מינרל מגנזיום - סוג ומינון מומלץ למבוגרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2016 | 18:48 | מאת: י.ש

שלום רב. בשוק קיימים מספר סוגים של מגנזיום (ציטראט, אוקסיד, גליצינאט...ועוד). איזה סוג מתאים ביותר לפנסיונרים (ספיגה מהירה וכ"ו) ובאיזה מינון ? תודה, י.ש

31/07/2016 | 12:54 | מאת:

שלום לך, מתנצלת על התשובה המאוחרת ומקווה שעוד רלוונטי בגיל המבוגר לעיתים כדאי לשקול תוסף מגנזיום נוזלי, המקל על הבליעה. ספיגה טובה יש למגזיום אוקסיד. לגבי מינון- מומלץ להוועץ ברופא המטפל/דיאטן כיוון שאיני יודעת על כמה עומדת הצריכה כעת ואיני רוצה להמליץ ללא ביסוס, יש לקחת בחשבון שהגבול העליון לצריכה מתוספים הינו 350 מ"ג ליום