הימנעות מפחממות לסוכרתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/07/2016 | 13:52 | מאת: מני

אני חולה סכרת. נוטל אינסולין ארוך טווח. מסוגל להסתדר בלי פחמימות. כשמוסיף לארוחה פחמימה, הגלוקוז "טס". האם בריאותית זה בסדר להימנע כמעט לחלוטין מפחמימות?

28/07/2016 | 12:40 | מאת:

שלום מני, ישנן תפריטים ושיטות תזונה שונות (לאו דווקא מומלצות) עם כמות פחמימות מינימלית. אני גם מתקשה להאמין שאפשר לחיות ככה חיים שלמים ולא רק תקופה. מוחנו וגופנו זקוקים לגלוקוז וגם אם אתה חושב שאתה לא אוכל פחמימות כמעט בכלל אולי תופתע לגלות כמה רבים המזונות שמכילים פחמימות ולו בכמות קטנה. יש שוני רב בתגובות לפחמימות מסוגים שונים בין חולי הסכרת ואני חושבת שהכי טוב שתקבל ייעוץ וליווי מסודר ע"י דיאטן/ית סכרת תוך התאמה להרגלים שלך ולרמות הסוכר- זהו מצב כרוני ולא שאלה כללית ולכן הדבר חשוב ביותר ולא ניתן לענות ע"ג פורום זה. כך ניתן למצוא את דרך האמצע והתפריט המתאים לך ביותר, אך זה מחייב בהתחלה ניטור סוכר קבוע ורישום אכילה וכמובן כמובן ליווי אישי רק בריאות