כאב חזק במפרק הירך, מקור עצבי? בקע?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/09/2019 | 12:17 | מאת: אייל מכרמיאל

שלום אני בן 43. בריא בד"כ תמיד היתי רזה כ 60 ק"ג על 1.80 אבל לפני שנתיים הייתי בנסיעת עבודה להודו וחזרתי עם זיהום בבטן ובמשך כשנה ירדתי במשקל לכ 50 קג עם ריבוי שלשולים. שיניתי תזונה וכבר רוב הזמן היציאות תקינות והפסקתי לרדת אבל עדיין לא מצליח לטפס במשקל. בהדרגה. כל בדיקות הדם וקולונוסקופיה תקינות אובחן כ IBS שהחל לאחר זיהום. בחצי השנה האחרונה יש לי תופעה חדשה. לפעמים כשהבטן קצת נפוחה ומלאה בגזים אז לקראת צורך ביציאה בשירותים מופיע כאב חזק מאוד במפרק הירך. לפעמים הימני לפעמים השמאלי. הכאב עז וחזק מאוד ונמשך נניח כרבע שעה או חצי שעה עד שיש יציאה בשירותים לאחר היציאה הכאב בד"כ נעלם. אין לי כאבים רוב הזמן. צילום פרקי ירכיים תקין אורטופד בקופח לא ראה כלום בצילום ובבדיקה הייתי אצל כירורג שמישש והכל תקין אבל העלה השערה שמדובר בבקע נדיר - בקע אובטורטור שגורם לכך שכשיש לחץ מהמעי אז זה לוחץ על עצב האובטורטור ולכן נגרם כאב חזק בפרק הירך. CT מפשעה לא הראה בקע אבל הכירורג אמר לי שלדעתו לא יראו את זה ב CT אלא אם חלילה יש כליאה והציע לי לעשות לפרוסקופיה לבדוק זאת. אני לא שש לנתח בגלל שלא רוצה לאבד עוד משקל מצד שני הכאב לפעמים לא קל. אשמח לעזרתך 1. האם יכול להיות איזה שהוא הסבר אחר לכך שלקראת יציאה בשירותים יש כאב חד במפרק הירך? 2. מה לדעתך כדאי לעשות? תודה רבה אייל

1. אכן מקרה קשהן ( לפי חכם מימון עליך לשלם כפלים אבל גם מעניין ולכן מגיע לך החזר). איני מאמין שיש קשר למפרקי הירכיים. 2. להתיעץ עם כירורג

מנהל פורום אורתופדיה