רגישות בגיד הפיקה או דלקת כרונית ב HOFFA?

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

11/02/2017 | 23:20 | מאת: לאה

שלום רב, ביתי בת 20 (במאי) סובלת מזה כשלוש שנים מכאב בברך ימין מתחת לפיקה שהופיע באופן פתאומי ללא חבלה או מכה לאחר אימוני ספורט שכללו זומבה, קיקבוקס, TRX. איני יודעת אם יש קשר אך גם בעבר ביתי הייתה מישתתפת בחוגים אשר מפעילים הרבה את הברכיים כגון (כדורסל כדורגל היתעמלות קרקע וקארטה). ביתי מאובחן מזה כמעט כעשור כסובלת מ FMF מטופלת בשלוש כדורי קולכיצין פעם ביום על בסיס יום יומי. ראשית ניגשנו לבדיקה אצל אורטופד שבדק את הברך אמר שהכול תקין והוא לא רואה שום בעיה והפנה אותנו לאולטרסאונד בברך שיצא תקין בנוסף גם צילום הברך יצא תקין וכמו כן גם בדיקת ה MRI. (בדיקות אלו נעשו בערך לפני שנה וקצת אך המצב נישאר זהה). ביתי הפסיקה את הפעילות הגופנית לאלתר עם תחילת הכאבים והתחילה בטיפולי פיזיוטרפיה ולקיחת כדורי ארקוקסיה. הטיפול הקל על הכאב אך לא העלים אותו. ביתי אינה יכולה לעשות פעולות פשוטות וייום יומיות כמו: ישיבה מיזרחית או רגל על רגל קשה לה לשבת על הריצפה להתכופף עלייה במדרגות כואבת יותר מאשר בירידה במדרגות. הפיזיוטרפיסטים איבחנו כי יש לביתי דלקת בגיד הפיקה אך האורטופד איבחן כי יש לביתי דלקת כרונית בכרית השומן מתחת לפיקה ולגיד הפיקה (HOFFA) אם הבנתי נכון. הבנתי שאם טיפול פיזיוטרפיסטי ושמרני נכשל יש לשקול זריקת סטרואידים או ניתוח אורתוסקופי. כמו כן גם האורטופד וגם הפיזיוטרפיסטים איבחנו שהמבנה האנטומי של הפיקה ושל החלקים מסביב תקין. רציתי לדעת את דעתך בנושא. האם כדאי לנסות עוד טיפולי פיזיוטרפיה? האם הבעיה היא בגיד או בבורסיטיס? האם הניתוח הכרחי במקרה זה ואין אפשרות להימנע מימנו? בנוסף שמעתי על טיפול בגלי הלם שעוזר במצב של דלקת כרונית. מה דעתך על טיפול זה? האם כאב כזה יכול לנבוא ממחלת ה FMF או האם יש למחלה קשר? אשמח לתשובה מהירה! אמא מודאגת

במקרה של ביתך נראה כי לפחות על פי הסוגים השונים של ההדמיה ( סונר ,צילום וMRI ) הבעיה אינה בעיה מבנית ועל כן נשארנו עם מספר בעיות האופייניות המתאימות - הבעייה הנפוצה ביותר הינה PATELLOFEMRAL SYNDROME או כאב סביב הפיקה הנובע לרוב מלחץ מוגבר בגין חוסר איזון שרירי. הכאב לרוב בקידמת הברך , לאחר ישיבה ממושכת עם רגליים כפופות וכן בירידה במדרגות . סימפטומים דומים יופיעו אך עם רגישות ממוקדת יותר יופיעו במצבים של דלקת בגיד הפיקה או "דלקת " /אחר בשומן על שם הופה. האבחנה בין המקרים היא קלינית בעיקר עי שיחה עם המטופל/ת ובדיקתו . ובהתאם גם הטיפול . בברכה דר נמרוד שניר

27/08/2018 | 11:43 | מאת: מישל

היי, יש לי בעיה דומה. אשמל אם תוכלי ליצור איתי קשר באימייל לדעת מה הטיפולים שביתך עשתה או לחילופין לספר מה לי עזר חלקית. [email protected]

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך