התייעצות לגבי תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2016 | 17:35 | מאת: אורן

שלום רב, אני בן 27 אשר מרגיש טוב בדרך כלל ואני מתעניין בכמה תוספי תזונה אשמח לתשובות. 1. ויטמין סי- האם כדאי לקחת ממקור חיצוני? אני מודע ליתרונות שלו אך מהן החסרונות? ומה המגבלות? 2. אומגה 3- אני סטודנט, ידוע שאומגה 3 תורמת לריכוז ( וברור שישנם עוד יתרונות) אם לקחת אז איזה? ממקור צמחי? שמן דגים? כמה מ"ג? תופעות לוואי? תודה רבה :-)

09/03/2016 | 11:44 | מאת:

הי אורן, לא הוכחה תועלת חד משמעית עבור התוספים הללו, ממליצה לך לצרוך אותם מן המזון. ויטמין C קל מאוד להשיג אם אתה צורך ירקות ופירות, אומגה 3 נמצאת בדגי מים עמוקים (בדר"כ, אבל בארץ יש גם מגוון דגים אחרים בעלי תכולה גבוהה של אומגה 3 ושווה לבדוק עם ארגון מגדלי הדגים), אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, צ'יה.