רוצה להרחיב פיזית את הגוף

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/10/2020 | 01:18 | מאת: שלד

שלום וברכה, אני בן 29 , גובהי 171 ס"מ , ושוקל 46.7 ק"ג בלבד. מאז שאני זוכר את עצמי, הייתי אדם רזה מאד, שחיף שכולו עור ועצמות. כששרתתי בצבא נקבע לי פרופיל רפואי 45 בשל תת משקל. נמאס לי להשאר רזה צנום כחוש ולהראות כמו מקל מהלך. אני רוצה לגדול פיזית. אני רוצה גוף רחב יותר. האם העצמות של הגוף עוד יכולות לגדול ולהתרחב גם בגיל 29 ? איך אוכל להגשים את המטרה הזו בצורה בריאה? מצד אחד, אני שומע המלצות של שחיפים לשעבר על כך שכדאי לי לאכול כל שעתיים-שלוש גם כשאני לא רעב, ולהעמיס את הגוף שלי במזון איכותי עתיר קלוריות ובעל ערך תזונתי. מצד שני, אני שומע גם טענות על כך שדווקא שגרה של צום ממושך במהלך היום, ואכילת סעודה גדולה אחת ביממה, יובילו בסופו של דבר לעליה במשקל. מה עלי לעשות כדי לגדול פיזית?

שלום, אני מניח שמטרתך בהגדרה "לגדול פיזית" היא העלאת מסת שריר. עצמות לא מתרחבות. בכדי לעשות זאת עליך לשלב שני פרמטרים: 1. תזונה מתאימה. 2. אימוני כושר בדגש על כוח ( העלאת מסת שריר) ממליץ להתייעץ עם תזונאי ( רצוי ספורט) ועם מאמן כושר. קבל תכנית תזונה ותכנית אימונים והתחל לעבוד . ופחות להקשיב לעצות לא מקצועיות כאלו או אחרות. חשוב להבין שזה תהליך הלוקח זמן. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה