אכילה רבה של פלפל אדום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/05/2024 | 14:27 | מאת: רוית

שלום, אני אוכלת 3 פלפלים אדומים ביום במשך 5 ימים בשבוע - כלומר 15 פלפלים אדומים בשבוע. אני משלבת את אכילתם עם גבינה לבנה. שמתי לב לשתי תופעות לוואי שקשורות לזה: 1. צבע עור הגוף צהבהב (בעיקר הידיים), כמו לאחר אכילה מופרזת של גזר. 2. צבע הצואה חום-אדמדם. בימים שאני לא אוכלת אותם הוא חוזר לצבע הרגיל, כך שאני לא חושבת שחלילה מדובר בדם בצואה. חוץ משתי תופעות אלה הכול תקין, אין תופעות לוואי אחרות. האם זה מזיק לגוף?

שלום רוית, לא, אין נזק, זה בגלל הבטא קרוטן בירק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר