סימפטומים לא מוסברים+ ירידה בברזל?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/01/2020 | 18:09 | מאת: שאלה

שלום, אני בחור בן 26 בריא בד"כ. לפני כ 7 חודשים החלה לי נשירת שיער קיצונית. בממוצע מאות שערות נשרו כל יום. גם נשירת שערות מהגבות וגם מהריסים. לאחר מספר חודשים החלו להופיע לי במקביל כאבי מפרקים, כאבי שרירים, עייפות, רובד לבן על הלשון, נדודי שינה, הציפורניים הפכו ללבנות והפסיקו לגדול, בעיות ריכוז וזכרון, כמות היציאות פחתה וירדתי 10 ק"ג(באופן בלתי מוסבר). ביצעתי בדיקות דם ויצא כי הברזל בדם נמוך(59) ובי 12 נמוך(331) והפריטין 30. אני צמחוני כבר עשר שנים. כרגע אני מקבל זריקות של בי 12. לקחתי תוספי ברזל במשך חודשיים( פריפול, 3 פעמים ביום בדיוק על פי ההתוויות) ובבדיקת דם האחרונה רמת הברזל ירדה ל 25 אבל ההמוגלובין תקין (15). ביצעתי בדיקות לבלוטת התריס ויצא בבדיקה אחת TSH תקין ובאחת TSH גבוה אבל T3 ו T4 תקינים בשניהם. ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה ודם סמוי כי הרופא רצה לשלול דימום ויצא שהכל שלילי/תקין. הרופא לא נראה מודאג שהברזל ממשיך לצנוח(למרות שלקחתי 3 פעמים ביום כדורי ברזל במשך חודשיים) ולא רוצה לתת עירוי ברזל. מומחית פה ולסת שביקרתי אצלה בגלל השינויים בלשון טענה שהשינויים בפה הם כתוצאה של חסר בברזל ושאני צריך לפנות להמטולוג בדחיפות. האם יש הסבר מדוע הברזל ממשיך לצנוח למרות התוספים הרבים? האם אני צריך לפנות להמטולוג? אשמח לדעת מה ההמלצה שלך? אני מרגיש מאוד חלש, השיער נושר ויש לי המון סימפטומים. יש לציין כי ביצעתי בדיקות לכל מחלות המין למיניהן ול HIV(מספר פעמים) והכל שלילי/תקין. מצטער שזה ארוך, תודה רבה!!

על מנת לדעת האם יש חסר ברזל אני זקוקה חרמת הפריטין, הברזל, הטרנספרין וההמוגלובין, לםי נתונים אילו אוכל לענות.

18/01/2020 | 15:45 | מאת: המשך

אוקיי, התוצאות להלן:: פריטין- 30 ng/mL ברזל בדם- 25ug/dL המוגלובין עדכני- 14.2 טרנספרין- 197 mg/dL וסטורציה של ברזל 50.17% . תודה על המענה!

הערכים לא ברורים בשאלה אך אם מבינה נכון סטורציית טרנספרין היא 17 אחוז ופריטין 30? אם כך אין חסר משמעותי בברזל ולא אמורים להיות סימפטומים .

20/01/2020 | 08:17 | מאת: המשך

שלום, סטורציית הטרנספרין היא 50% והפריטין 30. שוב תודה!

25/01/2020 | 09:13 | מאת: המשך

שלום, לא קיבלתי מענה לשאלתי בקשר למחסור בברזל. סטורציית הטרנספרין היא 50% ולא 17% כפי שרשמת והפריטין 30. תודה רבה.

לפי הערכים שציינת לא נראה שיש חסר ברזל משמעותי ואיני רואה צורך בטיפול.

מנהל פורום המטולוגיה