פורום מחלות זיהומיות

39391 הודעות
38784 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות זיהומיות

14/10/2019 | 01:45 | מאת: דוד

כלפני 3 חודש עשיתי עירוי, המחט נפלה על הרצפה והוא הכניס לי את אותו מחט לווריד. מאז יש לי כאבים ברגל, לא מתפקד, והמותן התנפח לאחר חודשיים מהעירוי. עשיתי בדיקות דם, לא מצאו דלקת. מיפוי עצמות קליטה מוגברת בכף רגל (לא ברגל הכואבת) הייתי אצל רופא כירוג ואורטופד ומפנים אותי לבדיקות הדמיה. איזה תחום רפואי יכול לבדוק את הבעיה?

שלום דוד, ממליץ לך על המשך בירור בעזרת רופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

עם יש שלולית קטנה (משהו בגודל 4 סנטימטר אורך ו4 סנטימטר רוחב) של רוק של בעל חיים חולה כלבת , שהוציא את הרוק שלו ועשה את השלולית הזאת , אחרי 10 דקות (מהרגע שבעל החיים הוציא את הרוק שלו ועשה את השלולית הזאת) וירוס הכלבת בשלולית הזאת אמור למות? עם התשובה היא לא , תוך כמה זמן וירוס הכלבת אמור למות בשלולית הזאת מהרגע שבעל החיים חולה הכלבת עשה את השלולית הזאת? תודה.

שלום שלומי, משך החיות של נגיף כלבת מחוץ לגוף של הכלב תלוי בעיקר בגורמים סביבתיים כגון טמפרטורה ולחות. אינני מכיר מחקר שבדק זאת במי שלולית. הרבה בריאות אפי

13/10/2019 | 11:36 | מאת: נעמה

שלום ד"ר הלפרין. לאורך השנים האחרונות יצא לי כמה פעמים להכנס לפורום הזה וגם לשאול שאלה. לעתים זה היה בגלל שהייתי בלחץ אולי מוגזם. רציתי להביא את הערכתי הרבה מאוד על פועלך כאן. זה ממש לא מובן מאליו. אני מתארת לעצמי שיש לא מעט שאלות שאתה מזהה שנכתבות כתוצאה מחרדה ולחץ , אבל לעולם אתה לא מזלזל בחולה גם אם השאלות מציקות ואפילו כמעט הזויות. אתה תמיד מנסה להרגיע ולעזור ולתת תשובה סבירה והגיונית. מתן מזור לנפש הוא לפעמים לא פחות חשוב ממתן מזור לגוף. בכך רציתי להודות לך ואני מניחה שרבים יצטרפו אליי חג שמח

תודה רבה, הרבה בריאות וחג שמח

רופא מדהים, תשובות מפורטות ועונה ממש באופן מיידי באדיבות רבה.

13/10/2019 | 11:34 | מאת: ליאור

שלום אני בן 40 . בד"כ בריא. בדיקות דם שגרתיות לפני כמה חודשים תקינות. לעתים כאבי צוואר וראש. לוקח פעם בכשבועיים אקמול. ורק לעתים רחוקות פעם בכמה שנים לוקח אופטלגין אם יש כאב צוואר חזק יותר. אתמול היה כאב צוואר חזק לקחתי פעמיים אופטלגין נוזלי בוקר וערב בהתאם למינון שכתוב. קמתי הבוקר עם שיפור בכאב צוואר אבל עם קצת כאב בגרון ויש עייפות. הסתכלתי על הגרון במראה הוא קצת אדום אבל מעבר לזה נראה בסדר ואין מוגלה. אין לי חום כרגע. אין נזלת אין שיעול. קראנו בזמנו כתבה שאופטלגין יכול לגרום לתופעה מסוכנת בכדוריות הדם ולכן לוקחים אותו לעתים רחוקות. בגלל הכאב גרון ןקצת תשישות הבוקר אני קצת מוטרד מזה כי לא הייתי ליד מישהו חולה. . אנחנו גרים בערבה די רחוק ממרפאה... ואשתי בחו"ל ואני לבד עם הילדים... איך אני יכול לדעת אם חלילה מתפתח "אגרנולוציטוזיס" או אם זה סתם כאב גרון? איזה סימנים יצדיקו נסיעה לחדר מיון.... ( לא רוצה סתם לנסוע גם אם יהיה קצת חום וכאב גרון ). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור, 'אגרנולוציטוזיס' איננה זיהום, ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך בנושא לרופא/ה המטולוג/ית. הרבה בריאות אפי

11/10/2019 | 21:34 | מאת: אנונימי

שלום, לאחר טיפול אנטיביוטי הופיע חיפוי לבן על הלשון שלא עובר לא משנה כמה אני מצחצח את הלשון. לפעמים יש טעם מר מאוד בפה. הרופא ביצע תרבית מהאזור שיצאה שלילית אך לדעתו מדובר בהתחלה של פטרת. הוא נתן לי טיפול בניסטטין 4 פעמים ביום במשך חמישה ימים, כרגע אני ביום הרביעי מתוך החמישה אך אין כלל הטבה. רציתי לשאול מה יש עוד לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנונימי, לחזור על התרבית. הרבה בריאות אפי

12/10/2019 | 11:33 | מאת: אנונימי

אוקיי, אבקש מרופא המשפחה. האם צריך לחכות או שאפשר לבצע את התרבית בשנית מיד אחרי הטיפול בניסטטין? תודה על המענה המהיר.

מומלץ להמתין מספר ימים לאחר סיום הטיפול

11/10/2019 | 12:29 | מאת: איתי

שלום, ביום שבת ( לפני שבועיים), חליתי במה שנראה כדלקת בגרון. בהנחיית רופא, קבלתי אזניל במשך שלושה ימים. כמו כן, עשו לי בדיקות דם, שהראו שה -crp (שירד מעט בבדיקת הדם השנייה - לא לגמרי) ו- esr גבוהים, וכן צילום ריאות שהיה תקין. הסימפטומים היו : כאבי גרון, חום, שיעול, באיזה שהוא שלב היה לי גם שלשול שעבר די במהירות. לאחר סיום האזניל, לא היה שום שיפור בכאב הגרון, ועשיתי משטח גרון שהיה שלילי, ולא התגלה במשטח חיידק. רוב הסימפטומים עברו בהדרגה, למעט כאב הגרון, שחזר ואף התעצם, והיום כואב לי מאוד. שאלותי: א. כמה זמן יכול להתמשך מצב כזה? ב. איזה מרכיב בבדיקת הדם יכול להראות שמדובר בוירוס ולא בחיידק? ג. איזה בדיקות רצוי שאעבור, חוץ מביקור אצל רופא, כדי להבין מה קורה לי? כל אינפורמציה בעניין זה תעזור לי. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2019 | 13:00 | מאת: איתי

שכחתי לציין שאני אלרגי לפניצלין, ולכן קבלתי אזניל, שאולי לא טיפל במה שהיה לי. יש אלטרנטיבות נוספות ? תודה

שלום איתי, 1. בדרך כל נמשכת מחלה כמו זו המתוארת בשאלתך מספר ימים. 2.תרבית דם (אם כי לא סביר שהיא תהיה חיובית במחלה כמו זו המתוארת בשאלתך). 3. תרבית גרון חוזרת. כיוון שייתכן מאד שמדובר במחלה נגיפית, טיפול אנטיבוטי לא בהכרח יחיש את ההחלמה. הרבה בריאות אפי

תודה.

כן

במידה ועברו מספר דקות בין המטופל הקודם האם זה מאיין את האפשרות להדבקה שהרי הווירוס מתפרק ומתחמצן באוויר? תודה וסליחה על החפירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איציק, בנסיבות המתאימות (המטופל הקודם הוא נשא של הנגיפים, על המפרד ניגר דם שלו, הדם עדיין טרי, והמפרד הנ"ל פוצע את החניכיים של המטופל הבא) הדבקה כזאת יכולה להתרחש אך לא חייבת להתרחש. הרבה בריאות אפי

11/10/2019 | 08:18 | מאת: איציק

לד"ר הלפרין שלום בבדיקת שיניים לעששת שגרתית הרופא בודק עם כלי שנקרא מפרד או זונדה שנראה כמו עט עם סיום מעוגל וחד. אם הכלי בטעות לא הוחלף בין מטופל קודם עקב טעות אנוש, האם הדבקה באיידס או צהבת אפשרית - תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איציק, בנסיבות המתאימות (המטופל הקודם הוא נשא של הנגיפים, על המפרד ניגר דם שלו, הדם עדיין טרי, והמפרד הנ"ל פוצע את החניכיים של המטופל הבא) הדבקה כזאת היא אפשרית. הרבה בריאות אפי

11/10/2019 | 00:00 | מאת: אור

האם מותר לשתות אלכוהול לאחר זריקה שקיבלתי נגד זיבה? Pan-ceftriaxone 1gr 10 via

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור, במתינות. הרבה בריאות אפי

היי אובחנתי בשלבקת חוגרת אחרי שהגעתי לרופא אחרי לילה עם כאבים חדים מאוד בחצי גוף צד ימין באזור הסרעפת(היו גם באזור המותן בצד ימין כמו עקיצות ולא קישרתי) התחלתי ישר לקחת זובריקס אבל זה היה השבוע לאחר שנתיים החלו כרגע הפצעים עדין מגרדים כואבים אך פחות ונראה שהם יותר בצבע בורדו.. האם יכול להיות שלקחתי זמן את הזובריקס ? כי לא זכור לי שלפוחיות... וגם- יש לי ילדים בבית מגילאים 4 עד 10... חוסנו בכל החיסונים.. האם יש להם סיכוי לחלות באבעבועות בכל מקרה ? השאלה נוספת- האם במצבי , שיש פצעים אבל כנראה לכיוון לעבור.. רצוי להימנע מבריכה/ים ? (יכול להזדהם?) האם יכולה להדביק אנשים אם נכנסת לבריכה ? הרופא נתן לי גם מופירוסין למרוח שלא יזדהם.. האם כדי למרוח ? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילי, חלק מהמילים שבשאלתך נכתבו בצורה לא ברורה, אז אנסה לענות על מה שהבנתי: 1. אין זה סביר שילדיך- שחוסנו פעמיים כנגד אבעבועות רוח- יחלו במחלה זו כתוצאה מהימצאותם באותו בית אתך. 2. רחצה בבריכה עשויה לתרום להזדהמותם של פצעים שעדיין לא התייבשו לחלוטין. 3. 'מופירוצין' היא משחה שמיועדת לטפל, בין השאר, בפצעים מזוהמים, אך אין ביכולתי להביע דעה על "כדאיות" השימוש בה אצלך. הרבה בריאות אפי

10/10/2019 | 19:05 | מאת: מ

שלום, בת 28, esr יצא לי 43 (הרף העליון 37). האם זו חריגה משמעותית שמראה על דלקת או שהחריגה לא משמעותית בכלל וזה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2019 | 19:17 | מאת: מ

שכחתי לכתוב משהו חשוב.. יש לי פצע פתוח כבר 9 חודשים.. ואחרי החגים אני צפויה לעבור ניתוח לסגירה שלו (כי התייאשו מלסגור אותו טבעי). האם ה ESR אומר דלקת?

10/10/2019 | 21:19 | מאת: מ

האימונוגלובינים יצאו לי 418 כשהרף העליון הוא 400 והרף התחתון הוא 70..

שלום מ, אני ממליץ לך להפנות את שאלותייך הנ"ל לפורום של רופא/ת משפחה או של פנימאי/ת. הרבה בריאות אפי

10/10/2019 | 18:11 | מאת: עינבל

שלום בעשיתית 40, ברקע קרוהן, נוטלת אימוראן. ביצעתי היום ב.ד כאשרהיום בבוקר גם התפרץ לי הרפס שפתיים ( קורה בממוצע 1-2 בשנה), הבדיקות יצאו תקינות למעט הערכים הבאים: 1. שקיעת דם -39 (ערך מקסימלי 13) 2. סי אר פי - 0.4 (ערך מקסימלי 0.5, לרוב אני סביב ה 0.1 כך שהתוצאה הזו חריגה עבורי למרות שהיא בטווח התקין) 3. בילירובין טוטל - 1.43 (ערך מקסימלי 1.2). מבקשת לשאול האם יש קשר בין התוצאות החריגות יחסית , בעיקר של מדדי הדלקת וההרפס. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינבל, אינני חושב שקיים קשר סיבתי בין ה'הרפס' לעליה במדדי הדלקת, ונראה לי יותר סביר שהתפרצות ה'הרפס' היא ביטוי לבעיה כלשהי (הקרוהן?, אחרת?) שביטוייה האחרים הם גם עליה במדדי הדלקת (ובבילירובין). הרבה בריאות אפי

10/10/2019 | 17:57 | מאת: רותי

דר' שלום, אני בריאה ללא כל מחלות רקע, לפני 18 ימים התחיל לי כאב ראש ואחרי יום חום גבוה 38.5 וכאבי שרירים. חשבתי שפעת רגילה. אחרי שבוע שהחום לא ירד הגעתי לרופא משפחה שנתן לי בדיקות דם שיצאו תקינות ובדיקת שתן עם לוקוציטים גבוהים 25. התחיל אנטיביוטיקה מסוג ציפרו, החום ירד לגמרי אחרי יומיים ל 36.5, אולם בגלל שתרבית שתן יצאה שלילית הופסק הציפרו. בינתיים יצא תוצאת משטח גרון שעשיתי (למרות שלא היה כל כאב) יצא לי סטרפטוקוקוס איי ולכן קיבלתי מוקסיפן כמה 5 ימים, בינתיים עשו לי שוב בדיקות דם שיצאו ניוטרופילים גבוהים, בבדיקת שתן היו שוב לוקוציטים גבוה 250 u, ותרבית שתן שנלקחה היו 30,000 חיידקים גרם מינוס. בינתיים הופסק האנטיביוטיקה החום מטפס בין 37.2 ל 37.8 ויש לי כאב שורף בצד ימין אזור מותן מפסעה מקרין לגב באותו מקום, כמו כן חולשה ומעין סחרחורת שאני קמה מהמיטה, האם יש לך כיוון כלשהו או המלצה כלשהי ממה יכול להיות איך להתקדם??? תודה רבה ובלילה על אורך השאלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותי, אני חושש שהמלצתי היחידה היא להמשיך בירור בעזרת רופא המשפחה שלך בהתאם לתסמינים ולממצאים הרלוונטיים. הרבה בריאות אפי

10/10/2019 | 15:20 | מאת: דניאל

שלום, האם בדיקת HIV במכבי זה קומבו, והאם ביצוע הבדיקה בחלון זמן של 25 יום מהמגע החשוד, זה מספק, או שמא צריך לחזור על הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, הדרך הטובה ביותר לברר איזו בדיקת HIV מבצעים ב'מכבי' היא להתקשר ישירות למעבדה של הקופה ולשאול. הרבה בריאות אפי

10/10/2019 | 08:45 | מאת: גליה

שלןם, אימי חולה בשלבקת חוגרת. אני חליתי באבעבועות רוח בילדותי (בבדיקת נוגדנים נמצאו נוגדנים למחלה). אני נפגשת איתה כל כמה ימים (הנגעים שלה מכוסים ע"י בגדים). במהלך השבוע אצטרך להיפגש עם אשה בהריון מתקדם - האם מגע איתי בטוח מבחינתה? אין לי שום תסמיני חולי ואין עליי נגעים. המון תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גליה, העברה של אבעבועות רוח ממך אל האשה ההרה נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

10/10/2019 | 06:46 | מאת: עינבל חיה

שלום רב, הבוקר התעוררתי עם הרפס בשפתיים. עוד לפני ששמתי לכך לב , נישקתי את התינוק שלי, בן 5 חודשים, בפנים ובידיים, הוא גם נגע לי בשפתיים . אני מבינה שזה מסוכן לילדים . האם יש סכנה חמורה גם בגיל הזה? למה עליי לשים לב בהמשך ולאורך כמה זמן? אני לחוצה מזה מאוד, אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינבל, בדרך כלל 'הרפס' של הפה בתינוקות בני 5 חודשים היא מחלה לא נעימה אך גם לא קשה במיוחד. הרבה בריאות אפי

10/10/2019 | 07:41 | מאת: עינבל חיה

תודה על תשובה מהירה כיצד יכולה להתבטא המחלה ובאיזה פרק של זמן?

שלום עינבל, תוכלי לקרוא על המחלה באתרים רבים, למשל https://www.pediatrics.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%A1-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D/ הרבה בריאות אפי

08/10/2019 | 16:28 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי בן 3.5 יש חו המון עקיצות יתושים ברגליים ,אתמול בלילה ממש גירש חזק עם ידיים מלוכלכות וורד לו הרבה דם. היום העלה חום 38.5-39. ועייף ומותש חסר אנרגיה.האם יכול להיות זיהום בדם כתוצאה מחקירת חיידקים לזרם הדם במהלך הגרוד עם ידיים מלוכלכות? חו"ח חיידק טורף? אנחנו ביום כיפור ולא בטוחה מה לעשות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, הסיבות לחום של בנך יכולות להיות שונות, ולא בהכרח קשורות לעקיצות היתושים מהן הוא סובל. שרותי רפואת החירום בארץ- למשל 'טרם', 'ביקור רופא' וחדרי המיון- פתוחים גם ביום הכיפורים. הרבה בריאות אפי

08/10/2019 | 16:54 | מאת: עדי

תודה. האם לדעתך זהו מצב שדורש פניה דחופה למוקד? האם סביר מצב של זיהום בדם כזה?

שלום עדי, אני מקווה שמצב הילד כבר השתפר, ואם לא- מומלץ לקחת אותו לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

08/10/2019 | 13:38 | מאת: דנה

כמה זמן וירוס אבעבועות רוח חי באוויר? בהנחה וילד עם אבעבועות רייר על משטח והמשטח לא נוקה ופעוט לא מחוסן זחל על הרוק . תוך כמה זמן אפשר לשער שהווירוס כבר לא שרד על המשטח. תודה🙏.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, בתנאי מזג האוויר הקיימים כעת בארץ סביר שמדובר לכל היותר במספר שעות. הרבה בריאות אפי

07/10/2019 | 17:54 | מאת: ענבל

שלום, סיימתי לפני שבוע אנטיביוטיקה בגלל זיהום מרסה בתפר של הקיסרי. בבדיקה לפני שבוע וחצי בבית חולים ה crp היה 2.5 והיום בבדיקה חוזרת במסגרת בדיקות בקופת חולים הערך היה 5 שניהם נחשבים תקינים אך אשמח לדעת האם יש משמעות לעליה בערכים? ליקוציטים תקינים (7.7) האם זה מעיד על דלקת שחוזרת?

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2019 | 18:24 | מאת: ענבל

היום התוצאה בקופת חולים יצאה 0.5 לפי האצר - בגדר הנורמה

07/10/2019 | 19:09 | מאת: ענבל

בבית חולים הערך היה 4.2 - תקין

aשלום ענבל, הבה נסכם: סבלת מזיהום ואז ערך ה- CRP שלך היה 4.2. קבלת טיפול אנטיביוטי ועתה ערך זה ירד ל- 0.5. במקביל הלויקוציטים בדמך הם 7.7. כל המספרים הנ"ל לא מצביעים על בעיה זיהומית כלשהי. הרבה בריאות אפי

07/10/2019 | 09:12 | מאת: חיים

ד"ר הלפרין שלום, כבר 10 שנים לפחות שתוצאות בדיקות המעבדה שלי הם - EBV VCA IgM = borderline בהרבה בדיקות ובמעבדות שונות. אציין כי אני בן 35 וסובל מעייפות שמקורה לא ברור. אשמח ואודה מאוד אם תוכל להסביר לי מה זה אומר בדיוק ? ומה ניתן לעשות בהקשר לכך ? תודה מראש וגמר חתימה טובה. חיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, 1. זה אומר שנדבקת בעבר ב- EBV (שהוא הגורם השכיח בארץ ל'מחלת הנשיקה'). לידיעתך, לאחר הדבקה בנגיף זה הוא נשאר בגופנו "לנצח". 2. עדיין לא קיים טיפול מקובל עבור זיהומים שנגרמים ע"י נגיף זה. 3. לא בהכרח קיים קשר סיבתי בין ההדבקה הנ"ל לבין התסמינים המתוארים בשאלתך. הרבה בריאות אפי

07/10/2019 | 12:41 | מאת: חיים

תודה רבה, אבל האם התשובה לא אמורה לעבור לPOSITIV ? מדוע זה נשאר כל הרבה זמן BORDERLINE תודה מראש

שלום חיים, כדי לדעת "מה היה ה- IgM לנגיף צריך לעשות"- להפוך ל'חיובי' או ל'שלילי', אני צריך לדעת מה קרה לשאר הנוגדנים לנגיף זה (ה- IgGs) שנמדדו אצלך. הרבה בריאות אפי

06/10/2019 | 23:41 | מאת: נועה

האם מעט דם של אדם נשא hiv על שכבת כפפות אחת והסרתן מיד ורחיצת ידיים של אדם בריא יש ממה לחשוש? ( למשל תוך כדי חיבור מטופל hiv לאינפוזיה במהלך עבודה ודם על הכפפה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה, הדבקה ב- HIV במהלך התרחיש המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

שלום, יש לי חום 13 ימים, בהתחלה הייתה הבחנה של משהו ויראלי, בימים האחרונים מדברים על זיהום, בשלושה הימים האחרונים אני לוקח אנטיביוטיקה דוקסלין 100 פעמים ביום, מאז שהתחלתי עם התרופה החום ירד מ 38.5 ל 37.5 אך עדין לא יורד עד הסוף. אשמח להמלצה להמשך בדיקות וטיפול.... תודה, שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלום, המלצתי היא להמשיך את בירור סיבת החום יחד עם רופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

06/10/2019 | 21:07 | מאת: אורנה

שלום רב, אמי בת 74 נדרשת לקחת אנטיביוטיקה מסוג סיפרודקס לאחר שעברה השתלת עור עצמית לסגירת פצע בקרסול. השתל נקלט. התרופה גורמת לה תופעות קשות של בחילה, הקאה, חוסר תאבון, דכדוך. שאלתי היא האם יש תרופה אחרת שניתן לקחת במקום סיפרודקס. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורנה, קיימות תרופות אחרות רבות, ומומלץ לך להתייעץ בנוגע להפסקת ה'סיפרודקס' ו/או להתחלת טיפול אנטיביוטי חלופי עם הרופא/ה שרשם/ה את הטיפול המקורי. הרבה בריאות אפי

שלום, לפני כשישה חודשים אובחנתי עם הדבקה ראשוניץ בטוקסופלזמה היתב הדבקה מאוד טרייה. אחרי 4 חודשים מההדבקה עשיתי בדיקת סבין פלדמן התוצאה היתה 250. חודש לאחר מכן עשיץי את הבדיקנ עוד פעם וזה נתן אותה תוצאה 250. מה משמעות הדבר? עכשיו עברו שישי חודשים מתאריך ההדבקה בערך, האם אפשר להרות? אם יש עדיין סכנה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, 1. לאחר הדבקה ב'טוקסופלזמה' נשאר הטפיל בגופנו "לנצח". 2. בנוגע ל'היתר' כניסה להריון- את מוזמנת להתייעץ בנושא עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במשרד הבריאות, בטלפון 02-5082825. הרבה בריאות אפי

06/10/2019 | 11:54 | מאת: לינה

שלום דר כחלק מבדיקות דם שיגרתיות של הריון נעשתה בדיקה גם לhiv ונרשם שיש צורך בדיגום נוסף לאחר שבועיים. משיחה עם הרופאה היא ציינה שאמרו לה במעבדה שהתשובה היא לא חד משמעית עשיתי שוב בדיקה נוספת ויצאה אותה תשובה ואני לא מבינה שכבתי עם 2 אנשים בחיים שלי הראשון היה בתול והשני זה בעלי ואנחנו 14 שנים ביחד אני לא מבינה וממש לחוצה מהתשובה הזאת האם זה אומר שיש סיכוי גדול שנדבקתי בhiv למרות שלא זכור לי שום ארוע חוץ מהלידה הקודמת שהייתה בקיסרי חירום אשמח לתשובתך ממש בחרדות איומות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינה, 1. תשובות שמתוארות כ"לא חד משמעותיות" א י נ ן בהכרח חיוביות. 2. הפתרון הטוב ביותר שנראה לי הוא לבצע אצלך בדיקות HIV בטכניקה שונה מזו שבה בוצעו הבדיקות הקודמות (למשל PCR). 3. ועד אז מומלץ, במידת האפשר, לצאת מהחרדות האיומות. הרבה בריאות אפי

06/10/2019 | 17:20 | מאת: לינה

תודה על המענה המהיר בתשובה רשמו שוב לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים מיום הדיגום אבל מה יכולה להיות הסיבה לתשובה כזאת כי אני לא מבינה מאיפה זה יכל להגיע אני לא מבינה כמה פעמים עוד יבקשו ממני לחזור על הבדיקה הזאת אם לא קרה לי שום ארוע ואני עם בעלי כבר 14 שנה יש לי סיבה להיות מודאגת שיכולה עדיין לצאת תשובה חיובית או שרוב הסיכויים במקרים כאלו זה תשובה שלילית?

שלום לינה, אין זה נדיר שהריון 'משבש' תשובות של בדיקות מעבדה שונות. הרבה בריאות אפי

05/10/2019 | 07:17 | מאת: בת 47

שלום, האם הקונדילומה יכולה להדביק דרך מגבת/תחתון שכובסו ב95 מעלות ויובשו במייבש כביסה? תודה רבה

שלום בת 47, הדבקה ב'קונדילומה' בתרחיש המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

04/10/2019 | 19:55 | מאת: שירי ספיר

שלום , אני בת 41 אשמח לדעת האם יש קשר בין מחלת הנשיקה לעלית סוכר בדם אני שואלת בעקבות בדיקות דם שיצא לי שני ערכים גבוהים סוכר 135 ונוגדנים למחלת הנשיקה חשוב לציין שאני עובדת עם חיות ולכן אני פעם בחודש עושה בדיקת דם ותמיד הגלוקוז בתווך אצלי בין 85 ל90 מה גם שחזרתי. פעמיים על הבדיקה ויצא עוד פעם סוכר 135 חשוב לציין שגם תפקודי כבד יצאו קצת גבוהים וגם נוגדני mono יצאו מעל הנורמה סבלתי מחולשה וכאבי גרון לכן פניתי לרופא , בבדיקת רופא היו בלוטות לימפה מוגדלות ( שומרת על אורח חיים בריא וגם במשפחתי אין חולי סכרת ) אשמח למענה אני ממש מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירי, אין זה נדיר שבמחלות זיהומיות שונות ערכי הסוכר בדם עולים, אך בדרך כלל לא לערכים כאלו שנחשבים כפתולוגיים. לכן, אני הייתי מחפש סיבות אחרות לערכי הסוכר הגבוהים שנמדדו אצלך (ואולי גם מבצע העמסת סוכר לאחר החלמתך מהמחלה החריפה). הרבה בריאות אפי

04/10/2019 | 16:43 | מאת: משה

שלום דוקטור אשמח לתשובה מפורטת בבקשה. לפני מספר ימים היה אצלנו אינסטלטור שטיפל בבעיה בברז במקלחת ואז הוא נחתך חתך קטן בידו חתך שמדמם קלות...לאחר מכן הוא נגע במגירה של המקלחת על מנת להוציא אותה ואז אני החזרתי אותה ולא שמתי לב אם יש לי כתמי דם ביד ולאחר כ2 דקות הלכתי לשירותים לעשות פיפי ואני חושש שאולי נגעתי בפתח איבר המין כי הבנתי שהדבקה באיידס יכולה להתרחש במקרים של פתח השופכה שבא עם הנגיף...האם עש איזשהוא סיכוי להדבקה במקרה כזה אפילו סיכוי תיאורטי או שאין סיכוי אנא תשובתך בבקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, הדבקתך בנגיפי HIV במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

04/10/2019 | 18:40 | מאת: משה

אפשר לפרט בבקשה למה זה לא סביר?

סטאטיטיסטיקה

04/10/2019 | 13:26 | מאת: אורי

שלום, לפני כשבוע הופיע לי כאב גרון וחום 38 וקצת, פניתי למיון מהסיבה שהתחלתי לפני שלושה שבועות תרופה בשם סלזופירין ואמרו לי לשים לב לכל חום וכאב גרון חריג. במיון עשו לי בדיקות דם ויצאו לי wbc גבוהים ונויטרופילים קצת גבוהים, ואמרו לי שמדובר בדלקת גרון לפי דעתם. נתנו לי אנטיביוטיקה אזניל שאותה גמרתי ליטול. בהמשך הימים, החום המשיך לי ויש לי תופעות של שיעול חזק שמתגבר בשכיבה בלילה, שוב סוג מסויים של כאב גרון אבל לא כמו הקודם, ואני לא מרגיש טוב באופן כללי. הרופא שלי אמר לי שקיים מצב שנקרא drug fever שזה חום בעקבות תרופה. רציתי לשאול מה לדעתך עליי לעשות ? האם ידוע על כאלה סימפטומים ל drug fever, כי עד יום ראשון לא אוכל להגיע למעבדה לעשות בדיקת דם. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי, אכן, חום הוא אחת מתופעות הלוואי המוכרות של 'סלזופירין', ומומלץ לך להתייעץ עם הרופא שרשם לך תרופה זו בנוגע להמשך/הפסקת הטיפול. הרבה בריאות אפי

04/10/2019 | 09:58 | מאת: משה

שלום דוקטור אשמח לתשובה מפורטת בבקשה. לפני מספר ימים היה אצלנו אינסטלטור שטיפל בבעיה בברז במקלחת ואז הוא נחתך חתך קטן בידו חתך שמדמם קלות...לאחר מכן הוא נגע במגירה של המקלחת על מנת להוציא אותה ואז אני החזרתי אותה ולא שמתי לב אם יש לי כתמי דם ביד ולאחר כ2 דקות הלכתי לשירותים לעשות פיפי ואני חושש שאולי נגעתי בפתח איבר המין כי הבנתי שהדבקה יכולה להתרחש במקרים של פתח השופכה שבא עם הנגיף...האם עש איזשהוא סיכוי להדבקה במקרה כזה אפילו סיכוי תיאורטי או שאין סיכוי אנא תשובתך בבקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, מאיזה נגיף אתה חושש? הרבה בריאות אפי

04/10/2019 | 16:40 | מאת: משה

Hiv

שלום משה, הדבקתך בנגיפי HIV במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

04/10/2019 | 08:14 | מאת: אלונה

שלום דר אני בהריון ועקב הקאות מרובות וחשש להתייבשות פניתי לטרם במהלך החג האח עשה לי אינפוזיה ובגכל שבו זמנית דיברתי עם הרופא לא שמתי לב שהוא היה בלי כפפות וגם לא ראיתי האם הערכה שהשתמש בה הייתה חדשה ועכשיו אני נורא מודאגת מזה האם בארוע כזה יכולתי להדבק במחלה זיהומית מסוכנת שיכולה לסכן אותי ואת ההריון האם ניתן להדבק בצורה כזאת באיידס אשמח לתשובתך מאוד מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלונה, הדבקה בנגיף ה'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

04/10/2019 | 08:03 | מאת: יואב

כשאומרים סכנת הדבקה במין אוראלי הכוונה היא למין אוראלי עם שפיכה בה זו הכוונה למין אוראלי מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואב, מין אוראלי עם שפיכה נחשב כמסוכן יותר (מבחינת סיכוי ההדבקה ב'איידס') לצד הנחדר/המוצץ מאשר מין אוראלי בלי שפיכה. הרבה בריאות אפי

03/10/2019 | 21:29 | מאת: שרית

שלום לפני שלושה שבועות עשיתי עגיל הליקס באוזן. היום יש לי הפרשה מוגלתית מהחור ונפיחות שנראת כמו גולה. לא משהו גדול אבל רציתי לדעת איך לטפל ואם חובה לגשת לרופא

שלום שרית, אני בעד הוצאה מידית של העגיל ובדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

03/10/2019 | 17:56 | מאת: יוסי

שכבתי עם ישראלי באופן חד פעמי כאשר אני הייתי הפסיבי והוא האקטיבי. לאחר חדירה קצרה הוא גמר בחוץ והבטיח לי שהוא מוגן. מה הסיכוי להידבקות באיידס במיוחד כאשר זה היה בפעם הראשונה שאי פעם שכבתי עם גבר ושהוא טוען שהוא אינו נשא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, אם הוא לא חולה או נשא אז סיכויי ההדבקה שלך ב- HIV במהלך האירוע המתואר בשאלתך הם אפס. הרבה בריאות אפי

זהו שאני לא מכיר את הבחור מלבד מפגש בודד. אולי הוא בעצמו לא מודע? בכל מקרה נניח והמצב הוא כזה, מה יהיו הסיכויים במידה והוא אכן נשא? אני בלחץ מזה כבר יום שלם. תודה מראש.

במקרה שהבחור הוא נשא, הסיכוי להדבקה הוא בערך 1%.

לאור הפירוט לעיל, והעובדה שאני נמצא כרגע בחול, היית ממליץ לי לפעול בנדון או להמשיך בשגרה?

?

שלום יוסי, אני חושש שאין לי המלצה עבורך, ותצטרך לקבל את ההחלטה בכוחות עצמך. הרבה בריאות אפי

03/10/2019 | 15:01 | מאת: טל

אני בחורה גיי(לסבית)אין לי מחלות מין. יש לי בת זוג ראשונה בחיי, לה יש נסיון מיני רב. עדיף לי לעשות בדיקות דם ? ואם כן איזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל, נראה לי יותר הגיוני שבת זוגך תעשה בדיקות למחלות מין. הרבה בריאות אפי

03/10/2019 | 11:50 | מאת: שלום

קיימתי שבוע שעבר מין לא מוגן חלקי עם טרנסג'נדרית. היא חדרה אליי בקטנה ולאחר מכן שמה קונדום. מה סיכויי ההדבקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלום, המונח "חדרה אלי בקטנה" לא ברור לי. כמו כן לא ברור לי 'מה חדר' ו'לאן זה חדר', ואם מדובר באבר מין- האם היתה פליטת זרע במהלך החדירה. הרבה בריאות אפי

03/10/2019 | 22:16 | מאת: שלום

היא הכניסה את איבר מינה לפי הטבעת שלי והוציאה לא היתה שפיכה. לאחר מכן ששכבנו היא שמה קונדום.

שלום שלום, הסיכוי להדבקה ב'איידס' במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלך (בהנחה שהצד החודר הוא נשא של הנגיף, כמובן), עם שפיכה, הוא כ- 1%, כך שסביר שהסיכוי הזה, ללא שפיכה, הוא נמוך בהרבה. הרבה בריאות אפי

03/10/2019 | 11:23 | מאת: מישהי

ראיתי חתול רחוב והנחתי לידו חפץ. החתול נגע בחפץ ולאחר מכן אני נגעתי בחפץ והנחתי בצד. האם אני יכולה לסבול מבעיה רפואית כלשהי כתוצאה מכך? לא היו צמחים בסביבה, ואין לי אלרגיה לחתולים

לקריאה נוספת והעמקה

לא הגזמת קצת? אפילו לא נגעת בחתול, אלא בחפץ שהחתול נגע בו....נ אני מאכיל חתולי רחוב כבר שנים ונוגע מלטף ישירות חתולים לפעמים נשרט. וגם לא סוף העולם .נראה שאת צריכה טיפול פסכיאטרי נגד ocd, כי זה ממש פוביה לחתולים מה שאת מתארת.

זה לא עניין של ocd זו בורות נטו, אפשר להדבק במחלות גם אם נגעת בעמוד של תמרור ברחוב

להפך, אני אוהבת חתולים, אני פשוט תמיד מתקרבת אליהם אבל הפעם זה היה מקרה מיוחד. חוץ מזה, החיידקים של החתול יכלו להשאר על החפץ שאני נגעתי בו אחרי זה. גם המקרה שלך הוא פרטי, אין לי ניסיון כמו שלך עם חתולים

שלום מישהי, הסיכוי להדבקתך במחלה זיהומיות כלשהי שמקורה בחתול במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

תודה. אבל זה אומר שאני חסינה לגמרי מזיהומים, דלקות, וירוסים, שיתוק, הפרעות לב בנשימה וכולי?

שלום מישהי, אני חושש שאת לא חסינה לגמרי מזיהומים, דלקות, וירוסים, שיתוק, הפרעות לב בנשימה וכולי- עם או בלי קשר למקרה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

אני יודעת, התכוונתי למקרה של מגע עם חתול ולא באופן כללי

הסיכוי להדבקתך במחלה זיהומיות כלשהי שמקורה בחתול במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך.

02/10/2019 | 22:09 | מאת: אוריאן

שלום ד"ר קצת לחוצה ורציתי לשאול,הייתי עם בחור.לא שכבתי איתו,אני במחזור (שהתחיל היום)סליחה על התיאור :)נגעתי לבחור באיבר המין כשנראה לי שהיה לו את הנוזל המקדים,ואחרי כמה דק נכנסתי לשירותים,בלי לרחוץ את הידיים שלי לפני.היתה לי התחבושת לא זוכרת שניגבתי את עצמי.האם במקרה כזה יש סיכון מבחינת הידבקות במידה והיה לי על היד טיפה אולי מהנוזל המקדים שלו ואחרי כמה דק שהרמתי את התחתון והמכנס שלי והיה טיפת מגע עם התחבושת.תודה לך

02/10/2019 | 22:11 | מאת: אוריאן

ד"ר רציתי להוסיף בנושא ההודעה רשמתי נוזל זרע,הבחור לא גמר בבכל אופן לא ראיתי והתכוונתי לנוזל המקדים. תודה רבה שוב

ד"ר להוסיף עוד משהו לשאלה שלי,התנשקתי הרבה עם הבחור.אני לקראת סיום טיפול מורכב בלסת עליונה עם תותבת,והבחור אמר לי שהוא צריך לעבור עקירות בשיניים.האם יש בנשיקות סיכון במצב כזה.לא ראיתי דימום או משהו .תודה וסליחה על הלחץ

שלום אוריאן, מאיזו הדבקות את חוששת? הרבה בריאות אפי

ילדים הביאו הביתה חתול רחוב ואחרי חודש כולם בבית חולים. שאלתי בפורום חתולים ויחס היה רע. אוהבי חתולים מפחדים שאנשים לא יאמצו חתולים וזה מקור פוביה שלהם והגרוע ביותר שילדים בגלל זה לא מאמינים שאפשר להידבק מחתול רחוב. למה אין מודעות בציבור למחלות שהחיות שהיו ברחוב מביאות הביתה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך ישירות לדוברות של משרד משרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

היי, אני עובד מכונאי במוסך. במהלך העבודה קיבלתי כוייה משמן חם שנשפך על כף היד ובחלק החיצוני של כף היד. מייד לאחר שקיבלתי את הכוייה לחצתי את ידו של אחד המכונאים במוסך והבחנתי שידו מדממת מחכתים שנגרמו לו במהלך עבודה. השאלה היא גם בנוגע לסיטואצייה הזו וגם לגבי הישנות מקרים דומים בעתיד. האם כוויה טרייה בעור יכולה להוות פתח להדבקה בנגיף הHIV במגע עם דם טרי כשזה קורה מייד לאחר היווצרותה? או שכוייה איננה מספיקה וממש צריך פצע פתוח עם חתך(שמצריך תפר) עם דם גולש החוצא על מנת שתתאפשר כניסה לנגיף הHIV? אשמח לתשובתך המקצועית. בתודה מראש, שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה, אינני מכיר מחקר שבדק האם הדבקה ב- HIV במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך היא אפשרית. הרבה בריאות אפי

השאלה היא פשוטה האם עור שעבר כוייה קלה יכול להוות פתח להידבקות בHIV במגע עם דם טרי? או שדרוש פצע פתוח ומדמם חזק? אשמח לחוות דעתך המקצועית הנוספת בתודה וערב טוב

שלום שלמה, הבנתי את השאלה ואין בידי מספיק נתונים ומספיק מידע מוסמך כדי לענות עליה. הרבה בריאות אפי

30/09/2019 | 23:21 | מאת: דנית

כמה זמן לאחר הופעת הפריחה ניתן לומר שאדמת כבר לא מדבקת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנית, האדמת נחשבת כמדבקת בד"כ עד כשבוע ממועד הופעת הפריחה. הרבה בריאות אפי

30/09/2019 | 23:02 | מאת: ידיעה מדאיגה

כנראה בגלל חוסר התאמה בין זני נגיף השפעת הכלולים בחיסון וזני הנגיף שעשויים לתקוף אותנו בקרוב. https://www.dailymail.co.uk/health/article-7520845/This-years-flu-shot-likely-ineffective-UK-Canada-expert-warns.html

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על המידע

02/10/2019 | 21:01 | מאת: חיסון לשפעת

https://www.hayadan.org.il/why-the-flu-shot-cannot-give-you-the-flu-and-why-you-should-get-one-now-0210198

שלום ד״ר, לפני כשנתיים עשיתי פירסינג הליקס וכל התקופה הוא לא החלים היה אדמומיות, גרד ולפעמיים ימים של כאב, רופא המשפחה רשם לי משחת פוסידין. היום הורדתי את העגיל בגלל הגולה האדומה שיש לי בחלק האחורי של החור שלא עוברת. האם זה יעבור או שעליי לטפל בדרך כלשהי? זה לא אסטתי ומטריד אותי. אודה לתשובתך, חג שמח ושנה טובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי, הבה נקווה שזה יעבור. כך או כך, הסיכוי לכך יגדל אם לא תחזיר את העגיל לאוזן. הרבה בריאות אפי

29/09/2019 | 19:06 | מאת: רחלי

דר' שתיהיה לך שנה טובה רופא בחסד עליון תודה רבה על כל העזרה וההרגעה וההכוונה שאתה נותן בפורום הזה לכלל האנשים דר' ברצוני לשאול שאלה כבר ענית לי רבות על שאלות כאלה ואחרות ששאלתי אותך בנוגע לעניין בריאותי שיש בבית לאור מקרה של תוכי שכנראה חלה עקב הגיינה לקויה של המים ושל משטח הצואה שהוחלפו לעיתים רחוקות ואז גם נוצרו עקיצות ועקב כך כבר שנתיים שאנחנו סובלים ולא מצליחים הרופאים לעלות על מה זה כי זה התחיל מאותו מקורה כל בני הבית חולים בשטפי דם סחרחורות וכאבי ראש שלשולים כרוניים דם וחלבון בשתן אני מנסה לנבור ולהבין איזה דברים יכולים לגרום לתופעות הקשות האלה ולכן אני מתייעצת איתך לעיתים קרובות שעולה אולי איזה כוון שיכול להיות האם ייתכן שאולי חיידקי ירסינהPseudotuberculosis פראטורבוקולוזיס או מיקובקטריום אביום גורמים לתופעה הזאת משפחה שלמה חלתה כבר קרוב לשנתיים בתסמינים האלה לאור מקרה שתיארתי והם יידבקו ויגרמו לתסמינים כאלה וישארו שנתייםלא נעים לי להוריד אותך כל כך הרבה אבל באמת כבר מיואשת הייתי אצל פרופר שוורץ משיבא ולא נתן יותר מידי כוון ומעורבים פה ילדים קטנים שגם סובלים מאותם סימנים שטפי דם שלשולים דם וחלבון בשתן סחרחורות וכאבי ראש על פניו הבדיקות גם הרגילות כולל פי טי לא נראות כוון של בעיה אבל יש כנראה או טפיל פטריה או טוקסיות של משהוא שאולי גורם לזה האם ניתן להגיעה אליך ?

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2019 | 19:13 | מאת: רחלי

אני מראש מודה לך ומתנצלת על הטירדה מנסה להבין האם אולי החיידקים הנ''ל שציינתי גורמים לסימנים האלה כבר שנתיים ולכל בני המשפחה האם ייתכן שהם עברו בגלל עקיצות ממושכות או מדיטציה נמוכה שהייתה אצל התוכי שגם חלה מתנצלת מראש על כך שכבר תקופה אני שואלת בנושא הזה

שלום רחלי, אני חושש שאין לי רעיון "זיהומי" כלשהו שיכול להסביר את התסמינים שמהם סובלים כל בני ביתך במהלך השנתיים האחרונות. הרבה בריאות ושנה טובה אפי

30/09/2019 | 11:25 | מאת: רחלי

האם החיידקים הנל שתיארתי יכולים לגרום לתסמינים האלה מתנצלת מראש שאני מטרידה אותך אני פשוט מיואשת ממה שקורה סביב ילדיי למשפחתי ושאין מענה שמסביר את התופעה הזאת האם החיידקים הנ''ל ירסינהPseudotuberculosis פראטורבוקולוזיס או אולי מיקובקטריום אביום יכלו להיגרם כתוצאה מהסיפור הנ''ל תוכי עקיצות חוסר ניקיון של המים ששתה שאולי עברו אלינו ומשגשגים כבר שנתיים גורמים לתופעות הנ''ל אתה רופא בחסד עליון ואלפי סליחות אם הטרדתי פשוט אני ממש מיואשת יש פה ילדים קטנים שסובלים מהתסמינטם ואין מענה אחרי המקרה הזה שקרה כבר תקופה וזה רק מחמיר משהוא גורם לאריתרוציטים בקיבה בשתן שטפי דם דלקתיות כלשהוא ברקמות למרות שהבדיקות מעבר לחלבון ואריתרוציטים בשתן ותסנין בקיבה לימפוציטים אריטרוציטים וכמובן שטפי הדם בגוף הבדיקות הרגילות לא מעלות דבר האם ייתכן שאולי מהמכשיר מי עדן שיש כבר שבע שנים יכול להיגרם מזהמים כאלה ואחרים למרות שיש תחלופה של המים אני כבר חושבת מנסה לחשוב לכל הכיוונים מודה לך מראש על תשובה ואלפי סליחות על הטירדה

שלום רחלי, כפי שכבר כתבתי, אני חושש שאין לי רעיון "זיהומי" כלשהו- לרבות זיהומים שנגרמו ע"י חיידקי ירסיניה Pseudotuberculosis, פראטורבוקולוזיס, או מיקובקטריום אביום- שיכול להסביר את התסמינים שמהם סובלים כל בני ביתך במהלך השנתיים האחרונות. הרבה בריאות ושנה טובה אפי

29/09/2019 | 16:43 | מאת: רחלי

היי אני שבוע 26+5 ואין לי נוגדנים לcmv. מזה שבועיים גיסתי לא מרגישה טוב ואתמול נודע לי שיש לה cmv פעיל. מה הסיכוי להדבק (שותה אחריה בקידוש) מה הסיכון בשלב זה של ההריון והאם יש צורך להמנע ממפגשים איתה עד ללידה? במידה וחלילה נדבקתי תוך כמה זמן ניתן לזהות בבדיקת דם? (יש לציין שבדיקה אחרונה שעשיתי הייתה בשבוע 25 והייתה שלילית,אך החשיפה הייתה מהשבועיים האחרונים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחלי, 1. קיים סיכוי מסוים להידבק מגיסתך אך אין ביכולתי לכמת אותו במספר כלשהו. 2. צמצום המפגשים אתה יצמצם גם את הסיכוי הזה. 3. במקרה של הדבקה, ניתן בד"כ לאבחן זאת בתוך כחודש - חודשיים. הרבה בריאות אפי

29/09/2019 | 16:27 | מאת: אבי

שלום, אתמול היה לי חום גבוה, וכשפניתי לחדר המיון התברר כי יש לי דלקת גרון. הרופא בחדר המיון, נתן לי מרשם לאזניל 250 גר', - 500 מ"ג פעם ביום, למשך שבוע. אבל אני התבלבלתי - ולקחתי היום בשעה 14:30 רק כדור אחד של אזניל, כלומר, 250 גר', בלבד. בנוסף, ראיתי שלפני כמה זמן, רופאת המשפחה שלי (גם על רקע דלקת גרון), נתנה לי את אותה תרופה, כשהמינון שהיא המליצה היה - 2 כדורים (בבת אחת) 250 גר' של אזניל - למשך 3 ימים. כעת אני לא יודע מה לעשות - האם לקחת כדור נוסף היום ? עכשיו ? מה המינון המקובל לאדם מבוגר (בן 25) לתרופה זאת ? ואיך עלי לנהוג כעת ?? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי, המינון המקובל של 'אזניל' כטיפול בדלקת גרון סטרפטוקוקסאלית הוא 500 מ"ג פעם ביום למשך 3 ימים, או 500 מ"ג ביום הראשון + 250 מ"ג כל יום במשך 4 ימים נוספים (סה"כ 5 ימים). הרבה בריאות אפי

29/09/2019 | 13:08 | מאת: יערה

שלום, חוברתי לעירוי. דרך העירוי לקחו לי בדיקת דם, חיברו לי מעין קונטיינר כזה לשאיבה שאליו חיברו מבחנה. בפעם הראשונה לא הצליחו לשאוב ואז חיברו עירוי מחדש ושאבו עם אוטו קונטיינר. זה גרם לי לחשוב שיש מצב שהקונטיינר הזה היה בכלל של מטופלת אחרת קודם. מה הסיכוי להידבק בhiv או צהבת אם השתמשו באותו קונטיינר למספר מטופלים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יערה, בארץ, הסיכוי להדבקה בצהבת או ב- HIV במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך ביותר עד זניח. הרבה בריאות אפי

29/09/2019 | 08:03 | מאת: רות

שלום דר', בת 70 בריאה בדכ, לפני 8 ימים החל כאב ראש, ואחרי יום יומיים התחיל חום שלא יורד רק לאחר אקמול או אדוויל החום עד 39. בדיקות דם תקינות. בדיקות מחלת הנשיקה שלילי igm רק igg חיובי כאבי שרירים צמרמורות וחולשה כללית. רופא משפחה נתן אנטיביוטיקה עקב חשד לדלקת בדרכי השתן אך לאחר 48 שעות של אנטיביוטיקה עדיין חום גבוה ללא הטבה. אני מאוד מודאגת. מה לדעתך יכול להיות? בהתחלה חשבתי שפעת אבל תמיד שפעת עוברת לי אחרי כמה ימים. תודה ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2019 | 10:47 | מאת: רות

בהמשך לשאלה, רציתי לעדכן שתרביות שתן יצאו שליליות והרופא ביקש שאפסיק את האנטיביוטיקה, כי כנראה ויראלי. יכול להיות וירוס שעושה חום מעל 8 ימים? תודה

שלום רות, ישנם גורמים שונים שיכולים להסביר את מחלת החום שלך, ועל סמך הנתונים הלא ספציפיים המתוארים בשאלתך אין ביכולתי להגיע לאבחנה מדויקת. הרבה בריאות אפי

שלום וברכה.אני בחודש השני להיריון בעלע עשה לפני 3 שבועות חיסון mmr בעקבות נסיעה לחול.אתמול נהיה לו קצת גירודים בראש ופריחה קלה ברגל .אני לא יודעת אם יש לי נוגדנים לחצבת ואדמת ואני לא יכולה כרגע להתחסן.האם הוא יכול להדביק אותי בגלל הפריחה הקלה או עליי לשמור מרחק או שהחיסון המוחלש לא יכול להדביק ?נורא לחוצה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאה, הדבקתך מבעלך בחצבת ואדמת בעקבות החיסון המשולש (MMR) שהוא עשה לפני 3 שבועות נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

28/09/2019 | 19:11 | מאת: יניב

שלום כתבתי לך בעבר ורציתי לשאול שוב.לפני 3 שנים הייתי עם בחורה שבצעה בי מין אוראלי אגרסיבי מאוד מייד בסיום הרגשתי כאב בפין ובאשכים.הכאב התחזק מאוד ולאחר מכן הופיעו כאבים בקצה הפין פי הטבעת והאשכים כאבים בשפיכה כאבים בהשתנה..במשך חצי שנה סבלתי מכאבים אחכ היה שנה צריבות בשתן לאחר מכן שנה הפסקה בכאבים לאחר מכן הכאבים חזרו לשבועיים אחכ הייתה הפסקה חודשיים ואחכ הכאבים חזרו שוב לחצי שנה.נבדקתי למחלות מין על פי תקופות החלון המתאימות. PCR למחלות מיו כגון כלמידיה זיבה טריכומנאס אורופלסמה מיקולזמה למיניהם כמו כן נבדקתי לאיידס עגבת צהבת B C הרפס 1 ו2 התוצאות היו תקינות בדיקה של שתן לפני ואחרי עיסוי ערמונית תקין בדיקת חומר שנאסף עם מתוש מקצה הפין תקין בדיקה של תרבית זרע שעשיתי לאחרונה תקין "אין צמיחה" הייתי אצל אורולוג בכיר באופן פרטי שאמר לי שאין שום דלקת ערמונית.בזמנו כתבת לי שלדעתך לא מדובר בבעייה זיהומית.רציתי לשאול שוב האם יש לדעתך עוד משהו שניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2019 | 19:23 | מאת: יניב

אגב בדיקות שתן כלליות ובדיקות תרבית שתן גם כן תקינות

שלום יניב, עדיין אני חושב שאין זה סביר שמדובר בבעיה זיהומית. הרבה בריאות אפי