ריפלוקסים עם פאג וגונדה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/04/2024 | 19:46 | מאת: אורי ראובני

אמא אחרי שפעת קשה שקרסו לה שני הריאות אחת חזרה לעצמה, השניה לא! הייתה כל החודשים האחרונים עם זונדה שאיתם היה המון ריפלוקסים, המליצו לעבור לפג, הפג גם כן לא עזר לריפלוקסים שהביאו איתם אספירציות שהחמירו את המצב של הריאות, המון דלקות ריאות ושימוש באנטיביוטיקה... כרגע גם הPEG לא יעיל הומלץ על JPEG אך לא יכולה לעמוד בניתוח. האם אפשר לעבור להזנה זמנית לווריד? או דרך אחרת?

שלום אורי, היכן היא מטופלת? דנה

10/04/2024 | 00:33 | מאת: אורי ראובני

מחלקת סיעוד מורכב, אני רוצה לציין שהצוות לא אופטימי בכלל לא מוכן לעזור בשום צורה או דרך, כלום שום דבר.

שלום אורי, לצערי איני יכולה להמליץ על טיפול כזה או אחר, מדובר במקרה מורכב שצריך להבחן מול צוות רב מקצועי. יש לקחת בחשבון פרמטרים רבים. אתה יכול להביא ייעוץ חיצוני למקום בתיאום איתם, אולי של רופא.ת גסטרו. בכל מקרה התחלה של הזנה דרך הריד נעשית רק בבית חולים ולא במוסד. שווה לבדוק האם מקבלת תרופות שמעודדות התרוקנות קיבה, כגון אריתורמיצין. לפעמים שימוש בפראמין עוזר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר