וגם תוצאות הניתוח מצוינות. האם שמעת על הרופא הזו ואם כן איך אפשר להגיע אליה? תודה מראש על היחס

שלום ד"ר אלג'ם הוא כירורג העוסק בדיוק בתחום הזה. מרפאתו נמצאת במדיקס-03-6482333 -תתקשר ובוודאי יוכלו לעזור לך ליצור איתו קשר ולקבל תשובות לשאלותיך. יום טוב ד"ר קינן

28/11/2008 | 21:25 | מאת: אריק

מהי הפעילות הספורטיבית המותרת לאחר פגיעה בסחוס בברך בדרגות הבאות ולאחר ניתוח : 1.נזק דרגה 4 MFC. 2.נזק דרגה 3 סולקוספמורלי. 3.נזק דרגה 1 בפיקה. 5 חודשים לאחר הניתוח עדיין ישנה צליעה בהליכה ולפעמים בריחה של הברך,קושי בעליית מדרגות,וכאבים חזקים בנסיון לרוץ. כמו כן בבקרים לוקח זמן עד שהברך חוזרת לעצמה בעיקר בהתעוררות. האם זהו המצב שאני אמור לחיות עימו,אני בן 32. לציין כי הוזרק לי לברך קורטיזון ולאחריו ארטריז אך ללא הועיל.

28/11/2008 | 19:36 | מאת: חן

הייתי אצל אורטופד צבאי שרשם לי את הדבר הבא ולא הבנתי למה הוא התכוון: פטור מנעליים צבאיות גבוהה הליכה בנעל הצנת עכשיו אני לא הבנתי את המילה האחרונה כי היא מחוברת ורציתי לדעת עם יש לך מושג למה הוא התכון.? עכשיו בבדיקה הוא אמר לי לי לעמוד ישר והא הסתכל מאחורה על הגב שלי אבל הוא לא התייחס לזה שיש לי קיפוזיס וגם בסעיפי הליקוי שלי לא רשמו לי שיש לי קיפוזיס למרות שהייתי מטופל באזרחות אצל רופא אורטופד בגלל הקיפוזיס רציתי לשאול אותך האם זה יכול להוריד פרופיל כלומר קיפוזיס יכולה להוריד פרופילהאם ממבא מאחור ניתן לראות קיפוזיס כי הוא אמר לי להזיז את הצוואר ימינה ושמואלה ושאל אותי איפה כואב לי ואמרתי לו שבעמוד שדרה העליון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית - לגבי הנעליים- כנראה מדובר בכתב יד לא קריא -כי אין מילה כזו. לגבי הקיפוזיס-ניתן להעריך קיפוזיס באופן כללי ע"י מבט מהצד על עמוד השדרה . הערכה מדויקת יותר מתבצעת ע"י צילום רנטגן רגיל ומדידת זווית. רק מעל דרגה מסוימת קיפוזיס מוריד פרופיל יום טוב ד"ר קינן

20/11/2008 | 13:05 | מאת: לי

מזה מספר חודשים כואבת לי הירך ועד הברך , בעיקר בשינה ובסיבוב הרגל לכיוון הנגדי, מאתמול בלילה היתלווה לזה כאב נוסף מסביב למפשעה כאב שהולך וחוזר כמו צירים המיקום המדוייק מתחת למפשעה בחגורת הרגל. ברצוני לציין שאני עומדת הרבה זמן על הרגליים בעבודתי..ויש לי פלטפוס..וגם בעיות גב, שינויים ותזוזות בחוליות...הכאב המתלווה עכשיו לרגל מכאיב לי ויש לי בעיות עם בקע סרעפתי , מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים כאלו יכולים לנבוע מבעיה בגב או מבעיה גינקולוגית, עלייך ללכת להבדק אצל אורתופד ולפי הבדיקה יחליט אם לשלוח אותך גם לגינקולוג.

20/11/2008 | 08:50 | מאת: גיל

בהמשך לשאלותי הקודמות.. בן 21, עוסק בספורט באופן חובבני (חדר כושר, כדורגל) החלו לי כאבים בשוקיים לפני 3-4 חודשים בערך, פעם ראשונה זה הגיע במהלך פעילות ספורט שבו יצאה בלוטה ממש מהשוק, הבלוטה יצאה שבוע לאחר מכן גם כן בפעילות, ומאז בעצם החלו לי הכאבים באיזור ה-TIBIA, לכל האורך, גם בשוק עצמה. (בלוטה לא יצאה יותר מאז גם במהלך פעילות) רנטגן ו-US לא מצאו כלום, על מיפוי העצמות כרגע ויתרתי. אני כרגע לא עושה פעילות כלל, גם ההליכה היומית לצבא, זה עם נעלי ספורט ומדרסים שהמליצו לי לעשות, הופתעתי לטובה שהמדרסים בסה"כ עוזרים לי. באופן כללי אני מרגיש הקלה ושיפור מלפני חודש, אבל עדיין האיזור של השוק ועצם ה-TIBIA רגיש, ואני מרגיש שזה עדיין לא חזר לקדמותו. התחלתי השבוע לעשות אופניים, וקצת משקולות לרגליים בישיבה בחדר כושר. כמה זמן לוקח בעצם להחלים לגמרי? בסה"כ מה שדיי מוזר לי בכל אופן, זה איך בכלל נוצרי שברי מאמץ? לא עשיתי לאחרונה איזה אימונים חזקים, או הרמתי משקלים מאוד כבדים.. אולי מדובר ב-SHIN SPLINT? בכל אופן יש עוד איזה משהו שמומלץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

בדכ"ל מנוחה של 6 שבועות זהו זמן ההחלמה אבל לפעמים יש צורך ב3 חדשים, הכל לפי הכאב. shin splint זוהי דלקת כרונית במעטפת העצם והאבחנה בדכ"ל ע"י מיפוי עצמות לגבי מקור שברי המאמץ - העמסת כח בכוון אחד בלבד על העצם כמו ספורט הכולל ריצה בלבד - עומס על השוקיים תמיד באותו כוון. בכדורסל לדוגמא, יד העברות משקל תכופות, לא רק מרגל לרגל אלא במספר כיוונים על אותה רגל וזה מוריד סיכוי לשברי מאמץ. בנוסף - אם העמסת המשקל לאורך הרגל איננה תקינה, כמו בעיוות של כף הרגל, אז - העומס לא עובר לאורך הרגל באיזורים שהוא אמור לעבור דרכם ומחליש את העצם.

19/11/2008 | 11:46 | מאת: קרולין

ד"ר שלום, אימי בת ה49 סובלת מזה שנים רבות מכאבי גב ולאחרונה הכאב גם הגיע לרגליים, לשוקיים ולברכיים.כל פעם כאבים בצד אחר. היא עברה בדיקת C.T ע"ש גבי מתני סקראלי D12-S1. סיבת ההפניה: LBP מודגם היפרלורדוזיס מותני. סקוליוזיס טורקו-לומבלי קל. בסריקת D12-L1: מודגמים גופי החוליות, הקשתות האחוריות והמפרקים הפצטאליים תקינים. התעלה הגרמית תקינה. הדיסקית הבינחולייתית בצפיפות וצורה תקינה. בסריקת L1-2: המבנים הגרמיים תקינים. הדיסקית תקינה. בסריקת L2-3: המבנים הגרמיים תקינים. הדיסקית תקינה. בסריקת L3-4: מודגם בלט קדמי ודו-צדדי של האנולוס. בסריקת L4-5: מודגם בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי. הדיסק הבולט ממלא חלקית את הנקב הבינחולייתי השמאלי. בסריקת L5-S1: בלט אחורי מזערי של הדיסקית. לסיכום: כמתואר. ד"ר , -אני מבקשת בבקשה אם תוכל לפרש לי מה תוצאות הבדיקה ומה המשך הטיפול שיכול להיווצר. האם היא תצטרך לעבור ניתוח או שיש אפשרות לטיפול לא פולשני ומסוכן שכזה? -אם היא תצטרך לעבור את ניתוח, האם הוא יכול להיות מסוכן?מבחינת שיתוק וכדומה? -האם יש בדיקות נוספות שהיא צריכה לעשות? תודה רבה על תשובותייך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה שמקור הכאב בגב וברגליים הוא בעמוד השדרה בדיסק L4-5 . אופציות טיפוליות מתחילות בטיפול פיזיותרפי ומסתיימות בניתוח. ניתוחים אינם מסוכנים, אבל לכל פרוצדורה ניתוחית ייתכנו סיבוכים-אבל זה נדיר בד"כ. תשובה יותר מפורטת תיתכן רק אחרי בדיקה של אימך ועיון בתקליטור של הסיטי שבוצע יום טוב

27/11/2008 | 11:21 | מאת: קרולין

תודה רבה ד"ר,אמסור לה.

15/11/2008 | 04:09 | מאת: שגיב

שלום, לפני יומיים שמתי לב שכשאני עושה שריר ברגל אני רואה מעין בליטה בצד עצם השוק שנראית כמו עקיצה. הבליטה נשארת קבועה ולא זזה אם אני מזיז את העור. כשאני לוחץ עליה היא מרגישה רכה. אין כאבים. בנוסף אציין כי הייתי מתאמן הרבה בחדר כושר ויש לי שרירי רגליים די מפותחים באופן טבעי. אודה על תשובתכם.

יכולות להיות מספר סיבות או השערות לסיבות , בהן - גוש שומני, "חור" במעטפת השריר והשריר מתבלט.. לכן יש צורת בבדיקת רופא ואולי אמצעי הדמיה כמו US כדי לברר את הנושא.

11/11/2008 | 09:27 | מאת: רעות

אני סובלת במשך 5-6 שנים האחרונות מתפיסויות צוואר למינהן וכשזה נתפס רציני לא יכולתי לזוז.. לאחר הרבה רופאים שאמרו לי שזה כלום בעיות שרירים וכו' שלחו אותי לMRI וגילו לי בלטי דיסק בין C5-7 אני מטופלת בסוג של התעמלות DNS ועברתי דיקור ומרפאות כאב ואני עדיין סובלת מכאבים חדים באיזור חוליה C7 וטווח תנועה מאוד מועט. הייתי רוצה שהכאבים האלה ייפסקו כבר כעבור כמה שנים טובות מה היית ממליץ?

לקריאה נוספת והעמקה
11/11/2008 | 09:30 | מאת: רעות

שלום אופציות טיפוליות מלבד אלו שציינת, כוללות רפואה אלטרנטיבית וטיפולים פולשניים יותר ( זריקות מקומיות ) במרפאת כאב. לפי התיאור השטחי של התלונות והממצאים ב MRI האופציה הניתוחית אינה רלבנטית במצבך. ע"מ להיות יותר ספציפי בהמלצות-כדאי להבדק. יום טוב ד"ר אורי קינן

10/11/2008 | 20:07 | מאת: שאול

שלום יש בשוק הרבה סוגי מדרסים ובין היקרים יותר הם פיביר גלס ,מדרסי גרפיט ושעם. האם יש אחיזה מדעית לטענות שהיקרים יותר טובים יותר? או בלשון אחרת יש מדרסים שנחשבים טובים יותר מבחינה רפואית?או שהם אולי פשוט יותר עמידים לאורך זמן? אני שואל זאת כי טווח המחירים בין המדרסים הזולים ליקרים הוא עצום. בתודה

אכן המדרסים היקרים יותר בד"כ פשוט עמידים יותר אבל לעיתים גם פער המחיר לא בהכרח נובע מאיכות- כמו בכל מוצר בשוק. המקרים בהם יש צורך במדרס שמבחינה טכנולוגית כרוך בעלות יקרה יותר הם לא שכיחים. לגבי שאר המצבים - החשיבות היא בהתאמה אישית של המדרס ( תבנית גבס או מחשב ) ואין צורך בהוצאה גדולה לגבי המלצות ספציפיות יותר-כדאי להתייעץ עם אורטופד מומחה כף רגל

10/11/2008 | 13:45 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 52 במקצועי עומדת הרבה על הרגליים..בלי הליכה של ממש... סובלת מכאבים בירך ועד לברך הכאב מצידו של הירך הימני ולאורכו... יש לציין גם ורידים שיצאו במקום לאחרונה..הכאב מגיע בשינה בנסיון לשלב רגל על רגל במתיחה של המקום... הכאב מציק וקיים מספר חודשים בלי לעבור.. בנגיעה במקומות מסויימים יש כאב... יש לו לורדוזיה צוארית שינויים אוסטרוכונדרוטיים והיצרות בתעלה הוירטבלית.כל יופ במעט לחיצות הגב מתיישר והכאבים נרגעים..[אחרי הרבה קנקים], ניראה שעמוד השידרה והחוליות מתחילות לנוע ממקומם.... האם הכאב בירך מגיע כתוצאה מהבעיות גב או שזה לא שייך... כאבים בגב תחתון אין לי למזלי... יש לציין בקע סרעפתי ואוטם לקונרי בעבר... בסך הכל אני מסתדרת עם כל מה שיש לי ולא מתלוננת...ויש לי מספיק..אבל את הכאבים ברגל אני קיבלתי בחודשים האחרונים... אודה לך אם תוכל להיתיחס לבעייתי ...תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בהחלט נשמע כי מקור הכאב בירך הוא בעמוד השדרה המותני -גם אם אין כאב גב . סיבות אחרות גם ייתכנו כמו דלקות גידים/ שינויים בסחוס מפרק הירך וכו'. אחרי בדיקה גופנית בד"כ ניתן לומר בצורה יותר מדויקת מה מקור הכאב. יום טוב ד"ר אורי קינן

02/11/2008 | 19:48 | מאת: יסמין

שלום רב אני בת 46 ,בעקבות כאבים ביד ימין לפני כשלוש שנים י ביצעתי MRI והופנתי למומחה שכתב: " החולה עברה בדיקת MRI של עמ"ש צווארי אשר הדגימה שינויים ניוונים עם בקע מרכזי שמאלי בגובה C5-C6 עם לחץ מתון על שק הטיקאלי אין עדות למיאלומלציה . אין הממצאים מסבירים את תלונות החולה הכאבים שהופקו במישוש בשרירי יד וכתף ימין מקורם נקודות טריגר. בשלב זה ממליץ על טיפול פיזיותרפי לשרירי צוואר וכתף עם מאמץ איזומטרי מתון לשרירי צוואר מסג' לשרירי כתף וצוואר . ניתן להפנותה למרפאת כאב . במקרה של החמרת הכאבים או הופעת חוסר נוירולוגי לחולה לשוב לביקורת" בשיחה עם הרופא הוא ציין שעדיף לי לא לשחות חזה אלא שחיית גב ולא לבצע פעילות אירובית ולא קפיצות מדרגה מיתנתי את פעילויותיי ואף הכאב התעמעם אבל היה קיים ברקע ונאמר לי שיש ללמוד לחיות איתו . העניין הוא שבימים אלו אני סובלת, אולי עכשיו יותר(עונת מעבר) והכאב הוא לאורך כל צד ימין שלי כולל יד, רגל, ושכמות. האם יש קשר לכאבים שהיו לי אז ולכאבי שיש לי עכשיו? ומה עלי לעשות לחזור לרופא זה אפשרות אבל אני לא רוצה לחזור ולהתחיל לעשות את הבדיקות של צילום (רנטגן) שלא מראה כלום או בדיקת חשמל שגם שם לא הראתה הבדיקה משהו חריג שדורש התערבות מעבר לכדורים כמו אטופן ומשפחת משככי הכאבים הדלקתיים. אני עובדת מול מחשבב עבודתי . סובלת מכאבים שאני לא יכולה למקד אותם במקום אחד אבל הם קיימים . ברך רגלי כאילו נתפסת . יתכן שיעברו מספר מועט של ימים ושוב ארגיש טוב והכאב יתעמעם ולא אטפל בעצמי . אודה לעצתך ולהנחיותך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בהחלט נשמע כי מדובר בהתקף חוזר של אותה בעיה צווארית, אבל קיימת אפשרות כי מדובר גם בבעיה נוספת /אחרת לאור השינוי בתלונות. אין תחליף לבדיקה גופנית במצב זה ע"מ לדעת באיזה כיוון צריך לפנות ע"מ לברר את מקור הכאב או לטפל בו. אין שום אפשרות להבטיח לך מראש כי לא יהיה צורך לבצע בדיקה זו או אחרת לפני שבודקים אותך. יום טוב ד"ר אורי קינן

בבדיקת אולטרה סאונד נמצא שיש לי קרע משמעותי בחלק דיסטלי של הגסטרוקנימיוס. נאמר לי שזמן החלמה הוא שישה שבועות ובתקופה זו אסור לדרוך כלל על הרגל. האם זה אומנם כך? האם אהיה מרותרת לקביים או כסא גלגלים במשך כל התקופה או לאחר פרק זמן מסויים יהיו הקלות כלשהן? כיצד אפשר לזרז את ההחלמה? מצפה מאוד לתשובתך אורה

שלום רב! לפני כחודש נפלתי בעת רכיבה ומתחתי את ברך שמאל החוצה בצילום ואולטרה סאונד לא היה כל סימן לפגיעה פיזית נחתי שבוע ולאחר מיכן יצאתי לטיול ספארי ארוך בחול במקביל שמתי מגן ברך ולקחתי בטרן 100 הכאבים פחתו במהלך הטיול כאשר חזרתי נשאר כאב מטריד, בעת הזזה ראשונה של הברך לאחר מנוחה או סתם שינוי מצב של הרגל. מתעורר בלילה מהכאב אשמח לדעת מה הסיבה לכאב? האם ניתן להמשיך ולהתאמן - אימוני תריאטלון

24/10/2008 | 08:35 | מאת: גיל

שלום רב, אני בן 20. לאחרונה אובחנתי כאחד עם שברי מאמץ (ככל הנראה), ואני עם כאבים בעצם השוק ובשריר השוק. המליצו לי לעשות מדרסים, שהגעתי לבחור שעושה מדרסים, הוא בכל אופן אמר שלדעתו יש לי סקוליוזיס (נטייה קלה לצד ימין בגב התחתון), אמר לי גם שאני הולך יותר על רגל ימין,כלומר שהרגליים לא שוות, ובנוסף לזה יש לי גם לורדוזה. מכל הסלט של הדברים שהוא אמר לי, אני בכל אופן אגש לאורטופד, אבל בכל זאת, האם יש דרכי טיפול לדברים שלדעתו יש לי ? אני אובחנתי בעבר אצל אורטופד שיש לי יציאה קלה של עמוד השדרה, שיוצרת טיפה גיבנת, אבל זה היה כשהייתי קטן, מאז גבהתי, והמצב טוב, עבדתי על שריר גב וכו'.. אבל מה שתפס אותי, הוא שבעיקר אני מרגיש כאילו אני באמת לפעמים נוטה יותר על צד ימין בהליכה. (השאלה אם יכול להיות קשר גם לכאבים של השברי מאמץ שהם בעיקר ברגל ימין)

17/11/2008 | 09:53 | מאת: א

הבדל קל באורך הגפיים אינו מצריך טיפול. הבדל יותר משמעותי מצריך בד"כ הגבהה ע"י מדרס ואז -אם אכן הבדל באורך הגפיים הוא זה שגורם ליציבה לא מאוזנת-הבעיה תפתר. מצד שני אם מקור היציבה הלא סמטרית אינו ברגליים אלא באגן או עמוד השדרה -אז צריך לטפל בהם. תשובה יותר ספציפית-רק אחרי שתבדק ותבצע את הצילומים הרלבנטים יום טוב ד"ר קינן

22/10/2008 | 17:43 | מאת: zmeni

שלום לכולם.לאחרונה החלו לי כאבים איומים באגן, בגב התחתון ובירך.הלכתי למס' אורטופדים שאמרו לי כי יש לי דלקת בעצב וחלקם אמרו שזה מהגב.הם נתנו לי כדורים לשיכוך כאבים אך ללא תועלת נהפוך הוא חלק מן הכדורים השפיעו עליי לרעה. הם נתנו לזה כינוי בשם "אישייה"???לא זכור לי... אנא עזרו לי אני ממש סובל...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נשמע כי אתה סובל מבעיה של דיסק בעמ"ש מותני ( בלט/בקע) אם אתה עדיין סובל-גש לאורטופד שיפנה אותך לבדיקת CT של עמוד השדרה והמשך טיפול יקבע עפ"י הממצאים ב CT

