הודגמה מחלה כלילית לא חסימתית.... מה זה אומר בן 53 לא מעשן 10 שנים עם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/03/2024 | 17:07 | מאת: איל

Plaque subtype Stenosis Coronary Artery Segment Left Main 1-24% Mixed Proximal LAD 1-24% Calcified Mid LAD 1-24% Calcified Distal LAD Normal מהלך אינטרא-מיוקרדיאלי 1st Diagonal Normal nd2 Diagonal Normal Proximal LCX25-49% Calcified Mid-Distal LCX 25-49% Nonclacified 1st Marginal Normal Marginal 2nd Normal Ramus Intermedius Proximal RCA 1-24% Calcified Mid RCA 25-49% Nonclacified Distal RCA Normal Posterior Descending Artery 1-24% Nonclacified Posterolateral Branch 1-24% Nonclacified סיכום קרדיאלי : הודגמה מחלה כלילית לא חסימתית מחלה טרשתית דיפוזית – CAD RADS=2

כפי שכתוב - זה אומר שיש טרשת עורקים בכלי הדם המספקים את שריר הלב, אבל טרשת זו עדיין אינה גורמת לחסימה של כלי הדם או להיצרות משמעותית שתבוא לידי ביטוי בתסמינים של כאבים בחזה או קוצר נשימה. כדאי להוועץ עם קרדיולוג על הטיפולים האפשריים להאטת התקדמות הטרשת, ולשליטה בכלל גורמי הסיכון הקרדיווסקולריים

מנהל פורום קרדיולוגיה