חשד לסרטן הלבלב עם גרורות-טיפול?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

18/11/2012 | 01:44 | מאת: דנה

שלום סבתי בת ה82 הגיעה לבית החולים עם צהבת. התגלה גידול שחוסם את כיס המרה.בבדיקה התגלה גידול בראש הלבלב, בסיטי התגלה שהגידול הוא בגודל 2 וקצת סנטימטר, ומשהו שנראה כמו גרורות לכבד זה מה שנאמר לנו. המידע שנמסר מהרופאים היה פסימיסטי מאוד. הרופאים משום מה לא לקחו ביופסיה בבדיקת הERCP ולקחו מנוזל מיצי המרה. סבתי היא אישה מדהימה, חזקה בגופה ובנפשה צלולה לחלוטין ואופטימית. אני מבינה שעלינו לפנות לרפואה הלא קונבנציונאלית אם אנחנו רוצים לקבל סיכוי. מה הטיפול האלטרנטיבי הכי טוב במצב כזה? תודה, דנה

להלן קטע מספרי "תעצרו את הסרטן-אני רוצה לרדת" (הוצאת מודן) בנושא טיפול בסרטן הלבלב טיפול בסרטן הלבלב ד"ר ברנר מזון מועשר ב-EPA מונע ירידה במשקל של חולים בסרטן הלבלב במאמר שפורסם ב-1999 דווח על 20 חולים בסרטן הלבלב אשר ירדו במשקל ב-2.9 ק"ג לחודש בממוצע והוזנו לצד התפריט הרגיל ב-EPA. כתוצאה מכך נפסקה הירידה במשקל ובמקומה נרשמה עלייה ממוצעת של 1.0 ק"ג לחודש, וכן ניכרו שיפורים ביכולת הביצועים של החולים. טיפול בסרטן הלבלב באנזימים פרוטאוליטיים ובדה-טוקסיפיקציה בחוברת Nutritional Cancer מ-1999 מופיע מאמר מסכם על טיפול ב-11 חולים לא-נתיחים בסרטן הלבלב בקליניקה פרטית בניו-יורק. הפרוטוקול כלל טיפול באנזימים פרוטאוליטיים, דה-טוקסיפיקציה, התאמת תזונה ומתן תוספי מזון. כתום שנה היו 85% מהחולים בחיים וכתום שנתיים 45%. 4 מהחולים חיו יותר מ-3 שנים. תוצאות אלה חורגות בהרבה מן הצפוי לחולים בסרטן לא-נתיח של הלבלב. תזונה תוך ורידית עשירה בקלוריות מאריכה חיים של חולי סרטן הלבלב במחקר יפני הוכח כי לאחר שרמת האלבומין בדם יורדת, מתן תוך ורידי של תזונה עשירה בקלוריות מאריך את החיים בהשוואה למה שקורה למקבלי תזונה תוך ורידית עם פחות קלוריות. אוקראין בסרטן הלבלב בניסוי שנערך בבית-החולים האוניברסיטאי בקייב שבאוקראינה 76% מחולי סרטן הלבלב שטופלו באוקראין חיו שנה לאחר מכן. שיעור החיות בקבוצת הבקרה עמד על 9.5% בלבד. במחקר דומה שנערך באוניברסיטת אולם שבגרמניה, חולי סרטן לבלב לא-נתיח קיבלו אוקראין בלבד או אוקראין בשילוב עם גמזר והושוו לקבוצת חולים שקיבלו גמזר בלבד. בשתי הקבוצות שקיבלו אוקראין זמן החיות היה גבוה בהרבה (7.9 חודשים, ו-10.4 חודשים, בהתאמה) מאשר בקבוצה שקיבלה גמזר בלבד (5.2 חודשים). מקליניקה פרטית בגרמניה דווח על טיפול בחולים עם גידולים מתקדמים באוקראין בשילוב עם היפרתרמיה מקומית: אצל 20% מהחולים נתגלתה נסיגה מלאה של הגידולים, אצל 60% נתגלתה נסיגה חלקית ואצל 20% לא היתה שום תגובה על הטיפול. היפרתרמיה ללבלב 10 חולים קיבלו היפרתרמיה ביחד עם הקרנות וכימותרפיה (5FU). אצל 8 חולים הושגה תגובה חלקית וכל החולים דיווחו על היעלמות של הכאבים. בסקירת הספרות מוזכר מאמר שתיאר 22 חולי סרטן לבלב בשלבים III ו-IV אשר טופלו בהיפרתרמיה בשילוב עם 5FU ומיטומיצין C. אצל 3 מהם המחלה נעלמה לחלוטין ואצל 5 היתה נסיגה חלקית. במאמר אחר המצוטט באותה סקירת ספרות מדווח כי 27.3% מהחולים עם סרטן לבלב בלתי-נתיח נותרו בחיים לאחר שקיבלו היפרתרמיה וכימותרפיה. במאמר נוסף דווח כי חולי סרטן לבלב בלתי-נתיח טופלו בהיפרתרמיה עם הקרנות, ושניים מהם נותרו בחיים תקופות ארוכות. 39 מבין 46 חולי סרטן לבלב אשר טופלו בקליניקה סיינט ג'ורג' שבגרמניה הגיבו על שילוב של כימותרפיה עם היפרתרמיה. כיצד לטפל בסרטן הלבלב שינוי הרגלים  הפסקת עישון  פעילות גופנית נמוכה  הימנעות מעודף משקל  הימנעות מקפה ומאלכוהול תזונה  תפריט עשיר באנרגיה: כולסטרול, בשר, סוכר, ביצים, דגים מעושנים  הימנעות מבשר מעובד  הימנעות מכבד ומאיברים פנימיים  הימנעות מבשר על האש  הימנעות ממזון עם אינדקס גליקמי גבוה ומטען גליקמי גבוה תוספי מזון  חומצה פולית  ויטמין A , C  אנזימי לבלב במינון גבוה  סידן  סלניום וביתא-קרוטן טיפול:  טמוקסיפן  פבוקסיל  סימטידין  פרלודל  נלוטרקסון במינון נמוך,  סטטינים  מעכבCox-2  תה ירוק  אוקראין  היפרתרמיה

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן