שאלה בנושא ניתוח להסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

28/02/2023 | 19:15 | מאת: לימור

דוקטור שלום ברשותך יש לי מספר שאלות חשובות : לפני מספר ימים נבדקתי במרכז הרפואי עיניים ונמצאתי מתאימה לליזר לשיטה הקלה אך נאמר לי שאצלי זה קצת מורכב עקב מספרים גבוהים בפלוסים רוחק ראיה +6.5, +5.5 והופנתי ליעוץ אצל רופא בכיר של ילדים ליעוץ עקב ניתוח לתיקון פזילה שעברתי בגיל מאוד צעיר שהיה מוצלח ביותר מבחינת תוצאה לפני 3 עשורים. נאמר לי שאני יכולה לעבור את הניתוח ועם משקפיים אני רואה 6/6 ווהסיכוי שהפזילה יחזור קטן מאוד אך חשוב לפי דעת הפרופ שאשאר עם מספר קטן לפחות +1 או +2 על מנת לשמור על פלוסים ושלא יתפתח מינוס אחרת כן יכול לחזור הפזילה 1.האם זה נכון עקב תיקון פזילה לפני המון שנים להשאיר פלוס קטן כדי שלא יווצר מינוס ופזילה תחזור? 2. האם יש בכלל קשר בין ניתוח לייזר לפזילה שיכולה להתפתח שוב והאם ככל שעברו השנים יותר מ-30 שנה זה מקטין את הסיכוי שיחזור? 3. האם במידה ונשארים עם מספר +1 או+2 אתה ממליץ לעבור את הניתוח? 4. ידוע לי שיש שינוי בקנרית בעקבות הניתוח האם ניתן לעשות עדשות מגע למי שנשאר עם מספרים נמוכים או שזה מורכב עקב שינוי בקרנית? 5. האם בעקבות ניתוח פזילה במידה ואעשה את הניתוח האם אתה ממליץ לשים קבוע משקפיים עם מספרים +1 או +2 לאחר ניתוח ? אני שואלת עקב מאמץ השרירים,לפי חוות דעת של מרכז עיניים בפלוס1 ופלוס 2 אפשר רק משקפיים לקריאה אבל יש רקע של פזילה. 6. האם הקנית משתנה בעקבות הניתוח ? ואיזה סיבוכים והשלכות יכולות להיות לקרנית?

שלום רב, ראשית לא יהיה מקצועי מבחינתי לייעץ ללא מכלול הנתונים השלם. כמו כן יתכנו הבדלי דיעות בין רופאים שונים אז יש לקחת גם את זה בחשבון. 1. אני לא נוהג כך אני מעדיף לתקן את מלוא המספר אם ניתן 2. יש סיכוי קטן להישנות של הפזילה ויש לקחת זאת בחשבון 3. אם נותר לבסוף מספר פלוס קטן אני לא ממליץ לבצע ניתוח נוסף לתיקון הפלוס הקטן 4. כן במידת הצורך ניתן להתאים עדשות מגע 5. אין מדובר במאמץ של שרירים אם ישאר מספר שיצריך משקפיים אז ניתן להתאים אם לא ישאר מספר אז ברור שלא 6. ברוחק ראיה הקרנית הופכת לתלולה יותר במיבנה שלה. הסיבוכים בעניין הקרנית לאחר הניתוח נדירים ביותר. 7. בהצלחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה