שומנים מן הצומח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/12/2015 | 11:39 | מאת: חנה

שלום אני קונה לחם רק מחיטה מלאה עם הסמל של האגודה לסוכרת. שמתי לב שבמרכיבים כתוב מכיל שמנים מהצומח בחלקם מוקשים. וכמו כן מצויין שהשומן טראנס פחות מ0.5 .מה זה אומר מבחינת השומנים?

23/12/2015 | 12:20 | מאת:

שלום חנה, טוב שאת מסתכלת על מה שרשום על המוצר ולא רק על הסמל של האגודה לסכרת. "שמנים מהצומח חלקם מוקשים"= יש שומן טראנס במוצר. יחד עם ההצהרה ש"פחות מ0.5" אני מבינה שככל הנראה יש שומן טראנס אך בכמות מועטה. ממליצה למצוא לחם אחר מקמח מלא שלא מכיל שומן מוקשה (ובאופן כללי כמה שפחות רכיבים). יש מספיק לחמים כאלה על המדף