גידול שפיר בעצם הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/09/2019 | 15:28 | מאת: אלדד

שלום רב, שמי אלדד בן 22.5. ב11.2017 החלו לי כאבים עזים בירך שמאל. לאחר מיפוי עצמות, ct ו M. R. I, גילו כי יש לי ציסטה בעצם הירך, לאחר ביופסיה נמצא שפיר. לאחר התייעצות הרופאים בביה"ח הוחלט לבצע ניתוח של כריתה מילוי וקיבוע ונקבע עבורי תאריך לניתוח. כמה ימים טרם הניתוח הכאבים חלפו לחלוטין, הודעתי לצוות הרופאים על כך והוחלט לחכות לבינתיים עם הניתוח ולהישאר במעקב של צילומים על הגידול. לאחר כמעט שנתיים שחלפו הכאבים, בחודש האחרון חזרו הכאבים העזים, חזרתי לרופא התרעתי בפניו על הכאבים שחזרו והוא הפנה אותי ל M. R. I שאת פענחו אני מצרף לכם פה. אודה לעזרתכם בהסברת הפענוח הנ"ל והמלצתכם להמשך טיפול(ניתוח, כדורים, טיפול אחר..), מודה מראש לכולם על העזרה.

22/09/2019 | 15:32 | מאת: אלדד

מצרף את פענוח הm. R. I תיאור הבדיקה והממצאים MRI של ירך שמאל מקורבת כולל ח.נ. ================================== פרטים קליניים: בן 22 ,לאחר כריתה של נגע ציסטי שפיר מהפמור המקורבת משמאל. השוואה לבדיקת MRI מ-2017/11/12 .מדובר בבדיקה פרהניתוחית. T1/FSPGR-FS וכן, מישורים בשלשה T1, T2/STIR-FS :טכניקה לאחר הזרקת גדוליניום בדיקה פוסט-ניתוחית. הנגע הציסטי שהודגם בבדיקה קודמת בגובה הטרוכנטר הקטן והשאפט המקורב משמאל קטן משמעותית. כעת נותר מרכיב ציסטי קטן אשר חלקו מעט יותר מקורב בגובה הטרוכנטר הגדול וחלקו באזור הנגע הקודם בשאפט. החלקה ציסטית דק מאוד ועובר האדרה היקפית לאחר הזרקת גדוליניום. בסמוך המרכיב הציסטי הקטן ישנה בצקת מח עצם אשר עוברת האדרה קלה לאחר הזרקת גדוליניום. ייתכן שינויים פוסט- ניתוחים. ישנה תגובה פריאוסטלית עדינה שעוברת האדרה לאחר הזרקת גדוליניום בהיקף אזור הנגע, בשיפור בהשוואה לבדיקה קודמת. ללא מרכיב רקמה רכה מתבלט מהעצם. ללא מוקדים נוספים מרוחקים. לסיכום: הקטנה ניכרת בנגע בפמור המקורבת משמאל. עדיין ישנו נגע ציסטי קטן באזור הנגע ובצקת עצם עם תגובה פריאוסטלית קלה. להמשך מעקב.

"תגובה פריאוסטלית" הנה תגובת העצםהמעידה על תהל של ריפי. ככל הנראה לקית בשבר זעיר. ( שבר פתולוגי)

24/09/2019 | 16:11 | מאת: אלדד

מה אפשרויות הטיפול במקרה זה?

מנהל פורום אורתופדיה