תוצאות MRI גב תחתון - אשמח לעזרה בהבנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/09/2019 | 22:38 | מאת: נוגה

שלום וברכה. לפני כשבועיים עברתי בדיקת MRI לגב תחתון. זוהי הפעם השנייה, לאחר כשבע שנים. הבדיקה נערכה בשל החמרה בכאבי הגב (שהם כרוניים כבר הרבה שנים) ובעיקר החמרה בכאבים המוקרנים לרגליים. אלו התוצאות: א. בחתכים הסגיטלים: 1. מודגמת עמדה לורדוטית תקינה של הקטע המותני. .L5-S1 - ו L1-L2 2. שינויים דגנרטיביים עם התייבשות דיסק בגובה .D12-L1 3. הקונוס המדולרי ממוקם בגובה ב. בחתכים האקסיאלים: :L1-L2 בגובה פרוטרוזיה אחורית מרכזית של הדיסק עם הצרות החלל האפידורלי הקדמי וסימני לחץ. נקבים לא מוצרים. התעלה הספינלית מוצרת יחסית. :L2-L3 בגובה רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. :L3-L4 בגובה רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. :L4-L5 בגובה בלט דיסק מסביב עם לחץ על השק התקלי. נקבים לא מוצרים. התעלה הספינלית מוצרת במקצת. :L5-S1 בגובה אקסטרוזיה דיסקלית אחורית נושקת לשק התקלי. קרע באנולוס פיברוזוס. נקבים מוצרים יחסית. התעלה הספינלית מוצרת. בבדיקה קלינית: אין חסר נוירולוגי, יש הגבלה בכיפוף. יש כאבי גב תחתון ורגליים משמעותיים, אך שאינם מצריכים נטילת משכחי כאבים באופן יומיומי. אשמח לדעת מה משמעות התוצאות - האם יש משהו שעלי לעשות? האם מלבד הכאבים יש סיכון? תודה רבה

ככלל כל להממצאים הנם ממצאים של מה שנקרא מחלה ניווניתשלהדיסקות הבין חוליתיות. מכל הממצאים שכל אחד מהםיכול להיות גורם לכאב אך בו זמנית ממצאים כאלו יכולים להמצא גם כשאין כאב. מכל הממצאים הממצא בL5-S1 הוא המשמעותי ביותר ( פריצה של הדיסק עם הפרדות של חתיכת דיסק . מכאן ההחלטה על טיפול תתקבל לאחר דיון עם האורתופד ( רצוי מומחה לע"ש)

מנהל פורום אורתופדיה