שאלה לגבי מוצרי חלב בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/04/2024 | 21:20 | מאת: ליה

שלום. אבא שלי מכין מוצרי חלב וגבינות בעצמו ומוסיף להם אנזימים ומחמצת. האם זה עלול להיות מסוכן בהריון? הוא משתמש בחלב בשקית ויוגורט מהסופר לרוב ומוסיף להם את מה שציינתי בנוסף - אבא שלי מכין יוגורט ביתי. הוא עושה אותו על מעלות נמוכות מאוד- כ30 מעלות- ומשאיר אותו בחוץ כמעט יממה שלמה כדי שהחיידקים יתרבו. האם זה עלול להכיל ליסטריה וסלמונלה? אציין שהוא מכין את זה מחלב ויוגורט מהסופר אבל אופן ההכנה גורמת להתרבות חיידקים. בגלל ההריון מאוד חשוב לי לדעת בעיקר אם זה יכול לעודד ליסטריה

שלום ליה, הכנת מוצרי חלב ממוצרי חלב מפסוטרים, לא אמורה להיות בעיה. אם הכנה היא מחלב טרי שנחלב מפרה או עז, אז ממש לא מומלץ. ממליצה בחום לא לצרוך מזונות שעומדים בחוץ. יש עוד חיידקים שיכולים לצמוח. בברכה,דנה

29/04/2024 | 12:43 | מאת: ליה

הם הוכנו מחלב בשקית ויוגורט שנקנו בסופר. האם התלייה שלהם בחוץ במשך שעות יכולה לגרום לליסטריה? אני שואלת ספציפית על ליסטריה

שלום ליה, אין לי תשובה בנושא. חשוב שתביני- גם קלוסטרידיום יכול לגרום לנזק והפלות, זה לא רק ליסטריה. לא ממליצה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר