אי ספיקת לב בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/10/2018 | 10:49 | מאת: ברכה

שלום רב בת 87 ברקע מחלת איס"ק לב דרגה 3 , על רקע אי ספיקת מסתם מיטרלי (מחשבה לביצוע MITRAL CLIP) כמו כן אי ספיקת כליות כרונית עם ערכי קריאטינין 3 מג%, ואנמיה של 10.5 גר% על רקע המחלה הכלייתית. GFR=17 מטופלת :בוקר :פרוקור 200 מג פוסיד 40 מג , דימיטון 6.25 מג, אלקויס 2.5 מג. ערב : פוסיד 40 מג, דימיטון 6.25 מג , אלקויס-2.5 מג. כמו כן ברזל דרך הפה, וויטמין D3 -בימים לסרוגין תוך מעקב PTH. לחצי דם נשמרים בגבולות 130/55 , דופק 55 , חמצן 97% , משקל יציב 57-58 קג. לציין חולשה ועייפות קשה בעיקר בבקרים. שתן נותנת כרגיל, ושומרת על תזונה מאוזנת ללא מלח ועם חלבונים כ 50 גרם ביממה. שאלתי 1.האם ניתן לשנות את זמני נטילת הכדורים על מנת להפחית העייפות והחולשה של הבוקר? 2. מוצר קו אנזים Q10 שמשפר תפקוד לב באיס"ק לב ושיפור מצב כליות האם מומלץ במצבי ובגילי ואם כן אז באיזה מינון? 60 מג? 100 מ"ג? 3. אני במעקב קרדיולוגי קבוע מה ההשלכות והניסיון בביצוע MITRAL CLIP בגילי והסכנה בביצוע הטיפול לגרום להחמרת מצב הכליות. (חומר ניגוד) 4. מה לחץ דם הרצוי בגילי? ומה גבול החמצן שסביר לגילי (מודדת באוקסימטר קבוע) לתשובתכם אודה

ברכה שלום, אנסה להיות ממוקד בתשובה לשאלותיך: 1. מכיוון שרוב התרופות ניטלות פעמיים ביממה, לא סביר ששינוי מועד התרופות ישפיע על חולשת הבוקר. 2. Q10 טוב בעיקר לרוקח ואין כל עדות מחקרית שמשפר תוצאים קליניים באי ספיקת הלב. 3. השתלת מיטרקליפ מבוצעת ללא מתן חומר ניגוד, והסבירות לנזק נוסף לכליות נמוכה מאד. ההתאמה למיטרקליפ צריכה להתבצע על ידי הצוות המבצע על סמך התאמה אנטומית של המסתם והבנת מנגנון הדליפה המיטרלית. 4. לחץ הדם בנוכחות אי ספיקה מיטרלית צריך להיות מאוזן. לחצי הדם שלך מאפשרים טיפול במעכבי ACE או ARB, למרות שתרופות אלה מעלות מעט את ערכי הקראטינין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים