השמנה מתרופות..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/08/2016 | 23:50 | מאת: אודי

שלום דר בשבוע האחרון אני לוקח אנטיביוטיקה פעמיים ביום (ציפרודקס) ורציתי לדעת אם יש השפעה כלשהי על השמנה או רעב? קראתי קצת ברשת שיש מחקרים שאומרים שאנטיביוטיקה בשנה את האיזון של החיידקים הטובים והרעים במערכת העיכול שמוביל לשינוי מטאבולי ועליה במשקל כרוני גם כשכבר מפסיקים..האם זה נכון ומה ניתן לעשות? במקביל אני לוקח פרוביוטיקה..אגב מאז שהתחלתי בטיפול יש לי תחושת רעב תמידי.. תודה

24/08/2016 | 15:27 | מאת:

שלום אודי, אינני ד"ר, אבל מקווה שבכל זאת תקבל את תשובתי. אכן אנטיביוטיקה משנה את פלורת המעי ומומלץ לקחת פרוביוטיקה גם אחרי ולא רק במהלך לקיחת האנטיביוטיקה (כמובן להפריד כמה שעות בינהם), אבל אני לא חושבת שהאפקט הוא כל כך קצר ומיידי כך שתחוש רעב מוגבר פתאום. ייתכן ולרעב יש סיבות אחרות.. כיוון שככל הנראה אתה לוקח אנטיביוטיקה מסיבה מסוימת ולא ניתן לא לקחת/להפסיק באמצע, אין כל כך מה לעשות כרגע, מלבד להמשיך עם נטילת הפרוביוטיקה וממליצה לך לשים לב מה אתה אוכל בתקופה זו ע"מ לא להעלות במשקל. בנוסף, אכילת מזון שמהווה מצע טוב לחיידקים "טובים" (מה שנקרא פרה ביוטיקה) גם יכול להוות תוספת נחמדה לתפריט וגם לתרום מבחינה תזונתית (ואולי ימתן עליית משקל). מזון כזה מכיל סיבים תזונתיים- ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים רק בריאות