בלנדר או מסחטת פירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/12/2015 | 12:36 | מאת: יגאל

שלום. ברצוני להוסיף פירות וירקות לתפריט היומי בצורה מוגברת ולכן וברצוני לעשות זאת בעזרת שייקים או מיצים.אני מתלבט האם עדיף לעשות זאת באמצעות ממחה { בלנדר} או מסחטת פירות וירקות קשים. אודה על תשובה הממצה את הנושא. אגב, אני סוכרתי, מאוזן בן 76 תודה.

20/12/2015 | 10:27 | מאת:

שלום יגאל, כסכרתי, הוספת ירקות לתפריט היומי זה דבר מבורך. פירות-פחות. בהחלט ניתן לשלב פירות בתפריט היומי אך חשוב לעשות זאת בעזרת ליווי של דיאטן/ית במרפאת הסכרת (באופן כללי- כסכרתי חשוב מאוד שתפגש עם איש מקצוע באופן קבוע). בלנדר משאיר את הסיבים ולכן עדיף בהרבה על מסחטה, מבחינת איזון סוכר. אבל, איני יודעת אם יש מחלות רקע גסטרואינסטינליות והאם ריבוי סיבים עלול להוות בעיה. באופן כללי, ממליצה להוסיף מזונות בצורתם המלאה ולא כשתייה, בטח ובטח לא פירות- בכוס מיץ נכנסים בקלות 3-5 פירות וזוהי כמו סוכר לא מבוטלת, גם אם הסיבים כלולים. אם אתה מתעקש על שתיית מיץ כלשהו, אמליץ דווקא על "מיץ ירוק" מעלים ירוקים וירקות, ללא פרי, או מקס' פרי אחד (כחלק מהתפריט, לא בנוסף). מעבד לכך, ממליצה כאמור להפגש עם דיאטן/ית סכרת לעשות שינויים בתפריטך לפי רצונך רק בריאות