22/10/2008 | 17:26 | מאת: zmeni

כנ"ל

בן 20, 1.84, משקל 83 כפי שרשמתי בעבר, לאחר הופעת בליטה בגודל תות בערך בשוק ימין במהלך פעילות ספורט, וכאבים בעצם השוק עצמה, נשלחתי לאורטופד. עברתי צילום רנטגן ו-US, שניהם נמצאו תקינות. לגבי שאלתי הקודמת רשם לי למטה ד"ר יונה יניב כי ייתכן שישי לי פתח קטן במעטפת השרירים וכאשר עולה הלחץ הם מתבלטים. האורטופד לא הזכיר משהו כזה, או בדיקה כמו שד"ר יונה יניב הציע, האורטופד משער כי שברי מאמץ ושלח אותי למיפוי עצמות. הבנתי שזה בדיקה עם הרבה קרינה, השאלה לי זה האם יש קשר בין בליטה משריר השוק במהלך מאמץ (קרה לי פעמיים ומאז לא קרה) לבין שברי מאמץ? זה השאלה שצריכה להישאל, בשביל לשלול משהו אחר לפני שעושים מיפוי עצמות הרי גם ככה התרופה היא לנוח.

לקריאה נוספת והעמקה
06/10/2008 | 19:22 | מאת: גיל

לאחרונה אנשים אומרים לי שאני סוחב את רגל ימין בהליכה שלי, כמו צליעה כזאת. יכול להיות קשר לעניין ?

כדאי שתסתכל לפעמים בתמונות (לא רואים שאני אשה?) לענינינו - מאחר ואין קשר בין הבליטה הרכה שנעלמת לאחר מנוחה, ושבר מאמץ, אולי האבחנה של שבר מאמץ לא נכונה? ואז - יש אכן צורך במיפוי עצמות כדי לברר

תודה על תשובתך, ומצטער לא שמתי לב באמת לתמונות.. המצב שתיארת בתשובתך הקודמת לגבי יציאה של השריר מהמעטפת, זה לא משהו שניתן לראות ב-US ? כי לא ראו שם כלום בבדיקה. ומטריד אותי נושא הצליעה, יותר אנשים מעירים לי שאני צולע במקצת ברגל ימין, יכול להיות שהאיזור שם כרגע נמצא באיזה דלקת?

30/09/2008 | 13:23 | מאת: אלי

לאחר חודש של טירונות בצבא אני מרגיש קצת כאבים באגודל של הרגל השמאלית, יש סיכוי שמדובר בשבר מאמץ רק שם? מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

חסרים המון! נתונים - כמו, מתי החלו כאבים בבהן, מתי כואב יותר ומתי פחות, האם יש נפיחות? אודם מקומי? אם כן - היכן? ועוד... בקיצור - אולי כדאי ללכת להבדק? בדכ"ל אין שבר מאמץ בבהן עצמה אבל יכול להיות זיהום, דלקת במפרק, צפורן חודרנית וכו'.

חמותי עברה לפני כחודש ניתוח וקיבוע עם בורג של צוואר הירך , בביקורת נאמר לה ע"י המנתח כי העצם התאחתה אך יש צורך לבצע ניתוח נוסף להוצאת הבורג משום שהוא זז ממקומו, מה המשמעות של כך , מדוע זה קורה , האם זה סיבוך של הניתוח? באיזה ניתוח מדובר והאם יש צורך בשיקום אחריו?

לקריאה נוספת והעמקה

יש סוגים שונים של ברגים ולכן קשה לענות. אבל - ברוב המקרים זהו בורג קטן מתוך המכלול, שזז ממקומו. לפעמים הבורג כולו זז ומפריע לתנועת המפרק ואז חובה להוציאו כדי שלא יעשה נזק. אם השבר התחבר , לאחר הוצאת הבורג יש צורך בהמשך הפעלה והליכה.