סטרפטוקוקוס מקבוצה B - פיענוח בדיקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2012 | 21:33 | מאת: יעל

להלן תוצאות תרבית שתן: Urine culture תהליך ממצא C.F.U/mL 10000-100000 Culture positive Strpe. agalactiae (Group B) . הלכתי לרופאה עם צריבה במתן שתן, שיערתי שמדובר בדלקת (אני סובלת מדלקות בדרכי השתן די בתכיפות) אבל בחיידק הזה מעולם לא נתקלתי... מה הסיכונים? מה עושים (אני מניחה שאנטיביוטיקה)? ויותר חשוב, ומה עושים כדי להימנע מכך בעתיד? תודה רבה וערב טוב. יעל.

שלום יעל, 1. החיידק (GBS) הוא גורם שכיח יחסית לזיהומים בדרכי השתן (בעקר בקרב נשים). 2. הטיפול בזיהום שנגרם על ידו הוא בעזרת אנטיביוטיקה מתאימה (כגון מוקסיפן). 3. אם מדובר באירוע חד פעמי לא מקובל לעשות ברור (אצל החולה)או להמליץ לה לקחת טיפול מונע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות