תזונה בררנית - האם מספקת?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/03/2016 | 14:45 | מאת: עדו

שלום, אני בת 30, בריאה בד"כ. אוכלת בצורה מאוד בררנית (נרתעת ממרקמים וריחות, מאז ומעולם..) ורציתי לברר האם יש לי צורך להוסיף משהו לתפריט או שסה"כ התזונה שלי מספקת: מלפפונים, עגבניות, פטריות, חסה, קולורבי, ברוקולי, כרובית, חצילים, קישואים, שעועית ירוקה וצהובה (לעיתים רחוקות) שמן זית, אבוקדו שעועית לבנה (~פעם בשבוע) סלמון, טונה משומרת פילה בקר (1-2 בחודש) נוטלת ויטמינים: D , ברזל עם חומצה פולית ו- B12 (פעמיים בשבוע). תודה רבה, עדן

28/03/2016 | 09:57 | מאת:

שלום עדן, על פניו כמות הירקות יפה ומשביעת רצון אך לא ברור לי מה את אוכלת בשאר ימות השבוע כארוחה עיקרית (אם לא שעועית לבנה/סלמון/טונה), ואיני יודעת אם שכחת לציין או שאינך אוכלת פחמימות מורכבות מסוגים שונים (כגון לחם, פסטה, אורז וכו'...) גם פירות לא מצוינים כלל. כדי להעריך נכונה ולענות על שאלתך באופן מספיק יש לקבל עוד פרטים רבים (מלבד מה שרשמת, כמו למשל בדיקות מעבדה, היסטוריית משקל ועוד) ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע (תזונאי/ת)כדי לברר את העניין לעומק

28/03/2016 | 13:58 | מאת: עדן

הי שירה, תפריט יומי כולל הרבה ירקות מגוונים, אבוקדו שלם / כף שמן זית ולעיתים שניהם, 2 קופסאות טונה (במרבית הפעמים) / 300-400 גרם סלמון / 300-400 גרם פילה בקר, שעועית לבנה מבושלת (כפעם בשבוע או שבועיים.. פחות אוהבת).מקור הסידן מבחינתי הוא כרוב,כרובית,קולורבי וברוקולי. אני לא אוהבת טחינה / מוצרי חלב. פחמימות מורכבות ופירות אני לא אוכלת.ניסיתי את כל סוגי הפחמימות המורכבות והן גורמות לי לתחושת עייפות וכבדות. פירות אני לא אוהבת, נרתעת מטעמים מתוקים. (גם את הקפה שותה מר מאוד). יש לי ערכי ברזל וB12 נמוכים, אך אני נוטלת ויטמינים. היתר תקין. זה מספיק? תודה, עדן