אכילה מוגזמת של שמן קנולה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/05/2024 | 17:34 | מאת: אפרת

היי דנה, מטעמים שלא רלוונטי לציין, אני ובעלי שהינו אצל משפחה אחרת במשך שבועיים. מבושה ומנימוס לא הערתי, ונאלצתי לאכול מאכלים עתירי שמן, מטוגנים, ברמה שחביתה גם שוחה בשמן קנולה, הכל בצורה מוגזמת. אני לא נוהגת לאכול כך, והאמת שזה היה מוגזם לכל הדעות גם לאנשים שלא הכי בריאים. השאלה שהכי חשובה לי זה האם אכילה כזאת מוגזמת למשך שבועיים שפשוט הכל מפוצץ בשמן היא נזק בלתי הפיך זה מצטבר איכשהו בגוף או בגלל שזו תקופה חדש פעמית זה מתפייד ולא באמת עושה נזק לטווח ארוך?

שלום אפרת, זה לא נזק, וזה חסר משמעות לעומת שנים של שגרה בריאה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר