דג מקרל בקופסאות שימורים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/08/2016 | 08:52 | מאת: שרונה

שלום רב, הבנתי שבדג מקרל גדול יש הרבה כספית. מה לגבי דג המקרל שבקופסאות השימורים ? גם הוא מכיל הרבה כספית ? תודה.

07/08/2016 | 12:20 | מאת:

שלום שרונה, ישנם סוגים שונים של מקרל ואיני יודעת מה הסוג הנמצא בקופסת השימורים שלך ולכן מצרפת טבלת של הFDA שמפרטת כמויות שנמצאו בדגים השונים (בינהם 5 סוגי מקרל). בקנדה ההמלצה היא שתכולת הכספית בדגים המשווקים לא תעלה על 0.5 חלקיקים למיליון (ppm), תקן הEPA המחמיר יותר הינו 0.2 ppm והFDA והתקן הישראלי מגביל את הכמות המותרת ל1 ppm. הנחיות משרד הבריאות בעניין: http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/26112012_2.aspx שווה לבדוק גם עם ארגון מגדלי הדגים (טלפון: 050-777-3956) למידע נוסף