חיידק Str. agalactiae gr B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/01/2021 | 03:57 | מאת: מיכל

סליחה שהשאלה לא קשורה לקורונה... יש לי חיידק בשתן שלא עוזב אותי. כל פעם אני לוקחת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן, החיידק הולך, וחוזר במועד מאוחר יותר. המצב נמשך שנה לפחות, אם לא הרבה יותר מזה. החיידק גורם לצריבה בשתן, ריח בשתן, ובמצב מתקדם משפיע על הכליות. יש סיבה לעיקשות של החיידק להישאר בסביבה ? מה אפשר לעשות ? תודה

שלום מיכל, GBS הוא חלק מחיידקי המעיים (הרבים) שמתגוררים בגופנו, בד"כ מבלי לגרום נזק.. לפעמים הוא חודר למערכת השתן - שאמורה להיות סטרילית - וגורם שם לזיהום. זיהומים חוזרים בדרכי השתן יכולים לנבוע מבעיה גניקולוגית ו/או אורולוגית, וייתכן שכדאי לך להיבדק ע"י רופאים מומחים מתחומים אלו. הרבה בריאות אפי

06/01/2021 | 14:39 | מאת: מיכל

הייתי אצל גניקולוג, ואין בעיה. גם הייתי אצל אורולוג. הוא אכן אמר שמקור החיידק במעי, ולא נתן פיתרון כלשהו. וכבר לפני כשנה ביצעתי אולטרסאונד שהיה תקין. האם בכל זאת יש משהו שניתן לעשות ?

שלום מיכל, ניתן לשקול טיפול אנטיביוטי מונע, יומי או רק לפני פעילות מינית (אם נראה שפעילות כזאת גורמת להופעת הזיהומים החוזרים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות