שאלה בנוגע לנפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/03/2016 | 21:33 | מאת: לינור

שלום רב, לאחרונה, לאחר שאני אוכלת ירקות (חיים בעיקר) הבטן שלי מתנפחת בצורה קיצונית. אני מנסה להתמיד באורח חיים בריא וכחלק מכך מקפידה לאכול הרבה ירקות שגם תורמים לשובע (אני בתהליך של ירידה במשקל) אבל מאוד מתוסכלת מהנפיחות הזו בבטן. מה אפשר לעשות?

09/03/2016 | 14:10 | מאת:

שלום לינור, נהדר שאת משלבת ירקות בתזונתך, אבל ייתכן שהגזמת קצת בכמויות.. כדאי להעלות את כמות הסיבים בהדרגה בתפריט ולתת למערכת העיכול להסתגל לשינוי, ויכול להיות ש"קפצת" מהר מידי והכמות מוגזמת עבורך. בנוסף, אולי הוספת עוד מזון עשיר בסיבים כחלק מהשינוי התזונתי (דגנים מלאים או קטניות), אשר עוד יותר עלול לגרום לנפיחות. נסי להוריד מעט מן הכמות לעת עתה, לפזר את הירקות לאורך כל היום, ללעוס היטב, לחכות עם השתייה (להפריד מהארוחה) והעדיפי שרב צריכת הירקות תגיע מהצורה המבושלת. בהצלחה ואל ייאוש