התכווצויות שרירים ברגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/09/2019 | 09:54 | מאת: גדעון

אני סובל מהתכווצויות שרירים מכאיבות ברגליים, בלילה. לאחרונה התופעה מתרחשת פעמיים שלוש בלילה ופוגעת באיכות החיים שלי. כיצד ניתן לטפל בתופעה ואילו בירורים יש לעשות. האם יש לפנות, בנוסף לאורטופד גם לנוירולוג תודה

האעיה שכיחה מאד ובדרך כלל לא מוצאים סיבה כגון מחלה מסויימת אבל לפחות פעם אחת כדאי להבדק על ידי נורולוג . הטיפול היחיד שהוא ממש עוזר ה טבליות שלכינידורן אבל יש הרבה תופעו לוואי ולכן יש הסתיגות רבה מטיפול זה בכל מקרה ,ניתן להקל על ידי" ביצוע יום יומי של מתיחות של שרירי הסובך ( דקה 3 פעמים ביום) חיזוק שרירי השוק ( הליכה ריצה) , שתיה של מי טוניק ( מכיל כינין במיהול גבוה ) יש המאמינים במגנזיום אוקסיד למרות שאין ראיה מדעית ליעילותו

מנהל פורום אורתופדיה