הליכון חצי שעה ביום במהירות 7.2 במשך 40 יום רצוף מה עושה לגוף?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/08/2019 | 09:50 | מאת: עדי

הי, אני בת 33 שוקלת 59 גובה 167 אני כבר 40 יום פלוס רצוף עושה הליכה של חצי שעה במהירות של 7.2 קמש. רציתי לדעת מה ההליכה עושה לגוף? מבחינת חיטוב . האם הליכה מרזה ומעצבת את הגוף? הבנתי מבחינה בריאותית את החשיבות של הליכה ביום רק מעניין אותי מבחינת עיצוב הגוף אם זה מעצב/מחטב או שלא לבנות על זה. אולי במקום הליכה אעשה תרגילים (כרגע אני עושה גם וגם אבל נראלי שבדרך להתייאש מההליכות כל יום כי זה די משעמם) אודה לתשובתך;) בתודה מראש

עדי שלום, מאחר ואת מודעת להיבטים הבריאותיים של הפעילויות האירוביות ( הליכה / ריצה/ שחייה /רכיבה...) אז אתמקד בשאלתך.- הליכה אינה מעצבת או מחטבת את הגוף!!! הסבר - חיטוב משמעו הורדת % שומן, זאת תשיגי ביצירת גירעון קלורי , כלומר תזונה. נכון שהפעילות האירובית ( וגם כוח) עשויה לעזור אך ללא תכנית תזונה( גרעון קלורי) , רק עם הליכה ( או כל פעילות אחרת) לא ניתן להוריד % שומן ( להיחטב) . עיצוב משמעו העלאת מסת שריר - הליכה ( או כל פעילות אירובית אחרת) אינה עושה זאת. אימון כוח עושה זאת ואכן מומלץ לשלבו בתכנית האימון שלך. בהצלחה אורי

26/08/2019 | 10:53 | מאת: עדי

א. תודה על המענה! ב. הבנתי מתשובתך שההליכה לא מחטבת/מעצבת, אבל מה כן היא עושה? (לא מבחינה בריאותית) רק שורפת קלוריות? אני למעלה מ 40 יום שומרת על תזונה (לא אוכלת אחרי 7 בערב) משלבת חוץ מההליכה עוד רבע שעה של תרגילי בטן, ישבן וירכיים, המשקל יורד לאט... החלטתי לשים יותר לב לתזונה כדי שהמשקל יורד אני רק מתלבטת אם יש צורך שאמשיך להתמיד ככה כל יום בהליכות (7 פעמים בשבוע) או שאם זה לא תורם כ"כ העניין של ההליכות מבחינת הדיאטה אז אולי פשוט אוריד מינון ואתחיל יותר לקצץ באוכל, עוד יותר הכוונה. מתלבטת מה לעשות כדי שהמשקל ירד מהר יותר.. התחלתי ב 60 וירדתי כולה קילו בחודש + הזה אבל בהיקפים ירדתי יותר ( 6 ס"מ במותניים, 5 בבטן ו 6 בירכיים - לדעתך זה יפה בזמן הזה? יש מצב שזה בזכות התרגילים לדעתי..)

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה