פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
23/08/2016 | 20:59 | מאת: דנה

שלום, אני מעוניינת להפסיק לאכול גלוטן בתקווה שיפסיק/יפחית את התקפי המיגרנות. אני מניקה, האם רצוי לחכות לאחר תקופת ההנקה להתחיל את התהליך? ללא קשר להנקה, האם זה תהליך שצריך להיעשות בהדרגה?

24/08/2016 | 16:52 | מאת:

שלום דנה את יכולה להפסיק לאכול גלוטן (למרות שלא ידוע לי על הקשר בין זה לבין מיגרנות) גם בזמן ההנקה, אך את חייבת להקפיד כמות נאותה בתפריט של פחמימות ושלא יווצר גרעון קלורי (לא פחות מ1800 קל' כדי לא לפגוע בתפוקת החלב) או חוסרים ברכיבים אחרים עקב השינוי התזונתי בעקרון, ההמלצות הרשמיות לכמות הפחמימות היומית למניקה היא 210 גר' ליום לא משנה בהדרגה או לא (תלוי בנוחות שלך) אבל אם יהיה שינוי זה רק אחרי שתפסיקי גלוטן לחלוטין אני מאוד מאוד ממליצה לך לעשות את התהליך בליווי מקצועי (דיאטן/ית) ע"מ לוודא שלא נוצרים חוסרים ושיהיה מענה לשאלות שאלות ולאורח חייך/הרגלים/העדפות מזון בהצלחה

23/08/2016 | 15:54 | מאת: שרונה

שלום, רציתי לשאול האם דג המקרל המשמש להכנת דג מקרל שבקופסאות שימורים מכיל הרבה כספית. איך הוא בהשוואה לטונה שבשימורים, ולסרדינים ? תודה

הי שרונה, אנא ראי תשובתי אלייך מתאריך ה7.8.16

22/08/2016 | 00:19 | מאת: יעל

שלום, יש לי תנגודת לאינסולין, ולכן אני משתדלת להקפיד על תפריט על יותר חלבונים ופחות פחמימות. בנוסף, קיבלתי את התרופה קסניקל לירידה במשקל(צריכה לרדת 15 קילו) רציתי בבקשה לברר: האם שילוב שקית במבה קטנה או 2 שקיות במבה קטנות כמה פעמים בשבוע זה משהו שהוא מומלץ לפי דעתכן? מבחינת הקסניקל זה מוריד כ 30 קלוריות מהבמבה... ואני אוהבת במבה :) אבל השאלה היא: מבחינת מדד גליקמי.. מה דינה של במבה? תודה מראש

24/08/2016 | 16:21 | מאת:

שלום יעל אני לא יכולה "להמליץ" על חטיף, אבל כמובן שאפשר לשלב בתפריט. ישנן שקיות בגדלים שונים ושקית של 25 גר' יכולה להחשב כמנת בניים. שקית קטנה יותר של 15 גר' בוודאי. למרות שמדד גליקמי אינו הדבר היחיד שצריך להתייחס אליו (כיוון שהוא משתנה רבות בין אנשים שונים-לכל אחד תגובה אחרת, וכיוון שתלוי מה עוד נאכל בארוחה, מתי, כמות, תכולת סיבים ושומן ועוד ועוד....) כיוון שבמבה מכילה כמות גבוהה יחסית של שומן הערך הגליקמי נמוך מחטיף שווה ערך קלורי שיהיה פחמימה בלבד (כמו בייגלה למשל) אני בספק אם שימוש בקסינקל יכול להפחית 15 ק"ג מהמשקל (והשארות במשקל זה, עוד יותר חשוב) ולכן כדאי מאוד שתגשי לדיאטן/ית להתאמת תפריט שילווה אותך במהלך הירידה במשקל וגם אח"כ בהצלחה ורק בריאות

אני משתמשת בכפית קינמון ביום עקב הסגולות שקראתי עליהם כמו כן קראתי גם שיש שני סוגי קינמון סיני וציילון ושהסיני מסוכן לבריאות האם זה נכון ואיך אפשר להבדיל בינהם?

שלום דינה, אמנם בקינמון המכונה סיני יש חומר שרעיל לצריכה במידה מסוימת ובגלל שזהו הקינמון הנפוץ והנמכר ביותר לא חושבת שרצוי ביותר להקפיד על צריכה קבועה של כפית ביום בצורת אבקה קשה מאוד להבדיל בינהם ובצורת מקלון הדבר מעט יותר קל- קינמון סיני קשה ואחיד יותר (כזה שרואים לרב בתוך משקאות סיידר למינהם) וקינמון ציילוני בעל מראה "פריך" יותר ולא פוטוגני כמו אחיו הסיני (ניתן לראות תמונות ברשת) באופן כללי אני לא רואה בתועלת בצריכה קבועה של קינמון. צריכת מזון מהצומח באופן קבוע ובנפח גבוה מהתפריט, פעילות גופנית קבועה, ללא עישון וחיים עם רמת מתח (סטרס) נמוכה תועיל לבריאותך הרבה יותר מכפית קינמון ביום

19/08/2016 | 23:50 | מאת: אודי

שלום דר בשבוע האחרון אני לוקח אנטיביוטיקה פעמיים ביום (ציפרודקס) ורציתי לדעת אם יש השפעה כלשהי על השמנה או רעב? קראתי קצת ברשת שיש מחקרים שאומרים שאנטיביוטיקה בשנה את האיזון של החיידקים הטובים והרעים במערכת העיכול שמוביל לשינוי מטאבולי ועליה במשקל כרוני גם כשכבר מפסיקים..האם זה נכון ומה ניתן לעשות? במקביל אני לוקח פרוביוטיקה..אגב מאז שהתחלתי בטיפול יש לי תחושת רעב תמידי.. תודה

24/08/2016 | 15:27 | מאת:

שלום אודי, אינני ד"ר, אבל מקווה שבכל זאת תקבל את תשובתי. אכן אנטיביוטיקה משנה את פלורת המעי ומומלץ לקחת פרוביוטיקה גם אחרי ולא רק במהלך לקיחת האנטיביוטיקה (כמובן להפריד כמה שעות בינהם), אבל אני לא חושבת שהאפקט הוא כל כך קצר ומיידי כך שתחוש רעב מוגבר פתאום. ייתכן ולרעב יש סיבות אחרות.. כיוון שככל הנראה אתה לוקח אנטיביוטיקה מסיבה מסוימת ולא ניתן לא לקחת/להפסיק באמצע, אין כל כך מה לעשות כרגע, מלבד להמשיך עם נטילת הפרוביוטיקה וממליצה לך לשים לב מה אתה אוכל בתקופה זו ע"מ לא להעלות במשקל. בנוסף, אכילת מזון שמהווה מצע טוב לחיידקים "טובים" (מה שנקרא פרה ביוטיקה) גם יכול להוות תוספת נחמדה לתפריט וגם לתרום מבחינה תזונתית (ואולי ימתן עליית משקל). מזון כזה מכיל סיבים תזונתיים- ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים רק בריאות

17/08/2016 | 08:12 | מאת: סופי

שלום, מה ידוע על תוסף הסידן אמורפי דנסיטי, לפי מה שקראתי אין מספיק מחקרים על התוסף הזה,האם התוסף מומלץ ? מה הם תופעות הלואי ? אשמח לקבל תשובה סופי

15/08/2016 | 18:54 | מאת: סוזן

האם עדשים שחורים או כתומים בריאים וכמה צריך לאכול מהם בארוחה כדי להפיק מהם תועלת? אשמח לקבל את דעתך סוזן

17/08/2016 | 16:24 | מאת:

שלום סיוון, כל הקטניות מעולות ואני ממליצה לגוון בהן לשלבן כמה שיותר בתזונה שלנו, כתחליף למנת הפחמימה או למנה הבשרית. כמות של כוס לאחר בישול הינה מנה סבירה כתחליף, אבל יש גם צורות צריכה אחרות כגון ממרח חומוס בייתי או קציצות העשויות מקטניות. פעם-פעמיים ביום אם אוהבים או אם צמחונים/טבעונים ו4-5 פעמים בשבוע (אם לא) הן מנות סבירות בתאבון

15/08/2016 | 01:36 | מאת: לינדה

שלום, שותה משקה מאבקת קקאו טבעי אורגני ,אני לוקחת כפית לכוס, אני יודעת שאבקת קקאו מכילה חומרים בריאים, השאלה עד כמה הכמות של כפית אחת משמעותית כדי לקבל את יתרונות הקקאו? תודה לינדה

17/08/2016 | 16:19 | מאת:

שלום לינדה, כל דבר שאת בוחרת להכניס לגוף (ולא רק מזון/שתייה אלא גם עישון, וגם חוויות וההתייחסות שלנו אליהם, מתח ועומס) משפיע בצורה כזו או אחרת על בריאותך. אין מינון מסויים המומלץ וכפית אחת ליום נשמעת לי סבירה. ושוב, אם את מעשנת, לא פעילה גופנית ואוכלת הרבה מזון מעובד זה בטח לא מה שיעזור... ואם שאר אורח החיים שלך בריא, אז הכפית הזו אינה הכרחית... אם זה עושה לך טוב וטעים, אני בעד.

14/08/2016 | 19:42 | מאת: עזריאל שולץ

אני נתקל רבות בשבחי השוקולד ( מדובר בשוקולד מריר עם מעל 70% מוצקי קקאו), על תכולת המרכיבים החיוניים שבו כגון קקאו, לציטין ועוד, ואולם בעיון בערך התזונתי שלו מופיעות רמות גבוהות במיוחד של שומן רווי אשר מגיעות ל-30% וגם יותר. וידוע ששומן רווי לא בריא, בלשון המעטה. אז אשמח לתשובת המומחים - האם שוקולד כנ"ל הוא בריא ומומלץ או ממש לא ?

שלום עזריאל, צודק. אם טעים לך ואתה אוהב שוקולד, כמות קטנה (עד 20 גר') מידי יום לא תעשה נזק. אם אתה לא מחובבי השוקולד (ואולי קיימים בודדים כאלה בעולם...) אתה יכול לוותר ולא יקרה שום דבר. כמובן, מה שחשוב הוא מה שאתה עושה וצורך בשאר הזמן. אם אתה פעיל גופנית, לא מעשן, יודע לווסת מקורות לחץ בחייך, תזונתך אינה מורכבת ממזון מעובד ומבוססת ברובה על מזון מן הצומח- אתה בכיוון הנכון :) רק בריאות

12/08/2016 | 00:50 | מאת: דני

אני בן 65ומתאמן במכון כשר אני צורך אבקת חלבון איזולט בבוקר ואחרי האמון.לא אוכל מוצרי חלב. אני רוצה לצרוך BCAAלפני האמון ובמשך האמון מה דעת התזונאית תודה דני

14/08/2016 | 12:49 | מאת:

שלום דני, איני מכירה אותך ואיני יודעת מה אופי האימונים, אך באופן כללי ניתן לומר שרב האוכלוסייה המתאמנת אינה נזקקת להעשרות חלבון חיצוניות וניתן בהחלט להשיג את כל הדרוש מהתזונה בלבד. חלבון איזולט מכיל BCAA ומזונות רבים מכילים תכולה יפה של ח.אמינו אלה (בשרים, דגים, ביצה ובוטנים, כמובן גןם במוצרי חלב וחלקן בשיבולת שועל ונבט חיטה, אגוזים שונים וקטניות), כך שאם תזונתך מאוזנת אני לא מוצאת סיבה טובה "לתרום" עוד כסף לתעשיית חדרי הכושר. אם אתה מעוניין בייעוץ פרטני ומותאם אישית ממליצה לך לפנות לדיאטן/ית ספורט בהצלחה

11/08/2016 | 13:49 | מאת: מיכל

אבחנו אצלי שלפוחית רגישה עם דחיפות במתן השתן ויוצא שכל דבר בריא שאני אוכלת רק מזיק לי יותר מבחינה זו כי הוא משתן (כמו סלרי , עגבניות, חמוציות, קוקוס ובננות). האם יש מזונות בריאים שניתן להכניס שעוזרים במקרי דחיפות השתן או לפחות שלא משתנים? אט אט נגמרים לי כל הדברים הבריאים שאני אוהבת לאכול ואני חייבת למצוא להם תחליף...תודה רבה רבה, מיכל!

הי מיכל, לצערי התזונה אינה המקור לפתרון הבעיה אלא פנייה לאורולוג מומחה. אל תורידי מתפריטך מזונות בריאים רק בשל חשש כי הם משתנים, אין בזה תועלת ורק נזק לבריאותך תרגילים לחיזוק רצפת האגן יכולים גם הם לעזור רק בריאות

10/08/2016 | 12:26 | מאת: מורן

שלום, רציתי לשאול במידה ואני מעמיס על מערכת העיכול עם כמה מזונות על באותה ארוחה כגון זרעי ציה, פשתן, שבבי קקאו ועוד, האם הערכים התזונתיים והתרומה של כל מאכל בנפרד קטן, או שאם גודל הארוחה תקין מבחינת מערכת העיכול אז כל היתרונות והרכיבים נספגים כראוי? תודה רבה.

10/08/2016 | 16:04 | מאת:

שלום מורן, הכל נספג כראוי אין בעיה. שים לב שאם לא טוחנים את זרעי הפשתן הם יוצאים כמו שנכנסו

10/08/2016 | 10:51 | מאת: אביטל

מה ההתנהלות המומלצת, לפני נסיעה לעבודה (בכביש הררי. במישור אין בעיה כמעט) בכל בוקר, כדי למנוע את תחושת המלאות בבטן, הגזים, הגיהוקים, תחושת המחנק בגרון בשל עודף אוויר שצריך לצאת... ? ניסיתי להימנע משתיית נס קפה בבוקר, או מאכילת עוגיה, או משניהם, או להסתפק בשתיית מים בלבד, ואין שינוי. אשמח להימנע מנטילת כדור כלשהו בכל יום טרם הנסיעה.

שלום אביטל, נשמע לי שזה כבר לא עניין תזונתי אלא קשור כנראה לגובה כיוון שגם ללא אכילה כלל וגם עם אכילת "משהו קטן" כעוגייה לא היה הבדל. אין לי לצערי פתרון חכם, אולי תרגול נשימות בקצב קבוע או הוועצות עם רופא גסטרו' תועיל יותר סליחה ובהצלחה

09/08/2016 | 10:56 | מאת: דורית

שלום רב. רציתי להתעניין בנוגע לממתיק מצמח הסטיוויה. האם ממתיק זה בטוח לשימוש ומומלץ יותר ממתיקים מסוגים שונים? פורסמה כתבה על ידי רות"ם מכוני מחקר שאינה מיטיבה עם שימוש בממתיק מצמח הסטיוויה. הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת על שימוש בממתיק זה. תודה מראש.

14/08/2016 | 14:56 | מאת:

שלום דורית, הסטיביה (או יותר נכון מיצוי של אחד הגליקוזידים בצמח) לא מומלץ/בטוח יותר משאר הממתיקים המאושרים לשימוש בארץ. כוונתי- ניתן להשתמש בו כמו בכל שאר הממתיקים המאושרים ובאופן כללי אני ממליצה להפחית שימוש בסוכר או תחליפיו אם הדבר אפשרי מצרפת עדכונים של משרד הבריאות בנושא http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/list/51463311.pdf http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Documents/list/02376013.pdf

שלום רב. אני בן 47 ובשנה האחרונה חליתי בסרטן ועברתי טיפולים כימותרפים. החלמתי מהסרטן אך אינני יכול לחזור לעבודה שבה עבדתי בתור מתקין(עבודה פיזית) כי אני סובל כעת מנוירופתיה עקב הטיפולים הכימותרפים שעברתי. אני כבר 4 חודשים יושב בבית מאז שהחלמתי ולא יכול לעשות אפילו ספורט (למעט הליכה)בגלל הנוירופתיה והכאבים הנוירופתים שיש לי. הבעיה שלי שאני מתחיל לעלות במשקל ואינני מצליח לעצור זאת. אני עולה בממוצע ק"ג אחד במשך שבוע וזאת למרות שהתזונה שלי מאוזנת ואינני אוכל חטיפים,מתוקים,דברי מאפה ואפילו לחם הפסקתי לאכול,אך שום דבר לא עוזר. התפריט היומי שלי בנוי כך. בבוקר-אחרי כוס קפה עם כפית שטוחה של סוכר אני אוכל דיסה משיבולת שועל שאחריה אני לא אוכל כלום עד הצהריים.רק שותה מים. בצהריים-אוכל ארוחה מלאה,בדר"כ אורז(רגיל)עם עוף או בשר-הפסקתי אפילו לאכול תפו"א שמלא פחמימות. בערב-סלט גדול עם קומץ אגוזי מלך וחמוציות מתובל אך ורק בשמן זית,לימון,מלח ופלפל. בין הארוחות,אני אוכל מידי פעם פירות ושותה אך ורק מים. למרות הנ"ל,אני עולה במשקל ק"ג במשך שבוע. המשקל שלי לפני מחלת הסרטן היה 72ק"ג והיום 77ק"ג. ראוי לציין שלפני המחלה,אכלתי חופשי מכל הבא ליד ולא בצורה מסודרת ומאוזנת עם מאכלים בריאים כמו היום,אך מצד שני,עקב סוג העבודה שלי,הייתי כמעט כל היום על הרגליים ומן הסתם הייתי פעיל ואקטיבי ולא פסיבי כמו היום. שכחתי להזכיר גם שמאז שהרגשתי שאני עולה במשקל,התחלתי לעשות הליכות כמעט כל יום במשך שעה למרות הכאבים הנוירופתים שיש לי,אך שום דבר לא עוזר ואני ממשיך לעלות במשקל. בנוסף,גם הכולסטרול הרע שלי עלה מ-180 לפני המחלה ל-220 כיום וזאת למרות שאני כמעט ולא אוכל מאכלים שאמורים לגרום לכולסטרול לעלות. אודה לך אם תוכל לייעץ לי איך בכל זאת לנסות לרדת במשקל ואיך להוריד את הכולסטרול וסליחה מראש על ההודעה הארוכה. אבי

שלום אבי, מבינה את תסכולך אך לצערי "בשלט רחוק" קשה מאוד לייעץ להורדת משקל וכולסטרול, כיוון שזהו תהליך ארוך הדורש ליווי והכרות עם המטופל. אתן לך דוגמאות ממה שרשמת: למשל "דייסה משיבולת שועל"- אפשר להכין מ30 גר' ש.שועל על בסיס מים בלבד, ואז מדובר על סביבות ה100 קל', או מ60 גר' ש.שועל וכוס חלב 3%, עם תוספות שונות כגון חמוציות, אגוזים, המתקה בדבש/סילאן ועוד ועוד.. וכך הגענו למעל 400 קל'. עוף או בשר יכולים להכיל הרבה שומן (ומסוג הרווי-זה המעלה את הכולסטרול), ואורז לבן אינו משביע כל כך (ואגב- כמות הפחמימות דומה אם לא זהה בין מנות שוות של אורז ותפו"א מבושל) כך שייתכן שמעבר לדגנים מלאים/קטניות והוספת ירקות לא.צהריים תוך בחירת נתחים רזים בלבד של בשר תעשה הבדל גדול. ומה מכיל הסלט בערב? יש אנשים שבשבילם אפונה/תירס זה עדיין "סלט" אך הם מכילים כמובן יותר קלוריות מירקות הסלט כגון מלפפון עגבנייה וכד', וישנה שאלה לגבי כמות השמן בסלט- כפית? כף? 2 כפות? ההבדלים (הקלוריים) משמעותיים מאוד אגוזי מלך וחמוציות יכולים להוסיף שפע של קלוריות לסלט, וגם משנה כמה פירות אתה אוכל ביום, והאם מה שרשמת זה כל מה שאתה אוכל בלבד? ללא שום דבר נוסף? הרבה שאלות... אני מניחה שגם לא כל יום נראה כך ויש ימים עם יותר מזון/מזון שונה ב ק י צ ו ר... אני מקווה שהבנת שייעוץ תזונה "בהתכתבות" אינו הדרך :) יש להפגש באופן קבוע עם דיאטן/ית אשר יכירו אותך ואת סדר יומך, מה אתה אוהב ואיך לשלב זאת בתפריט תוך היזון חוזר על ידך ושינוי מתמיד לפי ההתקדמות. כמובן שיש לקחת בחשבון שעם רמת פעילות גובהה כמו שהיתה לך וכעת הליכה בלבד (אם כי זה מצויין ותמשיך ככה!) הירידה אולי איטית יותר, אך חייב פה ליווי מקצועי מקווה שעניתי בפירוט מספיק והרבה הרבה בהצלחה ורק בריאות!

07/08/2016 | 14:22 | מאת: מירי

היי רציתי לדעץ לגבי לבבות דקל ? האם זה בריא הרי זה בקופסת שימורים, מעניין אותי לדעת כי זה ממש טעים ודבר שני אני בהריון ולכן חוששת ברכיבים מצויין שזה מכיל מים מלח ולימון אבל לא הגיוני לי שזה ללא חומר משמר אודה לתשובה מפורטת תודה רבה :)

10/08/2016 | 16:13 | מאת:

שלום מירי, ככל מזון מהצומח יש להם יתרונות תזונתיים, וכמות החלבון ל100 גר' יחסית גבוהה (כ2.5 גר' חלבון). 100 גר' מכילים גם כמעט 60 מ"ג סידן ו3 גר' ברזל. הבעיה העיקרית שלי היא עם חוסר הטריות והשימור במלח כך שמכיל כמות נתרן גבוהה יחסית (המלח זה החומר המשמר, וכיום ישנן טכניקות סטריליזציה נוספות כך שלא חובה שיהיה חומר משמר בקופסת שימורים) בהריון ההמלצה לצריכת נתרן היא עד 1500 מ"ג ליום ובקלות ניתן להפריז ולצרוך מעבר למומלץ "בעזרת" שימורים למינהם, כך שקחי זאת בחשבון הרבה בריאות והריון קל ומהנה

07/08/2016 | 08:52 | מאת: שרונה

שלום רב, הבנתי שבדג מקרל גדול יש הרבה כספית. מה לגבי דג המקרל שבקופסאות השימורים ? גם הוא מכיל הרבה כספית ? תודה.

שלום שרונה, ישנם סוגים שונים של מקרל ואיני יודעת מה הסוג הנמצא בקופסת השימורים שלך ולכן מצרפת טבלת של הFDA שמפרטת כמויות שנמצאו בדגים השונים (בינהם 5 סוגי מקרל). בקנדה ההמלצה היא שתכולת הכספית בדגים המשווקים לא תעלה על 0.5 חלקיקים למיליון (ppm), תקן הEPA המחמיר יותר הינו 0.2 ppm והFDA והתקן הישראלי מגביל את הכמות המותרת ל1 ppm. הנחיות משרד הבריאות בעניין: http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/26112012_2.aspx שווה לבדוק גם עם ארגון מגדלי הדגים (טלפון: 050-777-3956) למידע נוסף

04/08/2016 | 17:43 | מאת: שירה

לפורום שלום ! מה ההבדלים בין פתיתי טונה לנתחי טונה מבחינת ערך תזונתי ואיכות המוצר ? תודה

שלום לך לא הצלחתי למצוא ערכים מדויקים של פתיתי הטונה (ניתן לראות על האריזה עצמה) אך להבנתי מדובר בחלק פחות איכותי של הטונה ובהתאם גם הערכים התזונתיים - פחות חלבון ויותר שומן

01/08/2016 | 00:19 | מאת: דניאל

שלום שמי דניאל ואני מתאמן במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע, אימון אירובי ואימון כוח. לאחרונה התחלתי להתעניין בתוסף חלבון מסוג אבקת חלבון. להבנתי, הדעות בעניין זה חלוקות. ברור לי שהכי עדיף לצרוך את החלבון מהמזון, וכך גם אני חושב. אך לפעמים יש זמנים בהם לאחר האימון אין לי זמן לשבת ולאכול ארוחה מלאה. האם צריכת החלבון במשקה באופן מרוכז תזיק במקרה זה, או שבכל זאת עדיף לשבת ולאכול? והאם יש עניין לאכול מיד לאחר האימון? תודה :)

01/08/2016 | 09:43 | מאת:

הי דניאל, לרב המתאמנים אין צורך באבקות חלבון וסביר להניח שאפשר (עם תכנון נכון של הארוחות) להגיע לצרכי החלבון של גופך כעת. בהרבה מזונות (בעיקר מהחי אבל לא רק) כמות יפה של חלבון ל100 גר' וכמובן שבמזון מרכיבים נוספים החשובים לך ולא רק אבקת חלבון "נטו". אתה לא חייב לאכול מייד אחרי האימון, ידוע כיום שעניין "חלון ההזדמנויות" פחות רלוונטי אך כן משנה כמות החלבון הכללית ליום לפיכך, מציעה לך לגשת לדיאטן/ית ע"מ להתאים לך תפריט שגם לא יעמיס עלייך ו"יכריח" אותך לאכול כשאינך רוצה וגם יספק מספיק חלבון לצרכייך כעת בהתאם לנתונים הפיזיים שלך, האימונים, והמטרות שלך. בנוסף תלמד כמויות חלבון במזונות שאתה נוהג לצריך ותוכל "לשחק" בעצמך עם הכמויות בהתאם לרעב/חשק באותו היום בהצלחה

02/08/2016 | 08:12 | מאת: דניאל

תודה רבה :)

שלום לכולם בן 27 גובה 175 משקל 57 ק"ג ניסיתי הכל כדי לעלות במשקל, ואפילו הצלחתי כמה פעמים, אבל באיזשהי נקודה אני מתייאש מלאכול כל היום. שלא תבינו לא נכון, אני אוכל יחסית טוב במהלך היום (תפריט של 2500-3000 קלוריות), פשוט כדי לעלות במשקל אני צריך לאכול ממש הרבה יותר ופה הבעיה. - אוכל לבד לא עובד, כדי להמשיך לעלות במשקל צריך להמשיך לעלות כמויות ופה אני נעצר. - ניסיתי לשלב תפריטים שנבנו עבורי ע"י תזונאי ספורט בשילוב עם אימוני מסה בחדר כושר ואבקות עלייה במשקל (גיינרים). בדרך הזאת עליתי סה"כ 8 קילו ל65 ק"ג משקל גוף. (כבר שנתיים עולה ל65 ק"ג וחוזר ל57 ק"ג) אבל שוב... כדי להצליח לעלות משקלי עבודה בחדר כושר על בסיס קבוע כדי שגם מסת הגוף תעלה, צריך להגדיל כמויות של אוכל. ופה אני נעצר.... ושאני נעצר עם האוכל ולא מצליח להתקדם בחד"כ הכל מתחיל שוב. מסקנה ושאלה - המסקנה - אני פשוט לא אוהב לאכול, אני אוכל כי צריך ושזה מגיע לכמויות באמת מוגזמות אני פשוט מאבד עניין באוכל לגמרי וזה עוצר אותי מלהתקדם. השאלה - יש דרך לגרום לי פשוט לאהוב אוכל? מה הייתם ממליצים למישהו שבאמת ניסה כבר הכל והמחסום היחידי הוא עניין האוכל? תודה רבה.

שלום איציק אין לי פתרון קסם לצערי. אתה אמנם באמת רזה מאוד ואני לא כל כך מצליחה להבין מדוע, אחרי הרבה נסיונות והבנה שאתה לא אוהב לאכול מה רע בלהשאר כפי שאתה? סביר להניח (אם זה מעודד אותך...) שבמהלך השנים הבעיה תפתר מעצמה.. (מטבוליזם יורד וישנה עלייה מסוימת במשקל) ואגב, עם 2500-3000 קל' ליום (לדבריך) זה לא נשמע שיש סלידה נוראית מהאוכל אלא רק קושי בלאכול מעבר לכך, וזה מובן היטב אם הדבר ממשיך להפריע לך מאוד- אני ממליצה שלא תפסיק לנסות. לך לעוד דיאטן/ית ונסה דברים חדשים שטרם ניסית (אולי שייקים תוצרת עצמית והגברת צריכת אגוזים דרך ממרחים/עוגיות בריאות ויש עוד הרבה אפשרויות להעלאת הצריכה) וכמובן אל תפסיק עם האימונים והתפריט (בדיוק כמו מישהו עם עודף משקל שירד במשקלו ורוצה לשמר את ההישג) מקווה שעזרתי קצת... בהצלחה

27/07/2016 | 22:51 | מאת: יעקב

שלום רב יש ברשותי אבקות מרק פטריות ובצל שפג תקפן לפני מספר חודשים וחלק פג תקפן לפני שנתיים או שלוש שנים, האם יש משמעות לתאריכי התפוגה הרשומים על קופסאות של מרקים יבשים או שניתן עדיין להשתמש בהם? האם יש בכך סיכון ? בתודה

31/07/2016 | 12:04 | מאת:

שלום יעקב, ישנה כמובן סיבה לרישום הפג תוקף, ועדיף לא להשתמש במוצר פג תוקף ובמיוחד כאשר מדובר על כל כך הרבה זמן. ישנם סוגים שונים של מזיקים העלולים להיות במוצר בשלב זה וגם אם זה לא נראה לעין בצורה בולטת לא הייתי לוקחת את הסיכון

אוסמוזה הפוכה לסינון מים לשתייה זה טוב או לא?

שלום לך, אמנם אין פורום זה מיועד לתחום המים אך אנסה לענות בכל זאת תוך שימוש במקורות מידע שונים. בעקרון, רב מומחי המים בישראל מסכימים כי איכות מי הברז בישראל טובה מאוד וראויה לשתייה ושתיית מי ברז הם המקור המומלץ לשתייה ע"י משרד הבריאות. אוסמוזה הפוכה זה בעצם מים מותפלים וכל תושבי ישראל מחדרה צפונה שותים מים כאלה. גם בחיפה לפעמים שותים מים כאלה (מקורות משנים את מקור המים לפי מצב המים במאגרי המים באזור). היתרונות הם נקיון המים מחומרי הדברה למשל ושאר חומרים שאנחנו לא אמורים לשתות. החסרונות הם מינרלים שחסרים במים שיוצאים החוצה במהלך הסינון (יש חברות שמוסיפות סידן אך כל השאר חסר בדר"כ, וזה יכול להיות משנה מאוד במצבים מסוימים כמו לאנשים הזקוקים למגנזיום או לתינוקות בהקשר של פלואור), מחיר (יקר מאוד) ולא אקולוגי (ישנו "בזבוז" מים-רק רבע עד שליש מהמים שעוברים דרך הפילטר מגיעים אלינו). מצרפת את העדכון האחרון בנושא מגנזיום והתפלת מים, חשוב ומעניין: http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/magnesium.aspx

26/07/2016 | 10:23 | מאת: שגיא

שלום בן 43 אני בחור יחסית רזה. 56 קילו גובה 1.76. מבנה גוף רזה ולא שרירי. ככה תמיד הייתי. לא עושה ספורט פרט לקצת הליכה רגועה ברגל בערב. לא עושה פיתוח שרירים. אשמח לעזרתכם 1. כמה כמות חלבון יומית בגרם שאדם כמוני צריך לצרוך? 2. אני אוכל כל יום כ 120 גרם חזה עוף. זה כ כ 32 גרם חלבון ו 2 ביצים זה כ 12 גרם חלבון רציתי לדעת האם כשאני סופר את כמות החלבון היומית צריך לספור גם את הכמות מהלחם? אוכל כל יום 10 פרוסות לחם אחיד רגיל. זה עוד כ 27 גרם חלבון... אם כך האם נכון להגיד שאני צורך כל יום כ 70 גרם חלבון כולל הלחם ?? זה די הרבה... תודה רבה

31/07/2016 | 12:32 | מאת:

שלום שגיא בגדול ההמלצה היא 0.8 גר' חלבון לכל ק"ג ממשקל גופנו כך שאתה צריך לצרוך בערך 45 גר' חלבון. רובנו צורכים הרבה מעבר לדרישה וזה בסדר גמור בדרך כלל כן, סופרים את החלבון המגיע מהלחם וגם ממזון נוסף שאתה וודאי אוכל ולא חישבת כגון פחמימות מבושלות (אורז, פסטה וכד'), ממרחי הלחם השונים, מוצרי חלב וגם ירקות ופירות. אם זה מה שאתה אוהב לאכול וכך אוכל בדרך כלל והנך בריא אני לא רואה בזה שום בעיה

אני בת 24, גובה 1.57 ושוקלת 94 ק"ג לאחר תקופה קשה נפשית בה עליתי 30 ק"ג. 49% שומן. לאחרונה הצלחתי לצאת מהסיטואציה הנפשית, וכעת אני מעוניינת להיפטר מהקילוגרמין העודפים. אני מתאמנת הרבה, ואשמח לדעת מהי כמות הקלוריות אותה אני צריכה לאכול מדי יום על מנת לרדת במשקל. בנוסף, כיצד רצוי לחלק תפריט יומי מבחינת היחס בין פחמימה, שומן וחלבון. עלי להוריד את אחוז השומן במהירות.. תודה נעמה

שלום נעמה שמחה לשמוע שהתקופה הקשה מאחורייך אבל את חייבת ליווי מקצועי (דיאטן/ית) על מנת לרדת במשקל בצורה בריאה ונכונה. טוב לשמוע שאת מתאמנת (זה הכרחי) ולכן עוד יותר כדאי שתפגשי עם איש מקצוע להתאים גם את התזונה לימי וסוג האימונים שלך בגדול, 30% מהקלוריות היומיות אמורות להגיע משומן (ועדיף כמה שיותר שומן מהצומח- שמן זית, אגוזים, טחינה משומשום מלא, אבוקדו), 20% מחלבון ו50% מפחמימות כמובן שהאחוזים לא חייבים להיות מדויקים וניתן להעלות בכמות החלבון ע"ח הפחמימה למשל, וכמובן שחשוב לבחור ולהבדיל בין פחמימות איכותיות (קטניות למשל) לפחמימות שלא תורמות לנו רבות מלבד קלוריות (סוכר פשוט, מוצרים מקמח לבן) בקיצור, יש הרבה מה לעשות וללמוד ועל מנת שתקבלי תפריט מתאים עבורך אני מאוד ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע ולא לעשות זאת לבד בהצלחה רבה

23/07/2016 | 13:52 | מאת: מני

אני חולה סכרת. נוטל אינסולין ארוך טווח. מסוגל להסתדר בלי פחמימות. כשמוסיף לארוחה פחמימה, הגלוקוז "טס". האם בריאותית זה בסדר להימנע כמעט לחלוטין מפחמימות?

שלום מני, ישנן תפריטים ושיטות תזונה שונות (לאו דווקא מומלצות) עם כמות פחמימות מינימלית. אני גם מתקשה להאמין שאפשר לחיות ככה חיים שלמים ולא רק תקופה. מוחנו וגופנו זקוקים לגלוקוז וגם אם אתה חושב שאתה לא אוכל פחמימות כמעט בכלל אולי תופתע לגלות כמה רבים המזונות שמכילים פחמימות ולו בכמות קטנה. יש שוני רב בתגובות לפחמימות מסוגים שונים בין חולי הסכרת ואני חושבת שהכי טוב שתקבל ייעוץ וליווי מסודר ע"י דיאטן/ית סכרת תוך התאמה להרגלים שלך ולרמות הסוכר- זהו מצב כרוני ולא שאלה כללית ולכן הדבר חשוב ביותר ולא ניתן לענות ע"ג פורום זה. כך ניתן למצוא את דרך האמצע והתפריט המתאים לך ביותר, אך זה מחייב בהתחלה ניטור סוכר קבוע ורישום אכילה וכמובן כמובן ליווי אישי רק בריאות

23/07/2016 | 08:38 | מאת: חיים

שלום, במהלך רוב היום ובמיוחד אחרי ארוחות קיימת נפיחות בבטן, התחלתי לטפל לפני כחודש עי אכילה איטית ומבוקרת. רציתי לשאול בנוסף לזה מה הדרך הטובה ביותר להוריד את הנפיחות והגזים? האם מומלץ לטפל עי תזונה מותאמת בלבד או לשלב גם תרופה כלשהי? המליצו לי על gastro

31/07/2016 | 12:09 | מאת:

שלום חיים, על מנת לקבל ייעוץ מסודר וליווי מתאים ממליצה מאוד לפנות לדיאטן/ית גסטרו נפיחות בבטן יכולה לנבוע מגורמים שונים, גם תזונתיים וגם התנהגותיים אבל לא רק, ועל מנת לפחות להבין את הכיוון הזה נדרש פה מעקב מסוים ע"י איש מקצוע בהצלחה

22/07/2016 | 14:13 | מאת: יעל

שלום, האם זה הגיוני שהמדד הגליקמי של שוקולד מרס הוא הרבה יותר נמוך מתמר? כך ראיתי לפי טבלה של מדד גליקמי שצויין שתמרים הם 103 ושוקולד מרס 63. יש לי תנגודת לאינסולין, ואני צריכה לרדת במשקל. האם אכילה של 3 שקדים וסיבים מסיים במים עם הרבה מים ולאחר מכן 2 תמרים תוריד משמעותית את המדד הגליקמי או שההבדל יהיה לא משמעותית? תודה מראש

היי יעל, איני יודעת מהיכן הטבלה בה הסתכלת. אם את בוחרת להתייחס לאינדקס גליקמי ממליצה לחפש את המזונות באתר של האוניברסיטה שעושה את רוב המחקרים בתחום - אוניברסיטת סידני. רצ"ב האתר שלהם: http://www.glycemicindex.com/ בחיפוש שערכתי באתר זה, עולה כי האינדקס הגליקמי של חטיף מארס הוא 68 והאינדקס הגליקמי של תמרים הוא בין 60-62. בכל מקרה לא יותר משוקולד מארס. חשוב מאוד לצורך ירידה במשקל וכן עקב תנגודת לאינסולין לא להסתכל רק על האינדקס הגליקמי של המזונות, וגם לא רק על הערך הקלורי. מאוד חשוב המקור של הקלוריות והמזונות שאנו צורכים, כאשר ישנה עדיפות למזונות עשירים בסיבים כמו לחם מחיטה מלאה, ירקות, פירות והפחתה של מזונות עשירים בסוכר כמו שוקולדים, ממתקים, חטיפים, מיצים ושתייה מתוקה. אני ממליצה בחום להיפגש עם דיאטנית לצורך בניית תפריט המתאים עבור המטרות שלך ועבור סדר היום וההרגלים שלך על מנת שתוכלי להשיג את התוצאות הרצויות לך. בהצלחה!

21/07/2016 | 09:55 | מאת: צופי

שלום רב, עברתי ניתוח מעקף קיבה וכריתת כיס מרה לפני חמישה ימים. התחלתי היום לצרוך מולטי-ויטמין (צנטרום ג'וניור) בהוראות הדיאטנית עליי לצרוך ויטמינים נוספים, אני מבולבלת ולא כ"כ מצליחה להחליט מה לוקחים מתי. להוציאת את המולטי שיש הוראה ברורה לגביו- שניים בוקר ושניים ערב לגבי השאר אין הנחיות (ויטמין D,כדור B12' כדור קליצציו, ברזל. תודה, צופי

שלום צופי, להלן תשובתה של שני שטיין, דיאטנית קלינית בחטיבה כירורגית ובריאטריה: # מולטיויטמין- מתחילים עם ג'וניור 4 פעמים ביום. לאחר שלושה חודשים ניתן לעבור לתוסף למבוגרים 2 כדורים ליום למשך שנה, לאחר מכן כדור אחד לכל החיים. סידן (מומלץ בצורת קלציום ציטראט) 600 מ"ג ליום, מחולק למנות בנות 300 מ"ג כל אחת, יש לנטול בהפרש של שעתיים מתוסף המכיל ברזל. שנה לאחר הניתוח. לאחר מכן לפי הערכת דיאטנית לגבי צריכת סידן בתזונה. # ויטמין D 3000 יחידות ליום. עם ארוחה שנה לאחר הניתוח. לאחר מכן לפי בדיקות דם. # B12 250-350- מק"ג ליום תת-לשוני במצב של חוסר ידוע- 1000-2000 מק"ג ליום תת לשוני חצי שנה לאחר הניתוח ולאחר מכן לפי בדיקות דם. #חומצה פולית 400-800 מק"ג/יום המגיעים ממולטי ויטמין מקווה שעזרתי!

20/07/2016 | 16:20 | מאת: ליה

שלום רב. אני נוטלת תוסף ויטמין d. בבדיקת דם שביצעתי לאחרונה התוצאה 84.6. רציתי לדעת האם אני צריכה להוסיף את מינון טיפות, אני נוטלת 800 יחידות ביום. תודה מראש אלונה.

04/08/2016 | 09:31 | מאת:

שלום ליה, כיוון שלא כתבת באילו ערכים נמדדה התוצאה ד"ר גילה רוזן אינה יכולה לענות על שאלתך במלואה, אבל אם התוצאה הינה בננומול/ליטר הערך תקין לגמרי ואת יכולה להמשיך לקחת 800 יח' לשימור ולא צריך לקחת יותר. בכל מקרה של ספק ממליצה להוועץ ברופא המטפל המכיר אותך באופן אישי ויכול לייעץ טוב יותר מפורום זה רק בריאות

20/07/2016 | 11:48 | מאת: מוריס

סוכרתי מזריק לנטוס 19 יח' אחת ביום. + בבוקר ובערב נווונורם 1 וג'נואט. אוכל ללא פחמימות: ירקות, טחינה, אגוזים, בשר, דגים, פרי - מאוזן ! רק נוגע בפרוסת לחם - טס למעלה וגבוה ! מסוגל להימנע מפחממות. האם מותר בריאותית???

25/07/2016 | 12:24 | מאת:

היי מוריס, כיום ידוע כי גם לאנשים עם סוכרת ישנה אפשרות לצרוך פחמימות. השאלה היא אילו פחמימות ובאיזה הרכב ארוחה אנו צורכים אותם. באופן כללי, מומלץ לבחור בפחמימות מורכבות, כלומר - לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה מקמח מלא, בטטה, ירקות וכן הלאה. מבחינת שילובי מזון - ככל שהארוחה מורכבת מיותר קבוצות מזון כך העלייה של הסוכר בדם שלנו תהיה איטית יותר. לדוגמא, עדיף לאכול פרי יחד עם אגוזים/ שקדים או יוגורט טבעי מאשר פרי לבדו. על כל פנים, תחום הסוכרת הוא מורכב ומאחר והתגובה שלנו לסוכר היא אישית ומשתנה בין בני אדם אני ממליצה לך בחום לגשת למפגש ומעקב אצל דיאטנית העוסקת בתחום הסוכרת, שתיתן לך הסברים מקיפים יותר ותתאים לך תפריט אישי לפי ערכי הסוכר שלך והטיפול התרופתי שאתה מקבל. בהצלחה ורק בריאות!

17/07/2016 | 11:17 | מאת: ליאת

שלום אובחן לפני כמה שנים מקרוהן מעי דק וגס ובינתיים מצליחה לשמור על זה בלי תרופות יציב, רוב הימים בלי שלשולים וזאת באמצעות תזונה קשוחה: בלי לאכול בחוץ, בלי גאנק פוד ומזון משומר ובלי מוצרי חלב. וגם דיאטה עם מעט סיבים כי מאכלים עם יותר סיבים גרמו לי ליותר כאבי בטן וגזים. לכן אוכלת רק לחם רגיל ולא מלא, בלי אורז מלא רק רגיל, בלי קורנפלקס ובלי ירקות ופירות פרט למלפפון מקולף ( אוכלת 2 מקולפים בבוקר ) וגזר וקישוא ודלעת ממרק. רציתי לשאול 1. איך בקרוהן אפשר להשיג ויטמין C ? הרי בפלפל אדום ותפוז יש הרבה סיבים אז נמנעת מהן. 2. האם יש עוד ירקות ופירות שאפשר לאכול פרט למלפפון מקולף גזר וקישוא ודלעת ממרק? 3. האם יש קורנפלקס שאפשר לאכול בקרוהן בלי חשש שזה יעשה כאבי בטן או חלילה יתקע? 4. עוד המלצות מה אפשר לנסות לאכול פרט ללחם עוף ביצים טחינה ואורז לבן שחיה מהן כבר שנתיים? תודה רבה

28/07/2016 | 12:48 | מאת:

שלום ליאת, להלן תשובתה של מוריה דמארי דיאטנית גסטרו' ברמב"ם: קודם כל, אין ברירה אלא לפנות לייעוץ דיאטני כד לתת מענה טוב ונכון לכל השאלות תוך הכרות אישית. בנוסף, נשאלת השאלה מה מצב המחלה כרגע, והאם אכן נדרשות כל ההגבלות? האם התזונה שאוכלת כעת לצד כל ההגבלות, מאוזנת ומספקת את הצרכים התזונתיים? העובדה כי את ללא תסמינים תחת דיאטה זו זה מצויין אך השאלה האם לא נגרם נזק בהקשר התזונתי והלא פחות חשוב. כמו כן, יש השפעות ארוכות טווח לתזונה כזו גם על המחלה. לפיכך, ייעוץ מקיף יותר וספציפי לפי מצב המחלה נדרש ביותר ולשאלותייך: 1.ניתן לקבל ויטמין C (בלי הסיבים) דרך מיצים מירקות ופירות טריים, בשתייה סמוך למועד הסחיטה. שוב נשאלת השאלה למה לפחות חלק מהפירות/ירקות לא לשלב בתזונה כפי שהם? היום דווקא מחקרים מעודדים שילוב ירקות ופירות (בשלמותם, גם עם הסיבים) בתפריט בהדרגה ולפי סבילות אישית. 2. ירקות ופירות שבד"כ נסבלים טוב אצל מרבית המטופלים הם: בננה, תפוח עץ אפוי, מלון בשל ורך, אגס בשל, גזר מבושל, קישוא מבושל,דלעת מבושלת וכו... זה בשלב ראשוני ואח"כ עובדים על הוספת ירקות ופירות נוספים בהדרגה ולפי סבילות. 3. לגבי קורנפלקס- תלוי מצב, אם אין הצרויות או נטייה לחסימות אז עקרונית אין בעיה אך יש לזכור שזה מזון מעובד שלא מומלץ להרבות בצריכתו. 4. אפשר להוסיף עוד הרבה מזונות בהדרגה, תוך שימת לב לתסמינים, סבילות אישית כפי שהודגש בכל הסעיפים הקודמים. בריאות שלמה

17/07/2016 | 11:12 | מאת: אייל

שלום בן 36 יצא לי קצת מחסור בחומצה פולית בבדיקות דם. רמה של 7 כשהנורמה היא 11 ומעלה. אני מנסה להעריך האם זה נובע מאכילה מועטה מדי של חומצה פולית או בגלל חלילה בעיית רפואית או בעיה בספיגה. האם תוכלו לסייע לי כמה בערך חומצה פולית יש ב 100 גרם לחם אחיד רגיל ( כמו למשל השקית האדומה של לחם אחיד של אנגל ויש גם חברות אחרות ). אני אוכל כל יום 8 פרוסות לחם אחיד שזה כ 300 גרם. תודה רבה

25/07/2016 | 12:11 | מאת:

שלום אייל, לא בטוחה שצריך להיות מודאג מרמה של 7 אין מידע ברשת לגבי כמות חומצה פולית של לחם אחיד- וגם לא מוסיפים לו ח.פולית ולכן אני בספק רב אם בכלל יש בו. אתה מוזמן להתקשר לחברה לברר אך להערכתי הכמות מינימלית אם בכלל מקורות טובים נוספים לחומצה פולית הם קטניות, אגוזים (ובעיקר בוטנים), ירקות ירוקים, סלק, מזונות מועשרים כגון דגני בוקר, וגם כבד עוף ובקר אך בעיקר מזונות מהצומח. מצרפת רשימה לעיונך http://www.netogreen.co.il/pages132.aspx ממליצה לך להוועץ ברופא מטפל בשאלת לקיחת תוסף ובדיאטן/ית לשיפור התפריט רק בריאות ובהצלחה

16/07/2016 | 17:25 | מאת: משה.

אני בן 34 וסובל כבר שנים מרזון. גובה 1.70. משקל 48. קג. משתדל לאכול מאכלים בעלי צפיפות קלורית גבוהה כמו טחינה , אגוזים וכד בנוסף, מתאמן בהרמת משקולות. שמעתי הרבה על משקאות ומאכלים שמגבירים את שריפת השומן ואת קצב חילוף החומרים כמו תה ירוק, מיץ לימון ואפילו כורכום. האם תוכלו בבקשה להפנות אותי לרשימת מאכלים/ משקאות שיש להם דווקא השפעה הפוכה? זה יכול לעזור לי לעלות במישקל.

25/07/2016 | 12:04 | מאת:

אנא ראה תשובתי בהמשך הדף

16/07/2016 | 16:58 | מאת: דוד

שלום רב, לאחרונה שמעתי כי עודף סיבים תזונתיים אינו מומלץ ועלול לפגוע בבריאות. בחישוב שעשיתי מצאתי כי אני צורך כמעט פי 6 מהכמות המומלצת ליום: חבילת (שרוול-130גרם) פייבר 1 - 106 גרם. קילו ירקות ופירות - כ 25 גרם. 4 מנות לחם מלא - כ 30 גרם. גבינה, חלב, חלבון - כ 10 גרם. סה"כ כ 175 גרם סיבים ליום. האם זהו מצב בעייתי? תודה רבה!

25/07/2016 | 12:19 | מאת:

שלום דוד ב4 פרוסות לחם מלא יש כ 8-10 גר' סיבים, ובדר"כ אין סיבים במוצרי חלב כך שקשה לי להבין את חישובך אבל זה לא משנה לצורך השאלה, וגם כי סביר שאתה אוכל עוד מזונות שלא ציינת המכילים גם כמות סיבים מסוימת - אז כן, עודף סיבים תזונתיים עלול לפגוע בספיגת ויטמינים ומינרלים (וגם תרופות) ולגרום לנו לרוץ לשירותים בתכיפות גבוהה (ואם לא שותים מספיק מים אז ההפך...) או שאר תופעות גסטרו' לא נעימות (נפיחות, גזים וכד') מצד שני, יש אנשים המסוגלים לצרוך כמות גבוהה של סיבים גם ללא תופעולת לוואי בכל מקרה, ממליצה לך לגוון את מקורות הפחמימות שלך מלבד פייבר וואן ולגשת לדיאטן/ית על מנת לוודא באמת את כמות הסיבים היומית והאם יש צורך בשינוי תפריט רק בריאות

16/07/2016 | 14:35 | מאת: משה.

שלום. אני בן 34 וסובל כבר שנים מרזון יתר. גובה 1.70. משקל 48 קג. משתדל לאכול מאכלים עם צפיפות קלורית גבוהה כמו טחינה, אגוזים וכד. מתאמן בהרמת משקולות. שמעתי הרבה פעמים על מאכלים ומשקאות שעוזרים לירידה במישקל כמו תה ירוק, מיץ לימון, קפה שחור ואפילו כורכום. אבל אף פעם לא שמעתי על מאכלים ו/ או משקאות שדווקא עוזרים לכיוון ההפוך ומאיטים את קצב חילוף החומרים. האם תוכלו לעזור לי בבקשה בכמה דוגמאות למאכלים/ משקאות שיש להם השפעה הפוכה משל תה ירוק למשל?

25/07/2016 | 11:59 | מאת:

שלום משה, לצערי אין מזונות המאיטים את חילוף החומרים ובכל לעזור לך להעלות במשקל (גם המזונות שציינת אינם עוזרים לירידה בטווח רחוק והשפעתם אם קיימת מזערית ונקודתית בלבד) מה שניתן לעשות הוא להגביר כמויות ותדירות אכילה (לאכול לעיתים תכופות) ולבחור מזונות צפופים קלורית כמו שציינת- בעיקר מזון המכיל הרבה שומן וכמובן שהמומלץ הוא שומן מן הצומח ולא שומן מן החי: אבוקדו, אגוזים, טחינה גלמית משומשום מלא, שמן זית אגוזים אפשר לטחון לממרחים ובכך להקל את אכילתם בכמויות גדולות (יש מגוון מתכונים באינטרנט), שמן זית ניתן להוסיף בכמות נדיבה יותר למזון ניתן להכין שייקים ע"ב חלב/סויה ולהכניס גם פירות ומקור שומני כפי הרשום למעלה וניתן גם לקנות העשרות מוכנות (כגון אנשור/נוטרן, מוצרים של חברת הדסה) באופן כללי זה באמת לא פשוט כל כך להעלות במשקל בצורה בריאה ואני יותר מממליצה לך לפנות לדיאטן/ית להרכיב תפריט שמתאים לאורח חייך ולפעילות אותה אתה עושה בהצלחה!

13/07/2016 | 17:35 | מאת: רועי

שלום איזה ויטמין או מינרל מחסור בו יכול לגרום לחולשה בזרועות היידים וגם לתחושת רעד בהם?

25/07/2016 | 12:03 | מאת:

שלום רועי ה"חשוד המיידי" הוא ויטמין B12 אבל לחלוטין גם מחסור בויטמנים נוספים יכול לגרום לתחושות אלו. כמובן, גם לא רק מחסור במיקרונוטריינט כלשהו יכול לגרום תופעות אלו אלא עוד גורמים. ממליצה לפנות לרופא משפחה לבדיקות כלליות (ולספר מה תחושותייך) ובמקביל לדיאטן/ית ע"מ להעריך חוסרים תזונתיים אשר לא ניתנים לבדיקה בבדיקות דם רגילות רק בריאות

12/07/2016 | 19:09 | מאת: שחר

האם מותר לתבל אוכל באבקת מרק עוף לפני בניתוח? או שזה מוצר שומני שאסור

שלום שחר, כמות השומן באבקת מרק עוף שבדקתי נמוכה (בטח ובטח בכמויות בהן משתמשים בבישול) לכן לא נראה לי שיש בעיה עם זה. כדאי לבדוק מה רשום באבקה הספציפית בה נעשה שימוש אך בדר"כ אבקת מרק אינה מוצר שומני במיוחד

12/07/2016 | 09:55 | מאת: שירה

שלום רב, בן 60. עקב עייפות ביצעתי בדיקות דם, כאשר בדיקות דם שקיעת דם ספירת דם תקינות B-12 361 (נמצא בטווח הנורמה) חומצה פולית 20, לא צויין טווח נורמה ליד. לפני כשנה חומצה פולית היה אצלי 17.7. שמתי לב כי ערך החומצה פולית עלה והוא צריך להיות לפי מה שאני מבינה לגברים מ- 0-16 . על מה יכול להעיד ערך גבוה של 20 בחומצה פולית כשאין חסר ב-B-12? עוד אציין כי אני לא לוקח כדורים ו/או תוספי תזונה ואו ויטמינים ואיני אוכל מאכלים שיש בהם הרבה חומצה פולית. אודה מראש לתשובתך

שלום לך, ערך של 20 אינו גבוה במיוחד ואיני יודעת מה היה הערך של B12 (ייתכן ונמצא תקין בטווח אבל בחלק מקופות החולים הטווח התחתון נמוך מידי) לדעתי אין לייחס חשיבות גבוהה לתוצאות אלו אך בכל מקרה כדאי להוועץ ברופא המטפל

11/07/2016 | 21:21 | מאת: אילן

לתזונאית, שלום. קניתי גלידה בשומן צמחי שעכיה התזונתיים הם מכל 100 גרם יש 8.4 שהם שומנים, שמתוכם פחות מ 2.5 גרם חומצות שומן רוויות, פחות מ2.5 גרם חומצות שומן טראנס וכולסטרול פחות מ 0.5 גרם. לפי הנתונים האלה הגלידה מזיקה באופו מועט לבריאות, אבל אחרי שכבר פתחתי את הגלידה גיליתי כי השמן הצמחי הוא מוקשה, שאני יודע כי אינו בריא. אז שומן מוקשה מהצומח באמת לא בריא, אבל לפי הערכים התזונתיים הוא נמצא בצורה מועטה או אפילו מועטה מאוד לבריאות. והשאלה היא: האם כשני אוכל מהגלידה הזו אני מסכן את בריאות? עלי לציין כי אני נחשב בתחתית המשקל התקין ושאני משתדל להעלות את המשקל ברוב המקרים אני אוכל בריא כמו ענבים, שמן זית, אגוזי מלך ולא כאלו גם שומן מוקשה מהצומח. פרט נוסף: עד כה אכלתי 2 גלידות חלביות ו2 גלידות בשומן צמחי אבל לא מוקשה! - בדקתי היטב!

שלום אילן, לא נורא, בטח אם הכמויות קטנות. להבא השתדל להסתכל על הרכיבים לפני הקניה ולבחור את הגלידה עם הערכים התזונתיים המזיקים פחות. רק בריאות

שלום רב. בשוק קיימים מספר סוגים של מגנזיום (ציטראט, אוקסיד, גליצינאט...ועוד). איזה סוג מתאים ביותר לפנסיונרים (ספיגה מהירה וכ"ו) ובאיזה מינון ? תודה, י.ש

שלום לך, מתנצלת על התשובה המאוחרת ומקווה שעוד רלוונטי בגיל המבוגר לעיתים כדאי לשקול תוסף מגנזיום נוזלי, המקל על הבליעה. ספיגה טובה יש למגזיום אוקסיד. לגבי מינון- מומלץ להוועץ ברופא המטפל/דיאטן כיוון שאיני יודעת על כמה עומדת הצריכה כעת ואיני רוצה להמליץ ללא ביסוס, יש לקחת בחשבון שהגבול העליון לצריכה מתוספים הינו 350 מ"ג ליום

10/07/2016 | 20:34 | מאת: ליאור

יש לי רגישות ללקטוז.. השתמשתי בתקופה האחרונה בכדור הנקרא lactazin max. עכשיו הלכתי לקנות שוב את הכדור אבל אמרו שאין במלאי וקשה מאוד להשיג את הכדור.. שהם הזמינו כבר כמה פעמים אבל אין. מישהו יודע על עוד סוגי כדורים שאני יכולה להשתמש בהם שהם יעזרו לי ? בבקשה תענו דחוף.

שלום ליאור יש מגוון כדורי לקטאז ואין לי המלצה ספציפית על אף אחד מהם. כנסי לבית המרקחת הקרוב ובחרי אחד מהם. בהצלחה

09/07/2016 | 15:29 | מאת: יעל

שלום, אני בת 35 עם תנגודת לאינסולין. 1.62 ושוקלת 67. עקב בקע בסרעפת ורפלוקס חמור(אני לוקחת קבוע נקסיום במינון מאוד גבוה) נאמר לי על ידי מומחה הגסטרו שאני חייבת ממש להגיע לבטן שטוחה כי ההשמנה אצלי היא מאוד ביטנית(תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות). אני לוקחת כדור אחד של גלוקומין 850 מ"ג בבוקר כבר כמה שנים... העניין הוא שעם תפריט מאוזן של 1200 קלוריות וספורט 3 פעמים בשבוע, אני לא יורדת כמעט בכלל במשקל. האם לפי דעתכם לגוף קשה לפרק שומן בגלל התנגודת לאינסולין? והאם הוספת גלוקומין עוד פעם נוספת או פעמיים נוספות ביום תוכל לשפר את המצב? ובנוסף, האם מומלץ לתנגודת לאינסולין וירידה במשקל תפריט שיכיל מעט פחמימות ויותר חלבונים, או שלרכז את הארוחה עם רוב הפחמימות לארוחה אחת בערב כפי שיש בדיאטת דרך המלך? והאם יכול שבמקרה שלי כבר אין ברירה ואם אני רוצה לרדת במשקל אז לנסות לרדת ל 1000 קלוריות ביום?(יש לציין שבלוטת התריס מאוזנת) תודה מראש

שלום יעל, נשמע שאת חייבת התערבות של איש מקצוע שילווה אותך באופן אישי-דיאטן/ית קליני שמתמחה בגסטרו/סכרת ירידה במשקל היא בהחלט מאוד רצויה פה אבל צריך ליווי של איש מקצוע ע"מ לעשות את זה כמו שצריך (הכוונה-שיישאר לאורך זמן ולא דיאטות יו יו) בהצלחה

06/07/2016 | 11:38 | מאת: מיקה

שלום יש לי רגישות ללקטוז כבר הרבה שנים. לפעמים יש לי את אותה התחושה של נפיחות וכאבי בטן גם כשאני אוכלת דברים ללא לקטוז. זה קרה למשל בימים שאכלתי כוסמת בשילוב של בטטה, או בימים שכל שאכלתי היה יוגורט ממותק בבוקר ובצהריים גריסי פנינה. האם יכול להיות שדגנים מלאים גורמים לאותן תופעות של כאבי בטן ונפיחות כמו הלקטוז? אם כן, האם יש להוציאם מהתזונה או שיש לכך טיפול?

11/07/2016 | 10:34 | מאת:

שלום מיקה תחושת הנפיחות יכולה לנבוע מכל מיני סיבות ולאו דווקא רגישות, את גם מציינת יום שאכלת יוגורט ממותק ובצהריים גריסי פנינה כך שיכול להיות שזוהי עדיין הרגישות ללקטוז. אכילה מהירה ללא לעיסה מספקת, שתייה מוגזת או עם קש, צריכת ממתיקים מלאכותיים וכמות גבוהה של סיבים בתפריט, שילוב שתייה עם האוכל גם עלולה לגרום תחושת נפיחות ולכן מציעה לך לבחון שילובים שונים של המזונות (אפילו לרשום יומן עם המזון הנצרך והתחושות שלך) ולראות אם באמת מזון מסוים עושה לך פחות טוב בבטן, ובכל מקרה אם הדבר ממשיך להציק לך ממליצה לפנות לדיאטן/ית ע"מ לבדוק את העניין יותר לעומק בהצלחה

04/07/2016 | 14:53 | מאת: מוטי

שלום בבדיקת דם נראה שויטמין B12 נמצא קרוב לגבול תחתון 288 האם מומלץ לקחת ויטמין על מנת לעלות את הרמה שלו לפני מספר שנים היה לי גם נמוך 268 אז הרופה נתן לי ויטמין ל3 חודשים וזה עלה ל850 מה המימון שמומלץ לקחת? תודה

שלום מוטי, כן, להערכתי מומלץ לקחת תוסף ע"מ להעלות את רמתו- יום כן יום לא (3-4 פעמים בשבוע) ולבדוק שוב עוד כ3 חודשים. הכדורים הנפוצים הם 1000 מק"ג תת לשוני

03/07/2016 | 21:37 | מאת: מור

שלום רב, אמא שלי מחלימה בימים אלה מניתוח בטן אליו נכנסה לאחר חסימת מעיים, שנוצרה בכתוצאה מהידבקויות לאחר ניתוח קיסרי [הלידה המדוברת התקיימה לפני 30 שנה..]. היא השתחררה מבי"ח לפני שבוע בדיוק, 4 ימים לאחר הניתוח, כאשר הצוות הרפואי קבע כי היא מגיבה טוב ומחליצה ויכולה לאכול 'הכל כרגיל'. בשבת, 6 ימים לאחר השחרור, החלה לסבול מכאבי בטן. לאט לאט התברר לנו כי אסור לה לאכול קטניות ודגנים מלאים. היא אמנם הופנתה לדיאטנית קלינית, אך התור הקרוב ביותר הוא ביום חמישי. רציתי לבדוק האם המאכלים הבאים מותרים: א- עוף ב- דייסה [היא אוהבת כל מיני סוגים, אולי יש סוג שמותר?] ג- מוצרי חלב למיניהם ד- קישואים ה- גזר מבושל לעזרתכם אודה!

שלום מור, לצערי עונה באיחור ומקווה שעדיין אוכל לעזור. בעקרון למניעת הדבקויות עתידיות לאחר ניתוח הכולל פתיחת בטן אין הגבלות תזונתיות משמעותיות, כיוון שהדבקויות אם יקרו או לא, לא קשורות לנושא התזונתי. בזמן ההחלמה ההתקדמות במרקמים היא אינדוידואלית ובעוד עוף, דייסה (סולת/קורנפלור/אורז, שיבולת שועל פחות קלה לעיכול עקב הסיבים), וירקות מבושלים בכמות קטנה נסבלים היטב ע"י רב האנשים, ייתכן ומוצרי חלב פחות יתאימו בשלב זה אך בהחלט זהו אינו כלל ברזל ודווקא זה יכול להתקבל היטב ע"י אמך מניחה שקבלתם המלצות יותר ספציפיות בביקור אצל הדיאטנית וטוב מאוד שפניתם אליה, כדאי לשוב ולפנות אליה בעת הצורך החלמה מהירה ורק בריאות

בעלי בן 76 חולה אכילזיה במצב מתקדם.אין תנועה פריסטטית בכלל והושט מאד מורחב.הומלצה לו תזונה רכה.מה התפריט שרצוי שיאכל כדי לשמור על בריאות כללית טובה למרות המצב? אין אפשרות לנתח בשל בעיות לב.

שלום יפה, תזונה רכה משמעה מזון שאפשר למעוך במזלג ולא מצריך לעיסה ממושכה ע"מ להפכו לנוזלי- דייסה, פירה, קציצה, ירק/פרי מבושל היטב/טחון נכללים במרקם זה נגה פרסמן, דיאטנית כירורגיה פה ולסת ברמב"ם, ממליצה לבדוק האם יש בעיות גם בשתיית נוזלים (לעיתים זה קורה, ואם יש צורך כדאי להוועץ בקלינאי תקשורת לבחינת אפשרות של הוספת מסמיך לנוזלים) ולעקוב בבדיקות דם תקופתיות על מצבו התזונתי. באופן כללי כדאי לפנות לדיאטן/ית לליוי ולבחינת צורך בהעשרות תזונתיות רק בריאות

03/07/2016 | 08:47 | מאת: אליעזר

שלום וברכה, האם סודיום ציקלמאט מאושר ע"י FDA ומשרד הבריאות כבטוח לשימוש? מה הכמות היומית המאושרת שלו? כמה שקיות של ממתיק המכיל אותו בטוחות לשימוש יומיומי? אליעזר

שלום אליעזר, הממתיק לא אושר בFDA האמריקאי, בארץ הממתיק מאושר לשימוש (ולא רק בארץ http://www.cyclamate.org/pdf/Cyclamate_worldwidestatus.pdf) לא מוצאת כעת מידע על כמות יומית מאושרת (בדר"כ כתוב על האריזה, על איזה מוצר מדובר?) בכל מקרה אמשיך לחפש וארשום לך שוב

שלום, הטריגליצרידים שלי מעט גבוהים - כ-300. תזונתי בריאותנית: 2 פרוסות לחם מלא אורגני ביום, גבינות עד 5%, הרבה ירקות, לא יותר משתי מנות פרי ביום, הימנעות משמני טראנס, ארוחת צהריים טבעונית בד"כ ואם לא אז צמחונית, ביצה אחת בשבוע. משקלי תקין. אין טריגליצרידים גבוהים במשפחה. קראתי שרצוי לשתות 1 כוסית יין אדום מסוג קברנה סובניון ביום (מינון לאישה), אך במקום אחר נאמר שזה עלול דווקא להעלות את הטריגליצרידים. מה הנכון? בעצת רופאת המשפחה התחלתי לקחת אומגה 3 במינון של 2 גר' ליום כמינון התחלי ולראות את ההשפעה/תופעות לוואי בעוד כחודשיים

שלום שלומית לא פרטת מהם מזונותייך בארוחת צהריים וסביר להניח כי מכילה כמות פחמימה גבוהה (בתזונה טבעונית/צמחונית הדבר נפוץ) ולא ציינת שתייה (האם צורכת ממותק?) עדיף לא להתחיל לשתות יין אדום אם אינך שותה בקביעות ובכל מקרה מאוד מומלץ שתגשי לדיאטנית ע"מ להתאים את התפריט רק בריאות

אין אחד מומלץ במיוחד, רק לזכור שתמר יבש=מנת פרי ולא להגזים בכמויות

29/06/2016 | 00:24 | מאת: קובי

שלום רב, אני בן 21, גובהי 1.79-80 לערך ומשקלי כרגע נע סביב 73-72 קילוגרמים.מבנה גוף רזה-אתלטי. מאז גיל 17 אני מתאמן בממוצע כ3 פעמים בשבוע(היו תקופות שהפסקתי). הרגלי האכילה שלי הם הקפדה על תזונה בריאה יחסית והזנה בחלבון עשיר מן המזון(אינני נוטל אבקות או תוספים). מצב די מעצבן הוא שכשאינני מתאמן, גופי יורד במשקל, גם אם מדובר בתקופה של שבוע ללא אימון כלשהו. האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להפסיק את הירידה במשקל מלבד להמשיך להתאמן?

שלום קובי באופן כללי כדאי להמשיך ולהתמיד באימונים (גם אם לא אינטנסיביים) לאורך כל החיים, אבל אם אתה מרגיש ירידה במשקל כשאתה לא מתאמן (שבוע נשמע לי קצר מידי אך בהחלט מעצבן אם כך המצב) ממליצה באותו הזמן לשים לב יותר לתדירות, כמות ואיכות המזון בתקופות אלו- לאכול בתדירות גבוהה יותר ומזון דחוס יותר (הכוונה- מכיל יותר שומן, ועדיף מן הצומח: אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה משומשום מלא, שמן זית) או שייקים ע"ב חלב/סויה בין הארוחות ובכך לתסף קלורית ע"מ לא לרדת יותר מידי. אם זה לא נשמע לך או לא מתאים להעדפות וסדר היום שלך ממליצה לפנות לדיאטן/ית לערוך תפריט אישי ומותאם יותר עבורך בהצלחה

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 304